- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
Én is kipróbáltam a legújabb Ubuntut, de feltettem a Linux MINT 15-öt is. Nos, a rendszer maga még tetszene is, de hogy 2013-ban egy rohadt képernyőkezelést nem lehet megoldani rendesen, az vérlázító. A monitorom nem DVI-s ezért azt írja a kedves, hogy "unknown" és hiába van feltéve a legújabb Nvidia driver, a felbontást 1024x768 nál nagyobbra nem lehet beállítani! Amikor utánanéztem a problémának, kiderült, hogy ez egy régóta ismert helyzet, a megoldás pedig az, hogy terminálban faszakodjak egy sort megint. Amit bár meg is tettem, minek hatására 1 óra szenvedést követően ugyan sikerült feltenni a monitorom natív felbontásának számító 1920x1080p-t, ám reboot után az egész elszállt a fenébe...
Szóval miről beszélünk kérem szépen? Ettől a rendszertől várjuk, hogy a mezei user aki csak használni szeretné, örömmel álljon át? Amikor egy szimpla minitorfelbontást nem lehet beállítani a terminálos szarakodás és buzulás nélkül? Most az, hogy az Intel chipsetet alapból milyen hatásfokkal kezeli, nem is ejtek szót, de az sem segít a terjedésben, hogy a tárolón kívüli, netről letöltött fájlokat csak terminálban lehet indítani és telepíteni. Hogy miért nem csinálnak már egy .exe-hez hasonló, egyszerűen futtatható megoldást, azt sose fogom megérteni. Miért kell egy letöltött driver installálásához a hülye terminál, és miért nem lehet egyszerű rákattintással indítani, amiko GUI-ra épül az egész disztro?
Ez így a büdös életben nem fog elterjedni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Beköszöntött az űrinternet kora
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mikrotik routerek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" i5-1035G7 8GB 256GB 1 év garancia
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H170 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB ZALMAN S2 TG A-Data 600W
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő