- Októberi bevetésre indul a hardveralakulat
- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Home server / házi szerver építése
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem is vennék olyanokat! Az Intel -és az AMD is a Ryzen esetében- világosan megmondta, hogy maximum 1.35V-t kaphat a memvezérlő. Érdekes módon az elmúlt néhány évben a szokásosnál sokkal több meghibásodott Skylake - Kaby Lake prociról olvastam; nagyjából ezeknél lett általános a "kaphat az 1.5V-ot is" mentalitás. Sokan csak kivették a régi gépükből a normál -nem LP- DDR3-ukat, aztán vettek DDR3-as deszkát a Skylake-ükhöz. Vagyis alapból 1.5V-on indult a történet. Ryzen-nél legalább meg szoktak állni általában kicsivel 1.4V alatt. (Mikor meg nem, ott is jönnek a váratlan hibák.) Régen az ember nem félt használt procit venni, mert biztos volt benne, hogy teljesen jó lesz, legrosszabb esetben degradálódott egy kicsit, és valamivel kevesebb ereje lesz a vártnál. Ma meg időnként attól fél az ember, hogy az apróról vett procija majd talán beadja a kulcsot.
Rengeteg olyat olvastam az elmúlt pár évben, hogy meghibásodott procit vittek gariztatni, előtte meg pont a proci volt az, amit teljesen nyugodtan lehetett használtan venni.
Szóval nálam az 1.4V olyan határeset. Mivel nem 10 évre tervezem a gépet, ami megkapná az ilyen RAM-ot, azt mondom, bepróbálnám talán én is. De ennél többet azért már nem, vagyis én tuti 1.5V alatt maradnék Skylake / Kaby Lake esetén.
Élettartam gari szerintem az idők végéig kell, hogy szóljon. Vagy 10 év garis, és élettartam garis modulom is, utóbbitól azt várom, hogy az unokámnak majd cseréljék, ha elromlik!
Új hozzászólás Aktív témák
- MEGÉRKEZTEK! - 512MB (3db) - 1GB (16db) - 2GB (21db) DDR2 RAM-ok (és RAM-Kitek)
- CORSAIR 16GB Vengeance RGB Pro DDR4 4000MHz CL19 KIT CMW16GX4M2K4000C19
- ASUS PRIME Z590-P
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Samsung 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1333MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3288
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3410, 94% Akkumulátor
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest