Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
M@trixfan
üzenetére
A fogyasztók nincsenek tisztában, hogy melyik interfész milyen technikai képességekkel rendelkezik. Ők annyit látnak, hogy az USB szinte minden kütyün ott van.
Persze a SuperSpeed USB is gázos jelenleg. Nagyon drága az aljzat. Az általános standard továbbra is az USB 2.0 marad, mert nagyon olcsó. Az ilyen aljzatok mellé még lesz a gépen 1-2 3.0-s port és jó esetben egy-egy Thuderbolt, Firewire. -
M@trixfan
addikt
Szerintem nem lesz ezzel semmi gond. A Firewire is inkább professzionális külső eszközökre lett jellemző első körben a tákolt USB szabvánnyal szemben. Mondjuk én mindig a fogyasztói magatartáson vagyok kiakadva, nem bírom felfogni, hogy valakinek ne érjen meg pluszban 2000 Ft-ot egy nagyságrenddel jobb interface ha külső eszközt választ. Nem is beszélve a felfűzhetőségről és a kétirányú adatfolyamról

-
hoffman_
nagyúr
Ez nagyon jól hangzik. Ofkorsz nem a csóró országoknak, de jó cucc. Sony powah.
-
danger
csendes tag
Nem interface hanem protokoll amit tudni fog a Thunderbolt kesobb, jelenleg PCI Expresst es Display Portot tud, kesobb lesz SATA, USB, FW, Ethernet is.
Ev vege fele jon az optikai verzio, nyilvan dragabban, de az egyelore ugyis csak a pro retegnek kell.
Hajra Thunderbolt! -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
"Arról nem tudni, hogy a Sony a Thunderbolt porttal felszerelt újdonságokat mikor fogja bevezetni, ám annyi már kiderült, hogy nem lesznek olcsó megoldások"
A Sony nem az olcsóságáról híres. Mondjuk a minőséggel sincs baj.
Az usb3.0 sincs még elterejedve igazán, pedig már nem két hónapja van a piacon.
Kiváncsi vagyok a thunderbolt hogy szerepel majd. -
nbg
senior tag
Nem keskeny az a 10gbit egy gpu-nak?
-
flexxx2
őstag
Az usb3 valószínű később el fog terjedni és olcsóbb lesz, de a thunderboltnak sokkal nehezebb lesz.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem kell licenszelni. A gyártó dönti el, hogy rak-e a termékre Thunderboltot. Ha valaki úgy dönt, mint a Sony, akkor a vezérlőt kell megvenni. Annyit tudok, hogy chipsetbe építeni biztos nem fogják, sem az Intelnél, sem pedig az AMD-nél. Az indokok között a csatlakozó ára szerepel, ami az ígért 2 dollár helyet közel van a 10 dollárhoz. Nagy tételben esetleg megoldható a 8 dollár.
Az USB 3.0 is ezzel a problémával küzd. Egy USB 2.0 aljzat 1 dollár alatt van, míg egy SuperSpeed aljzat ára 3-5 dollár is lehet. -
smkb
őstag
AMD mobil platformokon vajon lesz-e Thunderbolt, licenszelik-e, mert nekem nagyon úgy tűnik az USB 3.0-hoz képest a Thunderbolt katapult rajtot vett...
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó használt Macbook Pro M1 / 16GB / 256GB SSD 2020-as
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- -70% FULLOS Lenovo ThinkPad T14: Ryzen 7 4750U 8mag, 32GB, 512GB, 14" FHD, vil.HU bill,IR,ujj.olv
- Lenovo ThinkBook 14s Yoga 2-in-1 üzleti laptop tollal i7-1165G7 16gb ram 512ssd FHD IPS Gari
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- FIFA 16 Playstation 4
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

FireWire meg ilyenekre emlékeztem..