Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
KROK640 #1254 üzenetére
Ne tettesd, hogy az az AMD fanboy vagy, aki olyan véleménybuborékban él, hogy még mindig az i5-2500K a best buy, mert azóta nem lépett előre az Intel az AMD meg már a horizonton is eltűnt...
Tudom, hogy nem vagy az.
#1255 KROK640: Na hát igen, kapitalizmus: pörgetni kell a gazdaságot, vegyél újat! 80k a legolcsóbb szett, mindegy hogy i5-11400-ról beszélünk vagy i3-12100-ról.
Tényleg nem a legolcsóbb, de hát eléggé elcseszett időszakot élünk...
-
-
Tesla szerverbe készült, a C verziók workstationbe de azokból kevés van.
Videókimenet nincs, régieken némelyiken volt de szervizportnak limitált felbontással. (Van egy c2075-ösöm is) Amúgy tesla már ősidők óra van azaz unified shader óta (g80).
Fent linkeltem k20 cikkemet, m40 ről neten találsz pár leírás, én is fogok venni, lesz cikk róla 1-2 hónap múlva. -
Kansas
addikt
Nem mondtam, hogy vágj hozzá jó képet, én se tudok.
De ilyet írni, hogy "3-4-5 éve 30 ezer ft volt, az most 120 ezer"? Nem, ez soha nem volt 30e, ezek 50-60e körül jöttek újonnan anno is(tisztán emlékszek, hogy az RX480 pl. ~90e volt megjelenéskor, én még annyiért vettem Sapphire Nitro kiszerelésben) - az más kérdés, hogy a megjelenésük után 2 év alatt lementek arra az árszintre, de hidd el a mostani kártyák se fognak örökké ennyibe kerülni, ha más miatt nem is, hát akkor azért mert jön a következő generáció 1 éven belül. -
Kansas
addikt
Azt kell felfogni mindenkinek, hogy a 2020 előtti árak semmilyen jelentőséggel és/vagy összehasonlítási alappal nem bírnak a jelenlegi árakhoz képest.
Nyilván az RTX3xxx és RX6xxx kártyák se annyiba kerülnének amennyibe most kerülnek, ha olyan piaci viszonyok lennének mint 2015-ben voltak... és nem csak végfelhasználói kisker ár szintjén, hanem MSRP szintjén sem.
Ezen nem érdemes rugózni, bármennyire fáj is, már az előző generációban szintet léptek az MSRP árak(főleg középkategória környékén), és ebben a generációban még egyet. Erre jön aztán rá a hiánypiac és így jutunk el oda, ahol most vagyunk.
Megkockáztatom, az AMD-nek esze ágában nem lett volna egy ennyire megvágott kártyát kiadni normál piaci viszonyok közt. -
K20 az első Titan, K40 az pedig Titan Black, M40 meg TitanX
Régebben egy GTX980TI nem ért meg 80eft-ot, a tesla is drága csak kedvezőbbnek tűnik a horror használt árak miatt.
Érdemes megemlíteni hogy ezek már jobb minőségű kártyák mint az asztaliak és kímélve is voltak eleve az alacsonyabb órajel miatt. Meg persze válogatott GPU, nem olyan szemét amit az asztaliba raknak. -
FireKeeper
nagyúr
szerintem ez semmi más csak meglévő készletek átszervezése meg notikba selejtes chipek kiszórása. a szilikon meg már meg volt tervezve.
amúgy GPU-knál nem tudnák azt megcsinálni, amit a 3000 és későbbi ryzeneknél is csináltak? hogy különveszik az IO-t meg a compute részeket?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kevés a VRAM, így remélhetőleg nem a bányákban végzi a legkisebb RDNA2, de maradt-e benne elég erő a játékokhoz?
- Skype topic
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Politika
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- Kuponkunyeráló
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest