Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• HENE

aktív tag

Egy ideig még én sem temetném a PC-t. Irodai környezetben szerintem igen is van létjogosultsága. Egy tablet vagy okostelefon nem tudja kiváltani. Ezek inkább "tartalomfogyasztásra" alkalmasak, a "tartalom-előállításra" korlátozottan. Ott a PC és a notebookok még mindig előnyt élveznek. És amíg egy komplett, irodai gépet megkapsz 100k körül, addig egy használható,minőségi notebook ennek 1,5-2szerese. Ahol pedig nincs szükség a mobilitásra ott nyugodtan maradhat a PC. A világ arra tart, hogy egyre nagyobb a számítógépet használó, irodai dolgozók aránya. Így ez a felvevő közeg továbbra is megmarad (sőt bővülhet), még ha consumer kategóriában csökkent is az eladás.

Ezekre a feladatokra természetesen elegendők a kisebb (jelenleg akár az alap) teljesítményű PC-k is. A Microsoftot jelenleg - legalábbis Magyarországon - a megszokás tartja életben, operációs rendszer = MS Windows, irodai program = MS Office. Aki viszont nem játszik (márpedig munkahelyen nem ez a cél), annak szerintem felesleges a Windows. Én például ésszerű alternatívának látom a közszférában a Windows helyett a Linuxot, akár egy saját kormányzati disztróval is.

Szóval szerintem PC marad, a Windows nem tűnik el, de csökken.

Új hozzászólás Aktív témák