Acer blog: Predator-dömping New Yorkból

Szokásos tavaszi rendezvényén több új, játékosok irányába orientált hardvert is leleplezett az Acer.

Ismét New Yorkot választotta az Acer a 2018-as újdonságok bemutatására, és a listát böngészve látszik, hogy az utóbbi évek trendjét folytatva egyre nagyobb hangsúly kerül a játékosokra, és ennek megfelelően a Predator termékekre.

Ennél a sorozatnál maradva, a cég frissített notebookokat és asztali gépeket is bemutatott - az előbbiek között a Helios 500 és a Helios 300 Special Edition jelenik meg. Az előbbi egy kifejezetten combos gép lett, amelynek csúcsmodelljében tuningra is alkalmas Core i9 CPU és szoftverből szintén túlhúzható GTX 1070 alkotja a "magját", ezt pedig a ma elvárható extrák, így Intel Optane memória és NVMe SSD-k, Killer DoubleShot Pro hálózat, illetve 64 GB-ig bővíthető RAM egészítik ki ahhoz, hogy ne legyen gond a 17,3 hüvelykes kijelző meghajtásával. Ez utóbbi egyébként Full HD és UHD felbontású panellel is választható, és (G-Synckel) 144 Hz-es maximális frissítési frekvenciával rendelkezik.


[+]

A négyzónás RGB háttérvilágítással rendelkező, öt programozható gombbal is kiegészített billentyűzettel szerelt gépházon többek között DisplayPort, HDMI 2.0 és két darab TB3 kivezetés is található. A hűtőrendszert öt hővezető csövön kívül az Acer korábbról ismerős AeroBlade 3D ventilátorai alkotják, szám szerint kettő. A hűtés, a világítás, a túlhajtás és egyéb opciók a megszokott PredatorSense alkalmazásából szabhatóak testre.


[+]

A kisebb méretű, olcsóbb és persze szerényebb specifikációkkal rendelkező Helios 300 SE a meglévő Helios 300 vonalat egészíti ki egy, a gamer notebookoknál elég szokatlan, fehér/arany színkombinációban érkező alumínium házzal. A PH315-51 elnevezésű modell 15,6 hüvelykes Full HD kijelzővel érkezik, amely 144 Hz-es maximális képfrissítést kínál, a többi hardver között pedig nyolcadik generációs Core i7-et, GTX 1060-at, 32 GB-ig bővíthető memóriát és egy SSD+HDD tárolókombinációt találunk, amelynél az NVMe SSD-k 512 GB-os méretig, a merevlemezek pedig 2 TB-os kapacitásig választhatóak ki. Mindezt itt is a már ismerős fém AeroBlade 3D ventilátorok tartják hűvösen, és persze a PredatorSense szoftver itt is rendelkezésre áll a különböző működési paraméterek beállításához.

Balra az Orion 3000, jobbra az Orion 5000 Balra az Orion 3000, jobbra az Orion 5000
Balra az Orion 3000, jobbra az Orion 5000 [+]

A Predatoroknál maradva, az asztali PC-k közé érkezik két új Orion széria is: a 9000-es erőmű kisebb testvéreként jön az Orion 5000, benne opcionálisan Core i7-8700K-val, Intel Optane-nel és SLI-be kötött GTX 1080 Ti-vel, ablakos oldalpanellel, LED világítással, illetve érkezik a még kedvezőbb árú Orion 3000 is, Core i7-tel, GTX 1080-nal, Intel Optane-nel és persze RGB LED-ekkel. Az Orionokhoz kapcsolódva frissülnek egyébként a gamer perifériák is: utódot kap a Predator Cestus 500 egér a Cestus 510 személyében, jön az Atheon 500 mechanikus billentyűzet, egy játékosoknak szánt szék és külön megvásárolható lesz Predator Hard Case néven a 21X notebook "bőröndje" is.


[+]

Aki a Predator kategóriát túl extrémnek tartotta, már eddig is választhatta a Nitro sorozatot, amely a belépőszintű gamer notebookokat fogta össze. Az idei évre ez is bővül, és a noteszgépek mellett megjelennek az asztali gépek illetve monitorok is. Az előbbieknél először a Nitro 50 sorozat jön majd, nyolcadik generációs Intel Core processzorokkal, GTX 1070-nel, 512 GB-os SSD-vel és 3 TB-os HDD-vel. A díszkivilágítás itt vörös színt kapott, extraként pedig egy Qi töltőpanelt is beépíttetek a ház burkolatának felső paneljébe.

Balra az RG0, jobbra a VG0 kijelző Balra az RG0, jobbra a VG0 kijelző
Balra az RG0, jobbra a VG0 kijelző [+]

Az IPS panelekre épülő Nitro monitorok a VG0 és az RG0 családdal mutatkoznak be - az előbbiek 27, 24 illetve 21,5 hüvelykes méretben, Full hD, WQHD és UHD felbontásokkal érkeznek, míg az utóbbi széria az átlagosnál vékonyabb kivitelben 24 és 27 hüvelykes, Full HD felbontású paneleket kínál, 250 cd/m2 maximális fénysűrűséggel és 72%-os NTSC lefedettséggel. A játékosok számára fontos szolgáltatások között a lényeg a FreeSync-kompatibilitás, ami 144 Hz-es maximális frissítési frekvenciával jár együtt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények