- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- DUNE médialejátszók topicja
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nagyon érzékeny lett a használt játékok eladására a Nintendo
- Házimozi belépő szinten
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Vélemény: a HDR az új hívószó a tévéken
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
draff
aktív tag
Én egy éve hajtom a 2,4-es Pentium P4-esemet, de még csak nem is nagyon melegszik. Ha nagyon gyilkolom, néha felmegy 68 fokra. Ha csak simán használom - 50-52 C.
Az USER DEFINE paraméterei: 156/117. 18x szorzóval 4:3 arányú megosztással
Jelenleg 2,818 GHz-cel megy tökéletesen. -
nrqz95
csendes tag
Akkor széjjelhajtom a végtelenségig és vissza cseréltetem
-
proximus
senior tag
Balesetbiztosítás a processzornak...
Ezt akár valamelyik nagyobb bank/biztosító is megléphette volna már előbb.
Ma már minden szutyokra lehet kötni, miért pont ez maradna ki...
Még a Mucsi Zolika is ajánlaná stressz ellen -
Alu
senior tag
Háát, nemtudom...
Mostanság, egy 478-as P4-et tuningolgatok, de elég jól bírja annak ellenére, hogy közel 10 éves.
Nem hinném, hogy nagy szükség lenne erre a biztosításra... persze, ha csak 5GHz alatt marad az ember.meg egy átlagfelhasználónak felesleges húzni, mivel a 2600K az egyik leggyorsabb processzor..
Ti hogy gondoljátok?
-
Coldearth
csendes tag
Bocsi erről tud valaki valamit hátha csak én nem találom ,erre várok de ez még mindig csak decemberi hír:
Intel Sandy Bridge-E C2 Stepping Processors Being Released on January 20th
vagy valami konkrét infó 3820 as porciról
-
byZsolt
tag
Mehet az extra tuning flelmek nélkül.
Bár én úgy tudtam átlag tuningal nem nagyon lehet széthuzni egy cpu-t.AMuyg igy van akkor a K-s hoz eleve járhatna.
-
easy...rider
őstag
válasz
dízelracer #78 üzenetére
Egy drága proci mellé megérheti. De azért ha a cég úgy adja hogy K verzió, magyarul engedi a tuningot, és ezért már alapból felárat számít, akkor járhatna hozzá az extra gar.
Drága procinál megérheti megvenni. -
mcmike
őstag
A cikk olvasás során felröhögtem! Úr Isten, tényleg az Intelnél is megcsappant a profit?
Én a köreimben akik szintén húzták a processzorukat, még nem találkoztam füstöléssel... Ezek a dolgok azért már jó pár éve voltak. (Amikor tudtuk, hogy füsttel működött a CPU). A mai lapokban és procikban annyi védelem van, hogy "átlagos" felhasználó lévén fogalmam sincs, hogyan lehet kiütni ezeket a védelmeket és tönkretenni a gépet.
Extrém tuning: szerintem az amúgy (kényszerből vagy kihívásból) tuningolók nagyon kis hányadát teszik ki.
-
rovtiv
tag
Szerintem nem csak az AMD fanboyok örülnek neki, hanem mindenki, akit Veled ellentétben érdekel a dolog.
Bár eléggé önellentmondásosnak tűnik, hogy olyasmit kritizálsz ami nem érdekel (mert eszerint mégiscsak érdekel), és ha kapsz egy szakmai választ, azzal érvelsz, hogy mégsem érdekel. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az IGP, mint a jövő megoldása kisarkított. Az tény, hogy a homogén többmagos processzorok olyan korlátokat ostromolnak, amit anno az egymagosok. A skálázásnak a fizika törvényei gátat vetnek. Ennek van egy szóban bonyolult leírása: Pollack's Rule
Ezt a szabályt példákkal tarkítva nagyon egyszerűen meg lehet érteni. Megpróbálom felvázolni egy gyakorlati példával a mai igények szerint. Van egy négymagos processzorod x tranyószámmal, x fogyasztással, x egyszálú teljesítménnyel, x összesített teljesítménnyel, és x teljesítmény/watt mutatóval. Most ne emeljünk ki gyártót, mert az architektúra jellemzői rontják az általános vizsgálatát a szabálynak. Egyszerűen x processzor x képességekkel.
Ha ugyanazon a gyártástechnológián maradsz, és nem növeled a tranyószámot, illetve a fogyasztást, akkor attól még tervezhetsz 8 magos processzort. Ilyenkor a méret, a fogyasztás, és a tranyószám megegyezik, de a teljesítmény már nem. Például az egyszálú teljesítmény 30%-kal csökkent, vagyis egy mag a 8 magos egységben a 4 magos egység 70%-ára képes teljesítményben. Az összesített teljesítmény azonban már változik, így ott már nőtt a számítási teljesítmény méghozzá nem is kevéssel. És ugyanígy jobb lett a teljesítmény/watt mutató is. Ez alapvetően a Larrabee koncepciója, mellyel az Intel a dark silicon jelenségre reagált. Na most a gyártók észrevették, hogy az egyszálú teljesítmény még mindig számít, márpedig, ha homogén többmagos processzorral akarják a dark silicon jelenséget elfedni, akkor Atom, vagy Bobcat kategóriás magok kellenek. Nyilván megoldás, mert az összesített teljesítmény jelentősen nőne, de mégsem tetszene mindenkinek. Itt jön elő a magok keverése. Nem kötelező homogén többmagos processzorral előhozakodni, így lehet akár heterogén is. Pár mag a késleltetésre van optimalizálva, míg a GPU-rész a throughput teljesítményre. Ezzel megtarthatod a viszonylag magas egyszálú teljesítményt miközben magas throughput tempót is kapsz a GPU-val. Ezért ez a fene nagy integráció mindenkinél, mert a dark silicon létező probléma, anno a Pentium 4 karrierjét és magát a koncepciót szépen derékba törte, persze az Intel naiv is volt, hogy a fizika törvényeivel akart versenyt futni, de ez most lényegtelen, mert gyorsan reagáltak a megváltozott helyzetre. Most ugyanaz a probléma, csak a többmagos processzorok futnak limitbe. A megoldást egyelőre a heterogén rendszerekben látják a cégek. Nyilván a programozói szokásokat jóval egyszerűbb megváltoztatni, mint a fizika törvényeit legyőzni. Ebből a szempontból logikus a váltás. Az persze tény, hogy még csak a kezdetén vagyunk ennek. Jórészt az integráció a GPU beépítését jelenti valamilyen kommunikációs csatornával a CPU-hoz. Itt az OS szintjén kell fejlesztés még (itt főleg GPU-s MMU támogatásra kell gondolni, ahogy a procinak is van MMU-ja), illetve olyan CPU-t és GPU-t kell összevonni, melyek egyrészt technikailag kiegészítik egymást (ami az egyiknek a gyengéje, az a másiknak az erőssége és fordítva), valamint a GPU esetében fontos, hogy képes legyen címfordításra az x86AMD64 címtartományán belül. Ezenkívül a teljesen koherens memória megosztása is alap. Szerintem nem mondok azzal meglepőt, hogy ezek a projektek szinte mindenkinél készülnek. Az AMD-nél a Bulldozer és a GCN architektúra társul, az Intelnél a mostani CPU-k, és a Larrabee, az NV-nél a Kepler architektúra és a Denver CPU-magok ARMv8-cal. Még az ARM is úgy tervezte az új generációs MALI IGP-t, hogy megfeleljen pár fentebb leírt igénynek az ARM magokhoz társítva.
Az amit az AMD csinál egyáltalán nem egyedi dolog. Azért vannak ők kiemelve, mert a fúziós szempontok alapján az elsők. Itt ugye arra kell gondolni, hogy 2011 elején rakták le az első APU-t, míg a többiek még váratnak magukra, de például tavasszal az Intel is megkezdi ezt az ösvényt az Ivy Bridge termékekkel. A ZiiLabs még ennek a koncepciónak az élmenője, mondjuk úgy, hogy ARM-os szinten. Ők nem sokkal az AMD után rakták le az asztalra az első StemCelles SoC-ot. Persze ha nem nézzük szigorúan a PC-t, vagy a konzumer mobil szintet, akkor a PS3 Cell procija is heterogén többmagos egység. Általánosan az IBM-Sony-Toshiba trió a koncepció élharcosa. Voltak is olyan háttérbeszédek, hogy a Cell sarkalta az AMD-t erre, illetve az Intelt a Larrabee fejlesztésére. Ebben lehet valami, bár szerintem az igazat sosem tudjuk meg. Az biztos, hogy a Cell teljesítménye sokkoló volt akkor a fogyasztáshoz mérten, így ha a gyártók elméletben játszottak is a heterogén chipek gondolatával, a Cell példája adhatta meg ennek a lökést, mivel bizonyította, hogy működik. Az már más kérdés, hogy a Cellre a világ nem volt felkészülve. Itt majd a programozási szokásokkal lesznek parák. A programozók számára a helyzet bonyolódik, de mint mondtam a fizika törvényeivel szembe menni veszélyesebb. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Definiálni kell a mag fogalmát, és el lehet dönteni, hogy mag, vagy nem mag. Én hajlok afelé, hogy egy modul az egy mag, de van ráció abban, hogy két mag, mert mindkét szál dedikáltan megkapja az összes feldolgozóegységet, így képes két teljesen független mag tulajdonságait ötvözni. Itt az a kérdés, hogy mi a mag definíciója.
-
törölt tag
Ez aranyos... K-s, X-es CPU-hoz fogok tuning garanciát kérni... ha nem megy eléggé adok neki 12V/ 80A-t két nagy higanycseppen keresztül... RMA keretében küldenek másik példányt...
Ez nekik hol fogja megérni???
A degradálódásra nem fog vonatkozni gondolom... úgy is az alapórajelre vonatkozik a gari
-
Oliverda
titán
Mivel nincs konkrét meghatározás vagy szabvány arra, hogy mit takar vagy mit jelent egyetlen mag, ezért erre nem lehet egyértelmű választ adni. Nincs sehol kőbe vésve, hogy mit kell tartalmazzon egy egység, hogy azt magnak lehessen nevezni. Ettől fogva pedig már csak nézőpont és értelmezés kérdése az egész, amit le is írtam a linkelt tesztben. Az egész magos kérdése kezd elavulttá válni. Inkább végrehajtószálakkal érdemes már kalkulálni, ahogy már említettem is.
-
Viktor77
titán
Igen, tudom. És sok-sok hsz-t elolvastam, mielött le mertem volna írni a hsz-emet.
Viszont egy egyszavas választ szeretnék tőled. Mag vagy nem mag? Oké, hogy te tudod, mi hogy működik, és írod le részletesen, a vásárlók 90%-a viszont vagy nem olvas ilyeneket, vagy még így sem érti teljesen. Az AMD szerint mag (aki így átveri a tudatlan vásárlóit, és azért lássuk be, erősen erre építettek, hiszen a 8 mag felirat a dobozon több mint bármelyik Intel (asztali vonal) dobozon), a cikkből viszont kiderül, hogy nem az.
A kettő egyszerre nem lehet igaz. -
Löncsi
őstag
válasz
Badman 4ever #89 üzenetére
Az AMD letiltott magokkal ellátott procikat dob a piacra?
Kocsog AMD, adhatná olcsóbban is már előre-feloldva.
-
Badman 4ever
őstag
A profit a cél, ez egyértelmű. Az AMD-nél épp a vevőcsalogatás miatt vannak a magfeloldós processzorok és a specifikációnál több árnyalóprocesszoros meglepetés videokártyák...
A szomszéd szobában is fut egy Sempron 145 2,8 GHz@Athlon II X2 4450e 3,6 GHz és még igazából hozzá se nyúltam a géphez, csak kipofoztam a használójának értelmes sebességre.Magának az elgondolásnak van egyébként értelme, mint írta a cikk is, az extrém túlhajtók körében, ott azért lehet spórolni, tegyük fel ha az ember elégetett egy 990X-et, azért annak a cseréje még jó szponzorok mellett is csúnya összeg.
-
MZperX75
addikt
válasz
Badman 4ever #86 üzenetére
Hát ja,nehéz olyan konfigemet mondani amin nem volt egy kis OC sem,Ha valami elszállt az nem az OC miatt volt.
Talán amin nem volt C+4,Amiga500,600
És egy HD4850-es,csak mert 1mhz+ után már csíkot húzottP2 Celeron266@412Mhz ez volt a legnagyobb proci oc-m alap feszen,szar gyári hűtővel.
Mindkét cég,fő iránya a Profit.
Intel@profit!
AMD@profit!
Ha az AMD olyan pozícióban lenne CPU terén ,mint GPU ő is hozná ezeket jó húzásokat. -
Badman 4ever
őstag
Erre most mit mondjak?
Itt gépezek egy 11 éves 1,4 GHz-es Pentium III-S-el, aminek hiányzik az egy lába (így vettem, szerencsére csak "reserved for future use" láb), levágtam a kupakját, miközben a nyákot is felsértettem úgy, hogy kilátszik a réz, mindezt azért mert a hővédelem folyton lekapcsolta a processzort, mert 1,45 V helyett 1,65 V-al ment 2 évig 1,6 GHz-en, majd visszaragasztottam a kupakot később technokollal és a mai napig így megy.
Persze az FSB tuning miatt 38-40 MHz körül volt a PCI és 76-80 MHz körül az AGP frekvenciája, de ez se a tuningolt GeForce Ti-200-at (175@233 MHz/400@533 MHz), se a 9600 XT-t (500@575 MHz/600@700 MHz), se a mostani HD 3650 GDDR3 AGP-t (725@875 MHz/1400@1600 MHz) nem érdekelte, viszont a SATA vezérlő nem szerette a magas PCI frekvenciát, ezért vissza kellett venni 1550 MHz-re az órajeleket, viszont a memóriák nincsenek visszaosztva és 140 MHz-ig még a CL2-t is viszik (2006-os és 2009-es Samsung SDR-ek). Jelenlegi tudomásom szerint hagyományos tuninggal megölni valamit elég nehéz. (Alaplapom, VGA-m vagy processzorom még nem pusztult el.)
(És mielőtt valaki megkérdezi, igen, fut rajta a Crysis.)
-
Viktor77
titán
Akkor elmagyaráznád mit jelent a Bulldozer dobozokon (például) a 8 Core felirat?
És nem kell a mellébeszelés, te is tudod, én is tudom, a Bulldozer topicban is tudják, hogy ez nem 8 magos processzor.
Amúgy, ha már itt tartunk, tud valaki mondani egyetlen multit (csak egyet), amelyik nem nézi hülyének a vásárlóit? (És nem, az AMD nem jó, ők is csak a pénzedre utaznak, semmit nem tesznek szívjóságból (lásd, a tudatlan vásárlónak simán beadják a 8 "magot")).
(Nagyon-nagyon halkan teszem hozzá, ha már szóba hoztam az AMD-t, észrevettétek, hogy már nem adja olcsóban a procijait mint az Intel, nem jobbak fogyasztásban, és most már gyakorlatilag az sem igaz, hogy tovább tartana egy-egy foglalatuk? Sokak (tényleg nagyon sokak) ezek miatt pártoltak a cég mellé.
Más kérdés, hogy IGP-ben fényévekkel a rivális(ok) elött járnak, ami sokak szerint a jövő megoldása (én nem tudom, de remélem nem az.) -
siriq
őstag
válasz
antikomcsi #38 üzenetére
Meg hozza tennem, hogy ezek utan igen erosen felejtos ez a hely.
-
válasz
dízelracer #78 üzenetére
juj...
-
-
banhammer
veterán
Valaki ölt már le Core i5-2500K, i7-2600K, i7-2700K, i7-3930K és i7-3960X processzort?
-
dízelracer
őstag
válasz
easy...rider #77 üzenetére
Pont nem lehúzás mivel nem vagy köteles a proci mellé megvenni. Megveheted ha akarod. Mondjuk ha Európa nyugati felén élnék és 1500-2000 eurós fizetésből "tengődnék" hónapról hónapra lehet, hogy megvenném a proci mellé ezt a szolgáltatást holott tisztában vagyok vele, hogy semmi értelme nincs. Itthon esetleg eladáskor jól jöhet, hogy gyártói garancia is van a cuccra a kisker gari mellett. Én sajnos jártam már úgy videokártyával, hogy nem tudtam legariztatni mert időközben megszűnt az a dzsunka kisbolt ahol vettem. Na például ilyen esetekre ez az extra garancia nagyon jól jön, és azért itt most nem kétforintos procikról van szó. Ha elhalálozik a procid de időközben bedőlt a bolt ahol megvetted akkor szopás van, dobhatod a kukába. Se pénz se cpu.
-
easy...rider
őstag
Nagy lehúzás ez
meg nálunk tuti nem lesz elérhető
-
atti_2010
nagyúr
A következő az lesz hogy 50$ füstöt is adnak a procihoz.
-
siriq
őstag
válasz
antikomcsi #38 üzenetére
Ez igy van, a tobbi meg csak sallang amit irnak az emberek. Ennyi.
-
hallari
tag
Pont ez az, amitől bizonytalan vagyok, mert a fesz emelés stabilizálta a tuningot. 200 Mhz a ref.clock 1,35V mellett. Ezt emeltem két lépcsőben 270 Mhz - 1,45V-ra. Először az órajelet emeltem és a bizonytalankodás a fesz emelés után szűnt meg, ezért érdeklődtem, hány százalék után jött a pukk.
-
hallari
tag
válasz
dízelracer #68 üzenetére
Akkor csak reménykedem...
Vagy visszaállítom. De kösz, hogy visszaírtál.
-
TGWH
őstag
Nemhogy örülnétek, hogy erősödik a forint, lassan már újra 300 alatt leszünk
(csak meg ne szólaljon a kormány még vagy nyárig...).
Feszt addig emeld, amíg még stabil. Ha nem stabil, vedd vissza.
-
-
hallari
tag
válasz
dízelracer #59 üzenetére
Mennyivel emelted az alapfeszt? Csak azért kérdezem, mert nekem is AMD-m van és pont most húzgáltam meg.
-
TGWH
őstag
válasz
dízelracer #59 üzenetére
Most erre írjam azt, hogy amd?
-
TGWH
őstag
válasz
dízelracer #57 üzenetére
És szerinted miért van megadva egy hőmérséklet, ahol újraindul, és egy másik, ahol ki is kapcsol a gép?
Persze, leszedem róla a hűtést, kikapcsolom a biztonsági °C-okat, és máris megsül... ennyi erővel a mikróba is betehetném... -
aram01
nagyúr
miért gondolom azt hogy csak a pénzüket akarják? minél többet?
-
TGWH
őstag
Miért, kettőnél több év garancia jár? Én úgy tudom, nem. Nem hinném, hogy annyi évet vállalna gariba az intel, hogy még raktáron se legyen a termékből.
Oks, elfogadom, ha el akarod adni, akkor így jobban el tudod. Mondjuk aki nem pénzeszsák, nem fogja eladni egy-két év után. De egyéb esetben minek ez neked? -
mepet
addikt
Elképzelem, hogy visszaviszed a boltba a procidat, és ezt mondod:
-Ma bekapcsoltam a gépet és nem indult el, kicserélgettem mindent, és a proci nem működik.
Majd erre azt mondja az eladó:
-nem cserélem ki, mert 3400 helyett 3402MHz-en járt! -
RVR400
veterán
Nem kapsz ugyanolyat, mert addigra már kifut. Vagy ha ugyanolyat kapsz, akkor el tudod adni nullkilométeresként, és gariidőn belül úgy kúrod el, ahogy akarod. Mindegy, hogy össze van égve az egész, kicserélik, aztán jónapot. Hogy ez nekik miért jó, azt nem tudom, de így baromira olcsón be lehet biztosítani a mindig új proci utánpótlást.
-
TGWH
őstag
Ja persze, tönkrevágod, és kapsz egy ugyan olyat... és ez neked miért jó? Max jól megkopaszt az intel. Csak úgy magától nem mennek tönkre a procik, még tuningolva sem... Ha gyárilag hibás, az meg úgyis vagy tönkremegy garancián belül vagy nem. Ha azt mondják, hogy 2-4 évet vállalnak, és egy újabbat olcsóbban adnak helyette, azt mondom megérné, de nem fognak ennyit vállalni.
Semmi értelme azért többet fizetned, hogy tönkrevágod, és kapsz egy másikat. Ha lenne valami amortizáció a procik esetén, vagy olyan sérülékenyek lennének, mint pl. a hdd, akkor lenne értelme, de így? 8 éve semmi baja a p4-esnek, még a gyári hűtőnek sem... egy régi 486-os még ma is simán működik... nem mennek ezek tönkre, hogy ilyesmi garanciáért megérné fizetni... szerintem. -
Löncsi
őstag
válasz
antikomcsi #38 üzenetére
És ehhez még a házigazda is asszisztál, imádom ezt az új Ph-t.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Csak jó esély van rá, hogy a proci kicsinálásával kicsinálod az alaplapot is. Kapsz egy új procit, és vehetsz egy új alaplapot.
Amiért sokat vállalnak a gyártók a procinál a garira az azért van, mert baromira kevés ezekkel a termékekkel a garanciális probléma. Az eladott processzorok kevesebb, mint 1%-a jött vissza mikor még szervizeltem. Rendszerint azonnal, mert alapból nem voltak jók. -
antikomcsi
veterán
Micsoda képmutatás megy itt, elképesztő!
Ez egy plusz szolgáltatás, amit nem kell megvenned, így semmibe nem kerül. Amúgy kb. mindenhez lehet már kiegészítő garit vásárolni, hűtőhöz, mikróhoz, stb.. Itt a vevő igazából csak egy kis plusz lelki nyugalmat vesz magának, ha akar, ez ne fájjon már másnak.
Igen, ez borzalmas, hogy ez a szemét mocskos Intel, már megint csak le akarja húzni a vevőket. (irónia)
Ez a fórum, így nem annyira hasonlít egy informatikai közösségre, sokkal inkább gyerekek játszóterére.
-
Destructo
senior tag
Végül is...mondjuk aki tuningol úgy is hűt, 150fokot nagyjából 1-2 alkalommal bírnia kellene ,na meg lekapcsol már ekkora hőfokon.Úgy is csak 1-2 extrém klokker ölheti meg ha iszonyatosan túlfeszeli,sima ember csak
úgy biztosan nem emberkedik a fesszel,hogy igy leégjen.E miatt az intelnek ez meg sok plusz pénz lesz mert sokan megveszik biztonsági célból de még a szilícium lap leégetéséhez teljesen messze állnak.Na meg igen a tokon belüli kivezetések olyan 150 fok körül/felett olvadnak le,az előtt meg már le kell ,hogy kapcsoljon a védelem miatt.(Legalábbis én így tanultam,hogy manapság milyen technológiával mit bírnak...,de ennyit simán kellene.)
-
ertt
tag
Mostantól az is nekiáll tuningolni,aki eddig nem mert,mert nem értett hozzá.Gyári hűtéssel azért párat meg fognak fektetni a kezdő vitézek.Mert a biztosítás ára pont egy jó hűtő árát viszi el.Ki lett ez találva inteléknél,hogy lehet fenntartani az eladott példányszámot.
-
Egon
nagyúr
Hát igen. Ha az AMD nyújtana ilyen szolgáltatást, tele lenne a topic lelkendező hozzászólásokkal, és "bezzegakötsögInteleztsemnyújtja" jellegű megnyilvánulásokkal. Mondjuk ehhez a cikk megfogalmazása is kellő táptalajt ad (ami megintcsak másképp lenne, ha a vörös oldal találta volna ki ezt).
-
nihill
őstag
Nekem mind a mai napig megvan és működik a kb. 12 éves 566@850 Celeronom.
-
fagy53
nagyúr
Úgy látszik, hogy még nem heverte ki az Intel a P67 B2-es fiaskót, sokba került neki.
Mindenesetre ötletekből nem fogyott még ki, bár eléggé kilóg a lóláb a lenyúlást tekintve. -
Móci
addikt
Dübörög a marketing...
-
MC Pite
veterán
Minek kideríteni a tuningot?
Akik megveszik a garikiterjesztést, azokból is minden 5000. proci fog meghalni. Legyen a poci árának csak 15%-a a felár (több lesz).
Na, megéri?!Megjegyzem MOST is ha megölöd a procit, visszaviszed, kapod a másikat
-
hallari
tag
Havidíjas tuning...
Ennél már csak az lenne jobb, ha valami olyat találnának ki, hogy:
"Nyugodtan tuningolja a processzorát! Most kizárólagos akcióban +50 dollárért olyan opciót biztosítunk önnek, hogy túlhajtásnál, ha processzora veszélyes jelenséget tapasztal, akkor automatikusan tárcsázza a support centerünket, és új, biztonságos értékeket állíttat be magának, majd erről sms-t küld önnek!" -
///Krisz\\\
senior tag
Ezután már csak az kell, hogy csináljanak valami elektronikát a prociba ami kideríthetővé teszi, hogy az adott darab a tuning következtében döglött-e meg és már is emelhetik az egekbe ezeknek a "biztosításoknak" az árát illetve riogathatják a népet, hogy ne tuningolj, mert azzal kinyírod a procit.
-
typo:
"de a kiegészítést nem csak a kiválasztott viszonteladók és OEM partnerek árulhatják, de az Inteltől közvetlenül is meg lehetne venni."
-
ertt
tag
sulinetes intel 2.4 tegnap halt meg.8-év hűséges szolgálat után.alaplap még működik,kapott egy még régebbi 1,8A intelt.lehet kipróbálom a tuningot,az egész config érhet vagy 15 dollárt.
-
hallari
tag
Én se értem, miért nem oldják meg egy kis beépített "fekete doboz"-zal a főbb jellemzők logolását. Lehet, hogy tényleg nem éri meg minden prociba a beépítés pluszköltsége, annyira kevés a garis csere. Akkor viszont tényleg MC Pitének van igaza, hogy simán pluszbevételt akarnak generálni kockázatvállalás nélkül (vagy nagyon minimális kockázattal).
-
djculture
félisten
Én már nem lepődök meg az intel újabb pénzfarmolási technikáján...
Komolyan csodálkozok hogy az egy időbe híresztelt havidíjas tuningot még nem álmodták meg. -
Psych0
őstag
párezer tranzisztorból megoldható lenne, hogy eltárolja a processzor, hogy mi volt a legnagyobb frekvencia/feszültség, amin hajtották, ha számítana nekik az így elhullott processzorok gariztatása miatt kieső pénz.
-
echterion
nagyúr
Maximum extrém tuningosoknak érheti meg, átlag user léghűtéssel nem fogja igénybe venni.
-
MC Pite
veterán
P A R A S Z V A K Í T Á S
Kár hogy nem nekem jutott eszembe ilyenért felárat kérniGyári speckó felett hajtott vgánál, főleg voltmoddoltnál viszont a lassú halál sokkal általánosabb sztem is, volt 1-2 példa rá sajna.
Lap, memória, hamarabb. Vagy görbül a lap/vga a masszív hűtésfelfogatás miatt -
keIdor
titán
Nálam csak sima órajel emelés mellett még sose halt meg VGA, pedig az utóbbi 10 évben volt nálam rengeteg VGA 15-20 biztosan. Nagyrészük kapott OC-t is és volt, ami másfél évig is nálam volt és folyamatosan emelt 3D órajeleken ment...
Feszültséget viszont VGA-n sosem emeltem, annak nem láttam már értelmét.
CPU se halt még meg nálam, bár ott emeltem már feszültséget is, de semmi. Betartottam a határokat...Nekem a memóriákkal nincs szerencsém... Mushkin, SuperTalent, Crucial, OCZ, Corsair mind-mindből fogtam már ki olyat, hogy egyik pillanatról a másikra meggyengült és nem bírta a már kitesztelt órajeleket vagy időzítéseket, pedig ott is betartottam a határokat.
-
.mf
veterán
Nem sok olyan procit láttam-hallottam, ami átlagos tuningba belehalt volna. Sőt, még extrém tuningnál is ritka, elég jól bírják.
GPU-knál ellenben sokkal gyakoribb, majdhogynem általános az elektronmigráció miatt egyre csökkenő stabil tuning-órajel, idővel jelentkező artifactolás, nálam is többször jelentkezett, még vmod nélküli nem-extrém tuningnál (víz vagy erősebb léghűtés mellett alapfeszen órajelek emelése) is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Google Pixel topik
- Trollok komolyan
- DUNE médialejátszók topicja
- LEGO klub
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 1U rack - 1xGold 6226 (12c/24t, 2.7/3.7GHz), 128GB RAM, 4x1G RJ45, HBA330, áfás
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest