- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Home server / házi szerver építése
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Dell notebook topic
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeZol
őstag
válasz
WhiteEagle77 #60 üzenetére
Ne is mondd, nem tudom megvegyem-e a civ 6-ot, pedig 5-be beleraktam 2k óránál is többet, de videók alapján nem túl bejövős.
Én régen azt hittem halk gépem van, mert nem gyári hűtőm volt, és azokhoz képest tényleg fényévekkel halkabb volt minden, aztán lett ez a vízhűtéses gép, érzésre pedig fele olyan hangos a régihez képest (de azért van ennek is egy alapzaja persze). Most az egér-kattogás zavar a legjobban
Az a baj, hogy megszüntetsz egy zajt, és így előjön egy másik zaj, ami eddig el volt nyomva. Kigyomlálod azt is, utána jön egy 3., és így tovább. Én ilyen szempontból direkt extra halk mechanikus billentyűzetet vettem, erre az egérkattogás tűnik most iszonyat hangosnak
A számítógép irányából is vannak határok, amiket nem feltétlen érdemes anyagilag átlépni, meg ugye valamit valamiért. Nagy teljesítmény sok hővel jár.
-
BeZol
őstag
válasz
WhiteEagle77 #56 üzenetére
Igen, meg ha találsz is elég erőset, akkor pl. amit 500ezer Ft-ért árulnak, azt összelegózva egy cégtől darabokban megáll 430ból... Megy a lehúzás az ilyen kaliberű gépeknél rendesen.
Kb. 3 évig lesz jó a géped, utána a "satnya" proci miatt érdemben erősebb vga-ra már nem válthatsz, és be leszel itt-ott korlátozva, hacsak nem tuningolsz, vagy nem szerzel i7-est bele, ami talán kaby lake is lehet majd?
Szóval kb. kimaxoltad így a gépedet úgy, hogy fullHD-ban tolod, mikor ott eleve hamarabb fogy el a proci (még ha nem is 60fps-nél fogy majd el, hanem teszem azt 120 felett, ami most egyáltalán nem para), és fullHD-ra elég lett volna egy 970es vagy 1060as is, hiszen 1440p-n azt hiszem minden játékra tökéletes full grafika mellett az 1070es.
Helyedben vettem volna inkább i7-6700k-t az 1070-es felárából, és főleg h ennyire büszkén tolod fullHD-ban, még egy 3gb-os 1060as is elég lett volna, és akkor 2 generáció múlva vehetnél újra akkori kornak megfelelő 1070es kaliberű kártyát.
Ha cpu intenzív a játék, akkor pl. egy 980Ti-vel (15%-kal erősebb nála az 1070esed) ez lesz 1080p-ben full grafikával fallout 4-ben (és a te procid még csak nem is K-s verzió...):
20% teljesítmény esik ki minimum fps értéket és átlag fps értéket is nézve úgy (egy 6600k-val), hogy neked eleve +15%-kal gyorsabb a kártyád és gyengébb a procid (tehát elviekben 1,2*1,15=38% fps-től vágod el magad csak a vga-t nézve, ergo pont elég lett volna egy 970es v. 1060as a kis fullHD-dra).
1440p-ben viszont egyelőre nincs óriási para, bf1 64fős szerverekkel pedig óvatosan:
Szóval így a végére: tényleg kár, hogy ilyen gépet nem árulnak...
-
BeZol
őstag
Két bőrös van a lakásomban, az egyiket én használom és rengeteget hintázok benne
, mert felcsapom az asztalra a lábamat miközben gépezek, na ez a szék már nyekereg mikor hátra/előre dőlök vele, viszont egyáltalán ne olyan nyekergésre gondolj, mint amire most gondolsz! Ez maximum full csendben zavaró, de ha akarod csinálok róla egy videót
A másik széket a párom használja, az még csak 3 éves, ő sosem dölöngél hátra, annak semmi hangja, ÉS még a könyöklője sem foszlik egyiknek sem, nem repedt szét a bőr mint ahogy sok széknél szokott! Nem hiába van már ismerősökkel együtt 5db is az ismeretségi körben
Én is 75kg körül mozgok, attól függ ha Karacsony előtt vagy után vagyunk
Ültem vmelyik bútorboltban ilyen gameresebb székben, elég ratyik voltak 20-40ezer Ft-ért. Egy dolog tetszett csak, hogy a könyöklős résznél egy mélyedés van végig, amibe belesimul a kezed és tutira nem mozdul ki mert befixálja, viszont most sem mozog a könyököm, szóval kb. minek. Ha elég széles a könyöklős rész, ilyen probléma nem lehet. -
BeZol
őstag
Nekem sincs tapasztalatom gamer székkel, de a legfőbb bajom mindig az volt, hogy beleizzadt a hátam a székbe. Ilyet vettem 6 éve, azóta lecseréltünk még másik 2 forgószéket is (van sima szövetes is olcsóbban, néha meg akciósak is), és azóta minden tökéletes, igényt sem érzek gamer szék irányba még olyan szempontból sem, hogy megtudjam, jobb-e egyáltalán. Páromnak mindig fájt a dereka a vacak székében, kapott egy ilyet, azóta vígan elvan.
Nem tudom, hogy ilyen árban milyen kaliberű gamer szék kapható, ér-e az már valamit, vagy csak designhulladék. -
BeZol
őstag
válasz
Fitzgerald #27 üzenetére
Meg is magyaráztad az egészet.
1080p helyett eleve 1440p-ben voltál, ahol kisebb a cpu-teher, és azonos beállításokkal 2/3-ad akkora az fps-ed, ill. még húztad is a procit a gyári 3.6ghz-es turbós max-ról 4.4ghz-re, ami +22,2%. Aki lusta és/vagy nem is ért hozzá, hogy i5-6600k-ja van és sosem tuningol/t, az eleve 3.9ghz-en jól végezte dolgát ---> nem hiába töltik meg páran a külföldi fórumokat, hogy bottleneckkel az i5-öse 1080p-ben és bezuttyant az fps-e a bétában a falvas részen.
Kb. +50%-ot gyorsultál most az 1070-essel a 390-eshez képest.
Tegyül fel, hogy lett volna 90fps-ed 1080p-ben ezen a falvas részen 64fővel robbantással, mindennel a 390-essel. Átnyargaltál 1440p-re, és lett volna 60fps-ed, hiszen 2/3 annyid van 1080p-hez képest.
Most vettél egy kártyát, ami +50%-kal erősebb, és 90fps-en vagy ezen a kritikusabb falvas helyszínen. Tudom, hogy nem ennyi fps-ed van, de nagyon kicentizted, mert az arányok ugyanezek, és csakis a proci tuning miatt vagy rendben 1440p-ben az 1070essel. Ha most átlépnél 1080p-re (amit minek tennél meg ha 1440p-s a monitorod), akkor talán látnád h baj van, nem biztos h a procituning elég oda, de ha visszaveszed alapra úgy is látod.A kérdés az, hogy lesz-e ennél durvább pályarész a végleges játékban 64fős pályákon, és ez mennyire lesz probléma.
Nekem ez az elméletem. Ha megjelenik a játék, akkor majd letesztelheted, és megcáfolhatsz. Az egész agymenés lényege egyébként nem ez lett volna, hanem a kollega állításának cáfolása, hogy 10 évig jó lesz neki a proci játékra... (ki mivel játszik ugye
)
Picit off:
Ha jön az 1080Ti, akkor cuda magok alapján +30%, órajel alapján +6,6% -> +38-39%-kal erősebb kártya lesz alapból, mint egy 1080-as. Az 1080-as szintjét az 1070-es tuningolva nagyjából megközelítgeti, de az alap 1070-eshez képest meglesz a +50% (és ugye kb. minden húzható +15%-kal) --> talán a kövi 1170-es szint lesz egyszer? Na ahhoz 1001%, hogy erősebb proci kell majd.Nekem egyébként az i7-5820k-val 3.8ghz-en ezen a kritikus részen sem ment 35-39%-nál feljebb a procikihasználtság, BÁR csak átlag 85fps-em volt gtx 970essel 1440p-ben, de havernak ugyanezzel a kártyával, i7-4770k-val 4.4ghz-en 1080p-ben átlag 110-120fps mellett folyamatosan 85%-90%-on pörgött 64fővel a falvas résznél sok-sok emberrel és robbantással (direkt ugyanott mértük egyszerre a pályán) --> nem viccből jön majd kaby lake után vagy azután már 6magos proci!
Szerencsére nem arról folyik a vita, hogy 60fps környékén van procilimit
, bár gtx 1070-es (=régi titan X) mellett GTA V esetén [link] már i7-essel is megesik, hogy elúszik jópár fps.
-
BeZol
őstag
Akkor indíts majd el egy battlefield 1-et 64fős szerveren (open béta ugye véget ért már), és gondold újra az egész állításodat, mert komoly problémák vannak, ha csak i5-ösöd van, belenyal a 100%-os terheltségbe és jó kis fps-droppod lesz. Keress csak rá google-n. A minimum konfig sem hiába lett i5-6600k...
+20-30ezerért egy i7-6700/6700k már oké.Titkos tipp használtan 85től i7-3770k alaplapostul, memóriástul, mert kb. ugyanezt tudja, csak az igp lett igazán komolyabb, bár januártól itt a kaby lake, az majd csökkenti a használt árakat is. A skylake meg már tavaly augusztusi kb. változatlan ár mellett és "csak" 4maggal.
Ha 10 évre akarsz procit, akkor i7-5820k-t keress, de az is már 2 éves konstrukció.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest