- SSD kibeszélő
- Projektor topic
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Androidos tablet topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Killerbeat #42 üzenetére
Nekem 5570 van a gépben, notiban 4250. De kaptam ma egy másik linket, az hazavágta a desktopot
notin nem próbáltam, ha érdekel megkeresem.
-
Killerbeat
tag
chrome.exe --enable-webgl
firefox
type about:config into the address bar, search for "webgl", and double-click "webgl.enabled_for_all_sites" to set it to true
Hát nem tudom ujabb kártyákon tuti megy.Meg ha videó driver támogatja.De pl nekem 10.6 catalyst és 5670es ati és nem működött.
https://cvs.khronos.org/svn/repos/registry/trunk/public/webgl/sdk/demos/google/san-angeles/index.html troubleshotot nekem nem adta be most. -
csimmasz
aktív tag
Hali.
Ti milyen linkről beszéltek ami kiakasztja a gépet?
Ástsiklottam volna fölötte mert nem tudom melyik. -
vanhalen
senior tag
válasz
Killerbeat #33 üzenetére
Ezután a hozzászólásod után sokkal érthetőbb az álláspontod.
Viszont az sem mellékes, hogy még nagyon kezdeti stádiumban lévő a cucc (WebCL) és korántsincs még kész. -
Chaser
legenda
válasz
Killerbeat #33 üzenetére
Az asztalimat se akasztotta ki, opencl-t, DC5-öt tudja a vga, nem tudom kell-e még más? Chrome a böngésző. 2-3 másodpercre megállt a gép aztán ment is tovább.
-
Alchemist
addikt
válasz
Killerbeat #36 üzenetére
Találó hasonlat... és persze se biztonsági öv, se légzsák.
-
Killerbeat
tag
Nekem nem kell ezt megmagyaráznod.Én értem hogy mi mit használ csak egyesek vannak write onlyba,és személyeskednek értelmes beszélgetés helyett.
Mind1 hogy mikor lett kész de melyikre van kihasználható kód és melyikre nincs.Melyiknek jobb supportja és gyorsabb hibajavítása,kinek van benne gyakorlata.Ez olyan hogy árulnék egy zsír uj audi-t de ajtók és szélvédő nélkül.Menni megy meg ugye igéretes szép külsőre de a szél átfúj rajta.A szervíz meg azt mondaná hogy még szélvédők ajtók nem készültek el még tervező asztalon vannak.Ennek ellenére a világ összes audi kereskedője ezt ajánja.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Killerbeat #33 üzenetére
A Microsoft Silverlight 5 implementációja dolgozik DirectX-szel, és dettó ugyanígy hozzáfér a GPU-hoz direktben. Ha nem tenné meg, akkor az egész jelentősen lassabb lenne. A Microsoft számára nem a WebGL biztonsági kockázata a baj, mert a Silverlight 5 implementációja ugyanezeket a kockázatokat rejti ... az a gond, hogy a WebGL sokkal hamarabb kész lett.
-
Killerbeat
tag
Ez 1 poc volt és ennek így is kellett működni ujabb chrome/firefox buildekben webgl enabled flag miatt.Az hogy valami hozzáfér a gpu hoz és ilyen nyiltan elterjedt az kurva nagy biztonsági probléma.És ez az POc ez csak egy példa volt nem kötelező lebénitania géped de megtudja tenni.Lehet csak adatlopásra lesz használva.Micsrosoftrol meg annyit hogy az ő direct x implementációja megy már ezeréve és nincs rá poc.Pláne nem webes.Az 1 dolog hogy 1 játékot/drivert szarul irnak meg de itt fogod hogy legujabb driverrel is ez van.Kivéve ha microsoft ie használsz vagy kikapcsolod mint tette azt nightly buildekbe firefox vagy chrome ba ha --disable-webgl paraméterrel indítod.
Hohoo:Ennyit részemről.Szerintem neked nem futott le rendesen poc de védhet ezeréves driver is.
-
-
Ueda
senior tag
válasz
Killerbeat #15 üzenetére
Ez a link kétszer is kiakasztotta a gépemet.
-
Alchemist
addikt
Logikusan gondolkodva az egyik kérdés, hogy a felhasználó vagy a házirend engedi-e bizonyos forrású/lokalitású technológiák meghatározott kontextusú alkalmazását... a másik pedig az, hogy az alrendszer szűri az eszköz számára kiadható parancsokat (a beavatkozás mértékére vagy funkcionalitására való tekintettel).
Amikor egy-egy eszközhöz programozói felületet írtam (bár ezek nem voltak túl bonyolultak), minden bemeneti paramétert gondosan ellenőriztem, hogy csak a tervezett funkciónak megfelelő módon lehessen használni, az ettől való eltérésre minden esetben jól azonosítható hibajelzést dobjon, a rendszer belső állapota egyértelműen követhető legyen, stb.
-
hohoo
senior tag
válasz
Killerbeat #23 üzenetére
Itt is arról van szó hogy "microsoft webgl bullshit" tehát hogy a microsoft marhaságokat terjeszt a webgl-ről. Olvasd már el amit linkeltél.
Értsd már meg hogy a directx, és az összes driver közvetlenül hozzáfér a gpu-d hoz, tehát ha rettegsz a webgl-től rettegj minden számítógépen futó programtól főleg a vga driverektől és a directx-től.
De a lényeg hogy NE használj számítógépet, mert biztonsági kockázatokat rejtSőt az élet is biztonsági kockázatokat rejt
-
vanhalen
senior tag
válasz
Alchemist #25 üzenetére
Nekem az a véleményem, hogy vannak, akik semminek nem tudnak örülni és minden újításban paranoid módon valami "gonoszt" látnak. Ami pedig csak úgy működhet tartósan, ha "keverik" a jót a rosszal, máskülönben nem "hat". Ha állandóan minden illetékes visszaélésekre használná a technológiai, vagy más "hatalmát", akkor mindenki számára köztudott lenne és mindenki így állna hozzá magyarul
"A biztonságról alapból az alrendszereknek kellene gondoskodniuk, a vírusirtó (amelyik vagy megfogja a kártékony kódot vagy taccsra kerül tőle) már az utolsó láncszem a védelemben"
Akkor már kezdhetnénk az XP-s kiskacsás képes "rendszergazdával" (minden felhasználó alapból) Nekem a vírusirtókkal az a tapasztalatom, hogy kb. olyan "lyukasak" mint amennyire a böngészők tökéletesek
Egyik ebben jobb, másik abban, de egyik sem tökély. Viszont böngészőből több is lehet egyszerre, akár az összes, vírusirtóból meg nem. Nekem a Sandboxie jött be még leginkább, meg OS X bár egyik sem tartozik a vírusvédelem kategóriába
-
Zeratul
addikt
válasz
Killerbeat #19 üzenetére
Azért van a vírusírtó hogy kártékony kódot megfogja.
-
hohoo
senior tag
válasz
Killerbeat #21 üzenetére
Engem nem tölt el megelégedéssel a dx9, de az más téma. A lényeg, hogy elég nagy badarságokat hordasz össze a biztonságról, olyanokkal példázva ami gyakorlatilag ugyan az csak nem böngészőből lehet elérni
-
Killerbeat
tag
Engem megelégedéssel tölt el directx használata azt is csak játékokba 9.0ig bezáróan.
WEBGL OPENCL nem használok köszi nem rég irtottam ki minden böngészőböl.De neked sok szerencsét hozzá! -
hohoo
senior tag
válasz
Killerbeat #19 üzenetére
akkor ne használj directx-et és opengl-t sem mert mind közvetlenül hozzáfér a gpu-hoz
Szoftver render powa (bár az sem, az cpu-hoz fér hozzá). Szerintem inkább ne használj programokat mert hozzáférnek a gépedhez
-
Killerbeat
tag
-
hohoo
senior tag
válasz
Killerbeat #17 üzenetére
Ja mert az m$ azt mondta és egy (nem működő) példával "bizonyította"? Az activeX, ie6 és a windows nevű botnet tenyészet megalkotójának biztos igaza van a ebben a témában, főleg hogy eddig is láthattuk milyen elfogulatlan az open, és ingyenes szabványokkal kapcsolatban
-
hohoo
senior tag
válasz
Killerbeat #15 üzenetére
Miről? A második amd driver újraindulást, nálam webgl nélkül spontán szokta csinálni
vagy a dxva-tól. Utána meg felcserélődik egy csomó szín, és bizonyos ablakok cga monitor szerű színösszeállításban pompáznak
Addig amíg nem restartolok, vagy kapcsolom be az extended desktopot
-
Killerbeat
tag
-
vanhalen
senior tag
"Apple gépen, Intel proccal, nVidia graf vezérlővel, mac osx-en, amd opencl és samsungos e-mail cím...ez aztán mondhatom"
Cameraman-nél mi volt?
Egyébként a chipset is nV asszem Snow Leo meg azért kerülhetett képbe, mert egyelőre azon (abban) van épkézláb OpenCL
Nekem amúgy nagyon tetszik ez a WebCL gyerek! Végre valami értelmes cucc
-
Pikari
addikt
Nem értem, minek erőltetni ezeket az értelmetlen arhitektúrákat.
-
bartucc
addikt
De vagy 30-szor rövidebb ideig a teszt szerint. Ha csak a vga proci számol, akkor az 180 ms terhelés, ez pedig 6ms két egységre, vagyis 12ms vs. 180, ha azonos fogyasztású kb a cpu és a gpu... Még így is megér(né).
De inkább várjuk ki a végét, minden esetre nagyon igéretes szerintem.
-
bartucc
addikt
Ugyanott leszünk, csak gyorsabban... A flash-t eddig a processzor számolta, most a vga. Gyorsabban megcsinálja ugyanazt, fogyasztás/teljesítmény aránya meg magasan jobb. Így ez is csak javít a teljesítményen, akár kisebb fogyasztás árán is. Csak gondolj bele, mennyit fogyaszthat egy közepes teljesítményű notebook processzor, ha 180ms alatt számolja ki, és egy kisebb grafikus mag pedig 5-6ms alatt?
-
törölt tag
vélhetően addig se szórakoznak amd intel és nv fronton, és alkalmazkodni fognak ehhez. nem mellesleg az új integrált megoldások azért amd fronton pl egészen kellemes fogyasztással vannak megáldva, de gondolom amire ez elterjed addigra mindenki 1-2 generációval előrébb lesz...
-
hapakj
őstag
Akkor csak szerintem van akkor 3 hónapja Firefox extension WebCL-hez, amit már sikeresen is használtam?
Egyébként meg összehasonlítani JS-t, OpenCL-lel semmi értelme... Két teljesen különböző paradigmájú és célterületű nyelvet hasonlítgatnak.
-
_Orbi_
aktív tag
Ha ezt könnyű lesz leprogramozni és elterjed, akkor onnantól fogva teljesen mindegy lesz, a gépek nyugalmi fogyasztása, mert hogy nem lesz neki. Szerintem a Notik (vagyis az akkujuk) nem nagyon fognak örülni annak, hogy a VGA-juk állandó jelleggel terhelve lesz (még ha nem is maximálisan)
Már a Flash is elég gázos... -
vinibali
őstag
Apple gépen, Intel proccal, nVidia graf vezérlővel, mac osx-en, amd opencl és samsungos e-mail cím...ez aztán mondhatom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A felület még nagyon kezdetleges, de már működik.
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 3090 24GB
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- 3 hónapos Sapphire Pulse AMD Radeon Rx 7900 XTX 24 GB, 33 hó garanciával!!
- MSI GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 GAMING 8G Videokártya!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest