- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Amazon Fire TV stick/box
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenwood
veterán
Levittek a Vega arat 280 dolcsira.
Elvileg a Chip eloallitasa onmagaban 300 dollar
[link]
Mondjuk az ATI 9800XT volt 500 dollar 15 eve.
Azota a szektorban a fizetesek,koltsegek stb .. minimum a triplajara emelkedtek.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
kenwood
veterán
Nekem 2004-ben az elso fizetesem 60 ezer forint alatt volt.
Egy 1050ti szintu vga akkor kozel egyhavi beremet emesztette fel.
Most ezt par nap alatt megkeresem.
Szerintem konnyebb ma gamer kartyat venni,mint anno.
Egyszeruen arrol van szo,hogy a 1050ti szintu kartya folott akkoriban nem volt ennyi opcio, igy a csucs-csucskartya ara max 2-3 xvolt a kozepkategorias gamer kartyanak,most pedig 7-8x.
Az alabbi kartya 3 db. 10k+ HUF erteku AAA jatekkal szerintem olyan ajanlat, amihez hasonlo sem volt akkoriban.
Lenyegeben a minimalberert kapsz egy 1080p ultrara tokeletes vgat. Az ajandek is nagyon komoly.
Persze a banyaszlaz hatasai meg teljesen nem tudtak lecsengeni, de szerintem nagyjabol mar rendben van a piac.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
nexplo
őstag
Direkt nem keverem bele az itthoni - külhoni keresetet. Én csak az arányokat mondtam. És szerintem arányaiban kicsit el vagyunk csúszva. És valóban vannak jogos érvek de akkor is ezt érzem kicsit. Amennyiben tovább megyek, a következő gazdasági válságig tovább fog menni ez a tolódás...
(#98) Tomassy00 Bárcsak, csak és kizárólag az infláció tehetne róla, de ennyire nem egyszerű sajnos.
[ Szerkesztve ]
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
kenwood
veterán
Sok helyen jogos az erv
Ha az a kerdes, hogy piros, vagy zold a fu, akkor viszont buko. 30k egy rx 550, 50k egy 1050ti 4gb. 2019-ben. Ezert egy normalis orszagban maximum. 2-3 napot kell dolgozni. Mirol beszelunk ?[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
kenwood
veterán
Orulok, hogy egyetertunk.
Normalis erveles utan konnyen belathato. hogy az inflaciot fgiyelmbe veve egy vega56 110 korul olyan ar,ami regen nem volt (dragabb volt ez a kategoria)Persze mindig lesz par nemokos,aki mindenfele indoklas nelkul bebofogi,hogy azosztnemisugyvan
[ Szerkesztve ]
-
-
nexplo
őstag
Én is a középkategória aljában vettem magamnak gépet (régi I7 + RX580 8G) , mert ezt tartom elérhetőnek és reálisan megfizethetőnek. Amire nekem kell mindenre elég. A felső kategória célcsoportja nem én vagyok. Igazad van , most a választék is nagyobb és ez is okozhatta az árak változását is.
-
kenwood
veterán
Az egyik az inflacio.
A masik,pedig,hogy bekerult egy uj kategoria is.
Regen a csucskartyak nem voltak ennyivel erosebbek a mindenre jo kozepkategoriasnal.
Valahol a 2070 kornyeken volt a plafon,most pedig van 2080ti es Titan is.
a 1060 utodja (1660??) arra a szintre varhato, ahol regen a masodik legerosebb kartya volt, most meg lesz felett 3-4 modell.
Nem lehet osszehasonlitani a 2080ti-t a gtx 480 araval,mert akkoriban ez a kategoria nem letezett.Egyebkent en nezegettem a 4k tvn a jatekokat,es nem igazan latok kulonbseget a 1080p es a 4k kozott.
1080p-ben pedig high-ultra beallitasokon mar a 1060 6GB/rx 580 is mindenre eleg.[ Szerkesztve ]
-
nexplo
őstag
-
törölt tag
A 4K 60FPS és a WQHD 144FPS teljesen átlagos elvárás? Nem!
Pedig azt sugalja neked a média, hogy az?! Igen!
Ettől az ellentmondástól esetleg frusztáltnak érzheted magad? Igen.Leszarod, kell a prémium, OK! Vedd meg a VGA-t, vegyél hozzá olyan monitort, olyan CPU-t ami kihajtja.
Már ott is vagyunk hogy 1..1.5M-t elköltöttél.Lehet, hogy ez egy csapda lenne?!
[ Szerkesztve ]
-
nexplo
őstag
Arányaiban magasabbak az árak szerintem. Szerintem nem normális hogy egy combos VGA 500-700K. Teszem azt csak hogy az arányait mondjam: jó pár éve a fizum volt 200 körül és hümmögtem hogy egy fizu egy csúcs VGA. Na azóta a 200K-s fizum nem lett 700 de a VGA árak elmentek és 700-at is csapkodják. Tetszik nem tetszik az arányok szerintem felkúsztak. Nem az én fizum az etalon és a mérési alap, csak azt próbálom érzékeltetni hogy igenis elszálltak az árak szerintem. Az arányok. Lehet ezt bármire is fogni én így látom. És tudom hogy ennek ezer oka van, mert közgazdászként tanultam, de attól ez még nem lesz kellemesebb.
-
DonToni
aktív tag
-
Kvg
senior tag
-
nexplo
őstag
Szerintem teljesen mindegy miről veszed le és sok esetben a specka és a ref hűtéses karik árai között sem látok nagy különbséget. Arról nem is beszélve hogy szerintem annyira nem sokan vizeznek még mindig.
Az árak pedig igenis magasak szerintem. Régen nem kerültek ennyibe a kártyák. És igen szerintem mesterségesen vannak felnyomva az árak. Hogy kartell e nem tudom de gyanús...Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
kenwood
veterán
Annak mi ertelme lenne, hogy megveszed dragabban a nem ref peldanyt,majd leszereled rola a hutest?
Az arak az egekben kifejezes nehezen ertelmezheto.
Premium cuccrol beszelunk,amit milliardokert fejlesztettek ki.
Az arakat az nvidiahoz kepest lovi be mindig az amd.
Ha az nvidia kiad egy sokkal erosebb,vagy olcsobb kartyat,akkor ok is csokkentenek.
Ha nincs jobb arűertek aranyu kartya a piacon,akkor ket opcio van :
- nagy nyereseg van a kartyan, leviszi az arat,es latarolja a piacot
- nincs rajta nagy nyereseg,pont az nvidiahoz igazit
a 3. verzio pedig a kartelezesMi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
nexplo
őstag
Az ár már most is az egekben van. Ez jó szöveg de nem egy 5e Ft-os termékről beszélünk....
A "vizesítést" ugyanúgy lehet tisztességes hűtéssel szerelt példányok esetében is.(#82) Kvg Tudom semmi sem kötelező. Inkább ciki a gyártó részéről szerintem.
-
nexplo
őstag
Félreérthető voltam. Sajnos itt melóhelyen nem tudok videót nézni mert le van tiltva.
Én arra gondoltam hogy az első példányok mindig a gyári fos stock hűtéssel jönnek ki.(#79) kenwood Persze mindenre van megoldás ezt inkább általánosságban írtam. A VEGA ugyanez volt.
Ekkora összegeknél nem szabadna ilyeneket gyártani...Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
kenwood
veterán
-
nexplo
őstag
Pont ez a bajom. Adott egy méreg drága felső kategóriás kártya. Mi a fenéért nincs rá egy drabális-brutális réz alapú kafa hűtő szerelve? Ja igen, megint a spórolás.... Vagy melegedjen mint a fene vagy süketülj meg mellette... illene ezen változtatni.
-
nexplo
őstag
válasz micafighter #74 üzenetére
Szerintem szét fogják kapkodni
-
nexplo
őstag
1%...... ez kb egy nulla. Egy izmosabb hűtésre inkább kíváncsi lennék mint egy gap-paszta cserére...
-
pengwin
addikt
válasz micafighter #71 üzenetére
Úgy tudom az akció valamikor múlt héten lejárt, de Amazon.de-n láttam 355€-ért új Strix Vega 56-ot... az 110 Mátyás, még játékok nélkül is jó ajánlat. Ráadásul az Amazon sajátja volt, nem valami német sufnibolté.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
micafighter
nagyúr
válasz micafighter #61 üzenetére
Valahogy sejtettem hogy erre nem fog jönni válasz.
-
törölt tag
Sőt, nem tudjuk mennyire követi a PCB görbeségét a tokozás rugalmassága, illetve az eltérő hőmérsékletek és a tágulási együtthatók okán, különböző üzemállapotokban különböző lehet az eltérés mértéke, iránya is.
Ha 20C°-on síkolták össze, akkor 20C°-on egyforma magas a GPU és a HBM.
[ Szerkesztve ]
-
klambi
addikt
Azért cpu-hoz ajánlom a condactonaut -ot. max terhelésen nekem sokat jelentett.
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
Duck663
őstag
Hol az irreális elvárás? Mikor kezdték el mutogatni az első demókat a Vegával? Azóta hova jutottunk? Vagyis hova nem jutottunk, mert ugyan a VGA megjelent, de ennyi. Ha a konkurencia előre tud lépni, akkor nem lehetetlenség. A kijelzők is fejlődnek, lassan 8K lesz a csúcs 4K a középkategória. 2-3 év. Hol keletkezik az irreális elvárás? Az AMD részéről irreális az, hogy nem a jelenre fejlesztenek, folyamatosan buknak bele abba, hogy a jövő marha nagy innovatív hardvereit megalkotják, amit a kutya nem használ, mert amúgy megtámogatni fejlesztői oldalról csesznek!
Meg kell érteniük, hogy a JELEN KOR ELVÁRÁSAIRA FEJLESZTÜNK, a JÖVŐ SZÁMÁRA CSAK LEHETŐSÉGEKET TEREMTÜNK! Amikor megjelenik a hardver, mégis mivel tesztelnek? 3 évvel később megjelenő játékokkal? Egyáltalán mit használnak a felhasználók?
RX 580-at használok, FullHD-ra elég volt, de már feljebb mentem felbontásban és bizony kevés!
Egyébként vennék Radeon VII-et, és nem pénz kérdés, a fogyasztás sem érdekel. De egész egyszerűen kevés és nagyon kiegyensúlyozatlan a teljesítménye. Eszetlenül pedig nem szórom a pénzt, attól még hogy van, nem dobálom ki az ablakon.
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
Kvg
senior tag
Ezeket a fórumok publikusak az AMD figyeli ezeket a topikokat. Látja ki gyerek illetve a hulladék és kinek ér valamit a szava,
amennyiben változtatni kellene valamin. Valószínűleg semmibe veszik a követelözö gyerekek véleményét.
Nem juthat minden 16 évesnek Vega 20 és Navi. Ez van .
[ Szerkesztve ][ Szerkesztve ]
-
Trebron09
őstag
Spanyol viaszt raktak bele
35W/m-k- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
Cefet
aktív tag
Jó lett volna ez a VGA, mondjuk a 2060 ellen, esetleg GDDR6-tal (nem tudom, hogy kezeli-e), kisebb órajelen, picit gyengébb, de csendesebb hűtéssel, a megfelelő áron. A mainstream vonalon korrekt termék lenne, nem szapulná senki, vinnék, mint a cukrot. Nem vagyok nV-fanatic, most is egy régi Radeont használok, de sajnos azt kell mondjam, ez a kártya így baklövés...
Legyen béke! Menjenek az amerikai katonák haza, azonnal!
-
Kvg
senior tag
A piacnak van egy elvárása, aminek én csak a része vagyok, viszont én hangsúlyozom ezt, illetve látom a problémák egy részét.
Tegyük fel hogy te vagy piac, írreális elvárások vannak hiába írrod pont le szarva.
Amúgy nagy a hangod, egy gyenge 1050Ti van a gépedben? Vega topicban egy szájkaratés gyereket sem látom. Csóró gyerek kővetelőzik aztán a jelenlegi erős hardverek is csak álmodik.
Elég gáz amit műveltek itt. -
arn
félisten
Nem csak azaz aggaszto, hogy nincs belole penz, hanem az, hogy ennek a strategiai jelentosegevel semmit se tudnak kezdeni... gyk a pcs jatekoknal az elmult 15 evben a konzolos verzio miatt egy csomo korlatozas volt, ugrasok csak a generaciovaltasnal kovetkeztek be. Mostanra meg kezd latszani a szakadas a “a pcs” grafika es a konzolos kozott - es elkepeszto, hogy ez a konkurencianak koszonheto, es nem az amd all jobban.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
pengwin
addikt
A konzolbiznisz minimális profittal megy, ez adott a konzolok ára miatt.
Ugyanakkor valószinű, hogy az AMD már eltünt volna ezek nélkül a nagy volumenű megrendelések nélkül, mert akkor nagyságrendileg kisebbek lennének az ő megrendeléseik is a bérgyártók felé, vagyis csak lényegesen drágábban tudnák gyártani a PC-s GPU-kat is. Na meg így azért jobban eloszlanak a fejlesztési költségeik is, és van egy fix bevételük amivel jobban tudnak számolni, mint a PC-s megrendelésekkel.Üdv, pengwin
-
TTomax
félisten
Hát ahhoz képest,hogy a két nagy konzolgyártó csak az AMDt rakja a gépeibe nem mondható el hogy dől a pénz,a negyedéves jelentések nem erről tanúskodnak,hogy ez egy mekkora zsíros egy biznisz,azt pedig látjuk hogy a radeonok mennyit profitálnak ebből pc vonalon...mert ilyen remények is voltak,hogy milyen szuper lesz ezt a radeonoknak,aztán mégsem.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Duck663
őstag
válasz Jim Tonic #44 üzenetére
Senki sem harcol egy fronton, lehetnek húzó termékvonalak, és másodlagos termékvonalak, de ha egy vállalat csak egy fronton "harcol" akkor azzal a sírját ássa. Nem tehetik meg.
Az ATI felvásárlása után a legnagyobb gond az volt, hogy nem tudták mihez kezdjenek vele. Egy csomó technológia a kukában végezte, mert azt sem tudták mire jó, jött valaki, aki az egészhez semmi sem értett, meg sem akarta érteni, mire fejlesztették, csak kidobták, a fejlesztők vagy máshova kerültek, vagy továbbálltak. Azt gondolták, hogy majd a GPU-t összerakják a CPU-val és megváltották a világot. De egyik sem váltotta meg. GPU fronton azért lassan elkezdődött valami, amire jött processzor oldalon a Bull... ami teljes katasztrófa volt, közben pedig, a GPU-k meghajtói egy szálon szenvednek. Erre mit csinálnak? Kidolgoznak egy Mantle-t ahelyett, hogy a drivereiket dolgozták volna át. Lehet persze azt mondani, hogy a Vulkan alapja lett és de jó nekünk, de ha az AMD-t nézzük nem sok haszna van/volt. Ha már megcsinálták a Mantle-t akkor kapásból indítani kellett volna egy Mantle Stratégiai programot, ahol a partner fejlesztők az API támogatása mellett adják ki a játékokat, úgy, hogy az tele van olyan egyedi megoldásokkal, amikre a többi API nem képes. Ehelyett elkótyavetyélték az egész fejlesztést. Bele lehetett volna venni a True Audiot is, és még egyéb fejlesztéseket, elővenni olyanokat, amiket korábban kukáztak, fiókba dugtak. Ha már a konzolba szállítanak, legyen már látszatja a dolognak.
Nem lehet csak a konzol igényekre támaszkodni, mi van, ha bármelyik vállalat azt mondja, hogy bocs, váltunk Intelre? Vagy bármi másra.
Az hogy van egy ici-pici kis profit, az nem jelenti azt, hogy dől a pénz!
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
TTomax
félisten
Mert nem tud ,szerintem a Tjunction a hbm környékén van ami folyékony fémmel már nem fekszik fel olyan szépen mint a graphite paddal.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
lemusz
addikt
-
TTomax
félisten
válasz Jim Tonic #44 üzenetére
Francokat nem releváns... jó vicc... abból élnek... De mivel nem követik jól le úgy-ahogy..ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Béééla
őstag
válasz laposonly11 #39 üzenetére
Mert senki se akar belevágni. Ott volt az OpenCL. Mennyi idő volt, amíg elkezdte valaki támogatni? Adobi a mai napig csak CUDA-t tol, külön örültem hogy a Resolve videószerkesztő opencl-es.
A kedves piacot húzza karóba egy kanos elefánt inkább, az amd tervei előremutatóak, csak senki se mer rá fejleszteni "merszarazáemdé", hiszen megmondta az intel sales menedzsmentje is.Bélabá
-
Szári
tag
Szóval a thermal padra lett optimalizálva a hűtő kialakítása. https://youtu.be/n9rhtSwAVfI Az itteni teszt allatt is nyertek a pasztával pár fokot a thermal paddal szemben. Viszont ahogy nagyon szépen szemléltetik a pad nélkül nem tökéletes a kapcsolat a hűtő és a chip között
-
nagyúr
A piacnak teljesen mindegy mik az elvárásai, ha a cég nem képes finanszírozni. Míg az Intel vagy az Nvidia egy fronton harcol, addig az AMD kettőn. Az akvizíció után az AMD a processzorok megerősítésére koncentrált, ahová most tudott eljutni. A GPU-kon annyi fejlesztés történt, amivel a konzolokat és az APU-kat ki tudták szolgálni.
Ezért, hogy te vagy szerinted a piac mit vár, az nem releváns. Arra mennek, amerre a vezetés mondja.ők sem érzik, csak azt hiszik, hogy érzik.
Hát te ezt a fotelodból biztosan meg tudod mondani.Hát igen, a negyedéves eredmények, mind ezt mutatják, ahonnan dől a pénz. Csak az nem dől.
[link][ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
TTomax
félisten
Nem,nem hajlandóak,hanem nem tudnak,ez van sajnos.Persze a közelmúlt kritikáit félre lehet söpörni egy zöld szemüveg van rajtad szöveggel,csak hát később visszaüt az eladásokon...
-
Akula
őstag
Röviden és tömören: UP! a Hitachi Chemical-nak
"Akula Sub, ready for the deep!"
-
Duck663
őstag
válasz Jim Tonic #36 üzenetére
Hát igen, a negyedéves eredmények, mind ezt mutatják, ahonnan dől a pénz. Csak az nem dől. A gond sokkal inkább az, hogy nem hajlandók a piachoz idomulni, azzal érzik magukat nyeregben, hogy a konzolokba szállítanak, miközben annak semmilyen előnyét nem látjuk, ők sem érzik, csak azt hiszik, hogy érzik. Nincs semmilyen plusz a konzolokról áthozott címekben, se teljesítményben, se pedig minőségben.
A piacnak van egy elvárása, aminek én csak a része vagyok, viszont én hangsúlyozom ezt, illetve látom a problémák egy részét.
-
TTomax
félisten
Ha szkeptikus vagy ha nem, a Vega pontosan ezzel a problémával küzdött,a hbmnek miért is kellene ugyanolyan vastagnak lennie mint a gpunak???Mert mindkettö ugyanazon az interposeren ül....
-
laposonly11
senior tag
Lassan nem is tudom, 15 éve ugyanaz a nóta a Radeonokkal, mindig elsők valami újabb technológiában,
csak mire az játékokban megjelenik, addigra azt az Nvidia jobban (gazdaságosabban) tudja megjeleníteni, és rendszerint driver fronton is naprakészek. Szóval nem a fejlesztőkkel van a baj az AMD-nél, hanem mindenki mással, akik képtelenek a reálpiaci viszonyokhoz igazítani egy technológiát, és eszerint gyártani és eladni a termékeket.[ Szerkesztve ]
Ordo est anima rerum.
-
ttt
senior tag
Most azért nem kicsit vagyok szkeptikus azzal a megállapítással, hogy adott alkatrészek magassága ennyire eltérne.
Vagy már a tervező mérnökök is vérpistikére hallgatnak?
Egy ilyen kártyánál mikronnyi eltérésre kell tudni megtervezni és kivitelezni bármit is. Legyen az tokozás, beültetés, vagy egy hűtő tönk felület megmunkálása.
Az érthető, hogy pl. a folyékony fém nem hoz sokkal többet, mint egy oda tervezett pad, de ne lássunk már bele olyanokat hogy akkora tervezési/kivitelezési elkúrás van egy végtermékben, mint itt látni vélik egyesek. -
nagyúr
Ugyebár az a baj, hogy a hozzád hasonlók elvárják, hogy az AMD a kedvük szerint gyártson. Az AMD rohadtul nem erre fókuszált, sokkal fontosabb területeket kellett rendbe tennie, GPU fronton meg a konzolok élveztek előnyt.
Szóval arra, hogy te itt mit diktálsz, marhára tesznek Santa Clara-ben. Amennyire megy ez a piac, az is lehet, hogy már simán elengedték ezt a gyeplőt, és arra mozognak, ahonnan pénzt lehet nyerni.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Televan74
nagyúr
-
Duck663
őstag
Na ez a terelés. Lisa Su nyilatkozta azt, hogy 2019-ben minden negyedévben jön majd valami (VGA fronton). Mi a ....-et bénáznak már? Remélem nem most jöttek rá, hogy az amit az elmúlt két évben csináltak sz@rt sem ér. Le kellene szállni a magas lóról, átvizsgálni, hogy hol a g...be vérzik ezer sebből a Radeon vonal, és mindegyiket szépen kijavítani. De nem úgy, hogy majd valamikor a jövőben jó lesz az, hanem valóban a problémákat megoldani, általánosan. Egy csomó mindent hozott a Vega is, persze, csak épp nem működik, vagy ha működik is, nem lehet általánosan működtetni (lásd RPM) ez így nem jó, nem megy. Egy kiadós nyakon verés kijárna már az egész fejlesztőgárdának.
-
Szári
tag
Érdekes..Hardware Unboxed-es srácok síma Artic MX4-el load ban 5 fokot, idle ben 7 fokot tudtak faragni a Hitachihoz képest. A húzás nekik sem ment jobban de ez a driver miatt van. Azért mindenképpen érdekes, hogy folyékony fém semmit a síma minőségi paszta meg akár 7 fokot is hozott valami itt nem stimmel valakinél.https://youtu.be/6jP3tetYnVI
-
Robert07
aktív tag
válasz Trailblazer #25 üzenetére
Nem Hitachi, de ugyanazt a celt szolgalja, amazonon lehet venni.
35W/m-k, tehat nagyjabol ugyanaz, mint ami a cikkben van, es van belole ket meret is.
Van olyan jo, mint a legjobb pasztak, es tobbszor is fel lehet hasznalni.
Ha nem kupakos processzorra van teve, akkor kisebbre is lehet vagni, viszont vigyazni kell, mert vezeti az elektromossagot, tehat a chip korul levo elektronikahoz nem szabad hozzaernie.Amugy a vezetokepesseget a kulonbozo thermal pad-eknel a z-direction-nal lehet hasonlitani, mert az szamit. Az a vezetokepesseg az egyik oldaltol a masikig.
[ Szerkesztve ]
-
GodGamer5
addikt
-
bunfi
őstag
válasz Trailblazer #27 üzenetére
Ez magyarországi webshop; a standard szállítási díj 1400 HUF.
De ezek specifikus, lecsavarozós hűtésekre készülnek ezért vagdosni kell, de még ezzel együtt is sokkal jobban megéri, mint az IC Graphite.
[ Szerkesztve ]
János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett
-
bunfi
őstag
válasz Trailblazer #25 üzenetére
Vastagságtól és mérettől függ: [link]. Még nem volt időm végignyálazni, hogy melyik, az amelyik a legjobban megfelel a célra. Én a processzorra akarom kipróbálni paszta helyett.
János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett
-
Trailblazer
veterán
Jó volna tudni, mennyibe fáj ez a Hitachi cucc. Az oldala megvan könnyedén, de ebből semmi nem derül ki. Meg hát egyáltalán kapható-e forgalomban.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Petykemano #22 üzenetére
Ez terelés. A valóság az, hogy az AMD hivatalosan azt mondta, hogy a Navi 2019-ben jön. Minden dátum, ami 2019-es nem lehet csúszás, hiszen az AMD hivatalos közleményének megegyezik. Ha 2020-ban jön, akkor van csúszás. Másrészt, halvány lila fingja sincs senkinek a Naviról. Én is csak annyit tudok az egyik gyártóktól, hogy mind ordas kamu, ami eddig megjelent (specifikáció, ár, stb.).
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
nagyúr
Ennek szerintem semmi értelme nem volt. A HBM miatt szinte biztos, hogy olyan rések vannak, amelyeket a folyékony fémmel így nem tud kitölteni. Értelmesebb lett volna beszerezni hasonló hőátvezetőt, és kipróbálni valami bivaly hűtővel.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Televan74
nagyúr
A felhasználói tapasztalatok szerint nem folyékony fém kell,hanem 1V -ra alulfeszelni,ha lehet.Máris egy normálisabban fogyasztó,jobban hűthető kártyák kapunk.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Walter_White
senior tag
Hihetetlen, hogy ennyire elfajult az egész fejlesztés, tesztelés, mind NV-nél és mind AMD-nél, lassan nem lesz normálisan megtervezett alkatrész, valaminek lesz valami nyűgje, főleg az árakhoz képest......
-
atus72
őstag
válasz Petykemano #14 üzenetére
Most a gombhoz keresünk kabátot esete van...
-
Petykemano
veterán
Nem a hővezetéssel van a gond, hanem a hőtermeléssel.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Duck663
őstag
Többet ér az UV, mint ez. De Abu inkább arról kellene értekezni, hogy napolták a Navit... kezd a dolog kicsit kiakasztó lenni.
-
törölt tag
Szerintem is ez lesz a magyarázat a hővezető lapkára. A videón a tükröződésből látszik, hogy igyekeztek síkba csiszolni a GPU+HBM stack-et. A vapo chamber hőfelvevő része lehet még homorú lehet a leszorító erő miatt, azt ki tudja egyenlíteni a pad.
Amúgy emberünk a videoban, hogy a viharba tudta a vastagságkülönbséget áthidalni a pad és a folyékony fém között?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Ez több a legtöbb pasztánál, amit a gyártók alkalmazni szoktak, ugyanakkor az AMD vélhetően a jóval nagyobb élettartama miatt szavazott bizalmat ennek a megoldásnak."
Ezt a mondatot át lehetne fogalmazni? Jelen állapotában ha akarom így értem, ha akarom úgy.
-
pengwin
addikt
GamersNexus-on rendesen kivesézték a témát: nagyon rossz a kontakt a lapka és a hűtő felülete között, középen gyakorlatilag semmilyen érintkezés sincs, ezért kell hővezető lapkát használniuk. Hiába jó minőségű az a lapka, a vastagsága miatt hátrányban lesz egy jobb pasztával szemben. A GN-en mértek külön értékeket a lapka szélén és a közepén is: a közepén jobb, ha a hővezető lapka van, a széleken meg jobban teljesít a paszta, mert ott kisebb lyukat kell kitöltenie, ami megy is neki.
(#3) GAI
Úgy tudom síkban vannak, de ha nem, akkor is meg lehetett volna oldani, hogy csak a HBM-re kerüljön gap pad, a komolyabb fogyasztás-koncentrációra meg valami jobb paszta. Egyébként eddigi HBM-es kártyáknál úgy tudom a memória volt lejjebb a GPU felületénél, itt meg a GN-es teszt alapján a GPU van messzebb a hűtő felületétől.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
ONEFREE
aktív tag
Szerintem is a magasság különbség lehet az oka a lapka használatnak,de amíg nem méri valaki addig csak találgatás..Azért durva egy hővezető lapka lehet
[ Szerkesztve ]
-
paprobert
őstag
Gamer's Nexusék arra jutottak, hogy a fellépő egyenlőtlen nyomáspont miatt döntöttek így, gyakorlatilag egy elasztikus, purhabszerű anyagként viselkedik a cucc, kitöltve a hézagokat.
[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
arn
félisten
szvsz is inkabb ez lehet az oka, tipikusan akkor szoktak ilyen megoldasokat hasznalni, amikor vmilyen mechanikai elmozdulas miatt nem biztos, hogy sikba esik az egesz. pl a huto befesziti a nyakot, etc. ezek azert nem olyan ezredmilimeteres dolgok, amit egy csucsrajaratott dolog megkovetelne nagy hoterhelesnel.
pl lehet tul precizen szerelik ossze a kartyat, aztan lehet a fele selejt lenne a pad nelkul. jomultkor a 1070tit pl teljesen szet kellett szednem, mert olyan fosul raktak ossze a gyarban, hogy a gpura a huto sem fekudt fel rendesen. vmi 15 fokot esett a homerseklet.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
törölt tag
Meglepő, hogy ennyire jól teljesít a hővezető pad.
-
Nem lehet, hogy azért van a thermal pad a paszta helyett, mert a GPU és a HBM memóriák nincsenek tökéletesen síkban? Ezt a thermal gap pad kiegyenlíti, de bármilyen paszta kerül rá, az nem fogja, így nem lesz tökéletes a kontakt a mag és a hűtő között, és romlik a hűtőteljesítmény.
-
nagyúr
Nem kenegetni kellene, hanem egy kicsit rendesebben megtervezni azt a flagship VGA-t a vöröséknél...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKÁR JÁTÉKRA!! ASUS Mining P106 6GB - GARIS
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- SAPPHIRE Radeon RX 470 Mining Edition 4GB - REJTETT HDMI-S - AKÁR 5 HÓNAPOS MEGTÉRÜLÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest