- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Jön az új 80 Plus fokozat az adatközpontokhoz
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Végletekig leegyszerűsítve a dolgot, lehetne azt mondani, hogy nem kell nézni. Ha nem tetszik, nem olvasom.
Nyilván tisztában vagyok azzal, hogy ez nem így megy, de azért a fene nagy tiltakozások közepette erre is érdemes lenne egy kicsit emlékezni, amikor mindenki szidja a szolgáltatókat, amikor az általuk ingyenesen kínált tartalom körítésével elégedetlenek.
Sajnos -- kénytelen vagyok ezt mantrázni -- nincs jó megoldás, csak rossz és még rosszabb.
MaCS
-
"De az nem védekezés hogy elérhetetlenné teszik a tartalmat."
Ők nyújtják a tartalmat a saját befektetett milliárjaikból. Szerintem el is dönthetik, hogy hogyan teszik azt elérhetővé.
Tetszeni mondjuk nekem sem tetszik, de vélhetően így működik.
Egy párhuzamos listán éppen most írták meg, hogy a PH-nál 1% alatt van a prémium előfizetők aránya -- és emellett megy sokaknál a reklámblokkolás. Lehet, hogy jófejek, de a Forbes meg lehet, hogy jobban megél.
MaCS
-
Igen, sajnos az egész helyzet kibillent a racionális egyensúlyi helyzetéből -- ami egyébként teljesen törvényszerű.
Az egész jelenlegi modell fenntarthatatlan, viszont elég sokáig el fog még vergődni, amivel a tisztességesen reklámozók és a nem ügyeskedő fogyasztók járnak rosszul.
MaCS
-
Vannak oldalak ahol ha reklámblokkolót használsz el sem éred a tartalmat. (Forbes például nagyon mocskosan ilyen, nem is megyek már oda).
A szemetek! Pénzt szeretnének keresni a befektetésükkel, munkájukkal! Tényleg mocsok egy dolog tőlük...
Én elvi okokból nem használok reklámblokkolót, de mivel sok reklám idegesít, megértem azokat, akik használnak. De nehogy már az legyen a szemét, aki védekezik a vele szembeni trükközéssel szemben!!!!
MaCS
-
"Azt hogy megnezik az erdeklodesi korom es akozott hogy komplett szemelyisegi profilt keszitenek ,van kulonbseg!!!!
Az utobbi a maganszferam resze es NEM adtam ra engedelyt."
Hát, éppen az a NAGY kérdés. Gyakorlatilag a fél világban.
Hány nyilvános adatot rakhatnak össze az emberről, hol a határ? Ez egyik véglet szerint ha kimegyek az utcára, gyakorlatilag észre sem vehetnek, a másik szerint minden, ami a közösségi térbe kikerül rólam, már nem áll az én ellenőrzésem alatt, szabad a vásár.
Lassan húsz éve foglalkozom ezzel visszatérően, és nem látom, hogy javulna a helyzet -- ésszerűségét tekintve semmiképpen.
A Google-nél és pár egyéb szolgáltatásnál érdekes kérdés, hogy mennyire sérti a személyiségi jogokat egy részletes személyiségi profil összeállítása, amiből éppen csak egyetlen dolog hiányzik: a személy beazonosítása. Tehát pontosan mindent tudnak rólam, csak éppen azt nem, hogy ki vagyok.
Elvben. A gyakorlati megvalósítás felől nincsenek illúzióim, de a kérdés releváns.
MaCS
-
Ez nyilván mind így is van -- én is valahogy így vagyok ezzel. Szerintem.
Csakhogy itt nem rólunk mint személyekről, hanem rólunk mint egységsugarú fogyasztókról van szó. És ez szépen összehatványozódik a tudat alatt, sokkal később, közvetetten hozott döntéseinkkel.
Rohadt nagy fekete mágia ez, még a törvényes ligában is.
MaCS
-
válasz
#42098752 #156 üzenetére
Azért dönt így, mert a kisebb nézettségű csatornákat így tudja finanszírozni. Enélkül a kiegyenlítő hatás nélkül olyan árspirál alakulna ki, ami elég rövid távon ellehetetlenítené a kisebb célcsoport számára fontos tartalmakat, ami viszont társadalmilag káros. Tudomásul kell venni, hogy a teljes médiapiac nem működhet tisztán piaci alapon. Le kellett játszódnia egy reguláció-dereguláció-rereguláció ciklusnak a maga tanulságaival ahhoz, hogy ezt tisztán lássuk.
MaCS
-
Ez az "érdektelen számomra" egy nagyon érdekes jelenség.
Nyilván érdektelen az ember számára az a reklám, aminek a tárgytermékével fogyasztóként de facto nem találkozik.
Viszont azon emberkék között, akik magukat ugyan immúnisnak tartják a reklámokra, bőven-bőven vannak annyian, hogy a pszichológiai (akár tudatalatti) hatás miatt mégis simán megéri őket is célozni és figyelembe venni a reklámozáskor. Eléggé komoly kísérletek mutatták ki már ki teljesen egybehangzóan, hogy azok között is, akik magukat nagyon határozottan állítják nagyon befolyásolhatatlannak, érinthetetlennek reklámügyileg, mégis nagy többségükben a reklámok hatásától függően döntenek és választanak.
Aztán persze vannak a proteszt-választók, ami viszont már kevésbé jelentős, de nagyon izgalmas tényező.
MaCS
-
válasz
djculture #150 üzenetére
Igen,a pontosan!
A reklámok mennyiségét drasztikusan lehet csökkenteni, egyben a hatékonyságukat növelni a célzott reklámokkal.
Mit ad isten, pont ebből él mondjuk a Google. Csak az a baj, hogy ez ellen is tiltakozik a fél világ. Ergo ne legyenek irreleváns reklámok = legyenek célzott reklámok, de senki se nézze, hogy engem milyen reklámok érdekelnének.
MaCS
-
Igen, ezek ésszerű igények. Olyannyira, hogy a szolgáltatók is rendszeresen számolnak velük.
Egyetlen gond van ezzel: olyan előfizetési díjakat eredményezne, amire viszont már nincs fizetőképes kereslet. Az elmúlt 13 évben úgy féltucatnyi erre irányuló kalkulációt / tanulmányt (nem szolgáltatói forrásból) láttam, és tényleg elborzasztó számok jöttek ki a végén.
Erre az egész reklámpiacra nincs, és vélhetően elvi okokból nem is lehet jó megoldás, legfeljebb rossz és nagyon rossz kompromisszumok. Ezeket a kompromisszumokat pedig masszívan rontják egyfelől a tolakodó reklámok, másfelől a reklámblokkolók.
MaCS
-
Feltéve, hogy nem fordulnak ügyvédhez, ugye...
Egyébként ha nagyon rosszindulatú lennék, akkor pár emberkének szívből kívánnám, hogy a munkájáért úgy fizessék meg, mint amennyire ő kívánja megfizetni azok munkáját, akik számára az élvezett szolgáltatást, tartalmat létrehozzák.
MaCS
-
válasz
Alchemist #32 üzenetére
Éppen csak az marad ki a win-winből, aki fizet a reklámozásért, azaz, akit ezzel gyakorlatilag átvernek.
Én mondjuk az egész kialakult reklámmodellt elvi hibásnak tartom, de ezt sem tartom éppen fenntarthatónak, hogy mindenki más munkájának a gyümölcséből akar ingyen részesedni.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Hatalmas pofont adna az USA a kínai chiptervezésnek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Revolut
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vallás
- További aktív témák...
- HP 15-ac130nh (V2H61EA) Red FD, 15.6", i3-5005U, 4GB RAM, 1TB HDD, 2GB dGPU, Win10 Pro
- Dell Latitude 7490//7410//7420//7420 All-In-One
- Újszerű Lenovo Thinkpad T450 laptop (14FHD/I5-G5/8GB/128SSD/Magyar) - 1 év garancia, ÁFA számla
- ASRock Steel Legends RX7900 GRE 16GB 2 év garancia
- Eladó MSI GTX 1660 Ti 6GB Jó állapotban, karbantartva
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G / 8/ 256 GB / Gyári független / 12 Hó Garancia
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (FOGLALVA)
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest