Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Komplikato #79 üzenetére
Rémlik egy blogból, ahol Radeon kártya mellé pakolt Nvidia kártyán futtatott valaki PhysX-et, persze buherált driverekkel.
Elég sokan, nekem is volt Radeon mellett PhysX-re külön kártya egy ideig. Aztán jól eladtam, mert semmi értelmes nem futott rajta pár eyecandy-n kívül. Nem is kellett hozzá nagyon buherálni, csak egy hackelt Geforce driver kellett neki, oszt ment szépen.(#80) Cooley18
Az, hogy tiltva van-e, az már a PhysX idején sem érdekelt senkit.
Nvidia azt hitte ki tud b.szni a jónéppel, de mindannyiszor feltörték újra a meghajtót.(#81) lezso6
de egy program egyszerre csak egy grafikus drivert használhat
De éppen a fenti példában akkor egy random PhysX demó vagy játék miként használja egy időben az AMD vga-t és a PhysX-re dedikált nVidia vga-t? -
Teasüti
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
Volt korábban vmi hír egy új technológiáról, ami valós időben korrigálja a szobád adottságainak megfelelően a hangot, nem? (Nem "egyszerű" akusztika korrekcióra utalok.)
Ha jól rémlik ebben már ténylegesen benne volt a pontos térbeli elhelyezés szoftveres meghatározása is. Viszont ha jól emlékszem, akkor igen nagy számítási teljesítmény kellene hozzá.
De nem tudom felidézni...(#71) mikka07
Akkor te az az 1% vagy. -
Teasüti
nagyúr
Gyanítom az input lag miatt nem érzed valós idejűnek a hangot, már ha TV-n játszol. (AVR-en beállított késleltetés is bezavarhat.)
Be is ba...na, ha nem valós időben adná a hangot (nincs konzolom, de ez azért meredeken hangzik).Amúgy meg szabvány határozza meg - de legalábbis gyári ajánlás - a surround hangszórók elrendezését, vagyis igenis lehet tudni a pontos helyzetüket. Csak ehhez hozzá tartozik, hogy a felhasználók kb 99%-a nem optimálisan állítja be a hangszóróit különböző okok, fizikai és/vagy szellemi korlátok miatt.
Csak a téma kedvéért: ha nem megfelelően helyezed el a dobozokat és elméletben a vezérlőprogramban meg lehetne határozni a sugárzók pontos térbeli elhelyezkedését, akkor mégis milyen eredményt mernél elvárni egy szabálytalan, asszimetrikus elrendezéstől? Mert oké, vannak felhasználók, ahol össze-vissza vannak szétdobálva a tejfölösdobozok, mind irányban, mind távolságban, mind magasságban. Még ha ezt be is paraméterezed a vezérlőben, mégis hogy a fenébe kellene ebből értelmes hangteret generálni???
A késleltetést/távolságot meg jó esetben kompenzálja az erősítőd, már ha van.
Persze elméletben meg lehetne oldani hangkártyából is, de ez nem elterjedt megoldás. -
Teasüti
nagyúr
Ami viszont jobban bosszant a mindennapokban a játékokból hiányzó DSP támogatás helyett, hogy az a nyamvadt Flash Player miatt mostanában nincs surround upmix sztereó hangról.
Nem, e helyett süket surround csatornákat nyomat a lejátszó, h véletlenül se működjön a CMSS-3D, hogy szakadna meg a fejlesztő... -
Teasüti
nagyúr
Meghallgattam a videót fülessel, pont ugyanabban a felállásban, amivel a CMSS-3D is működik.
Az ég adta világon semmivel nem nyújt többet így videó alapján, mint a CMSS-3D, sőt.
A magasság nekem még mindig nem jön át egyáltalán - ahogy régen se -, csak a vízszintes síkbeli orientáció.
A3D-t már nem ismerem, de állítólag az EAX 5-ben egy az egyben benne volt az is, meg ugye a CMSS-3D is kb. ugyanaz.Azért nem fogom kidobni az x-fi-t.
Ha jól tudom, akkor a hardver még mindig működik, tehát terhelni nem terheli a cpu-t.
Surround is elérhető még mindig, ahogy az x-fi vezérlőpultban az összes funkció is a CMSS-3D-vel együtt, ha éppen fülesen lenne kedvem térhangot kelteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- Dell Latitude 5290, 12,5" HD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év garan
- Dell Latitude 7490, 14" FHD Érintőkijelző, I7-8650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás szám
- GAMER PC - I7-3930K / ASUS GTX 1060 6GB / 16GB RAM / SSD / HDD
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest