Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
Én is kipróbáltam a legújabb Ubuntut, de feltettem a Linux MINT 15-öt is. Nos, a rendszer maga még tetszene is, de hogy 2013-ban egy rohadt képernyőkezelést nem lehet megoldani rendesen, az vérlázító. A monitorom nem DVI-s ezért azt írja a kedves, hogy "unknown" és hiába van feltéve a legújabb Nvidia driver, a felbontást 1024x768 nál nagyobbra nem lehet beállítani! Amikor utánanéztem a problémának, kiderült, hogy ez egy régóta ismert helyzet, a megoldás pedig az, hogy terminálban faszakodjak egy sort megint. Amit bár meg is tettem, minek hatására 1 óra szenvedést követően ugyan sikerült feltenni a monitorom natív felbontásának számító 1920x1080p-t, ám reboot után az egész elszállt a fenébe...
Szóval miről beszélünk kérem szépen? Ettől a rendszertől várjuk, hogy a mezei user aki csak használni szeretné, örömmel álljon át? Amikor egy szimpla minitorfelbontást nem lehet beállítani a terminálos szarakodás és buzulás nélkül? Most az, hogy az Intel chipsetet alapból milyen hatásfokkal kezeli, nem is ejtek szót, de az sem segít a terjedésben, hogy a tárolón kívüli, netről letöltött fájlokat csak terminálban lehet indítani és telepíteni. Hogy miért nem csinálnak már egy .exe-hez hasonló, egyszerűen futtatható megoldást, azt sose fogom megérteni. Miért kell egy letöltött driver installálásához a hülye terminál, és miért nem lehet egyszerű rákattintással indítani, amiko GUI-ra épül az egész disztro?
Ez így a büdös életben nem fog elterjedni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Autós topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ubiquiti hálózati eszközök
- A Temu diktál Magyarországon, a hazai e-kereskedők fulladoznak
- Synology NAS
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- újszerű iPhone 16 Pro 128GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB Megkímélt,Kártyafüggetlen 1cm karc a kijelzőn. 1 Év garanciával!
- Apple iPhone 13 128GB 100% Akku Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év garanciával!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 9900K / RTX 3070Ti / 64GB DDR4
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design R5 FSP 850W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF VG34VQL3A 34 180Hz VA 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest