- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Micro Four Thirds
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- iPad topik
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Otes
tag
Sziasztok... nem tudom tudtok e segíteni de kellene nekem egy olyan alaplap ami ezt a chipsetet használja, de van rajte video kimenet is...(s-video) htpct építek és kellene a régi tvket is támogatnia... eddig csak 1 ilyen alaplapot találtam de nv chipje van(Asus M2NPV-VM)... szóval valakinek van 5lete... vagy esetleg alteratíva hogy vgaból s-video, bár az még bajosabb
szóval inkább olyan alap kéne aminek van ilyen kimenete.
Előre is kösziOtes
-
Fecy
tag
Hali!
Szerintetek az itegrált vga-val elmegy a WOW. egy Phenom 9600-s procival?
Rendes vga majd késöbb lesz belevéve de addig is legyen valami szorakozás.
Még egy kérdés:
a gigabyte GA-MA78G-DS3H és a GA-MA78GM-S2H mi a külömbség, melyik a jobb?Elöre is köszi a segítséget!
-
kormi0312
senior tag
hogy lehet elérni egy VC-1 kódolású filmnél hogy 15% legyen a prociterhelés?
nekem van egy ABIT A-S78H 780G lapom benne egy Brisbane (65nm) magos X2 4800+
és ott az 1080p-s VC-1 film 40-50% között terheli a CPU-t.
BIOS-ban VC-1 bekapcsolva, init display first-nek IGP beallítva. Mit kell még tenni? -
gir01
csendes tag
Sziasztok!
Én karácsonyra kaptam egy MSI KA780G alaplapot. Néztem a kis könyvét, de nem láttam rajta sehol sem, hogy most ez egy integrált video van-e. De a lapon meg volt ilyen, és nem tudom, hogy most az van rajta feleslegből vagy a könyve nem illik-e oda?
Aki tudja, kérem írja meg, hogy milyen VGA van az alaplapra integrálva!
Előre is köszönöm és kellemes ünnepeket Mindenkinek!!!
-
mizu_
tag
Sziasztok!
Raid 0-ban mit tud ez a chipset? 2db 1TB-os Samsung vinyót ki tud hajtani?
-
Picard
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #453 üzenetére
Köszönöm szépen. Mostmár megy!
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
Picard
csendes tag
Üdv mindenki!
Nekem is ilyen Gigabyte MA78GM-S2H alaplapom van. Az a probléma, hogy sem a 3DMARK 2005, 2006 sem a PCMAR05 nem hajlandó elindulni!
Minden más megy simán. A proci sem meleg, 20 fok körüli. Mindent feltelepítettem. Mi lehet a baj? -
krystman
őstag
Csak egy tipp. Ha, a PS/2-es billentyűzet akad, akkor a probléma megoldása, egy új BIOS. Mindenképp akinek akad, frissítenie kell a BIOS-t. Én nekem is ilyen 780G van, csak ECS és én is tapasztaltam. De, az új BIOS megoldotta.
-
törölt tag
-
newgamer
aktív tag
Feltüntetik az alaplap leírásában, ha rendelkezik saját memóriával az Integrált VGA
-
jagada
addikt
válasz
greatchaos #437 üzenetére
"célszerű dedikált ramosat venni"
ez alatt mit értessz? ez a gyártók honlapján fel van tüntetve? vagy honnét tuggyam hogy dedikált-e? most egy GF6200-al nyomom (520/720), ez a hd3200 szerinted akkor jobb?? -
newgamer
aktív tag
válasz
greatchaos #439 üzenetére
Nekem egyik AMD am2-es lapomom van integrált kártya, nvidia chipsetes, rajta még nem nagyon próbáltam játszani.
Majd, lehet csinálok tesztet. -
greatchaos
addikt
válasz
az új hd3200 és a 8200-s geforce mindenképpen a használható kategória. a korábbiak ezekhez képest szerényebb képességüek, de pl egy 6150-s geforce-cal végigtoltam a pro street-t...
az s3 mirage és társai (intel) valóban felejtősek, viszont irodai alkalmazásokhoz nem is kell több, de játékra teljes mértékben alkalmatlanokszerk: newgamer neked címezve
-
newgamer
aktív tag
válasz
Oksa, ezt nem tudtam, én úgy általánosságban mondtam.
-
newgamer
aktív tag
-
jagada
addikt
Hi!
szögezzük le már az elején, hogy nem értek az int. vidkareszokhoz.
ezeknél az alaplapoknál a vidkártyának nincs beépített memóriája??? -
vlaci79
senior tag
Sziasztok!
Nézte már valaki, hogy az AMD780G chipsetes lapban dell 5/iR sas vezérlőt vagy dell5/i sas raid vezérlő megy-e?
VLaci -
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Segítsetek dönteni, 2 lap között gondolkozom:
ASUS M3A78-EMH HDMI
vagy
GIGABYTE GA-MA78G-DS3HAmi fontos: 42" FULL HD LCD-re lesz kötve (Hdmi-Hdmi kábellel), és kezdésnek egy BE-2400 lesz benne + 2GB 800Mhz RAM. Főleg HD filmek nézése...
Később upgradelni akarom a rendszert, valami Phenom X4-re és 4GB 1066Mhz RAM-ra.
Melyiket gondoljátok jobb megoldásnak?
Köszi
-
PuMbA
titán
válasz
VaniliásRönk #424 üzenetére
ATI Xpress 200-as chipsetem is volt nekem,miután megjelent nemsokkal (asztali változat,de csak 3hétig),de nem volt vele gond.Azt meg nem hiszem el,hogy alaplapi cd-n 2007.11. havi driver van és fél év alatt még nem bírták kijavítani a legalapvetőbb problémakat.Gigabyte 780G topic-ba is szoktam irni,mivel ECS-nek nincs saját
,de megoldás szerintem majd akkor lesz ha végre kidobnak valami rendes drivert,csak tudám az mikor lesz....
-
PuMbA
titán
Valakinek működik 780g lapon a hardveres gyorsítás?Nekem kiírja DXVA mellet,hogy H264 bitstream decoder,no fgt(tehát működnie kéne,szabványos h264 videó,mert más kártyákon megy a gyorsítás),de nálam 0:00nal áll a film és fekete kép,hang sincs.
4 évig volt VIA-s lapom,de 1 nap alatt több probléma van ezzel a lappal ,mint 4 év alatt összesen a VIA-sal.
780G driverek = FAIL -
PuMbA
titán
Működik a billenytű,csak akad tőle a gép 10mp-enként meg valamikor 5mp-ig nem reagál semmire.Ha bemegyek jegyzettömbbe és nyomva tartom az A betűt mindig írja simán a szaggatásig aztán megáll,majd egybe kipakol sok A betűt.Játékok is játszhatatlanok mert akad,csak a film megy rendesen,mivel filmnézés közbe nem nyomogatom a bill-t.
-
PuMbA
titán
válasz
#65675776 #418 üzenetére
3 táppal(chieftec,dtk,codegen),2hangkártyával(integrált,Audigy 4),más ramokkal is lett próbálva a lap,de semmilyen ps2-es billenytűzettel nemvolt hajlandó működni.
Sok helyen irják,hogy Vistával sokkal kevesebb a gond.Gondolom arra kezdték el alapból már irni a drivereket és utána XP-re... -
törölt tag
Az első linkeden leírt probléma egyértelműen sw eredetű...
Mások is írták már a 90-92°C-os problémát. Nem kell foglalkozni vele, kamuérték.
Sw feszültségméréssel nem érdemes foglalkozni, mert totálisan megbízhatatlan (a chipsetnek meg semmi köze hozzá). Egyébként ha 12V helyett csak 5V lenne a fesz, el se indulna a géped. Valószínűleg az Everest (nem meglepő módon megint) értelmezi totálisan rosszul a kiolvasott értéket.
Billentyűzet működése pedig sokminden miatt lehet problémás. Nekem is akadt már ilyen, csak tápcserével tudtam úrrálenni rajta.
-
zotyesz66
őstag
már bocsi, de mi köze a chipsetnek ahhoz, hogy a lap nem kezel egy bizonyos ps/2 klavit?
más chipsettel/alaplappal is volt olyan gondom, hogy nem volt mindegy, hogy milyen klavit dugtam rá.
én vistával használok egy jw 780-as alaplapot, lehet, hogy xp-vel több gondom lenne, de így nem igazán problémás... ja és ps/2 klavi van rajta -
PuMbA
titán
Pl. ennek a csavonak kifagy a gépe hardveres gyorsítás alatt mint nekem,néha még BSOD is [link]
ez megint érdekes,hogy ati hotkey poller miatt szarakszik a lejátszás és 100%os prochasználtságot csinál
[link][link]
lehet fel kell tennem a vistát,mert itt azt állítják azon jobban megy a hardware acceleration,arról nem is beszélve ,hogy a PH tesztben is Vistával teszteltekde PH-n is vannak esetek:
-nekem miota meghalt az int. hálókártya, azóta rendesen mukodik a tv tuner kártya ebben a lapban vista alatt
-Beszereztem egy 780Gs Giga lapot, a DS3H jelzésűt. Arra lennék kiváncsi, hogy ha van valakinek ilyen lapja, hogy neki is 92fokot ir e a Everest alaplapi hömérsékletnek??
-De mint említettem, az X800GTO-m kérdés nélkül ráállt az optimális 1360-as felbontásra, a HD3200-at pedig tökmindegy, hogy D-sub-on vagy HDMI fenyegetem, nem bírom megerőszakolni. Ez már tuti, hogy nem az én bénaságom, itt hw vagy sw probléma van. Arról nem beszélve, hogy a neten szétnézve többen is szívnak ezzel.nekem meg pl. azt írja az Everest,hogy a 12V-os ágon 5V jön
egy ősrégi VIA lap is rendesen kibírja irni az adatokat,ez a húdeszuper chipset meg random generál valamit aztán annyi
BIOS-ban is hülyeségeket ír ki nekem CPU hőmérsékletre
-
PuMbA
titán
Azért annyira nem jó ez a chipset ,mint ahogy a tesztben van állítva.Annyi hibája van ,hogy nem igaz.Egy nyomorult PS2-es billenyűzetet illene kezelnie egy mai chipsetnek,az alaplap lehetetlen adatokat közöl,hardveres gyorsítás problémás(nekem pl kifagy tőle a gépem),interneten meg problémák hadáról számolnak be....
-
Brae
őstag
Tisztelt 780g tulajok!
Akinek megvan a Quake 3 Arena, legyen szíves nyilatkozzon, hogy viszi az integrált grafka? Elsősorban az érdekelne, hogy megvan-e a stabil 125fps 800X600-ba minden maxon 4XAA és 16XAF-el. Leginkább timedemo eredmény érdekelne, de minden eredménynek örülök.
Előre is köszönöm! -
BRinyo
aktív tag
Most olvasom: "A processzor mellé összesen 16 GB memóriát társíthatunk, hogy erre miként képes, arról a Gigabyte-ot kellene kérdezni."
Hát erre csak ennyit mondok... -
BRinyo
aktív tag
megfigyelőrendszerekhez, tőzsdei programokhoz, és videós alkalmazásokban is szép számal használnak monitorokat. Ezeken a helyeken általában a 2 kevés. Ráadásul ebben az esetben a vevő megvett 4db ANUS márkájú csak analóg bemenettel rendelkező monitort, és ezt kellett volna 1 gépről meghajtani, a lehető legolcsóbban. Ez a rendszer megfelelő lett volna, ha a DVI nemcsak digitális jelet ad ki. Kellemetlen, hogy rá tudod dugni a DVI-DSUB átalakítót és nem történik semmi, csak mert a gyártó nem a szabványnak megfelelő csatlakozóval szerelte a lapot. Szóval abból a "kékből" kellene 4db-ot kihozni, ezzel a lappal 3 megy, a negyedik mindenképp az a nagy "fehér" lesz...
-
BRinyo
aktív tag
Sziasztok, ezeken a 780G chip-es lapokon a dvi alakítható analóg vga-ra? Ugyanis 945-ös lapoknál a dvi csak digitális jelet ad ki, átalakító pedig rá sem dugható. 4db VGA monitort kéne hajtani egy 780G-s lappal és egy 3450-nel. A VGA-nál tudom nincs gond, de az alaplapi DVI-ban nem bízok 100%-ig...
Kösz a tippeket!
-
PuMbA
titán
PowerDVD 8 kell neked,belövöd az opcióknál a hardveres gyorsítást és megy minden(egy friss driver nem árt).Ha HD-filmekről van szó(mkv), akkor KMPlayer-rel megy a powerdvd H.264 dekóderét használva vagy letöltöd a Media Player Classic Home Cinema-t amiben alapból DXVA-s dekóder van.
A film kódólásától is függ a dolog,néhány film esetében eltérnek kicsit a szabványos H.264-től ,ezért ezekhez marad a CPU.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az AMD új lapkakészlete kis fogyasztású, mégis jól használható rendszerek alapja lehet.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair VENGEANCE RGB PRO 32GB (4x8GB) DDR4 3600MHz
- Eladó 32 GB (2 x 16 GB) Ripjaws V DDR4-3200 Mhz RAM
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 2 pár KINGSTON FURY 64GB Beast RGB DDR4 3600MHz CL18 Memória KIT
- Asrock FM2A68M-HD+ alaplap AMD A8-5600 CPU
- ELADÓ ÚJ FÉLKONFIG // X99 Alaplap LGA2011 // Intel Xeon 14-Core - 28Th. E5-2680 v4 // 16GB DDR4
- Asus TUF B650M-E Wifi AM5 alaplap
- ELADÓ AsRock Q270 // Biostar B250 // ASUS B250 Alaplapok
- Asus Z10PE-D8 WS alaplap + 2x Xeon E5-2640v3 2.6GHZ + 64 Gb ram + 2x Alpenföhn Brocken x2
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest