Új hozzászólás Aktív témák
-
cbmfan
senior tag
van még SP? utoljára házat vettem 1999-ben, Codegen táppal
-
leviske
veterán
CL16 3200MHz (és alatt), CL19 pedig 3600MHz (és felett)? Ezt én nem feltétlen nevezném fürgének.
(#6) ó: Ha abból indulok ki, hogy egy Ryzen 5 2600 60k-ból, egy 16GB-os FlareX kit pedig belekerül 80k-ba, szerintem inkább jó lenne, ha lassan annyiba kerülnének a Ryzen-hez való memóriák, mint amennyibe maguk a processzorok.
-
Nem is vennék olyanokat! Az Intel -és az AMD is a Ryzen esetében- világosan megmondta, hogy maximum 1.35V-t kaphat a memvezérlő. Érdekes módon az elmúlt néhány évben a szokásosnál sokkal több meghibásodott Skylake - Kaby Lake prociról olvastam; nagyjából ezeknél lett általános a "kaphat az 1.5V-ot is" mentalitás. Sokan csak kivették a régi gépükből a normál -nem LP- DDR3-ukat, aztán vettek DDR3-as deszkát a Skylake-ükhöz. Vagyis alapból 1.5V-on indult a történet. Ryzen-nél legalább meg szoktak állni általában kicsivel 1.4V alatt. (Mikor meg nem, ott is jönnek a váratlan hibák.) Régen az ember nem félt használt procit venni, mert biztos volt benne, hogy teljesen jó lesz, legrosszabb esetben degradálódott egy kicsit, és valamivel kevesebb ereje lesz a vártnál. Ma meg időnként attól fél az ember, hogy az apróról vett procija majd talán beadja a kulcsot.
Rengeteg olyat olvastam az elmúlt pár évben, hogy meghibásodott procit vittek gariztatni, előtte meg pont a proci volt az, amit teljesen nyugodtan lehetett használtan venni.
Szóval nálam az 1.4V olyan határeset. Mivel nem 10 évre tervezem a gépet, ami megkapná az ilyen RAM-ot, azt mondom, bepróbálnám talán én is. De ennél többet azért már nem, vagyis én tuti 1.5V alatt maradnék Skylake / Kaby Lake esetén.
Élettartam gari szerintem az idők végéig kell, hogy szóljon. Vagy 10 év garis, és élettartam garis modulom is, utóbbitól azt várom, hogy az unokámnak majd cseréljék, ha elromlik!
-
koko52
nagyúr
Ezek érdekes dolgok, sokféleképp lehet értelmezni. A lifetime elméletileg örök garancia, de néhány gyártó úgy kezeli, hogy amíg az adott modul gyártás alatt van addig bármikor cserélik. Akkor most kérdem én, mi van akkor ha ma veszek egyet, és holnap kifutott termék lesz akkor nincs rá garanciám?
-
törölt tag
Lassan annyiba lesz egy jó Ryzen memóriakit, mint maga a Ryzen
-
nuke7
veterán
csak a legfontosabb infó hiányzik a cikkből
-
törölt tag
Nagyon jól néz ki. Ha az árat jól belövik, akkor szvsz. kelendő lesz.
-
Silicon Power?
Eddig még semmit se mertem venni tőlük, és most sem szimpi az az 1,4 volt, viszont vélhetően jó lesz az árazás, meg az élettartam gari is csak jelent valamit! Szóval talán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A gyártó a játékosokat célozza meg a fényárban úszó, ám meglehetősen fürge memóriákkal.
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest