- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- Dell notebook topic
- Apple MacBook
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A Sharkoon megtáltosodik a mechanikus klaviatúrák tekintetében?
- Mini-ITX
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bunfi
őstag
Remélhetőleg ha már módosítanak, maximum felfelé módosítanak és nem pedig megengednek bizonyos gyengeségeket. Igen én is olvastam (folyamatosan olvasom, mert nagyon foglalkoztat a téma), de a közös memóriából nem lesznek problémák?
A vulkán lenne az igazán optimális megoldás, de nem egy idealista világban élünk, mindent meg fognak tenni, hogy ellehetetlenítsék. Hála istennek legalább a Valve már beállt mögé, szóval legalább annyira egyszerű nem lesz.
-
bunfi
őstag
Első körben az API még nem végleges, második körben kell majd hozzá a Win10, mivel redmondi barátaink a jó öreg "jössz vagy nem kapsz semmit" elv alapján játszanak. Ha megjelent a 10, akkor lehet érdemben beszélni a portolás lehetőségeiről, mert ne felejtsük el, hogy nagyon leegyszerűsítve a dolgokat egy sima x86-64-es APU dolgozik a konzolokban, de nem PC. Ezen felül a játékenginek adaptációja több időt vesz majd igénybe, mivel most már nincs egy driver réteg, amit profiloznak a jobb futás érdekében. Ezentúl a motornak kell "megtanulnia" jól futni. Ha azt feltételezzük, hogy ez kevesebb energiába kerül, mint a DX11-es fejlesztések, akkor is 1 év. És persze botorság azt képzelni, hogy a mondjuk a BF4 egy frissítésben megkapja az új engine-t, mint mondjuk a Source játékoknál tette a Valve.
Szóval összességében jó az irány, minden szereplő lépni fog, kivéve az AMD-t, mert ő már meglépte évekkel ezelőtt. De még mindig a jövőről beszélünk...
-
bunfi
őstag
Az a baj, hogy ez csak a draw call-ra fókuszál, persze annak nagyon örülök, hogy a 290 ilyen szépen szerepel, csak az a baj, hogy az első DX12-es játékok még évekre vannak, addig pedig ez nagyon sovány vigasz. Emellett addigra valószínűleg az nV új generációja is megérkezik, így okosabbak csak akkor leszünk. Az viszont, hogy ebből a szempontból nem tudja lenyomni a kevesebb mint feleannyiba kerülő, már 1,5 éves kártyát remélem megvilágítja, hogy mekkora teljesítmény megy már évek óta a lecsóba.
(#75) Mr Bond 007
Ezzel kapcsolatban szkeptikus vagyok, mert volt már hasonló újítás a pirosak részéről és az nem jött be, mert a játékok nem nagyon használták ki. Én remélem, hogy be fog jönni. -
bunfi
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #53 üzenetére
Tisztában vagyok vele, csak arra próbáltam rávilágítani, ha lett volna Mantle, akkor sem lett volna prioritás, mivel csak egy architektúrán fut. Az EA ezt semmilyen szinten sem hagyta volna, mivel az neki borítékolható piacvesztés és őrületes népharag.
-
bunfi
őstag
Az a baj, hogy mint játékfejlesztő, de inkább kiadó ki kell szolgálni az igényeket. Az pedig sajnos elég nagy vihart kavarna, ha valamelyik, estünkben az AMD képességeire készítették fel a játékot, mert nagyon kevesen fognak váltani amiatt, mert az az egy cím szignifikánsan jobban fut. Inkább megírták a BF4-et dx11-re és mellett side projektként futott a mantle, "majd kiderül" címszó alatt. Innentől pedig driverszinten dőlt el a dolog, mivel az nv dx11-alatt jóval kisebb a driver overhead.
(#47/#51) Crytek Befejezhetnéd a hangulatkeltést, pocskondiázást. Ez a tipikus semmirekellő hozzáállás, köszönjük szépen. Ha majd jobb lesz, akkor istenítem, addig meg szar. Meg minek fejlesztenek? Igazad van, tényleg! Nekünk az a legjobb, ha nem teszik. Lásd Intel. Nehalem -> Haswell között kemény 30-40% a gyorsulás. És itt most 7 (!!!!!!) évről beszélünk... szerk. és mielőtt előhoznád, hogy AMD-m van, nem már 4690K van a gépemben.
-
bunfi
őstag
Hogy életszagúvá tegyem a szituációt, ha lemennék a te szellemi szintedre (amit nagyon ügyesen megvillantottál az utóbbi pár kommentben), akkor valószínűleg te nyernél, mert látszik a rutin. Én meg nem mennék semmire a (ha élhetek ezzel a barokkos túlzással) nagy király IT hozzáértő szakemberségemmel.
Pontosan ugyanez a helyzet az AMD-vel is, hiába képes többre, mint az nVidia, nem megy vele sokra, mert a DX11-ben ez nem jön ki.
-
bunfi
őstag
Az tény hogy nem értek hozzá ,nem is akarok ,de amiket írok azt a vak is látja ,hogy ez zajlik. Ez nem fanboyság hanem ez az igazság.
Ez a fanboyság. Meg egy nagy adag debilség. Kár, hogy egyre több ilyen van ezen a szakmai fórumon. Ha pedig azt várod, hogy bármelyik játékstúdió azt fogja mondani, hogy nem érdekel a felhasználóbázis, én csak az egyiknek fogok kedvezni, akkor vegyél valami újságot, mert nagyon sokáig kell várnod majd.
-
bunfi
őstag
Ha nem lennél ilyen hozzá nem értő a témában, akkor nem kellene elmagyarzáni, hogy miért problémás a DX11 és miért jobb alatta a teljesítményben és technológiában gyengébb nV. De mivel üvölt a fanboyság, ezért ahelyett, hogy koptatnám a klaviatúrán a gombokat rábízom ezt a tudásvágyadra (ha van) és a googlera.
-
bunfi
őstag
Természetesen az csupán a véletlen műve, hogy az egyetlen piacon lévő achitektúra, ami teljes DX12 támogatást nyújt, az AMD. És az is csak az áprilisi tréfa, hogy már 3 generációval visszafelé is 100% a támogatottság (csak a valós teljesítmény csökken). Nameg, micsoda hülye ez az AMD, hogy a konzolok APU-it is ők tervezték és nézd már az is GCN architektúrára épül.
(#18) KAMELOT
Hát igen, de sz@r az AMD, végülis az x86-64-es architektúra is egy parasztvakítás, jobb lett volna, ha mindent újra kellett volna írni IA64-re. A pillanatnyi piaci helyzettől vonatkoztassunk már el. És gondolkodjunk el, hogy ez nekünk jó-e, hogy az AMD szar. Szerintem nagyon nem jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Macbook White 13" unibody
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged