Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
"A jövőben egyébként jöhetnek a héliumos HDD-kről is statisztikák."
Vajon hogy hat a megbízhatóságra ha leeresztenek?
-
tibaimp
nagyúr
válasz Lalikiraly #15 üzenetére
Igen ezt gondoltam én is, mondjuk nem néztem utána.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
szunyika
tag
a cikk írója nem tudom honnan vette hogy "magas hőmérséklet és extrém vibráció" alatt használják,
szerintem egyes HDD-knek jobb sorsa van mint otthoni asztal gépben levő pár centi porréteg alatt megbújó társainakajánlom a 4 éves blogbejegyzést, ahol a hőmérséklettel kapcsolatos elhalálozási hajlandóságot vizsgálták: https://www.backblaze.com/blog/hard-drive-temperature-does-it-matter/
[ Szerkesztve ]
-
Akula
őstag
@ (#1) arn + (#4) 69Raizen69: pontosan! A statisztika már csak ilyen. Tudni kell olvasni, mert nagyon mellé lehet lőni a döntésnél.
Én csináltam volna még egy oszlopot: failures X 100 / (drive days X drive count) [%]."Akula Sub, ready for the deep!"
-
Tidus
addikt
A hírt olvasva nyugodt vagyok, mert valahogy akaratomon kívül WD-ről Seagate-ra váltottam deskttop, és NAS vonalon.
WD blue-ról - FireCuda SSHD-re.
WD Red pro-ról IronWolf pro-ra.
Aztán majd az idő megmutatja.[ Szerkesztve ]
-
-
Kronos3000
senior tag
Én kb 4-500 nap működési időnél cserélek mindig,átmásolom,a régit eladom,és gépen kívül usb-házban is megvan minden fontos.Nekem WD ment tönkre más nem,Hitachi 1TB 400 nap után lett 1 szektor hibás,megtartottam még egy ideig,aztán több mint 1000 nap üzemidővel ugyanabba az állapotba elajándékoztam,ennek három éve,és még ma is üzemel,ugyanúgy egy szektor hibával.Minden féle volt már,mondjuk vigyázok rájuk,jó táp,hűtés,stb.Mondjuk a rendszeresen használt gépbe ,egy ideje csak 2.5-es merevlemezt teszek tárolásra,szeretem a csendet.ST4000LM024 x2 van most semmi gond velük.
[ Szerkesztve ]
Wasabi...
-
macdroog
csendes tag
Szerintem ez a legjobb statisztika amivel lehet szamolni, milyen elkovetkezoekben vasarolando HDD-ben bizzon az ember.
HGST-bol (6TB) 24db eddig egyiksem ment tonkre es nem is hibaztak, pedig a teljes felirt adat kozel 400-500TB kb. 1,5ev alatt.
Most ezeket csereltuk a kapacitas bovitese miatt a Seagete IronWolf PRO 12TB HDD-kre (24db), mert sajnos amikor nekunk kellett nem volt HGST kaphato ezert esett a Seagate-re a valasztas, azota mindennap nezem a RAID60-at hogy degraded-e. Remelem azert jobban sikerult ez a sorozat mint a regebbi darabok.
HGST for forever.
-
tibaimp
nagyúr
Helyes, helyes!
Én nagy örömmel várom a képeket!szerk: nekem is volt sok féle-fajta winyóm az évek alatt (idestova 25 év), de mindig eladtam, ami már nem kellett, így nem maradtak itthon, csak amiket használok is.
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
arn
félisten
nekem az elmult 25 evben csak harom vinyoval volt gondom:
1993 - 120m samsung - akkoriban a legalja volt.
2000 - 40g maxtor - az ugy meghalt, hogy mindenem odalett
2018 - 5tb seagate 2.5" usb3 - ment, nem irt hibat, de neha furan belassult, osszevissza mukodotta tobbi vinyo, amit hasznalok, rendesen megy kopkop:
3tb + 8tb wd red a nasban (egyik 4 eves masik fel eves)
4tb backup usb3 - szinten wd, az elodje 2tbos wd volt, negy evig ment hiba nelkulfacebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Dtomka
veterán
Nekem sikerült átmásolni, igaz több mint 2 TB átmásolása jól felmelegítette a hdd-ket. Remélem olyan dolgokat nem sikerült csak, melyek pótolhatóak.
(#7) Bici
Igen tudom, hogy a gyenge táp is rontja a hdd élettartamát. De vannak sajnos gyengébb hdd-k. Akkor az kellemes meglepetés volt. Bár azt mondják, hogy a HDD sentinel sem 100%, de én inkább adok a rá, mint 1 nap kellemetlen meglepetés érjen.(#8) tibaimp
Az évek folyamán szinte minden gyártótól volt vinyom. 1 nagy zacskóval van otthon
Quantum
WD
Seagate
Samsung
Tochiba
...
7végén kiterítem és majd készítek 1-2 képetHogy milyen márka lesz a következő? Tárolásra jobban megéri a HDD. Lehet, hogy Seagate mert ez a HDD gyors is:
VILÁGREKORDER SEAGATE HDD 480 MB/S-OS SEBESSÉGGEL[ Szerkesztve ]
-
hokuszla
senior tag
Nálam egy samsung ment 6 évet, a végén huszon valahány bad sectorral de adatvesztés nem volt. Beijedtem és másfél éve lecseréltem egy Toshibára, kiváncsi leszek 6 éves korában milyen lesz
10600k 16GB 1660s 5TB
-
tibaimp
nagyúr
Nekem meg a 3TB-s Hitaci ment tönkre hasonló módon, de még garis volt, így kaptam helyette egy Toshibát (ugyan úgy néz ki, állítom még a címke is azonos, csak más név van ráírva). Azóta vettem még ilyen 3TB-os Toshibát 3-at, e eddig semmi gond! (kopp...kopp...kopp)
Illetve mostanában vettem egy 8TB-s Seagate-t is, az is OK eddig. Mondjuk az itteni "nagy HDD topikban" kikértem a srácok véleményét.A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
félisten
Nekem van 4 eves WD Purple winyom es 7 eves Seagate Barracuda 1.5TB-os winyom is, mindegyik 100%-os.
Legtobb ismerosom, akinel tonkrement winyot latok, van valami korulmeny, amirol a forumokban azt mondjak, hogy nem feltetlenul gond, de megis szinte minden tonkrement winyo mogott ilyesmivel talalkozom. ( gyenge minosegu tap, fuggoleges-vizszintes beszereles valtogatasa, a bojler folyton levagja az aramot, stb. )
Ezen kivul a windows is tud bizonyos ujraindulasok soran logikai bad sectort gyartani szorgalmasan (kek halalozo vga driver miatt pl.). Volt mar, hogy hibaskent (80%, 300+ bad block) vettem Seagate winyot es otthon ujraformazva kiderult, hogy 100/100-as.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
exedoc
senior tag
Igen, én egy az egyben ugyanígy jártam a Seagate-emmel. Mondom gyors lementek róla amit tudok, hát másolni már hol lehetett róla hol nem. Újraindítások alkalmával meg hol látta a windows / bios, hol nem. Kb az adatok 40%-a menekült meg, végül kattogásokkal is tudatta, hogy felkészült az örök szektormezőkre költözni. Talán le tudták volna menteni róla a cuccokat, de erre már nem költöttem pénzt.
-
ivarg
tag
No ez azért bíztató, felszívta magát a seagate, elég ciki volt ez elég sokáig...
Addig nyújtózkodj, amig kinyúlsz!
-
69Raizen69
tag
Csalókák a százalékok,mert ök csupán 3 hónap alatt meghibásodott darab számot írnak és az abból kiszámított selejt százalékot megszorozták 4-el hogy megkapják az egész éves selejt %-ot ami csöppet félre vezető
Termel az elbutított rabszolganép!..... Eladod a tested a pénzedért, kifizetik érte az órabért
-
Dtomka
veterán
Ezelőtt Seageate 3TB Baracuda-m volt. 2014-07-04 - 2018-02-06
Egyik nap azt vettem észre, hogy crc-errort ír ki... HDD sentinelben megnéztem és az állapota ~27% os volt. Kis probálkozás hdd -vel a programban restart és már csak 16% -lettNa ekkor beparáztam, ebből hdd vásárlás lesz.A Toshiba-t ajánlották a topicban, és eddig minden OK vele. Remélem legalább még 2 évet kibír. Mert tudjuk, a mostani hdd-ket (mint ahogyan lassan semmit sem) terveznek hosszabb (min 5 év) távra\időre.
-
tetris
tag
A Seagate ST10000NM0086 héliumos... Pont ilyet használok, a jelek szerint remélhetőleg még sokáig
Fölösleges körök elkerülése végett: Igen, ami hirdetésem aktív, az még megvan. Posta csak vevő költségére és felelősségére.
-
arn
félisten
itt a legalabb tobb ezres mintat erdemes a nezni, a tobbinek semmi ertelme, hogy szerepel
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 99.000.-
- Sandisk Extreme Pro microSDXC kártya 256GB
- BESZÁMÍTÁS! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest