- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hobby elektronika
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
macskea
őstag
Szerintem az SE ára kifejezetten rendben van, már legalábbis a hardverhez képest. Annak fényében meg hogy Apple, még azt is rá lehetne sütni, hogy olcsó.
A legújabb Xperia Compact meg ugye már nem az, ami régen volt, nem képviseli az aktuális hardveres csúcsot, így az időállósága is limitált, és ezzel együtt az ár-érték aránya is lejjebb csúszott.
-
beno52
tag
"relatív kicsi"
Igen, a Jupiterhez képest valóban. Egy 70+mm szélés téglát ne tessék már semmilyen kontextusban kicsinek hívni...
Pont ez a "relativív kicsit" miatt nem találok normális telefont, mert az ájfónon (és Sunyi Compact szérián) kívül nincs is már olyan telefon, amin el lehet érni normálisan a kijelző kvázi minden pontját egy kézzel.
Előbbieket pedig annak rendje és módja szerint túlárazzák. FML -
macskea
őstag
Persze, egyértelmű. Ha az enyém lenne a cég, akkor a cég érdekeit nézném. Ha viszont én vagyok a fogyasztó, akkor a sajátomat fogom. És ha nem csak a felszínt kapargatom meg az említett készülék kapcsán, akkor hamar rá fogok jönni, hogy ez bizony egy műanyag bili ház, csak szépen el van dugva. És igen, a többségnek ez egy fém ház lesz, mert ha hozzáér, akkor hideg. Lesz egy kisebb csoport, aki legalább addig eljut, hogy csak a hátlap fém. És lesz nagyon kevés ember, aki megnéz egy szétszedős videót, és látja, hogy műanyag ez az egész, csak van rajta egy dísz fémbetét. És ezen felesleges tovább offolni a topikot, mert már csak nem is vélemény kérdése, hanem így van, és pont.
-
-
macskea
őstag
Nem várom el, de látom nem értesz meg, valószínűleg azért, mert nem is akarsz. Egyszerűbb azt mondani, hogy valaki következetlen, mint beismerni, hogy nem érted.
Többre tartanám a telefont, ha az lenne, ami, és nem próbálna valami olyannak látszani, ami nem. Manapság egyértelmű divat a minél semmilyenebb (ha valakinek ez tetszik, valószínűleg úgy fogalmazna, hogy letisztultabb) készülékház. Ennek egyik eleme, hogy a szürke ötven árnyalatában tündököljön, és legyen fém, vagy legalábbis tűnjön annak. A teljesen fém unibody ház és a kályhaezüsttel való lefújás között sok lépcső van, a közepén felragasztott lemez az egyik első.
-
-
macskea
őstag
Igen, egészen pontosan arra, hogy milyen megoldással fém hátlap az a fém hátlap. A teljesen műanyag készülékvázra felpattintasz egy olyan műanyag hátlapot, aminek a külsején van egy nagyon béna felülettel bíró cérnavékony lemezdarab. Én ezt nem nevezném fém hátlapnak az olcsó kategóriában. Ez aranyfüst a szaron. Egyébként nem is várnám el egy ilyen készüléktől, de ha már csinálják, csinálják normálisan.
-
-
szupermacs
veterán
Guglis képeken gyönyörű, kíváncsi lennék a nem Lite verzióra, hogy mit tud.
-
Fall-N
veterán
válasz
H.Istvan25 #3 üzenetére
Jó ez? Kicsit többért kapsz P9 lite-ot, ami full HD és már most 6.0 van rajta, később meg Android 7 jön rá. Egy árban van jópár Lenovoval és Honor 7 lite (szintén FHD, 6.0 és jön rá a Nougat) is 70 körül van vagy még olcsóbb.
Xiaomi Redmi 3S vagy Note 3 Pro SE meg overkill az Alcatelre nézve, így aztán tényleg egy tucat.
-
-
macskea
őstag
és (#52) H.Istvan25
Tudom, hogy a szolgáltatóknál is megakadhatnak a frissítések, de tényleg nekem, mint egy darab usernek kellene kopogtantni a szolgáltatónál?! Don't think so... Kopogtasson nála a TCL, gondolom amikor arról volt szó, hogy kerüljön be a telefon az aktuális kínálatba, akkor nem volt rest kopogtatni, meg lobbitevékenységet folytatni. Más márkák más készülékeinél ez valahogy nem volt akadály...
Azt meg nem tudom honnan veszed, hogy nem tudom, hogy miről offoltok.
-
Mivel a szolgáltató engedélyez bizonyos frissítéseket, így nem is értem , hogyan merült fel az, hogy frissítés jön-e.... Nem fog jönni.. A szolgáltatóknál kopogtass a miértekért.
A másik hozzászólásodra, meg olvass vissza , hogy miről offoltunk, mert nem ez a telefon volt az.
-
macskea
őstag
válasz
H.Istvan25 #49 üzenetére
Két Idol 3-unk van, egy a pirosaktól, egy meg a rózsaszínektől. Utóbbira jött egy bugfix, előbbire semmi... egy év alatt ennyire volt képes az Alcatel... cseréli viszont már kellett az egyik készüléket.
-
H.Istvan25
senior tag
válasz
Mr. Elliot #47 üzenetére
Idol 3-ra eddig három vagy négy frissítés érkezett, legutóbb a Marshmallow. Szóval ez már hülyeség egy ideje
-
Depression
veterán
Nem tudom ti milyen képeket néztek, de nekem ez egy ugyanolyan tucattelefon, mint a többi. Semmi egyediséget, sem divatot nem látok rajta.
-
Mr. Elliot
senior tag
A kép a kernel számról és az android verzióról 5 év múlva is aktuális lesz. Az Alcatel mindig elfelejt frissíteni.
-
maximilien88
tag
Egyi kolléga vett Redmi 3s-t, így volt szerencsénk kézbe venni. Ketten akartunk ilyet venni, de jobb volt élőben megnézni előtte...
Lehet hogy fém, de elég szegényes a fogása, konkrétan tapintás után is műanyagra szavaztam. Mellé bugos is, 1 sim-el ha edge frekire vált nem áll vissza rendesen.
Így mi nem vettünk... Várunk vmi másikat. Jó lenne egy kissebb Oneplus végre.
-
Próféta
tag
Kezeljük a helyén.
Ez egy divatos és olcsó! kiegészítő, amivel mellesleg lehet telefonálni is. Szóval egy techbijou. A divatra érzékeny, technológia ellen beoltott, szerintem igen széles rétegnek.
A divatra és technológiára is érzékeny, jóformán észlelhetetlenül keskeny rétegnek még várnia kell. Illetve jóval több pénzt kiadni. Szerintem pl. egy S7 edge divatos. -
tvamos
nagyúr
válasz
takacsbotond #39 üzenetére
Nem szoktam arulni oket. Tovabbajanekozom, vagy elvesztem.
-
válasz
takacsbotond #39 üzenetére
Az gyárilag van rajta
-
-
janeszgol
félisten
válasz
H.Istvan25 #30 üzenetére
Lol, zárható a topic.
-
-
xxman
senior tag
Valamelyest ez(A telefonok) is kiegészítők, számomra legalább is biztos. Nem azt mondom hogy a kinézet az első, de egy olyan modellt ami nem tetszik, tehát nem én vagyok, vagy netalán tán egyenes ronda is, semmiképp sem tudnék megvenni. Lehetne akármilyen jó specifikáció-ár, egyszerűen nem kellene, nem tudnám élvezettel használni.
-
xxman
senior tag
Nekem valahogy erről a sok évvel ezelőtti LG Shine jutott eszembe, bár az ezzel szemben ha jól emlékszem sikeres volt. (Ez pedig gyanítom nem lesz az, pedig nem rendelkezem médiumi képességekkel)
-
Mr.Silkó
veterán
A telefon mint divatkiegészítő.. OK, köszönjük az Alcatelnek, és a cikkben említett stylistnak a magvas gondolatokat.
Egy telefon csak és kizárólag használati tárgy. Pont.
-
törölt tag
Az előlap és a hátlap is 2.5D Dragontrail. Ami viszont csúszósabb, de tokban tökre nem fog látszani.
Viszont nem olcsó Alcatel -hez képest.
-
Crafter32
őstag
Pont ez a Lakatos gyerek akarja osztani az észt
.
-
-
törölt tag
Nem tudom, hova tegyem. Feleslegesen született. Ott az Idol 4s az szerintem szebb is meg jobb is.
-
dementor
senior tag
Szerintem mutatós, de semmi értelme. Tucat mobil és árban sem jó. Az értéktartásról már nem is beszélve.
-
-
rdt89
addikt
Én inkább megpótolnám az Idol 4 vagy 4s-re ezt az összeget, időtállóbb vasat kapnék, ha csak házon belül nézem a dolgokat.
(#11) skyline_r33
A Desing, ameddig meg nem törik a folytonosság -
vilmose33
őstag
Jól néz ki tényleg kivül, de belül...
-
Szilofon
aktív tag
Gugliznom kellet hogy lássak valamit a telefonról. Nem csúnya, ellenben drága.
-
H.Istvan25
senior tag
Jó lett ez, az ára sem vészes. Persze vannak olcsóbbak is, de többnyire gagyik vagy nem B20-as kínai csodák. Egy nem LITE verzióra kíváncsi lennék
-
janeszgol
félisten
Ezeken a képeken nem látszik, de ebben a videóban valóban szép. Amúgy semmi extrának nem tűnik.
-
sharkypeti
aktív tag
Bukta lesz. Ennyi pénzért bőven van választék, sokkal jobbak is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Fehér
- ELADÓ - Xiaomi 14T Pro 5G 512GB 12GB RAM Dual Mobiltelefon (2,5 év garanciával)
- Apple iPhone 16 Pro 128GB,Makulátlan Karcmentes Állapotban,2025.11.18-ig Apple Garancia
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A54 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest