Hirdetés

2019. június 24., hétfő

Hozzászólások

(#1) nbg


nbg
(őstag)

Most akkor jol ertem, hogy mindenbe Nvidiat raknak, de a monitorok FreeSync-esek?

I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

(#2) Mamuska válasza nbg (#1) üzenetére


Mamuska
(őstag)

Van egy csomó felső kategóriás G-Sync cucca az Acer-nek akár 700-800 ezer forintig, talán lesz 1,5 milliós BFGD is az Acernél. Most az alsó kategóriát bővítették. A csúcs kategóriában nincs is jelen a Freesync, nem is hallani hogy építenének olyan monitorokat.

(#3) tibaimp


tibaimp
(őstag)

Megvásárolható külön a Predator Hard Case, de miért, mi értelme a 21x szállításán kívül mire jó még?

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#4) ribizly


ribizly
(PH! kedvence)

Tetszik amit az Acer csinál. Csak az egerek frontján kellene még erősödni (akár rebrand árán).
Ahogy most áll a piac a felsőkategóriát vinni fogja, mert árban a még mindig olcsóbb, mint az ASUS meg a HP.

|•| A WORD elszáll, az írás megmarad... |•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#5) macilaci78 válasza tibaimp (#3) üzenetére


macilaci78
(Korrektor)

A Pelikan elég jól elvan a hard case-kel. :U Fáj a szíven egy

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#6) Abu85 válasza nbg (#1) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Jelen esetben drágább a G-Sync licencköltsége, mint az érkező kijelzők vételára. Hogyan képzelted el a G-Sync-et ilyen formában? :))

(#2) Mamuska: Dehogy nincs. Samsung csinál ilyeneket, vagy most például a Philips újdonsága, az első DisplayHDR 1000-es kijelző is szabványos variálható frissítési frekvenciát kínál. Az Acer és az ASUS ezzel azért nem foglalkozik, mert a G-Sync költségei miatt a saját kijelzőiket 2000 dollár körül kell adniuk, míg a Philips ugyanezt a HDR képességet kihozta 1000 dollár alatt. Házon belül baromira nem éri meg a kettőt nyomni, mert pillanatok alatt lenyomná a szabvány a G-Sync-et, hiszen féláron árulható a szabványos megoldás ugyanolyan panellel.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#7) Mamuska válasza Abu85 (#6) üzenetére


Mamuska
(őstag)

Azért néha jó lenne ha beszélnél Brekkel, vagy bemennél a boltjába és rájönnél, hogy a Samsung, Philips az alsó kategóriát képviseli monitorokban. Én magamnak még Acer, Asus monitort sem vennék csak EIZO ColorEdge és NEC Spectraview amiért pénzt adok. A kalibrált eredmények sem azt mutatják, hogy ezek minőségi gyártók az összeszerelés is fényévekre van a japán monitoroktól stb....

Meg jó lenne ha a HDR-ről is beszélnél Brekkel, neki vannak 1-2 millióig monitorjai de mindre azt mondta parasztvakítás rajta a HDR.

[ Szerkesztve ]

(#8) Abu85 válasza Mamuska (#7) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Nem a márka képvisel egy kategóriát, hanem az adott termék. A gyártók a termékskálán kínálnak belépőszintű és prémium modelleket is. Némelyik gyártó pedig csak a professzionális piacra szakosodott, például EIZO. Ennek meg is kérik az árát.

A HDR-nek jelenleg a kijelző oldali tényezői jelentik a legkisebb gondot. A Microsoft HDR pipeline-ja a szoftverben problémás, mivel egy lilás beütést ad hozzá a végeredményhez. Ami pedig a probléma, hogy erre csak az AMD kínál kerülőutat a driverben, de azt is az AGS 5.0-n keresztül lehet kihasználni. Nem véletlen, hogy a Microsoft az Xbox One konzolok esetében gyorsan behúzta az AMD pipeline-ját az utóbbi firmware-be, így meg tudnak majd szabadulni legalább a konzolon ettől a lilás beütéstől.
A panel szempontjából sok új fejlesztés nincs. A tipikus ANSI kontraszt a legtöbb kijelző esetében 10 stops, de maximum 12, és ehhez igazából még nem kell HDR. Maximum az a selling point, hogy bizonyos Samsung kijelzők ki tudják rakni a direkten tone mappingolt képet, így azt láthatod, amit a fejlesztő akart. De ehhez szoftver oldali támogatás kell.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#9) Mamuska válasza Abu85 (#8) üzenetére


Mamuska
(őstag)

Az, hogy mi van a specifikációban és mit tud valójában az két különböző dolog, erről Brekk tudna mesélni. Egyszer jó lenne ha beszélnél igazi szakértővel monitorokról, mert szerintem ilyen témában elég sok marhaságot írsz.
Ugyan azzal a specifikációval nem hiába kerül többször annyiba egy termék. Van 300-ért Samsung hasonló speccel, de a 1,5 milliós EIZO mégis csak szénné alázza, pedig papíron ugyan az kb.

[ Szerkesztve ]

(#10) Abu85 válasza Mamuska (#9) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Mármint olyan szakértővel, aki márka szerint szelektálja a monitorokat, és általánosítja a minőségüket? Nagyon professzionális hozzáállás... :K

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#11) Mamuska válasza Abu85 (#10) üzenetére


Mamuska
(őstag)

Nem, olyan szakértővel aki ki is próbálja ezeket és nem csak a levegőbe beszél mint te.

(#12) Abu85 válasza Mamuska (#11) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Olyan csodálatos szakmai érveket tudsz feldobni, hogy azokkal nem lehet vitába szállni. Elég sok monitort kipróbáltam már az életem során, de gyártói preferenciám sosem alakult ki. Például nem mondom majd azt, hogy az ASUS rossz monitorokat gyárt, annak ellenére sem, hogy háromból három nálam rossz volt nálam. Így jártam, de az ASUS maga gyárt több tucat modellt, ezekből is éves szinten sokezret, vagyis simán lehet, hogy csak pechem volt. Ha bárki azt állítja, hogy egy gyártó csak azért rosszat gyárt, mert a gyártó neve xy, akkor kóklerrel van dolgod és nem szakértővel.

(#13) Mamuska: Ki kérte meg, hogy fogadj el tanácsokat? Én csak arra hívtam fel a figyelmedet, hogy nem attól lesz rossz egy monitor, hogy xy gyártó gyártja, hanem attól, mert esetleg tényleg rossz. Az EIZO is csinált már szart a történelme során.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#13) Mamuska válasza Abu85 (#12) üzenetére


Mamuska
(őstag)

Te meg csak a specifikációt tudod visszamondani de semmi szakmai tapasztalatod sincs ezekkel az új monitorokkal. Kit érdekel, hogy a régi Asus monitorjaidból 3 hibás volt, az új csúcs monitorokról van szó. Gondolom ilyen olcsó Asus volt, és nem a sok százezres kategóriából.

Ne haragudj de tőled monitor kérdésben semmit sem fogadok el, és szerintem be is fejezhetjük, mert szerintem lövésed sincs róluk. Akitől elfogadok szakmai tanácsot az Brekk, de a több éve visszavonult Old_Artist is 100x kompetensebb a témában.

Üdv. szép napot!

[ Szerkesztve ]

(#14) blue01song válasza Mamuska (#13) üzenetére


blue01song
(fanatikus tag)

monitor kérdésben abu nem kompetens, brekk mestert kérdezd!

(#15) NandoXXL válasza Mamuska (#13) üzenetére


NandoXXL
(senior tag)

Unalmas már a sok sznob utánérzés. Eizo 1.5 milla, stb. Fényképezésre, videó vágásra mindig volt valódi stúdió monitor. Minden másra pedig személyes preferencia, kinek mi tetszik, mire van szüksége, vagy játék miatt speciális igényei vannak. (amúgy jó lenne ha hasonló árkategóriát hasonlítanál össze 300k vs 1.5m, ez olyan mintha Torrentét hasonlítanád Roccohoz)

(#16) tibaimp válasza macilaci78 (#5) üzenetére


tibaimp
(őstag)

Érdekes. Munka "hordtáskának" használják, ha jól látom. Mondjuk erre a célra biztos van specifikusan vehető táska is, de nekem OK.

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.