- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi belépő szinten
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Steam Deck
Új hozzászólás Aktív témák
-
IIIIIIIIIIII
csendes tag
Ja, össze kellene boronálni a frissen épülő magyar gyárat az Infineonnal.
Abu meg lehetne vezető technikai tanácsadó a gyárnál.
-
Kaiku
senior tag
Tajvan az nem a 3. világ!!! Sokkal magasabb az élet színvonal mint nálunk! Bele értve a szociális hálót is. A bérek is magasabbak. Ezt az 1 tál rizses ócska dumát hanyagolni kellene. Magyarország évtizedekkel el van maradva Tajvantól.
(#9) atti_2010
Magyar viszonylatban igen is dőlne a lé! Az államnak és a régiónak, pedig lenne folyamatos bevétele!
Arról nem is beszélve, hogy a kiszolgálók, szállítmányozók, sőt még az idegen forgalomra is pozitív hatással lenne.
-
Nem a melos fektetne be milliardokat. miert baj az, ha valaki vallalja a kockazatot, adja a tudast stb. akkor azert hasznot akar? Nekunk mar az is tiszta haszon lenne, ha par szaz csaladnak kenyeret adna. Az, hogy mellette javitana a munkakulturat, az oktatasi szinvonalat, a mobilabb reteg kevesbe vandorolna nyugatra... az jarulekos pluszt jelentene.
egyszerubben megfogalmazva: Idehozzak a tehenet. A tejet el viszi a gazda, de a tragyaja itt marad, amivel fel lehet javitani a hazai foldet.
-
A 14nm-re még nagyobb lenne az igény
,nem a GlobalFoundries igérte 2015-re?
-
atti_2010
nagyúr
Én nem mondtam hogy nem lenne nagyon jó csak itt sem a melós gazdagodna meg, amúgy én csak a kolléga hozzászólására reagáltam hogy "dőlni fog a lé", természetes hogy egy ilyen gyárban nem mezei munkások dolgoznak még Kínában sem és a fizetésük sem annyi mint egy cipőgyárinak.
-
Ez egy altalanos tevhit. Egy jol kepzett kinai vagy indiai mernok fizetese hasonlo egy itthoni videken kifizetett berhez. Tobb cegnel is tudom, hogy a felmeres azt hozta ki, hogy egy hazai mernok ar/ertek aranya nem rosszabb.
atti_2010: Par szaz embernek lenne munkaja es erre nem lehet azt mondani, hogy a mi iparunkat tenne tonkre, mert meg hasonloval sem rendelkezunk
-
Hina
aktív tag
Erről nekem az "Az utolsó Mimic" c. film ugrik be, ahol a nyúl Intel stuff. Na majd ha olyan csíkszélességen dolgozunk.
1ébként érdemes megnézni a filmet. -
Kaiku
senior tag
Egy-két ilyen gyár kellene M.o-ra is, mondjuk a régi IBM gyár helyére, mellé és akkor dőlne a lóvé...
-
DemonDani
addikt
Hát igen, nem nagy felfedezés, hogy egy újabb gyártásra, ami új távlatokat nyithat, nagy az érdeklődés
-
Angel1981
veterán
"A TSMC szerint nagy az igény a 20 nm-es technológiára"
Na ne máááár! Én szentül meg voltam győződve róla, hogy nem lesz rá igény!
-
Cythyel
senior tag
Csak 1 alacsony fogyasztású node? Bár én még így is gyanítom hogy az AMD nem fogja kihagyni a lehetőséget hogy a tabletekbe szánt platformjával kísérletezzen ezen a node-on.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6300u(4x2,9Ghz)8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,SSD
- MacBook Pro 15 Retina,Core i7,GT 650 VGA,16GB Ram,750GB SSD,nagyon szép állapot
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- 14") ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080
- OLCSÓBB!!! Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen! Acer Nitro 5
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest