Új hozzászólás Aktív témák
-
Dassler
őstag
a lényeget le is írtad. Pénz beszél, és nincs ebben semmi. Minden cég a profit miatt létezik, ebben semmi titok nincs. Van ott jó sok tudor, akik kiszámolják, mit hogy éri meg, aztán eként cselekszenek.
Pl. más iparterületen is a multiknál a büntetésekkel ugyanígy kalkulálnak. most szabálytalankodunk, fizetünk 1-et, de nyerünk a piacon 10-et, ha nem, akkor bukunk a piacon 5-töt. Semmi bonyolult nincs ebben. -
Dare2Live
félisten
Mai cikk indexen
"A teszt végeredménye egyértelmű: azonos felbontáson pc-n a legszebb a multiplatform játék, Xbox 360 a második, a PS3 alig lemaradva a harmadik, a Wii kilométerekkel a többiek mögött kullogva negyedik."
ennyit a hiperszuper cell röl.
-
Dassler
őstag
Ez nem csak a szórakoztató elektronikában van így. Erre már jó sok módszert kitaláltak, hogyan lehet a termelékenység és a gyorsaság mellett a minőségre is ügyelni (lásd autóipar - és egy autó azért kicsit komplexebb dolog, mint egy konzol). Még van mit kaizenezni a Microsoftnál is
-
BITBOYS
addikt
"de gondolom lesz a BD ready után Full BD matrica is."
Nekem is ez jutott az eszembe, csak itt a kapaictásra gondolnék elsőre és nem a felbontásra, szal ez így ebben a formában nem hiszem, hogy rákerül.
Na igen, a marketing már csak ilyen, viszont felhasználás szempontjából ez mit sem számít. Ettől nem fogom magam átverve érezni, viszont ha a 3. konzolomat cserélik mert kigyulladt, lefagyott, megmerevedett és ezt még természetesnek is veszik sőt, kiderül erre bizony számítottak is...
Lényeg a lényeg, a pénz már a zsebükben van és lenyomták a Sonyt.
-
anulu
félisten
a PS3-nak a fellendulest a Blu-Ray dolog hozhatja, valamint az, hogy ha a ket igazan nagy cim, ami tulkepp a PS1 es 2-t is eladta, kijon PS3-ra is. a Gran Turismo 5 es Final Fantasy XIII-ra gondolok.
az mindenesetre tuti, hogy elorendelesben veszem meg mind2-t
hasznaltam mar XBOX 360-at, otthon PS3 van. az utobbi sokkal jobban osszerakottnak, sokkal atgondoltabbnak tunik.
-
.mf
veterán
Akiket meglepett vagy kiakadtak tőle, rossz hírem van: az egész szórakoztató elektronikai iparban (és a szoftverpiacon is - ld patchek, bugfixek, frissítések, service packok, stb) mindenhol ez folyik. Nagy a verseny-nyomás, sietnek piacra dobni az új fejlesztéseket és termékeket, hogy nehogy elkéssenek és lemaradjanak, olcsóbb és rosszabb minőségű alkatrészeket használnak, hogy leszorítsák a költségeket vagy árakat, stb. Welcome to reality
-
bwoay
nagyúr
válasz
Telefunen #42 üzenetére
pont az a lényeg, hogy ki is derült, mégis piacra dobták.
nem értitek a lényeget: nem arra kell a legnagyobb kapacitás,
hogy a mérnökök a box hűtésével számolgassanak.
itt azt kelett kiszámolni, hogy mivel jönnek ki jobban:
késleltetik a launchot, ezzel csökkentve a Sony előtti előnyüket,
vagy kiadják félkészen a gépet, és utólag bevállalják a javításokat
Financiális szempontból nagyon úgy néz ki, hogy utóbbi volt a jó döntés.
Nekem meg beszart a boxom ennek hála
Ilyenkor az a minimum, hogy elnézést kérnek (megtörtént),
és megjavítják úgy, hogy a lehető legkisebb károm származzon belőle.
Szerintem ennek a kritériumnak megfelel az, hogy futár viszi el,
és kb 7-10 napon belül vissza is hozza, megjavítva.
A legszebb az lett volna, ha minden érintett gépet visszahívnak,
és átépítik úgy, hogy soha ne hibásodjon meg.
Nade ezt is agyafúrt emberek számolgatták, és egy teljes visszahívás többe került volna,
mint az utólagos javítgatás. Tehát a döntés logikus, max nekünk nem kedvez.
Viszont mi már megvettük a gépet, úgyhogy hello Dolly
ez így működik, nincs min meglepődni... -
bwoay
nagyúr
nyilván, csak aki picit is ért hozzá, annak elég banális egy ilyen felirat,
mert a BluRay film azért nem olyan, mint a HD TV adás,
hogy vannak bizonyos kitételek, amiknek meg kell felelni.
Ha van BD lejátszód, akkor azt bármilyen TV-re rákötheted,
de a HD műsor nem fog menni SD TV-n... ezt a célt szolgálja a HD Ready jelölés,
mármint hogy legalább képesnek kell lennie fogadni a HD jelet.
de gondolom lesz a BD ready után Full BD matrica is.van egy másik példám amúgy.
hordozható lejátszóikról hírdetik, hogy rendelkeznek egy csoda-feature-rel:
3 perc töltés 3 óra lejátszást tesz lehetővé.
Ennek a mögöttese viszont a li-ion akkuk töltési karakterisztikája:
a töltés zömét gyorsan, már a folyamat elején felveszik,
aztán egyre lassuk a dolog. Gyakorlatilag legtöbbször 80% már 1 óra alatt megvan,
aztán még egy órát szarakodik a maradék 20-al.
Ez lényegében minden eszköznél így van, legyen az mobiltelefon,
notebook, akármi. Csak a Sony ezt az általánosan jellemző dolgot
úgy írja le, mintha az ő termékeinek a sajátossága lenne. Jó marketing. -
Telefunen
őstag
Miért, meddig kell ezt teszteleni ahhoz hogy kiderüljön hogy a hűtés elégtelen? stresszelték volna pár óráig valami nagyon agresszív alkalmazással (nem hiszem hogy ennek megírása olyan sokáig tartott volna.. sok-sok poligon, vmi kis loopolt számítás..) és máris kiderült volna a probléma.. Ammeg a másik, hogy milyen mérnök az aki képes alulméretezni egy hűtést? Tudja a komonensek teljesítményfelvételét, hőleadását, beleszámolja a kaliforniai usereket és kész.. (legföljebb túlméretezték volna és drágább lett volna a konzol előállítása egy-két ezerrel, nem sokat számított volna.. bár én már a kétállású gombok és a telefonos joystick után, semmin sem csodálkozom.. )
-
WonderCSabo
félisten
Kiadok egy szar cuccot, csakhogy én legyek a piacvezető ez nagyon vevőbarát viselkedés. Mondjuk ezt mán megszokhattuk az MS-től.
-
bwoay
nagyúr
Egyébként ez az interjú asszem kb 1 hete szivárgott ki,
teljes terjedelmében még nem olvastam el, és az sem bizonyított,
hogy hiteles, de annak tűnik, én pl el is hiszem.
Újdonságot azt hiszem nemigen tartalmaz,
gondolom senki nem hitte, hogy a Microsoft bármilyen szinten is áldozat,
és a becsülettel letesztelt, a laborban még atombiztos gépek
a vásárlókhoz kerülve hirtelen gyalázatosan magas meghibásodási rátát produkálnak.
Az interjú érdekessége inkább az, hogy konkrét részleteket közöl,
pl. miként zajlott (illetve nem zajlott) a tesztelés.
Meg a tag igazából úgy fogalmaz, hogy az új széria sem az igazi,
a 10%-os meghibásodási arány is magas,
és a vezetőség még mindig hoz hibás döntéseket. -
doktordrog
aktív tag
Hát szerintem egyetlen szempontból jobb az Xbox 360, és az egyértelműen dönt vásárlásnál. Legalábbis Mo-n biztos
-
bwoay
nagyúr
Az nem Sony filozófia, hogy egy konzolt az előállítási költség alatt értékesítenek,
ez egészében jellemző a konzoliparra, alig lehet rá kivételt találni (Wii).
Mondjuk én mindig jót röhögök, amikor a Sony megpróbálja valamiről bebizonyítani,
hogy az az ő saját technológiájuk.
A (HD Ready) TV-iken is ott a BluRay ready meg a PS3 ready felirat,
azt sugallva, hogy ilyen célra ezek jobbak, mint a konkurencia termékei,
mert ezek fel vannak rá készítve -
simonzé
addikt
Hogy kérdezhettek ilyet, hogy miért nem elég az x milliárd bevétel a MS-nak? Nektek mindegy, hogy 100'000, vagy 120'000 Ft-ot kerestek? Egy vállalkozás mindig profitorientált. A MS meg aztán végképp, és nem csinálják rosszul. A részvényesek boldogok, és örömmel veszik a több bevételt, amivel egy újabb generációs konzolt tudnak fejleszteni, ami még többet tejel a cégnek és így nekik is. Szóval az eredeti kérdés a #1-ben nagyon álszent és dilettáns szemléletre vall.
Bill meg hülye lenne kirugni az XBox fejlesztőit. Szerintetek tényleg az XBoxos csapat vágyott arra, hogy kiadja a félkész konzolt? Francot! A nyomás mindig felülről jön, talán pont Bill mondta, hogy "a jövő hónap végén piacon kell lennie, akármi lesz". Szóval ez megint egy értelmetlen felvetés.
Az a meglepő, hogy elismerték a hibát, és díjmentesen orvosolják minden károsultnak.
-
(Kolombusz)
veterán
Túl sok a feltételes mód.
A kommentekre megint inkább no comment a válaszom.
-
csellosi
tag
Mi lett a Microsoft-tal? Engedett a lelkiismeretenek, hogy kezd oszinte lenni? Az elso X-Boxnal is bevallottak, hogy lqrtak, aztan itt ez a Vista, errol is beismertek, hogy - magyarul foglmazzak - fos az egesz. Hatha az Officerol is bejelentik majd, hogy tenyleg kicsit....
-
BITBOYS
addikt
Ezt még nem merném leszögezni, de lehet most én is X-et vennék ha konzol vásárláson törném a fejem.
"Az látszott már az első x-nél is, hogy az ms nem sajnálja a pénzt, fegyvert, paripát. Ekkora erőforrásokkal szemben nincs esélye a sonynak."
Ha nem tudod megoldani pénzzel, old meg rengeteg pénzzel
-
kevin.1
csendes tag
Még egy apróság.
A Nintendo az elejétől fogva nyereséges volt, és haszna volt minden eladott Wii-után. Mivel nem high-tech méregdrága kütyüt épített, igy a gyártási költségeit alacsonyan tudta tartani.
Az Xbox360 csak 2007-től kezdett el nyereséget termelni.
A ps3 pedig csak évek múlva fog.Ettől függetlenül ha én vennék konzolt, az Xbox360 lenne.
-
bod101
aktív tag
Haverom már a harmadik X360-nál tart. Eddig cserélték neki gariba.
-
Power
senior tag
Mire jön az új X, jön az új PS.
A Sony már most vesztett, csak még nem ismerte fel. Azonos pályán nem nyerhet, a Nintendo okosabb, mert más piacot keresett.
Most 1 év előnnyel indult az X, a következő generációnál kb. 1,5-2 lesz. A ms 2010 végén is kijöhet egy új konzollal, a sonynak nincs annyi elkölthető pénze és ezt nem teheti meg.
Az látszott már az első x-nél is, hogy az ms nem sajnálja a pénzt, fegyvert, paripát. Ekkora erőforrásokkal szemben nincs esélye a sonynak. -
kevin.1
csendes tag
Az Ms számítása bejött, hogy hamarabb adta ki az xbox360-at, legalábbis a Sony ellen.
De a Nintendónak a Wii-vel sikerült megfognia a nem játékfanatikus, nem technika őrült embereket is.Igy azok is veszik a masinát, akik nem vagy csak ritkán játszottak eddig.Ahogy én látom, az utolsókból lettek az elsők
-
Godefroy
senior tag
Ez is csak marketing.
Mégis több fogy belőle mint PS3ból, izomból lenyomja a Microsoft (mint mindenben) riválisait, tehát jól csinálja.
-
Peat;)
veterán
A szentséges Sony ja, kigondolt egy cuccost hogy majd a fejlesztők megtanulják használni, nehogy már ő alkalmazkodjon. Az eredménye már meglett, pl. lair. Ez a szentséges cég képtelen volt rezgő kontrollert kiadni. Mostmár van. Vedd meg külön pluszba. Ez ám a vevők érdeke, mit ne mondjak
Egyik sem jobb a másiknál. Ps3 jobb lesz. Csak addigra már jöhet az új x
-
BITBOYS
addikt
Na szép! Úgy látszik a Microsoft a konzol piacon se bír magával. Tanultak a hibáikból?
Ugyan ezt a rizsát lökik pc platformon is évek óta...A Sony pedig betartva önmaguk filozófiáját inkább bukik a konzolok árán de nem dob "szart" a piacra. Becsületükre váljék
-
Kephamos
addikt
Mekkora egy szarrágó buzi gyökér cég ez...
Ez a cikk arról szól, hogy Bill Ge*i azt mondja a az xbox360 tulajoknak hogy: Át vagytok baszva, ti kis hulladékok! Úgyis megvesztek minden szart, amit eleget reklámozunk. -
Peat;)
veterán
válasz
venember83 #9 üzenetére
X360 a fogyasztókat szivatta meg, de elérte amit akart, előnyt és egy viszonylag egyszerűbb játékfejlesztői környezetet a széles játékkínálathoz, ami a konzooltulajoknak is jó...csakhát pár hétig 1-2 évente úgy mond karbantartási munkálatok miatt nuku konzol.
Jött ps3, remek gépezet lenne a fogyasztóknak, de szívás a fejelsztőknek, még mindig tanulják. Bukott címek, pár értelmes játék csak. Azok sem nyújtanak többet mint x-en egy egy jobb játék--itt is van szivatás a vevők felé...nem erről volt szó. Meg is van eredménye, a hátrány behozatala nem igazán megy ps3-nak x360-hoz képest, amcsiknál pl egyre jobban lemarad.
Wii- gyenge hardware megtetőzve még azt sem kihasználó ocsmány játékokkal, szintén kevés jó játék, csak hadonászós élményplusz és még drága is ehhez képest (egy psp-hez meg már nem, de a másik kettő asztali konzolhoz képest az)
Valahol már leírtam a véleményem, szerintem mind a három szereplő csúnyán elbaszta a dolgokat. Ennek ellenére száguld az ipar-->mert hülye a fogyasztó (én is mellesleg
) Talán a következő generációban lesz esély egy majdnem tökéletes konzolra...szerintem ez az új xbox lesz, kb 2 év múlva már simán kiadhatják, akkor amikor ps3 eléri(elérné) fénykorát. Wii meg másodkonzol lesz szerintem, ha ilyen jól megy nem érdeke a nintendonak a fejlesztés, pedig most tellne rá bőven.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #11 üzenetére
Igen, ilyen áron is bőven megérte. Nézd csak meg: ps2 vs. xbox viszonylatban a ps2 nagyságrendekkel el volt húzva X-hez képest, japánban nem vette senki, ps1-ből többet adtak el szinte, mint belőle. Nézd meg most mi a helyzet: X360 nagyságrendekkel vezet a ps3 előtt, siker az egész világon. Megérte? Nagyon is. Annó Bill Gates is megmondta, hogy tisztában vannak vele, hogy az X veszteséges, nem fog termelni semmi profitot. De azt is megmondta, hogy a következőnél ez már javulni fog, s annál vagy az utána lévő generációnál átveszik a vezetést. Ha a Wii nem köp bele a levesbe, akkor ez már teljesült is volna. Egy ekkora cég esetén hiába veszteséges egy részleg 5-6-7 évig is akár, ha ezzel a jövőben előnyös pozíciót (azaz hatalmas profit lehetőséget) szerez, akkor nyugodtan belevághatnak.
-
Fanyuvo
tag
En ugy tudtam, hogy a proci hutessel volt a gond. De akkor ezexerint rosszul tudtam.
-
Kazimír
őstag
"Microsoft feltett szándéka, hogy az Xbox 360 a világ legmegbízhatóbb konzolgépévé váljon"
Szalagcím: Bill Gates is elismerte, hogy az Xbox 360 nem megbízható!
-
lúzer
veterán
mit mondjak, ezt így kell csinálni.
-
venember83
nagyúr
1,89 milliárdba került, csakhát emellett mennyi bevételük maradt volna el, ha nem dobják ki... Szóval nem kell félni, bőven megérte nekik.
-
törölt tag
Autóiparban meglehetősen szigorúak az előírások egy-egy alkatrészre. A gyártás meg olyan amilyen. Jóval kiterjedtebb a beszállító hálózat is mint egy szórakoztató elektronikai cikk gyártásánál, így a minőségellenőrzés is.
( Persze a "szépítés" itt is állandó a megrendelő felé...)
-
válasz
Stalker-2572 #1 üzenetére
Pont ez az, nem a pénz számít hanem a pozíció, hírnév, a verseny megnyerése, még ha időleges is.
-
hétalvó
addikt
Úgy voltak vele, hogy sehogy. Nekik a játékszotfver piac kellett. Túl sok lemezt adott/ad el a Sony.
-
törölt tag
biztos ugy voltak vele, hogy a negativ reklam is reklam...
-
legmegbízhatóbb hardver... gondolom a windows-zal teljesen analóg szemlélettel...
-
hzcs
senior tag
válasz
Stalker-2572 #1 üzenetére
nagy cégeknél olyan nincs, hogy a nyereség elég legyen.
-
nLali
őstag
Kész szerencse,hogy az Autó iparban kicsit más a gondolkodás...Ott hamar ráragad a márkára,hogy megbízhatatlan,beteges,ha csinálnak egy rossz szériát
-
Stalker-2572
veterán
Hova ez a rohanás? Nem mindegy a Microsoftnak, hogy most van-e még x csillió $ bevétele
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest