- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem is vennék olyanokat! Az Intel -és az AMD is a Ryzen esetében- világosan megmondta, hogy maximum 1.35V-t kaphat a memvezérlő. Érdekes módon az elmúlt néhány évben a szokásosnál sokkal több meghibásodott Skylake - Kaby Lake prociról olvastam; nagyjából ezeknél lett általános a "kaphat az 1.5V-ot is" mentalitás. Sokan csak kivették a régi gépükből a normál -nem LP- DDR3-ukat, aztán vettek DDR3-as deszkát a Skylake-ükhöz. Vagyis alapból 1.5V-on indult a történet. Ryzen-nél legalább meg szoktak állni általában kicsivel 1.4V alatt. (Mikor meg nem, ott is jönnek a váratlan hibák.) Régen az ember nem félt használt procit venni, mert biztos volt benne, hogy teljesen jó lesz, legrosszabb esetben degradálódott egy kicsit, és valamivel kevesebb ereje lesz a vártnál. Ma meg időnként attól fél az ember, hogy az apróról vett procija majd talán beadja a kulcsot.
Rengeteg olyat olvastam az elmúlt pár évben, hogy meghibásodott procit vittek gariztatni, előtte meg pont a proci volt az, amit teljesen nyugodtan lehetett használtan venni.
Szóval nálam az 1.4V olyan határeset. Mivel nem 10 évre tervezem a gépet, ami megkapná az ilyen RAM-ot, azt mondom, bepróbálnám talán én is. De ennél többet azért már nem, vagyis én tuti 1.5V alatt maradnék Skylake / Kaby Lake esetén.
Élettartam gari szerintem az idők végéig kell, hogy szóljon. Vagy 10 év garis, és élettartam garis modulom is, utóbbitól azt várom, hogy az unokámnak majd cseréljék, ha elromlik!

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- VoLTE/VoWiFi
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Kingston FURY 32GB (2X16GB) KIT DDR5 5600MHz CL36 Beast Black XMP/EXPO - 1 év gari! -
- G-SKILL F5-6000J3040G32GX2-TZ5RW 64GB KIT 6000MHz (Egyszer beüzemelt)
- 64 GB ( 2X32GB ) Crucial DDR5 Laptop Ram
- Kingston Fury Beast 32GB DDR5 5600MHz CL32 RAM
- Új, felbontott Kingston FURY 32GB (2x16GB) KIT DDR5 5600MHz CL40 Beast Black RGB XMP - 8 év gari! -
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3910
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest