Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
Tökre nem felel meg irodai munkára, ugyanis még mindig az van hogy ha pl OpenOffice-al vagy más ilyesmivel alkot meg valaki valamit azt kb semmit se ér.
Minden cégnél az osztályokon win van és microsoft office és azon megtekintve az openes munkát egy zagyvaság lesz nem az eredeti, mivel a sorok össze vissza jelenítődnek meg. Egy párszor már én is besz ezt.
Ez csak egy egyszerű rutin feladat, de ebben is nulla a kompatibilitás. Még az a alapvető kívánalom se teljesül hogyha egyik szövegszerkesztőn megcsinálok valamit az nézzen mert ki a másikon is úgy ne helyeződjenek a sorok össze vissza. -
-
hackeeeee
Jómunkásember
Erről ebben a formában nem tudtam.
Ugye ott van Win alá a Visual Studio, ami erre van kitalálva. Akkor ezek szerint már megoldható ez Linux alatt is.
Ugye sok fejlesztő eleve Eclipse-ben dolgozik, persze nem mindenki, csak sokan, ami szintén szépen muzsikál Linux alatt is.. Ha meg már futtatható szépen pl. ez is, akkor az plusz egy lehetőség.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
djculture #292 üzenetére
Ebben az esetben viszont ami úgymond a linux mellett szól, hogy elég sok programnak van ingyenes alternatívája. Persze biztos van olyan, aminek nincs. Persze ugye vannak speciális dolgok/programok, amikre pl. külön tanfolyam van, azoknál hiába van alternatíva. (Igen, lehet jönni azzal, hogy meg lehet tanulni mást, csak az máskérdés, hogy kapásból tudja az ember, hogy mit akar, és mit, hogy csináljon, vagy még ismerkedjen egy másik kezelőfelülető szoftverrel..)
Viszont fejlesztés szinten, az tuti, hogy elég gáz .NET-ben/et programozni linux alatt.
(Persze, gondolom ezt is meg lehet valahogy oldani.. vagy nem.)
Meg mondjuk, a véleményem az, hogy sok felhasználó meglenne linux-al is, főként azok, akik csak internetezésre, szövegszerkesztésre használják a gépüket, semmi másra.
Nah, off vége.
-
-
Polllen
nagyúr
-
djculture
félisten
válasz
#40553216 #290 üzenetére
Csak azt felejted el hogy a win8 működnek az eddig megszokott/megvásárolt programok 80%-a. Tehát a win8 még mindig jobb annak aki megvásárolt egy rakás programot az évek folyamán és nincs most pár százezre hogy újra megtegye linuxos verzióban. Linux sose fog elterjedni még 20 év múlva se emiatt, 1,56% on áll, 10 év alatt nem tudott 2% részesedést szerezni.
-
törölt tag
Vagy mi a nehéz ebben?
Vagy ezt eddig nem tudtad? Vagy csak most kamuzol, mert a 8-at kell nyomni?Nehéz volt megtalálni:
icon groups on windows 7 desktop
Ennyi kellett a gugliba. Jéééé!(#292) djculture
Nem felejtem el. Erre vonatkozott a "a win-lin váltás általános problémái" elkerülése jelen esetben.
Ez messze nem igaz. Mert ha nem vagy Windowshoz kötve, és megtalálod az alternatív dolgokat, akkor mit érdekel, hogy a Windowsos programjaid ott állnak a gép mások partícióján.
Egy cég meg költséget számol (nem egyszerit, hanem hosszútávút), és az alapján dönt. Persze, miután kiderült, hogy nincsenek teljesen a Windowshoz kötve. -
törölt tag
"desktopon a hátter az valami kép"
Ja, valami egyszínű - addig, amíg állíthatod."alapvetően a nagyobb méret miatt könnyebben eltalálhatóak"
Kicsit lapozz vissza, egyik kolléga 3 cm-es egérmozgással 3 monitoron keresztül mozogva eltalálja az egy pixelnyi ikont is egyből. De mi akadályoz meg abban, hogy a desktopon átállítsd a difót ikonméretet? Vagy hogy csoportosítsd? Amit már elég régen lehet."a csoportosíthatóságot pedig nem lehet úgy megoldani desktopon, mint a metros startképernyőn..."
Nem is kell asztalról indítani, a startmenüben meg eleve csoportosítva lehetnek. De az asztalon is lehet csoportosítani.
Viszont új kérdés: szerinted a csoportosított (hogy is? az alaptelepítésben milyen elvek alapján vannak csoportosítva a csempék, amit difót látsz? szerintem sehogy, vagy max. úgy, hogy ezek az alaptelepítettek, oszt annyi) ikonok ellenére mennyire lesz zavaró, hogy a legtöbb izeg-mozog, valami extra infót akar a képembe tolni, így elvonva a figyelmet. A teljes felületen.(#286) NZKK
Sajna, nem segíthetek rajtad. Szerinted mi nehezebb egy egyszerű júzernek? Egy alapvetően a megszokott és berögzült Windows felülethez igen nagy mértékben hasonló Linux gui-t megszokni, vagy egy Windows, amelyikben hiányoznak az ablakok, egész másképp, sőt, az MS egyik alapítója szerint is sokszor zavarba ejtően működik?"Win-Win váltást akarsz összehasonlítani Win-linux váltással?"
Kiderült? de javaslom, nem önmagában egyszerűen a win-lin váltás általános problémái körül forgatni a kerekekekt ott bent, hanem az előző opciók alapján. Mert felesleges 3000 hsz-es, már ezerszer gubancolt mellékszálat indítani. -
oO7
őstag
-
Nem egészen. Linux ablakkezelőkön ablak bezárása ugyanúgy jobb feső sarok (Unity felejtős...)
"Startmenü" ugyanott van, ugyanazt csinálja.
Egyáltalán, érteni nem fogják. Olyan userek, akik 2 monitoron nem tudnak mit kezdeni, mit fognak kezdeni 2 asztallal?
A Win7 default felületen sem tudják a legtöbben, mi a különbség a pinnelt progi, és a futó progi között a tálcán... Katasztrófa. Ezeknek egy tök új felület? -
NZKK
tag
válasz
#40553216 #269 üzenetére
(Y)
Még mindíg nem igazán értem, hogy ezzel az egésszel mire akarsz kilyukadni. Win-Win váltást akarsz összehasonlítani Win-linux váltással?
"extra ficsörök" alatt mit értesz? Azt, hogy az egeret a jobb sarokba kell húzni és ott megjelenik egy menü?
Vagy azt, hogy hogyan kell bezárni egy metros appot? Vagy esetleg, hogy hogy kell váltani küztük?
Ez mondjuk max 4-5 új mozdulatsor, ennyit kell "oktatni" az embereket, desktop rész nem változott. Mármint Win8 esetében ugye.Szerintem ha lebontjuk Linux esetében, azért kicsit szarabb számot kapunk.
Mi alapján számít nálad vki winfannak??
-
Polllen
nagyúr
A tény bizonyítható, de te csak a véleményed írtad le.
Rögtön feltételezéssel indítasz, majd utána is találgatsz. Ez mitől lesz tény?A háttér + a csoportosítás tetszik a legjobban, mintha desktopon ez kivitelezhetetlen lenne. & a nagy ikonok...
(mert ugye ez nem létezik már egy ideje)
Az új csempék egyik célja az azonnali info közlés, mint a widgeteknél. Ahol erre nincs szükség, felesleges a méret&bizonyos esetekben hátráltat.
A néhai metro felület lényege nem a könyebb kezelés egérrel, így ikonos rendszert átköltöztetni oda balgaság, ha komolyan használta vki a tálca+asztal lehetőségeit. A céges gépemen több oldalt jelentene ez az új felületen.(ofc ha vkinek eddig 2 ikonja volt, éppen nem számít, de nem hiszem, h produktivabb lenne attól a rendszer, mert a böngésző ikonja nem a tálcán van rögzítve, hanem a start képernyőn)Ezért jó, h megvan mindkét lehetőség. Otthon használok csak w8-t, ahol van értelme a csempének, azt kiraktam, a többi dolgom meg ment tálcára, asztalra.
Amiről te beszélsz, majd akkor lesz igaz, ha főleg metro appokat használ a nép&nem csak parancsikon funkciót lát el egy-egy csempe.
-
oO7
őstag
"nem kell sarkítani, attól még a tény tény marad"
ez nem tény, ez a te véleményed, amit mellesleg konkrétan te magad meg is cáfolsz a zárójeles részben...nem tudom, hogy mennyibe kerültek eddig az ilyen upgrade akciók, én csak annyit mondtam, hogy voltak és, hogy ez nem újdonság...
"nekem senki ne magyarázza már meg, hogy egy 1920x1080as desktopon elérhető ikonoknál gyorsabban elérhető a scrollozandó, esetleg 6000x1080nyi csempe"
pedig ez így van... eleve elég valószínűtlennek tartom, hogy desktopra akár tizede annyi ikont kipakolna valaki, mint amennyi csempét kitűz a startképernyőre, de figyelembevéve a felfedezhetőséget (desktopon a hátter az valami kép, startképernyőn pedig egyszínű felület; desktopon az ikonok háttere átlátszó, startképernyőn az csempéknek többnyire egyedi színe van és valami egyszerű szimbolikus ikonja, amiből szintén könnyebben megtalálható a keresett program, mint valami csilli-villi 3D hatású árnyékotvető, tükröződő ikonból), és akkor még hozzá lehet venni a listához, hogy a csempék csoportosíthatóak, illetve alapvetően a nagyobb méret miatt könnyebben eltalálhatóak... szóval röviden tömörn, EZ tényleg tény, hogy a startképernyőn lévő programokat könnyebb megtalálni/elérni, mint a desktopon lévőket..."ráaásul a desktop képernyők nem 7-10 colosak, hanem 20-24+, amin a 72-es betümérettel odahányt feliratok nemcsak feleslegesek, de bénán is néznek ki + kevés infót tudnak közölni"
nemtudom láttál e már Windows 8-at valaha is működés közben, de megsúgom ez a gondolatmeneted megint nagyon sántít... 1920x1080-as felbontáson nem azt látod felnagyítva, amit az emberek egy tableten látnának, hanem értelemszerűen a felbontásnak megfelelően lényegesen több tartalmat, és nem, nincsenek 72-es betűmérettel odahányt feliratok egyetlen alkalmazásban sem..."eleve, szerintem a desktopos metrot a juzerek 0%-a fogja kb tapicskolva használni, egérrel szívás, ergo mi marad?"
ha kicsit jobban megfigyeled, akkor észreveheted, hogy az új Windows 8-as gépek (ultrabookok, notebookok, desktop gépek, all-in-one gépek) lényegében mind érintőképernyővel érkezik, és a már meglévő notebookok touchpad-jához is adogatják ki a drivereket, hogy támogasság a spéci win8-as gesture-öket (a szélről behúzott ujjas mutatványokat)... egérrel sem szívás egyáltalán, én most tervezek beszerezni valami touch-mouse -t akár Logitech-et, akár Microsoft-ot, mert azoknál szintén megvannak ezek a jópofa gesture-ök, de amúgy egy 32"-os FullHD monitoron, egy Logitech G5-el nem érzem, hogy egy pillanatig kényelmetlen lenne a felület kezelése, sőt jellemzően inkább akkor kezdek megzavarodni, amikor vissza kell lépnem desktopra... -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Black Dragon #280 üzenetére
Így van.
-
Воланд
titán
válasz
Black Dragon #280 üzenetére
igen.
-
Воланд
titán
válasz
Black Dragon #278 üzenetére
a trial valtozatot nem lehet veglegesre frissiteni.
-
Black Dragon
addikt
Sziasztok!
Biztos volt már ez a kérdés, de most nincs időm átfutni 250 hsz-t, szóval én felraktam már korábban egy windows 8 enterprise-t kipróbálni, és most frissítenék a win 8 pro-ra, de azt írja, hogy az én régiómban nem elérhető, ez miért van?
köszi!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
djculture #276 üzenetére
Attól függ, mert ugye "félre lehet tenni" a metro-t, és attól még el lehet indítani sok mindent. Vagy, lehet indítani metro-ból. A beállítások elérése sok helyen nem is kell, max rendszergazdai szinten.
Most ha a cégeknél is szövegszerkesztésre van használva a gép, akkor ott attól függetlenül ugyanúgy opció lehet. Szerintem.
Fejlesztőknél legtöbb esetben vagy XP van még, vagy win7.. Vagy ugye valamilyen linux. Ahol win7, ott valszeg fejleszteni fognak fentebb, bár a fene sem tudja, ez eléggé cégfüggő. Na meg, hogy miben fejlesztenek.
-
djculture
félisten
válasz
hackeeeee #275 üzenetére
Mivel emiatt sokkal lassabban kezelhető mint a win7...Ez meg a cégeknél nem opció és lehet azt hiszi mindenki hogy a sima end userek miatt lesz egy oprendszer sláger de abszolúte nem így van. Ha a cégeknél kényelmetlennek gondolják a kezelését amely a munkát lassítja, akkor megy a vista mellé a dev0 ba ez is.
Már pedig perpillanat ez a sorsa úgy néz ki, ezt tapasztalják a microsoftos fejesek is mert új win ilyen olcsón még sose volt kapható. -
Keksz
senior tag
Cégeknél, bárki bármit mond, kurva nehéz lesz átállni! Az átlag felhasználónak MINDEN nehéz, és ez nem éppen egy "más színű lett a start gomb" szintű változtatás...
És nem garázscégekről beszélek, ahol 5 ember dolgozik és tök OK, hogy egy hétig nem tudnak rendesen melózni, mert addig tanulják a rendszert...
Külön le kell majd oktatni a felhasználókat, akik SZABADIDEJÜKBEN nem a prohardvert olvassák és alkalmazásokat telepítenek fel ha unatkoznak...
(Pl. találkoztam olyan felhasználóval, aki mióta létezik az Excel táblázatkezelésre azt használta, de nem a funkcióit, hanem hogy egymás alá és mellé, a négyzetrácsba lehet beírni a számokat, egyébként az összegeket az asztalán lévő SZÁMOLÓGÉPPEL adta össze vagy szorozta be... --- Na, neki tanítsd meg!)
-
Angel1981
veterán
válasz
dajkopali #91 üzenetére
Akkor a Vistáról miért mondta UTÓLAG Steve Ballmer, hogy félkész termék volt?
Debütáláskor ott is meglehetősen agresszíven kampányoltak, és mondogatták, hogy így jobb, meg úgy jobb, meg hogy mennyit tesztelték, és mennyi mindent beleraktak, és hogy "az igazi szabadság most kezdődik", és aki ezt nem látja az bigott, meg maradi, meg stb. (persze ezt így nem mondták ki, de sugallták, ugyanúgy, mint most, a csempés felület kapcsán).
Egyébként a radikális fejlesztések "demokratikus" bevezetésére van egy nagyon egyszerű eljárás; OPCIONÁLIS. Úgy lettek volna korrektek, ha a Win8 kezelőfelülete telepíthető klasszikus, és csempés módon is, aztán ha tényleg annyira jó az új felület, mint ahogy mondják, akkor a felhasználó magától áttér rá, nem kell kényszeríteni.
Nekem ez a visszás az egészben, hogy kvázi ráerőltetik (tudom, tudom, nem köztelező megvenni...). -
törölt tag
Látom, nem megy a gondolkodás. Segítek, újra:
"erős" és minden egyes alkalommal súlyosan beszámított érv szokott lenni WInfanok részéről (nyilván, mikor egy cégnél felmerül az átállás, akkor is), hogy az átképzés magas költségét (tanfolyam+kieső munkaidő+lassabb munka a beszokás idején) még hozzá kell számolni a vállalati használatban általában egyébként sem ingyenes akármelyik Linuxra való átállás költségeihez. No, most akkor ha Win>Win átállás esetében ugyan ilyen "extra fícsörök" vannak, és itt az az "érv" merül fel, hogy "Azt eszik amit eléjük raksz", akkor Linux esetében is így van, ott sem érv a plusz költség. Így már érthető? Vagy még így is nehéz? -
-
törölt tag
De hát ez az, hogy a csempén nem tudsz Windows Explorert nyitni, ott nem tudsz fájlt kezelni. Csak a programokat indíthatod, vagy kereshetsz részben vagy egészében ismert nevű fájlra. Semmi egyéb.
Szerk.: vagy te az IE-re gondoltál, nem a Windows Explorerre? Hát igen, az IE ilyen kretén.
-
Воланд
titán
"hogy a MS saját skype megnyitásához miért kell a desktopot megnyitnia"
mert, miert kell?
"illetve a "csempéről" indított böngésző miért nem nyitja meg a beágyazott videókat"
flash mondjuk van.
" se net, se semmi nem működik még kb. fél percig"
sok lesz az, nalam mukodik azonnal, pedig vm alatt van fent a win8.
-
válasz
#40553216 #259 üzenetére
Asztali Win8-at próáltam csak, abban úgy néz ki, hogy a Modern-en nyomsz egy Intéző/Control panelt-t, akkor visszadob asztalra.
Ha nyitsz egy Explorert a Modern-en, és egyet az asztalon, akkor azok egyik helyen sem látszanak egyszerre. Ez felettébb logikus.Vagy legalább mondjuk ugyanazt a tartalmat jelenítené meg. Áh.@Arty : + desktopon felhúzni pl. a bejelentkező képernyőt. (Pl. olyan gépnél, ami valamibe be van építve, és csak egy tapipad van a billentyűzeten, egér nncs.)
-
nem kell sarkítani, attól még a tény tény marad: ha benthagyták volna a startmenü+default desktop nézetet, semmi gond nem lenne (viszont akkor az MS nem is tudná a sok bénára ráerőszakolni -> aki emiatt nem szokná meg otthon -> nem venne olyan telót/tabletet, amin a már "megszokott" felület van)
9k sose volt az upgrade, erre értem, hogy olcsó. biztos a defláció, mi?
+ha igaz, amint fentebb olvasok, az OEM verzió szabályain is lazítottak. persze, ha nem akarod látni, nem látod a változástneked kéne felfogni, hogy a metro desktopon nem hatékony - többet kell egerészni, tapicskolni (ami lassú!). nekem senki ne magyarázza már meg, hogy egy 1920x1080as desktopon elérhető ikonoknál gyorsabban elérhető a scrollozandó, esetleg 6000x1080nyi csempe. ráaásul a desktop képernyők nem 7-10 colosak, hanem 20-24+, amin a 72-es betümérettel odahányt feliratok nemcsak feleslegesek, de bénán is néznek ki + kevés infót tudnak közölni.
a metro tipikusan tablet "startmenü", oda feltehetően jó is.
eleve, szerintem a desktopos metrot a juzerek 0%-a fogja kb tapicskolva használni, egérrel szívás, ergo mi marad? egy kényelmetlen, lassan használható felület, amit "akkorismegszokjákhabeledöglenek!" -
Ed Parker
nagyúr
Srácok, végig olvastam a sok kommentet, de még mindig bizonytalanság van a fejemben.
Érdemes váltani win 7-ről vagy sem?
Nem az ára miatt, sokkal inkább hogy, nő is tudná kezelni egyszerűen vagy nem?
Mert az asszony gépére akkor megvenném. -
törölt tag
Melyik kettőn?
metro vs asztal
vagy
winrt vs win8Utóbbi kettő asztalán ugyan az nyílik meg, előbbi kettőnél meg csak az asztalinál van egyáltalán.
(#248) NZKK
De mégis segítek: legalább annyi párhuzam van a két dolog között, amennyi logika van abban, hogy kriptolangy a metrot isteníti, közben meg nem is használja.
(#257) premete
"se net, se semmi nem működik még kb. fél percig."
Szóval, maradt a klasszikus felállás. Emiatt kell a júzerprogramokat "optimalizálni", a saját helyett. -
Itt vannak, pont ezt mondtam
- használt tablet
- nem ő kapcsolta be először, hanem a gyerek
...nem fog magától rájönni
De még csak nem is ez a gáz, mekkora logikátlanság már, hogy az All apps menüből nyitottIntéző, vagy Control Panel visszadob az asztalra? Anyuci első alkalommal úgy meg fog ijedni...@premete : Neeeee, LOOOL
-
premete
veterán
Azt már nehezebb lesz szerintem elmagyarázni a usernek, hogy a MS saját skype megnyitásához miért kell a desktopot megnyitnia, illetve a "csempéről" indított böngésző miért nem nyitja meg a beágyazott videókat,csak a desktopról indított, illetve amikor bekapcsolás után a "csempés" felület megjelenik, a rendszer még nem állt fel, az csak "parasztvakítás", se net, se semmi nem működik még kb. fél percig.
-
Воланд
titán
mondjuk megnyomja a tableten talalhato win gombot.... vagy meg ezt sem kell, mert talan megjegyezte azt, amit az elso bekapcsolaskor latott a levetitett animacioban, ahol kb tizsszer meg lett neki mutatva, hogy mit kell csinalni a kepernyo szelen.... ne csinaljunk mar ugy, mintha a hozza nem erto userek kora a win8-al jon el. itt vannak mar ok regota.
-
-
csempés felület
-
Ja bocs, benéztem
@arty : Ha marad ez a hagyományos asztalos lehetőség, akkor hogyan fog kinézni, amikor tableten nyitsz egy Intézőt, és visszavág az asztalos felületre? (Jó, ez gonoszkodás volt, mert tableten biztos nem lesz asztal). (Illetve tableten nem lesz akkor Control Panel sem? Mert azt jelenleg vagy az asztalról szeded elő, vagy jobb gomb az csempés asztalon és All apps...
)
-
törölt tag
Keresgélj, olvasgass!
(#250) oO7
"minek veszel új szoftvert ha aztán azt várod el tőle, hogy úgy működjön mint a régi?"
Mert a régiben már nem javítanak dolgokat? Mert a régiből hiányoznak hasznos funkciók?
És igen, azt várom el, hogy jórészt úgy működjön, mint a régi, kiegészítve az új funkciókkal. -
oO7
őstag
igen és ha annyira biztos lenne a dolgában, akkor a Windows telepítő alapértelmezetten Ubuntut telepítene...
az upgrade akció pedig minden nagy verziószámváltáskor megvan, és csak limitált ideig (jelen esetben talán januárig?) tart...egyszerűen felfogni nem tudom, hogy ha valami nem tetszik valakinek, akkor azt miért veszi meg és használja mégis, hogy aztán meg jöjjön morogni a fórumra, hogy "pfffuj így szar, úgy szar, meg hulladék meg használhatatlan, meg ha csempéket akarok, kimegyek a fürdőszobába"...
a Win7 még jó sokáig támogatott lesz, cégeknél sem kell félni, hogy sokan ráugranának egy 0 napos szoftverre, senki nem kényszerít...ez egy vadonatúj rendszer, az eddigi legnagyobb változás az ms életében, és jó lenne felfogni, hogy ez nem egy Windows 7 SP1... nevezhették volna máshogy, vagy indíthattak volna valami új verziószámozást az új generációs Windows-oknak (mint ahogy pl az OSX-ben az X a 10-es főverziószámot jelenti)... minek veszel új szoftvert ha aztán azt várod el tőle, hogy úgy működjön mint a régi? ha meg nincs látványos változás akkor meg azért megy a rinyálás, hogy "hát ezt aztán odaadhatták volna egy SP-ként is, mocskos pénzéhes banda"... bezony, ez ment a Vista-7 váltásnál...
fel kéne fogni, hogy ez nem csak valami skin, vagy valami opcionális kiegészítő, mint a Media Center... EZ (a metro felület, a metro appok) az új Windows és pont, hogy a desktop van az opcionális kiegészítő szerepben gyakorlatilag visszafelekompatibilitási rétegként, ha valaki minden áron valami "régi" programot akar futtatni...
-
ha az ms biztos lenne a dolgában:
- nem veszi ki a startmenüt + default desktop is választható lenne
- nem szórná szinte ingyen, szinte mindenkinekúgy néz ki, a számokkal, elterjedtségi mutatókkal akarják ránkerőszakolni ezt a hulladékot
pedig ez a metros ökörség nagyon nem hiányzott desktopra, pláne nem úgy, hogy cipőskanállal tolják le a torunkon ...
(használtam virtuális gépen itthon + cégnél tapimonitoron is - még több egerészés és/vagy még lasabb, fárasztóbb tapicskolás. ráadásul ahogy a monitor egy kétórás szesön után kinéz, az aztán az igazán ocsmány + utána desktop nézetben egy levél az outlookban kb olvashatatlan a szmötyitől)
-
-
djculture
félisten
válasz
DeathAdder #229 üzenetére
Egyelőre több a baj vele mint a jó, rengeteg hardverhez nem létezik driver régebbiekhez nem is lesz / amd hd2-3-4 vga kártyák támogatás/, plusz sok játék plusz programok hibát dobnak. Nem érdemes elkapkodni a vásárlást...
-
-
hallador
addikt
Én várom már, hogy a Windows 8-at használjam. Drukkolok a Microsoftnak. Tudom, hogy sokan utálják, de a Multik rendszereinek nagy része főleg az iparban mind Microsofton mennek. Meg valljuk be Őszintén a Microsoft az informatikai történelem része lett. Ha tablet veszek ,akkor tuti android lesz majd, de ha desktop otthon, akkor Linux, ha Vállalati infrastruktúra akkor csak Windows, és a Windows Server, mert van mögötte tervezés, infrastruktúra. A legfontosabb, hogy értelmes SSO-t fejlesztettek hozzá, ami ma már defact szabvány lett. Nem hiába használja a VMware, meg jó néhány szoftver is.
-
-
törölt tag
válasz
Penész Gomba #230 üzenetére
Föl-le görgetni nem ér!
-
warcat
veterán
válasz
gtasystem #228 üzenetére
Win7-nél az oem alaplaphoz volt kötve,ettől függetlenül alaplapcsere után aktiválható az új alaplappal,ha ezek után megint cserélni kellett(3.alaplapnál járunk),akkor ügyfélszolgálattal kötelező kör,viszont ők problémázás nélkül beaktiválták neked.
A jelenlegi hírek szerint Win8nál az oem a korábbi teljes licensznek felel meg,azaz szabadon viheted egyik gépedről a másikra,csak annyi a kikötés,hogy egyszerre egy gépen lehet.
-
válasz
Ezek kb. mind.
Ha van egy ötezresed, meg egy legális windózod, akkor igen. -
Penész Gomba
tag
válasz
Ha még egyszer meglátom ezt a kérdést iszom egy sört. Ha megint akkor ismét.
Az a baj, 1 este alatt elfogyna vagy 20.000Ft-om sörre meg a májam is.
Olvass vissza. Vagy google windows 7 vs windows 8.
-
DeathAdder
veterán
Mivel lett jobb a Win8 az elődöz képest? Jobban van optimalizálva, gyorsabb, kisebb a hardver igénye esetleg? Okosabb?
Megéri váltani?
-
-
gtasystem
őstag
nekem egy teljesen láma kérdésem van..mi van akkor ha mondjuk frissítem a kis xp-met ezzel a letölthetővel 9k-ért, aztán majd cserélni akarok alaplapot procit satöbbi később?
-
-
-
Nem sikerült válaszolnod. Valahogy erre számítottam.
A linkeden felsorolt dolgokat eddig is megoldották a cégek (pl. NetOP). De hogyan szoktassunk át több ezer embert, és miért?
A témától eltértünk, de ha a szerverekről alkotott véleményemre vagy kíváncsi, azt tükrözi ez a cikk:
[link]Moonmanhoz ne hasonlítsd magad. Ő tényleg top volt a témában.
R#224: Nagy bölcsesség, de én a vállalati szféráról beszélek, nem az egyéni ízlésemről.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Jim Tonic #218 üzenetére
Távoli eléréshez igen.
Elég sok helyen használnak amúgy windows server-t... Orvosi helyeken pl. Vagy akár cégeknél is. Ahol mondjuk az OWA kellhet, vagyishát maga az exchange, és a vele járó összes kis okosság ami csak vele jár, és ez csak egy példa..
De amúgymeg, mint már mondtam, használható "normál" módban is..
-
Misály
addikt
válasz
Jim Tonic #216 üzenetére
Már egy ideje nem tudlak komolyan venni... hadd alkalmazzam töki válaszát, nézz utána.
hcl: ne poénkodj a tudatlanságoddal
2012-n desktop az alapértelmezett...
najó befejezem a végén beleesek moonman hibájába, nincs kedvem laikusokkal vitatkozni.
-
válasz
Jim Tonic #218 üzenetére
Mondjuk a 2012 szerverben ilyen fileszerver szinten lesz-e újítás? Nem nagyon hiszem
Illetve, gondolom az lesz a fícsör majd, hogy beleteszik a System Center butított változatát, vagy valami hipervájzort, ami jól néz ki a brossúrában. (Nem néztem utána, mi lesz benne.)
-
-
Ezt már írtad korábban is. A kérdésemre felelj, kérlek. Mit segít az infrastruktúrádon a Windows8? Mi lesz tőle jobb a szerverekre nézve? Vagy a munkaállomásokra nézve.
Tegyük fel, hogy én vagyok egy multinacionális cég egyik leányvállalatának informatikai vezetője. Miért ajánlanád nekünk a Windows8-at?
Én vagyok az egyik oldalon azzal, hogy oktatni kellene a dolgozókat, a felület érintőképernyőre optimalizált, stb. Mit lehet ezzel szembehelyezni?
Teljesen komolyan kérdezem.Ez maradhat ONban, témához tartozik.
-
Misály
addikt
válasz
Jim Tonic #214 üzenetére
Igazából sokkal okosabb vagy nálam... és tökre igazad van. Sajnálom hogy belekötöttem a nagy szaktudásodba. És igazad van fingom sincs az egészről.
Ez tökire is vonatkozik.
Még jó, hogy a fejlesztők építik az infrastruktúrát minden nagyvállalatnál. A rendszermérnökök csak azért vannak ott, hogy le lehessen írni valamit költségnek.
-
Ugye tudod, hogy most írtad, hogy konkrétan gőzöd nincs róla?
Azért nekem fejtsd ki, mit segít a Te infrastruktúrádon a Win8. Legalább pár mondatban. Szépen kérlek!
Mi lehet az, amit a világon a legnagyobb cégek sem tudnak, Te pedig még is. A mi cégünk kicsi, 17e fő. Mi nem látjuk. Taníts, Mester!
-
törölt tag
A felvetésekre semmit nem válaszoltál, csak primitív vagy.
És kisbarátom: ezzel indítottál. De erre meg erre nem adtál választ, így újra megkérdezem:
miért van szükség egy 4magos procival 2GB rammal bíró gépen így korlátozni a futó folyamatokat. Ráadásul ez sem egységes, mert most is van olyan alap MS-app, amely a háttérbe rakva nem függesztődik fel. És minden extra appot meg lehet így írni. Akkor minek?
A Surface Pro verziónál meg a minimum 4GB ram és i5/i7-es processzorral mi indokolja a korlátozást? Az alaprendszer éhségén kívül? Ha erre az egészre normális, nem marketingbullshit magyarázatot tudsz adni, akkor ugathatsz!És hiába írod a hülyeségeidet: nem fogom minden egyes Win8 topikban leírni, mi miért nem tetszik, miért hülyeség szerintem. Hogy te lusta vagy kikeresni a netről, az a te bajod.
-
leeate
senior tag
Tetszik ez a tablet.. de inkább veszek egy iPadet ugyanennyiért
Ja, hogy ne tűnjön flame-nek, és miért: szerintem (egyelőre) jóval kiforrottabb szoftverügyileg. (Az meg csak egy illúzió, hogy wines tableten majd használjuk a desktop Photoshopot meg más komplex programokat) -
Einstvan
aktív tag
Azt még mindig nem tom hogy asztali pc-re miért eröltetik ezt a csempés cuccot. Hiszen mindenki egyböl a desktop csempére klikkel ha bekapcsolja a "nagy gépet". szvsz.
-
warcat
veterán
válasz
hackeeeee #206 üzenetére
Kis korrekció,idézem:
"A kedvezmény használatához 2012. június 2. és 2013. január 31. között vásárolnia kell egy jogosult Windows 7 rendszerű számítógépet. A regisztrációra és a Windows 8 frissítés megrendelésére legkésőbb 2013. február 28-án lehet benyújtani a frissítés megrendelését."
-
Misály
addikt
válasz
Jim Tonic #185 üzenetére
Minek magyarázzam ilyen elszállt szakiknak, akik jobb gui-t szarnak, de vállalati infrát soha nem láttak még közelről (segítek, amit te csinálsz az nem az...)?
Szerinted infrastruktúráknál nincs projekt management? Tudod mennyi projekt épül csak arra, hogy kijött egy új rendszer és alkalmazzuk mert hosszútávon spórolás?
Az ilyen önjelölt szakbarbárok mint tomtyi, nálam csak a töki jelzőt érdemlik, fikahegyek tömkelege, szakmai háttér és észérvek nélkül, pont mint egy fiatal pályakezdő aki meg akarja váltani a világot.
Kicsit unom már, hogy a fikázóknak semmi érvük nincs, csak az, hogy az egész egy rakás kaki, mert épp nem tetszik a metro, vagy nem fogja fel, mi a multitask."De a feature listát áttekintve elég világosan látszik az irány. -> Kérlek, erről beszélj bővebben! Milyen feature milyen irányt mutat?" - mi a fasznak magyarázzam a fejlesztőnek? Úgyse érti meg. Nekem a server 12 és a win 8 megváltás, te sose fogod átlátni, hogy miért. Ahogy én se értek ERP-khez, és nem is akarom átlátni.
Ezt továbbvezetve, ha a te ízlésedet pont nem fogja meg a metro, érthető hogy szar lesz. DE legalább ne írkálnál hülyeségeket, hogy a vállalati felhasználók sírva fognak menekülni előle. Segítek, nincs választásuk. Ha egyszer úgy döntenek hogy lesz 8, akkor kapnak rá egy 2 órás képzést. És boldogan/sírva fogják használni, de ez nem opció kérdése.És nem, nem vagyok alpár. Csak gondoltam tökit megtisztelem azzal, hogy az ő szintjén kommunikálok.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- Gyúrósok ide!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kés topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Logitech MX Magyar Business Windows Edition HU Átalakítás és testreszabás / mx keys
- iKing.Hu - Honor Magic 6 Pro - White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest