- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Androidos fejegységek
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sing1ep1ayer
őstag
Ismét megjelent egy - feltételezem - szerinted nem gamer laptop.
-
sing1ep1ayer
őstag
Továbbra sem értem, hogy ez mitől nem gamer. Nem 2-3 specifikációja felel meg egy ilyen laptop kritériumainak, hanem az összes. Ráadásul a színvilága sem a desktop gépekére hajaz (mint a régebbi Qosmioké), hanem sokkal inkább a játékos gépekére és egy ideje már mindegyik ilyen. Lásd például az X305-öt, a lángnyelves fedlapjával. Ráadásul a Toshiba is gamerként hirdeti őket manapság, míg az első néhány modellnél ez korántsem így volt, sokkal inkább bivalyerős, mindenre használható multimédiás munkagépként, vagy desktop alternatívaként jellemezték őket, ahogyan te is teszed. De ez a múlt.
Tőled idézem:
"Egy laptop gamer mivolta már a keret dizánjában megjelenik, a színekben, a billentyűzet kialakításában, stb."
Tehát ez a szürke-vörös színvilágával, a vörös háttérvilágítású billentyűzetével inkább munkagép? Szerintem egy Asus Lamborghinitől, vagy az Alienware gépektől csak annyiban különbözik, hogy nem annyira csicsás. A játékosoknak szánt PC házak közül sem mind olyan, mint az Alienware házai, vagy egy Asus ROG Tytan. Van jópár, ami visszafogottabb, de egyértelműen gamer kuckó.De igazából mindegy mit írok, mert látom, nem fogunk egyetérteni. Én értem azt is hogy te mit mondasz, viszont szerintem desktop replacementnek ez túl hivalkodó, gamernek meg picit visszafogott - tessék igazságot tenni. Mégis úgy gondolom, hogy a kezdeti irányhoz képest a Toshiba inkább a játékosok felé mozdult el ezzel a sorozattal, aminek persze biztosan oka van. Egyébként érdemes megnézni, hogy a Lenovo legújabb, saját bevallásuk szerint szintén gamer laptopja hogyan néz ki. Az ehhez képest még mindig iszonyat konszolidált. Természetesen játék mellett a cikk tárgyához hasonlóan munkára is kíváló lehet, vagy otthoni mindenes gépnek az asztali helyett, de ha egyszer a gyártó besorolja, akkor a gamer gépek legeltúlzottabb, legnevesebb képviselőihez képest kissé visszafogottabb külső miatt még nem kell önhatalmúlag más kategóriába helyezni. A Nissan Skyline is sportautó, de kinézetre hol van mondjuk egy McLaren F1-hez, vagy Pagani Zonda R-hez képest!
-
bteebi
veterán
Nagy teljesítmény tényleg nem csak játékokhoz kell, lehet jó, de célszerűen szükséges a gémerséghez. Persze ez a nagy teljesítmény akár munkához is jó lehet
, például rendereléshez, de akár kódok feltöréséhez, prímszámok kereséséhez, szimulációs vizsgálatoknál, a pi x milliárd tizedesjegyének kiszámításához, vagy épp a 3DMark világrekordok döntögetéséhez is jó lehet.
Teljesítmény és minőség, sőt felépítés szempontjából is teljesen rendben van ez a gép, úgyhogy - szerintem - nyugodtan nevezhetjük gémernek. Sőt, szerintem úgy is néz ki, még ha a dizájnja relatíve visszafogottnak tekinthető. Az mondjuk tény, hogy nem olyan vérpistikés (extravagáns?), mint például az általad említett ASUS Lamborghini.
A billentyűzetes megjegyzésed jogos, bár valószínűleg itt is teljesértékű (numpados) billentyűzet van - az más kérdés, hogy mennyire masszív és hogy hány billentyűt lehet egyszerre lenyomni
.
-
sing1ep1ayer
őstag
Pontosabban eredetileg nem annak indultak. De ha szerinted tévedek, akkor vess egy pillantást a hivatalos weboldalon a Qosmio felirat alá az irdatlan méretű fejlécen. Mi az első szó, amit ott látsz?
mod:
És hányszor szerepel még ott az a szó? Valószínűleg csak az angol névelő van többször leírva a lapon.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Windows 11
- Gaming notebook topik
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- Parfüm topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRH8 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G17 G713IM 17 notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2931, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G6 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest