Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• llax

senior tag

válasz MaCS_70 #163 üzenetére

Szűkebb környezetemben (néha picit azon kívül is) komolyan küzdök mindenféle "befolyásolás" ellen. (legyen az marketing, politika, vallás...)

Soha nem rajongtam a divatos dolgokért. Soha nem volt Nike és tsai. ruházati cikkem (cipő kivétel, de ott próba és tapasztalat döntött, ill. ne legyen feltűnően nagy márkajelzés)... Soha nem volt semmilyen ékszerem. Soha nem szerettem az adott kor "trendi" zenéit (ellenben néhányat - utólag - megszerettem). Soha nem volt célom "mintacsaládot" alapítani. Soha nem néztem sörrel a kezemben focimeccset a tévében (az utóbbi 10-15 évben külön se). A listát sokáig lehetne folytatni, mi mindent nem csinálok átlagos vagy szokásos módon. (Valamilyen kérdésemre az "azért, mert így szoktuk" típusú választól forr az agyvizem.) Ez még nem jelenti azt, hogy erőből szemben úszok az árral, de nem szeretek minden sorba beállni. (jelen élethelyzetem kifejezetten segít ennek megvalósításában)

Szóval azt a fekete mágiát nagyon személyre kellene szabni :)

• llax

senior tag

válasz MaCS_70 #155 üzenetére

Lehet, hogy (valamilyen enyhébb mértékben) tudnának befolyásolni a reklámok, ha azok egybevágnának az érdeklődési köreimmel. De jellemzően nem így van (online gyakori a 2. pont esete = már vettem valamit), plusz nem is látok belőlük túl sokat. (online reklámok nagyobb része blokkolva, tévét alig látok, rádió évek óta, nyomtatott hírlap hetek óta kizárva az életemből, lakóhelyemen és amerre gyakran járok plakátok nem jellemzőek)

Élelmiszer kategóriás terméknél fordult már elő, hogy a reklám felkeltette az érdeklődésemet és lett belőle egyszeri vásárlás. Üzemanyaggal is tettem már próbát. Volt olyan is, amikor (érdeklődési körömbe tartozó) új üzlet nyitásáról elsőként reklámból értesültem (mire vásárolni is mentem, addigra 100 egyéb helyről is hallottam róla). Ezek nem mostanában voltak.
    Tartós használati cikk kategóriában viszont abszolút "immunis" vagyok. Műszaki/számtech témákban vannak saját választási módszereim, amikhez ragaszkodok. A "valós" paraméterek, amit szoktak tesztelni annak a tesztjei, fórumozók tapasztalatai, stb. sokkal fontosabbak számomra, mint amely képességeket a reklámok hirdetik, vagy amelyek tenyérnyi karakterekkel szerepelnek a dobozon (előbbiek ismeretében lehet mosolyogni az utóbbiakon). Persze a kutakodást sem reklám miatt kezdem el, hanem mert halálán van az előző, vagy valamit nem tudok megoldani nélküle, szóval erősen szükségből...

• llax

senior tag

válasz djculture #150 üzenetére

Számomra a netes reklámok:
    1. vagy érdektelenek
    2. vagy már megvettem (nem pont azt, de arra a célra valamit - én választottam)
    3. vagy nagyon keresek valamit, de abból megfelelőt hirdetésben még nem láttam :)
    (alapból megy az uBlock, de van némi whitelist, így itt-ott látok reklámot is)

Nagy ritkán nézek (vagy inkább látok) tévét is. Az ottani reklámok 100%-ban érdektelenek számomra.

• llax

senior tag

válasz Tikakukac #47 üzenetére

"Akkor meg lesz szűnve"

Egyik rokonom nem túl régen állított be blokkolót (némi telefonos segítséggel), örül is neki... Voltak oldalak, amiket inkább már nem látogatott, annyira zavarták a reklámok (ami szerintem az oldal számára az "ingyen élésnél" is rosszabb).
    Ha elkezdenek sokan így hozzáállni, akkor a függőséget nem okozó - de reklámokkal elviselhetetlenül kibélelt - oldalak meg fognak szűnni.

"Tele lettek az országos lapok propagandával: le lett mondva. Járt vagy 30 éve nekünk is, innentől nem jár."

Hasonló okokból hasonlót tettünk a szintén közel 30 éve járó megyei napilappal. Ezen hónap első hetében nagyon betelt az a bizonyos pohár... Eddig is egyre jobban reklámlap volt, már hónapok óta egész oldalas, a múlt hónap óta több egész oldalas "hirdetés" volt benne, persze ezek nem extra lapok voltak, hanem a tartalom rovására ment.

Új hozzászólás Aktív témák