Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
basszus, tényleg hagyjuk, mert már nekem ég a pofám, hogy minden egyes kérdésedet (amit te magad nyilván nem tudsz) pofonegyszerűen megválaszolom:
asztalon jobbklikk>indítóikon létrehozása>név: Nautilus (esetleg rootNautilus, vagy ami tetszik), parancs: gksu nautilus. mikor ráklikkelsz, kéri a jogosult jelszavát, és elindul.
ja, én meg azt nem tudom, window$ban meg tudod-e azt csinálni, hogy korlátozott júzer fiókban az asztalon csak admin joggal indítható progi ikonja van? én nem jobbklikk>runas, júzer kiválaszt a legördülőből, és jelszó, mert az hosszú.a csillagokat konkrétan csak terminálban nem rakja oda, guiban igen. most az volt a kérdés, van-e Linuxon, nem az ingyen. aki meg freeware-t csinál window$ra, nyugodtan csinálhatna Linuxra is . miért nem teszi? vagy miért nem adja a kódot, hogy más tehesse?
"Linuxon hogy krekkelsz egy fizetős progit? Sehogy. Ennyit a szabadságról.">hát ez tényleg jó mércéje az OS minőségének. amúgy nyilván nem igaz. miért ne lehetne zárt kódú, Linuxra írt programot krekkelni? ja, hogy nem szokás."Kevertem a parancsikon létrehozásával, ahhoz kell a terminál.">gondolom, kiderült már, hogy ahhoz sem kell.
-
Vladi
nagyúr
"Mellesleg az is értelmes húzás, mit ne mondjak, hogy a jelszó beírásánál nem ír ki csillagokat, aztán először nézed, hogy be van-e dugva a billentyűzet, aztán nyitsz egy jegyzettömböt, végigpróbálod a billentyűket, hogy mind működik-e leütésre, aztán beíráskor, ha hosszabb és speciális karaktereket is tartalmaz a jelszó, akkor még végignézed a billentyűzetkiosztást, hogy minden ott van-e, ahol kell, az y-tól a kötőjelig, aztán elkezdheted beírni a jelszót és reménykedsz, hogy működni fog elsőre, mert nem ütöttél mellé."
Az. Mondjuk ez csak terminálban van. A többi zagyvaságodat meg úgy oldom meg, hogy telepítéskor kiválasztom a billentyűzetkiosztást...
"de a KMPlayer olyan feature kínálattal rendelkezik, hogy nincs hozzá fogható lejátszó sem Windowson, sem semmilyen más platformon."
Te figyelj már! Ezt egyszer már megbeszéltük. Nem?
1. Az mplayerre épül, ami meg eredetileg linuxos.
2. Az smplayer tudja a kmplayer 98%-át. Ha a másik 2% miatt ugrálsz, akkor kicsit pihenj. -
zoltanz
nagyúr
"Jé, majd elfelejtettem, ami cucc, az Linuxon is fizetős. A cedega fizetős, a GIMP Pro fizetős, most meg itt van ez, ez is fizetős. Bezzeg a csúnya kereskedelmi Windows-on a freeware, zárt forráskódú progik lejátszák. Bezzeg Windows-os progikat, még ha nem is etikus, tudsz használni ingyen, Linuxon hogy krekkelsz egy fizetős progit? Sehogy. Ennyit a szabadságról."
Ezt gondold át mégegyszer azért.Wine mire való (nem kell Cedega)? Elárulom teljeskörűen támogatja a Win API -ra készűlt progikat.
Zárt forráskódú programokkal nincs elvileg gond ha stabil és csak eggyet futtatsz belőle. Mert ha nem előfordúlhat, hogy 2 zárt progi eggyszerre használ valamit és ha hiba történik az istense tudja a hiba okát ha zárt... (így lehet egy cégen számonkérni a sérelmünket, veszteségünket bírósági úton, ami néha nem olcsó mulatság.)
-
-
Sanyix
őstag
"Bezzeg a csúnya kereskedelmi Windows-on a freeware, zárt forráskódú progik lejátszák."
Hát ja a multiplatform lejátszók, amik egyébként linuxon is megteszik ugyanezt

Mellesleg ki nem szarja le a blurayt? Drága, elavult, pazarló formátum, ráadásul már nem is nagyon fog elterjedni, pont az elavultsága miatt, szóra sem érdemes. (és ha nem megy a lejátszás akkor az is csak a másolásvédelem miatt lehet, amit meg főleg le kell szarni, rohadjon bele a gyártó...)."Bezzeg Windows-os progikat, még ha nem is etikus, tudsz használni ingyen, Linuxon hogy krekkelsz egy fizetős progit? Sehogy. Ennyit a szabadságról."
Ezt a hülyeséget megint honnan vetted. Azt hiszed kitalálták hogy crack és akkor only for win?
lolÉn cedegáztam... persze nem vettem meg, piratebay volt a barátom ;)
Ennyit a tájékozottságodról.A jelszavas problémádról, meg: mi nem írja ki a jelszót? Én akárhol néztem, kde, és gnome alatt is kiírja mindenhol, csak pöttyök formájában.
Karaktereket nemtudod hol vannak? Hát akkor csak magadat okolhatod, mert az ubi telepítő végigkérdez pár karaktert, és aszerint megfejti hogy milyen billentyűzetet használsz HIBÁTLANUL. Ha te elnyomtad az a te hibád... Én se morgok mert a win még csak ennyit se tesz meg, és kézzel kell kiválasztanom a HU 101-es billentyűkiosztást.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Assetto Corsa Rally
- Mobil flották
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Trollok komolyan
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PH! Szakszervezet
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X3D + Strix B550-A + 32GB Corsair Dominator + RX 7900 XTX NITRO+ 24G + 1200W 80+ plat
- HP ZBook Fury G8 - RTX A3000 - ajándék dokkolóval és laptop hűtővel
- Heatkiller Tube 100 D5 - full extra
- Gigabyte AORUS 17 - i7-12700H - RTX 3070 Ti - 32GB RAM - 1TB M2 SSD -FHD 360H- eredeti csomagolásban
- DDC Pumpa kiegészítők: top, bottom (hűtőborda), tartály,
- Xiaomi Smart Band 8, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3937, 100% Akkumulátor
- NJOY Szünetmentes + AVR Horus Plus 2000, 2000VA, 1200W, Line-Interactice, LCD Touch displa PWUP-LI20
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

lol