- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házimozi haladó szinten
- Apple asztali gépek
- Dell notebook topic
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vegyszer
addikt
válasz
Lacielvtárs #35 üzenetére
Akkor nem csak az én szemem akadt meg rajta.
Kíváncsi lettem volna arra, hogy milyen is az a szobaantenna (aktív, passzív, stb)
-
Gerasz
aktív tag
Egyébként nem jellemző nagyvonalúság a digitális átállás kapcsán.
Közpénz milliárdokat szórnak ki, hogy mindenkihez eljusson a propaganda. Ráadásul a pórnép a kereskedelmi csatornákon butítja magát, így több szavazatot vesznek a realityknek meg tehetségkutatóknak, mint maguknak. -
fojuzer
aktív tag
Nos mit kérí,íérdekeli a felhasználot?, Modern,müszakilag fejlett,gyors 1 szerü.s még olcso is lehet!Ne bonyolult menü rendszere légyen,Követelmény árátol függetlenül. Minden Codec.le játszása, DIVX-XVID min 6,5 verzioig használhato mükszi legyen. Ha nem érték leengedésre alkalmas,.Igaz sokan/sokunk/ bövebb csatorna kinálat,s 1 éb sem nézi nagyaon fenti kinálatu Magyari csatit.Viszont olcson csak ennyit4 A többi,jobb már fizetös hisz azok //Luxus/ nézni valok!
-
Kernel
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #41 üzenetére
Legfőképpen van egy processzor, amihez a gyártó biztosít egy programot, utána azt a készülékgyártók egyénileg alakítgatják, ikonokat lecserélik, menüpontokat letilthatnak, de attól még az alapok felismerhetők.
A cikkben Ali-chipes készülékek szerepelnek (alitech.com), ebből van Conax-támogató chip, vagy van például az ingyenes vételre szolgáló M8301 processzor:
http://www.youtube.com/watch?v=wkx2MgYYZPk
Másik nagy családot az MSTAR (mstar.com) MSD7818 processzorra épülő szerkezetek képviselik, ami Conax-egységet nem támogat, tehát csak a kártya nélküli vevőkben találkozhatunk vele, PVR-funkciókkal és jó minőségű képpel jeleskedik:
http://www.alibaba.com/product-gs/760834520/msd7818_iran_dvb_t_hd_mpeg4.html?s=p
Csak azért raktam be épp ezt a linket, mert mutat pár fotót a menüről is, ahol sokan felismerhetik a jellegzetes MSTAR-menüt.
-
Pista0001
addikt
-
14adam
addikt
aki szerelt ilyet az tudja,hogy szarok. Volt olyan,hogy csak a harmadik készülék lett jó...
-
E.Kaufmann
veterán
Az olcsóbb Strong-ok se mentesek minden hülyeségtől, de legalább tunerben erősebbek. Pl, amikor Alcor-rol Strong-ra váltottunk, a rendszerszoftver menürendszere egy az egyben megegyezett, csak ugye logo meg márkajelzés különbözött, a távirányító is pár gomb kivételével ugyanúgy nézett ki. Utólag kiderült a rendszerchip is ughyanaz volt, viszont tunerben a különbség ég és föld volt.
Olyan az egész, mintha lennének ilyen alap építőkészletek amiből dolgoznak a gyártók, és van aki jót tud összerakni ugyanabból, van aki meg kevésbé jót, meg az se mindegy, hogy a hiányzó alkatrészeket (tuner, nyák) honnan szerzi/milyenre sikerül. -
gabo9201
senior tag
Legutóbb olyan problémát tapasztaltam még vele, hogy hiába állítottam sorba a csatornákat 1-7-ig mégsem olyan sorrendben jöttek az adók ahogy be volt állítva.
Például ha megnyomtam az 1-es gombot (ami M1 lett volna) átváltott a 3-as csatornára (RTL). Ha a 3-ast nyomtam átváltott az 1-esre. Ez így még megszokható lett volna, de jött a legjobb rész. Ha megnyomtam az 5-ös gombot (Duna HD) kiírt valami olyasmit, hogy nincs ilyen csatorna. A csatornalistában pedig egyértelműen jól írta ki a dolgokat, ha a program léptetővel vittem, akkor is sorban jöttek egymás után az adók. Szerintem ez valami szoftveres gond lehet, még szoftvert nem frissítettem rajta, de megpróbálom. -
Lacielvtárs
nagyúr
szia
szóval te beüzemelős vagy
anyámnál itt szegeden nem rég kötötték be
ő is egy rászoruló pogiban ment
anyumat tuti nem zavarja a "zaj", mert ő így is hangyásan nézte a tv2-t mert csak az jött be neki
most anyám happy, mert hirtelen felindulásból lett neki mindjárt hét csati, ingyééé
Köszönjük nektek is
Mondjuk érdekes a dolog, mert én magam akárhogy tekergettem a szoba antennát, sehogy nem bírtam belökni neki a digi adást
(DVB-T tuner a tévéje)
hibába, kell a hozzáértés és a szakértelem
no meg nem ár tudni melyik ablakba kell rakni az antennát -
Dosi
tag
Hali mindenkinek!
Megy itt is a digitális áldás meg átállás
Igen-igen nos ha a SCART(vagy százlábú, kinek mi)-on keresztül megy a dolog akkor bizony van egy kis háttérzaj, azt azzal lehet orvosolni h a STB-n felveszed csutkára a hangerőt, a tévén pedig annyira amennyire neked elég( csak nagyon minimálisan fogod hallani, vagy egyáltalán nem). De ha valami új lapos tévéhez van hozzákötve akkor is, kivéve ha SCART-RCA átalakítóval használod, akkor pedig tök véletlenszerűen jön elő h van vagy nincs háttérzajHDMI-vel eg értelemszerűen a legjobb
Beszereltem énis már pár 100at(2600[ami ugye a rászorulóknak jár],2650, 2800), mindig van egyedi dolog
Nem rosszak ezek, olcsók, 2 év gari jár hozzá. egyszerű a kezelése, szinte minden zene/videó formátumot visz. Emellett ha valakinek nem tetszik a régi "förmver" akkor lehet frissíteni is -
Lacielvtárs
nagyúr
egyetlen szépség hibája van eme csodakütyüknek
hogy okés hogy játssza az mkv-t, de a dts hanggal nem bír
de meg kell hagyni ennyi pénzért csoda hogy kezeli az ntfs fájlrendszert, és ha nem dts a hang az mkv-n akkor viszont tökéletes élmény
és nem kell a médaibox
ez csak egy észrevétel, de ha esetleg ezek a kütyük már kezelik a dts hangot, akkor veszek én is iylet -
Yooha
aktív tag
"hiszen a 235 milliméter széles, 127 mély és 36 milliméter vastag HD-2800-nál a másik modell jóval kisebb (235 x 36 x 127 mm). "
Én ezt vagy ötször olvastam el, de ugyanazokat a számokat látom kétszer. Itt valami susmus van.. -
LógaGéza
veterán
válasz
burriebonz #32 üzenetére
Szereltünk be egy pár Pelso T-HD 2500 CX-et is (nem kaptunk RF modulátort, ebbe pedig van), azokon is ugyanez a menürendszer volt.
-
burriebonz
tag
A hd2800-on meg totál ugyan az van mint a wayteq hd90cx-en, pedig az már egy cirka három éves cucc. Azt meg furcsállom kicsithogy a TS akadozik mert elvileg abban rögzítenek. Mondjuk az a kompozit kimenet szimpi lett volna anno mert a wayteq-nek valami bánatossan gyenge scart csatija volt.
-
zozoo83
tag
Én is dolgoztam egy helyen ahol Alcor termékeket forgalmaztunk és bizony volt sok garis ügyintézés..
Ennyi pénzért inkább Wayteq HD-95CX. Kicsit minőségibb és megbízhatóbb szerintem. -
LógaGéza
veterán
Az utóbbi hetekben ~150-200 Alcor HD2600-as szereltünk be, a Digitális Átállás program keretében. Ebből tán 5 volt, amit már nem tudtunk a helyszínen se otthagyni, mert hibás volt, és eddig 3-hoz kellett visszamenni cserélni. Főbb hibajelenségei, hogy egyszerűen egy bizonyos százaléknál nem megy feljebb a jelerősség (pl hibás beltérivel 67% felé nem bírtuk felhúzni a jelet, csere után 79% volt), és a jelszint "ugrálása" (elmegy a jel, visszajön, jó 10-15secig, megint elmegy, esetleg csak a jelminőség csinálja ezt, de az eredmény ugyanaz - akadozó műsor). Ezek mind garanciális hibák, cserélik a készüléket.
Véleményem szerint nem véletlen ezt a márkát/típust választotta az NMHH, hogy több százezer lakásba szerelteti be, 2 év garanciával. Ha annyira rossz lenne, nem csak velünk, szerelőkkel szúrna ki, hanem magával a céggel is - majd meglátjuk mi lesz másfél év múlva -
gabo9201
senior tag
Ezt a 2650-es boxot én nem erőltetném. A legtöbb helyre ahol rászorultsági alapon osztogatnak Set Top boxot ilyeneket visznek ki így volt szerencsém néhányhoz.
Ha az ember maga veszi meg sokkal jobban jár a legutóbb tesztelt WayteQ HD-95RF-el. Lényegesen érzékenyebb a tunere és a szoftvere is sokkal jobb, ráadásul van rajta RF kimenet ami segítségével tényleg minden manapság használt készülékre rá lehet kötni. Az ára csupán egy ezressel drágább. -
GIJoe
addikt
én egy jófajta androidos mindenes kütyüre vágynék, persze masszív DVB-T tudással...
csak kipróbálni otthon sehol nem lehet h hazavidd fog e vmit, egyáltalán... -
ironthehorse
csendes tag
jó ez a digitális átállás, csak a szlovén-horvát határ mellett több ezer ember nem tudja használni, mert nincs lefedettség több faluban...
-
Csolaszol
csendes tag
Én 3 éve vettem alcor set top boxot.
Akkor is a videülejátszással voltak gondjai az alcornak.Azért elég furcsa, hogy 3 év alatt ez nem javult semmit.
Mutatnak fel az új set top boxok valami újat? (talán játékok nem voltak a 3 éve vett set top boxban.) -
válasz
eszterencs #16 üzenetére
A kisebbiken hót ugyanaz a menü mint a wayteq hd-95cx-en. Ezek mind ilyen átmatricázott kínai izék?
Mondjuk a wayteq az egész korrekt, csak, kicsik a távirányítón a gombok, ahogy itt is. PVR/Time shiftet bekapcsolva meg úgy lelassul a készülék h majdnem használhatatlan, ez itt is fennáll? -
eszterencs
HÁZIGAZDA
Tény, hogy rendkívül helyfüggő is. Én az elmúlt hetekben budapest környékén 3 helyen szereltem be set-top boxot, mindenütt mezei szobabantennával: Tárnokon 100%-os jel, Érden 97%-os jel, Nagytétényben kínkeserves állítgatással 67%-os jel, ugyanitt antenna nélkül, csak a 3-4 méteres koax kábellel önmagában is lehet fogni 50-55%-ot...
A mindigtv honlapján viszont tök jól meg lehet nézni, hogy hol merre kell forgatni az antennát, illetve hogy milyen vétel várható, elég lesz-e a szobaantenna vagy kültéri kell. Tapasztalataim alapján eddig úgy volt minden, ahogy ott írva vagyon.
-
djculture
félisten
Ja ebben én is megtudlak erősíteni hogy az alcorhoz nagyobb nyereségű antenna kell mint egy orionhoz pl. Nekem is le kellett cserélni a régi antennát mikor az orion helyett lett az alcor box.. Viszont az alcor a kép méretezéseket tapasztalataim szerint jól kezeli ellentétben jó pár piacon lévő boxal. Viszont alcor egy két gyártmánya szokol rádió hangot ad ki a scarton, csak közép van bármit csinál az ember.
hd2400-ast nemrég tesztelte valaki annál is hang bajok vannak :[link]
-
El Kebir
őstag
"A digitális tuner mindkét készüléknél jól muzsikált, az adásokat még egy szimpla szobaantennával is hibátlanul be lehetett fogni."
azért ezzel a "szobaantennával" óvatosabban kellene etetni az embereket, mert az nagyon erősen helyfüggő, max ugyanabban a környezetben különböző jelerőségű adókat vizsgálva jelenthet valamit a tunerre nézve.
(nem tudom, mennyire tudnátok ezt tesztelni, mert azzal tényleg lehetne a tunert jellemezni)pl saját tapasztalat, a panaplazma tunerja jobb, az befogja a szlovák dvb-t adó gyenge jelét is, és szinte tökéletes akadásmentes képet ad, míg az alcor hd2800 a másik szobában nem képes képet produkálni abból a jelből... csak érzékeli, hogy van az adott csatornában valami gyenge, rossz jel... (háromágú yagi-val, erősítővel, győr felé fordítva 20km-ről, kettéosztva)
vagy míg a plazma tunerja az antennára szerelt erősítő nélkül is fogja a magyar adókat, addig az alcornak kell az erősítő az antennára, mert a gyengébbik csatornával már nem boldogul anélkül... -
djculture
félisten
válasz
eszterencs #6 üzenetére
Köszi az infót akkor már ezt is tudjuk, elég sok helyen az terjedt el még a dvb-t topikban is írták hogy egy ilyen megmaradt készlet kiszórás.
De ha van mellette egy normális cég akkor már máshogy áll hozzá a vásárló.Összességével nekem az Alcor termékekkel bajom nem volt de az biztos hogy a support nagyon akadozott és a szervizelés is.A régebbi termékeknél pl nem egyszer volt hogy felrakta az ember az új firmware-t és meghalt az egész box. Gondolom akkor már az is csak fejlődhetett.
-
elefant
őstag
igen, az analóg megszűnik, a digitális már jó ideje fogható.
a Mindig TV az Antenna Hungária digitális földfelszíni sugárzású (azaz antennával fogható) tartalomszolgáltatása. a Mindig TV matricával ellátott termékekről az AH tanúsítja, hogy képesek az adások vételére.
-
Flashget
félisten
válasz
eszterencs #6 üzenetére
Az jó mert lenne kereslet a DTV Conax tunerra.
-
tecsu
addikt
Tehát ekkor szunik meg az analóg adás úgy, hogy már most is fogható a digitális?
Az olcsóbb set top box ugyanaz, mint egy DVB-T tuner a tv-ben?
Mi az a MindigTV? -
eszterencs
HÁZIGAZDA
Az Infopatika Kft. volt az Alcor márka szülőatyja, és ők valóban bezártak, de a garanciázást bezárás után is fenntartották és nyitva tartották, mert nem akarták a vevőiket cserben hagyni, mint sok már cég teszi, amikor bezár.
Később az Alcor márkja forgalmazását átvette az Expert Zrt. nagykereskedés, ami nem egy frissen alakult garázscég, hanem Mo. legnagyobb számtech nagykereinek egyike már sok éve. Jelenleg ők viszik az Alcort mindenestül, hozzák be az új Alcor termékeket, tehát attól igazán nem kell tartani, hogy nem áll a márka mögött komoly cég, csak valaki kiszór épp egy megmaradt készletet, mert abszolút nem erről van szó.
-
M107
addikt
Bár én nem ismerem a termékpalettájukat, de ha tényleg hibás és nem gariztatnák be....
Személyem még nem tapasztalt olyan céget ahol a fogyasztóvédelem és a határozott fellépés ellenére hagytá volna a garanciát veszni egy garanciában tönkre ment termékem esetében sem.Amennyiben hibás a termék és nincs rajta külsérelmi sérülés él a garancia, a szoftwews buherálás más kérdés firmware stb de bizonyítsák be ...
-
GIJoe
addikt
Nekem a jó öreg HD1500 van, nincs vele gond, vagyis egy reboot megoldja a nyűgös dolgokat.
Viszont nem értem a gyártókat, mármint az eredeti kínait, miért nem dobja fel valahová a forráskódot. A felhasználók tuti addig moddolnák, amíg jó lenne...Mondjuk tunnerre kíváncsi lettem volna milyen van benne
-
djculture
félisten
Az alcor termékekkel elég sok gond volt szervizügyileg és garanciáztatásban is.Az Infopatika Kft.ahol forgalmazták ezeket és garanciáztatták be is dőlt.
Nekem is van két alcor termékem nincs velük gond szerencsére de ebből a márkából újat nem vennék mert tele van a net dühös vásárlókkal..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Nyakunkon a digitális átállás, így kipróbáltuk a magyar márka két, médialejátszóval megtámogatott termékét.
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Shanling m1 plus
- JBL Flip 7 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Epson EB-1776W projektor / 3LCD / 3000 Lumen / 1280x800 / aut. trapézkorrekció / 1713 óra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest