- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali fotós kérdések órája
- TV antenna és jelerősítés
- Apple asztali gépek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
bognar110
őstag
De jó DX11.1
-
RootRulez
félisten
Ez alapján én le is vonom a következtetést, hogy az nVidia és a Microsoft 1 követ fújnak. Kell az eladás az nVidiának a MS-nek meg a Win8 eladások
Már csak a fejlesztőket kell majd tovább pénzelni, hogy a játékok csak 200K-s VGA-val fussanak élvezetesen...
-
huncut123
tag
Hát jönni fog, de értelme is lesz?
mert egyes játékoknál a DX11-el nem tudnak elérni szebb grafikát mint a régi 9.0c-vel -
Misua
senior tag
Még jó hogy korábban mentem végig DX9-n - nem volt annyira gépigényes a játék mint most...lejebb kellet tolni a grafikát
-
Cannabis7
senior tag
az lenne a legjobb, ha az egész mindenséget elölről kezdenék, és az arm cuccokat erőltetnék, erre fejlesztenének.
Abból is ki lehetne hozni ugyanezet szvsz, cask persze sok fejlesztés kéne szoftveresn, és hardveresen is, viszont leglalább töredékét fogyasztanák a rendszerek -
kpal
nagyúr
Vajon a kövi nV sorozat tudja majd ezt az újdonságot.
-
X Factor
addikt
válasz
Dr. Romano #130 üzenetére
Vagy a Lost Planet.
-
TOM-202
senior tag
Az én véleményem az, hogy addig amíg a elsősorban a jelenelgi konzolokra írják a játékokat és azokat portolják át PC-re addig marad a dx9, legfeljebb bűvészkednek hozzá dx10-10.1-11-11.1 stb. kiegészítéseket hogy mi PC-sek örüljünk. Esetleg azt tudom elképzelni hogy valamit nem is terveznek konzolokra kiadni tehát tisztán PC-re készül, ott lehet tiszta dx11, másképp esélytelennek látom. Tudom utópisztikus gondolot, de hátha lesz ilyen is. Én biztosan megvenném.
-
zse-
csendes tag
Majd a Battlefield 3.
Nem megy Xp-n tehát valószínűleg DirectX10-es alapú lesz DX11-es plusz efektekkel.
Tulajdonképpen szerintem ez az első amiben egyáltalán nincs DirectX9-es kód vagy csak minimális. Ha ez nem üti a DirectX9-et akkor semmi.
Javítsatok ki, ha nem így van, de szerintem ez lesz. -
hohoo
senior tag
lehúzás... ez a tesszaláció nagyon túl van lihegve, ezt így ebben a formában értelmetlen, ahhoz fel kéne nőni a sötét játékfejlesztőknek, és grafikab*zi gémerpistikéknek, és a tényleges látványt nézni, nem azt hogy +fúúú ez 53243423423 millió 3 szög és az biztos jobban néz ki a 43232323 milliónál, bár nem látszik de nagyobb a szám és az jóóó".
A tesszalációnak úgy lenne értelme ha kisebb részletességű modelleket simítanának ki vele(ezzel a LOD-ozást is megspórolhatnák, mert hw-ból menne nagyrészt). Ezzel szemben ma kizárólag arra használják, hogy nagy részletességű modelleket, alig látható sokszor egy pixelnél is kisebb darabokra bontják, ami tök jól hangzik, csak a látványban nem ad semmi pluszt ellenben kell hozzá egy hw, meg egy csomó teljesítmény. olyan mint babakocsira a spoiler, vagy a suzuki stiftre a streetracing matrica...
Mellesleg ezt a problémát tudták előre, már a dx11 előtt, de így jobb mert a 11.1-ért új kártyát kell venni...
-
Löncsi
őstag
Túl van lihegve DirectX kissé mostanság.
DirectX 9.0c óta nincs igazán komoly látványbeli/technológiai ugrás.
Leszámítva a DirectCompute/CUDA-t, igaz ezek nem közvetlen látvány javítására szolgálnak.
-
Endreas
tag
válasz
Dr. Romano #80 üzenetére
-
Tomcat
őstag
Nem ide tartozik szervesen, de a Halo 2 az tiszta DX9-es volt és szinte módosítatlan konzolport (rengeteg konzolos utalás a menükben, az irányításban) és akkoriban azzal magyarázták emlékeim szerint hogy az a háttérben futó program ami számontartja a játékban elért teljesítményt és szinkronizálja az MS szerverrel az fut csak Vista alatt és a közös multi a PC és X-Box játékosokkal igényli ennek a futtatását.
Érdekes, én egy rajongók által készített batch filet lefuttattam az eredeti Halo 2 telepítésén és működött, igaz csak a single kapmány volt játszható a multi nem, de csontra ment XP alatt is.Végülis a mondandómnak csak annyi a lényege hogy ha akarják akkor úgyis kötelezővé tehetik a DX11.1-es VGA kártyák beszerzését annak is aki már rendelkezik DX11 kompatibilis cuccal.
-
KvPt
tag
Mint már írták ebben a topikban, a dx 9-nek is voltak alverziói, és mindig új generáció kellett a hardveres támogatásához az aktuális verziónak. Egyébként meg sokat érsz azzal ha 5+ évig nem kell új dx, a kártyád sebessége már úgyis sokkal hamarabb elavult lesz, szóval nem tudom, hogy ez téged mért zavar, arról nem is beszélve, hogy még nem nagyon volt olyan dx11-es játék ami kizárta volna mondjuk a dx9/10 tulajokat.
-
Shing
őstag
Kérdés, hogy az új generációs kártyák jövőre támogatni fogják-e.
Kb. mennyi idő "megcsinálni" a DX11.1 hardveres támogatását? Mert ha pl. 2012 elejére kész a DX11.1 akkor még el is kell készíteni a támogatást... Max az elején DX11 kártyákat adnak később pedig annyit csinálnak h átfrissítik 11.1-re... Ami sztem kib*szás.
Miért nincs úgy mint régen.. Megvetted az XP-t, a DX9-es kártyád és jó volt 5+ évig.... Most meg... -
Joe.36
addikt
Már azt hittem DX12 vel jön majd ki és a HD 7000 kártyák jönnek utána...
-
Trebron09
őstag
Akkor a HD7xxx és Geforce 6xx széria nem is DX12-es lesz, hanem 11.1-es? Pedig erre számítottam..
-
Zotya984
senior tag
No ez remek. Le is veszem a hirdetésem hogy DX11es karit keresek. Tök fölösleges mer nemsoká jön az újabb generáció és csak 22 játék van DX11-re 2009 októbertől ami szerintem siralmas.
-
RyanGiggs
őstag
Ja igen, és akkor fel merül még egy nagyon fontos kérdés :
Csak a Win8 fogja támogatni a DX11.1-et, vagy lesz Vistára/Win7-re is driver?? -
kpal
nagyúr
sosem jó semmi ne majd jőn Win9 és vele a dx12
na ebböl nagyot kaszálnak
szerencsére én kb 3évente veszek vga-t.
-
Tomcat
őstag
válasz
djculture #86 üzenetére
Na hát pont ez az. Ha akarják úgyis megoldják. Mert ugye Halo 2 sem volt XP-re mondván a "játék élményhez" minimum Vista kell, vagy a Crysis nem ment XP alatt DX10 módban, csak Vista/7 alatt pedig mégis ment, stb. Sorolhatnám még a hasonló példákat napestig, a lényege mindig ugyanaz, rákényszerítsék a vevőt hogy fejlesszen ha játszani akar.
Ezekből kiindulva szvsz. simán rá tudják fogni a DX11-es hardverre hogy nem jó a DX11.1-hez, így nincs mese venni kell DX11.1-es VGA-t annak aki a modernebb API-t akarja látni.
Arra már nem is gondolok hogy ezután jön majd a DX12, amihez minimum W8.....
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
adamssss #109 üzenetére
Ha a tesszelláció oldaláról vizsgáljuk, akkor a DX11-ben implementálható volt a mostani NoSplit és a BinSplit. A NoSplit lett végül integrálva, mert a BinSplitről látható, hogy lezabálja a hardvert. A Reyes-féle IsoSplint és a Fatahalian-féle DiagSplit megoldása a DX11 speckóinak lezárásakor lett bemutatva először. Ezeket már nem lehetet beépíteni, mert akkor a hardvergyártóknak újra kellett volna tervezni a hardvert.
Ami a hírben le van írva azok új igények, és a DX11 megjelenése után keletkeztek. A 11.1 megjelenése után is keletkeznek majd új igények, amiket ki kell elégíteni. -
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Én annyira nem aggódom hogy a jelenlegi kártyám esetlegesen nem fogja (legalább is hardver alapon biztos nem) megjeleníteni az új DX 11.1-be implementált új effekt függvények általi grafikus elemeket. Ennek oka hogy most őszintén.... DX10 és DX 10.1 között volt valami különbség? Ha volt is, nem sok. Az az 1 tizedes verzió emelkedés nem dominál nagy mértékben. DX12 már szembetűnő változásokat fog produkálni. Én azt vallom új verziószámú hardvertámogatott VGA csere ciklusba érdemes gondolkodni. De persze aki türelmes, jóllehet pl. DX11 után egy DX13-as kártyát vennie a jövőbe.
-
Abu, és a többiek.
Teljes mértékben elfogadom az indokaitokat, de nem értem h miért nem lehetett a dx11.1-et integrálni a dx11.0-ba. Vagyis tudom, de pofátlanságnak tartom. A másik meg az hogy legalább lenne egy olyan érzésem, h ha bekapcsolom a dx11-et akkor vmi fantasztikus látványban lenne részem vagy legalább a sebesség ugrana meg.(legalább az egyik) Elvárnám h ha megvettem egy 100k-s kártyát akkor ne egy dx9-es szintű grafikát és sebességet kapjak.
Nekem ez a problémám.Tiszteletem,
-
TTomax
félisten
Nem miért érzem úgy,hogy a DirectX botladozása már megint az én pénztárcámat fogja kiüríteni...
-
mikej95
aktív tag
válasz
banhammer #105 üzenetére
Hát én is remélem, de lehet meglépi a microf0s, hogy csak Windows 8-cal lehet mert annyira nem tetszene a felhasználóknak. Bár nekem patch-nek tűnik.
Amikor pedig először bekapcsoltam STALKER COP alatt tesszallációt én is azt hittem megfőtt a videokártyám vagy ledobta az ékszíjat a processszor.
Nem tudom mért nem tudnak csinálni dual layer modelleket (mondjuk 1.5x annyi idő + több (v)ramot eszik) és akkor a belső torz kis részletességű modell kitakarja a ''lyukakat''. -
banhammer
veterán
Remélem nem kell hozzá a Windows 8, hogy használhassuk a DirectX 11.1-et.
-
Sanya
nagyúr
végre szert tettem egy dx11-es krtyával rendelkező laposra, és kijönnek majd a dx11.1-esek
nájsz
-
Ribi
nagyúr
Azért 1080-ban már elég jól néz ki akár tömörítve van akár nincs. Az meg hogy tömörítve van csak azt hozza magával, hogy pixelesedik a kép ha sok a mozgás. De hogy bizonyos effektek ott vannak e vagy sem az nem tömörítés kérdése.
Carasc0: Láttam azt a videót, de az sem egy összehasonlító vid. 2 helyen mutatják a DX9et.
Teszeláció és árnyék. Teszeláció nyilvánvaló DX11 előny. Árnyék is szebb, élesebb ez is igaz. Viszont a többinél miért nem tették mellé a DX9es képet? Könnyű úgy efekteket mutogatni, hogy nincs mihez hasonlítani.robyeger: Még mindig a dx9 vs dx11ről van szó. Pont jó, hogy ugyanaz a textúra pakk van mind2 módban. Amúgy eleve nehéz lenne összehasonlítani, hogy a felületek is máshogy néznek ki. Amúgy meg ha a konzolokon múlna dx11 sem lenne szóval konzolról ebben az esetben felesleges beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PlayStation 4
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Elemlámpa, zseblámpa
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- sziku69: Szólánc.
- Háztartási gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest