- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fLeSs
nagyúr
xbitlabs teszt: [link].
Rengeteg játék van, amiben inaktív a CrossFire, ez a baj a dupla GPU-s videokártyákkal.
Nálunk a 3870 X2 jól teljesített, de én valszeg akkor sem vennék ilyen kártyát ha lenne rá pénzem. -
Hemi 426/RT
aktív tag
azért ez látványra ott van!
ez tetszik! -
Anthony28
őstag
válasz
AMD Power #492 üzenetére
Köszi!
Készül a Call Of Juarez teszt is, meglátjuk milyen lesz, de sztem csak a Crysis tesztben teszek említést róla jó pár darab hiányolt nagy felbontású screenshot társaságában!Ígérem pótolva lesznek a Crysis screenshot-ok is a tesztelt felbontásokon!
Lehet belejönnék a játék tesztelősdibe, csak qurvára időigényes, és a kutya nem fizeti meg, tehát ha ezzel foglalkoznék felkopna az állam.Persze csinálnám én nagyüzemben is, ha valaki megfizetné, vagy szponzorálna.Remélem felfigyel valaki a tehetségemre...
-
AMD Power
titán
Jó ez a kis teszt. Végre villant az ATi is.
-
Anthony28
őstag
Még nem!
De ha lesz időm kitaláltam mit is fogok csinálni... 32bit teszt XP kontra Vista, és 64 bites teszt amiben a 64bit xp és a vista fog szerepelni. Szvsz nem rossz elképzelés.
Olvass bele a logout blogomból kiindult topikba! 1 nap alatt 120 hsz! Jobbnál jobb elméletekkel
-
Anthony28
őstag
Nemrég láttam egy 3d06 tesztet G92 GTS SLI vel. 17,3k-t dobott.Ebből kiindulva...khmmm.Nem lesz jobb a GX2 az X2-nél, de persze ez szintetikus teszt és a játékok a fő szempont, tisztában vagyok vele.
De csak 1000p-tal kevesebbet dobott egy tuningos quaddal asszem.Az azért nem kevés 3d06 viszonylatban.
Főleg ha a GX2 csak 2db G92 GT GPU-t kap.Akkor akár lehet nagyobb is a különbség.
-
theniel
aktív tag
Hát igen.
Tulajdonképpen az a kérdés már, hogy ki melyik játékkal akar játszani.
De a crysis mellett legyen mondva, hogy én procicserével (6750@3200-ről 8400@3600-ra) jelentős gyorsulás értem el, játszhatóvá vált 1680*1050 8*AA mellett high-on. Igaz még messze van a normálistól. Szóval tud a játék gyorsulni, ha jobb hardware-t kap.
Gondolom a 2 GHz-en rohanó ddr3 ramok is dobnak majd rajta úgyhogy talán év végére már lehet olyan gépet összerakni, ami viszi a crysist.
Az mindegy, hogy hogyan fogják hívni NV-ék az új karit. Jobb is lenne, ha nem 9000-es lenne a széria, mert talán az mutatná, hogy valami új kezdődik és tényleg lényegesen gyorsabb GPU-k jönnek. -
theniel
aktív tag
Azért azt nézve, hogy agyonbutítva szar ramokkal milyen erős lett a G92 a GT és GTS típusok esetében, akkor azért kinéz majd egy durva gyorsulás NV részről, amikor megfeleő környezetbe helyezik a G92 GPU-t és végre kiadják a 9800 GTX-et.
-
Anthony28
őstag
Lehet menni fikázni hogy milyen szar lett...
-
Dare2Live
félisten
válasz
Anthony28 #469 üzenetére
UT3 motor azért jobb tesztre mert a köv 2-3évben UT3 motorral jön 10-15 játék, köztük van pár nagyon igéretes eközben Crysis motorral meg tudtommal 1 azis MMO és 2010re igérik.
Ha crysis motorral jönne a köv 2-3évben 10-15 játék akkor azt forszíroznám: Azt tartanám meghatározónak és az érdekelne amikor VGAt veszek.
-
Gaboman
nagyúr
-
Anthony28
őstag
válasz
gombcomp #467 üzenetére
Köszi, akkor megveszem az üzletben az eredetit.
Dare2Live: Ja ja! Az UT3 motor szvsz. jobb mint a Crysis motorja, és nem azért mert Ati-kon jobban megy az UT3 hanem mert mind a 2 gyártó kártyáival megy játszható módon!Én UT3-mat GTX-el is 1680-ba toltam! Szóval sokkal kompatibilisebb és szimpibb is az UT3 motor.
-
Dare2Live
félisten
"és ők biztos lehetsz benne hogy kifizetik a 40-50E Ft-al többet a 15-20% gyorsulásért."
3870X2nél nem feltétlenül 15-20% ért adnak 40-50Eft, hanem sokszor 40-50-60%ért, ugyanis ennyivel ver egy G92es GTSt.
Ált mindig az UT3al dobálozok mert kegyetlen sok játék fog Ut3ra alapulni: Mondhatni, hogy a jövő legmeghatározobb motorja.
[link]139/83 = 67% al veri el a 3870X2 a G92es GTSt. (Oké nincs AA de 1920*ban nemsírok érte.)
-
Gaboman
nagyúr
válasz
gombcomp #464 üzenetére
Ez így még szebb eredmény tőle!
Mert a Q6600 2.66Mhz-en az életben sem hozza ki a maximumot az X2-ből!
Majd 3500-4000Mhz között talán már igen,akkor még nálad sokat kell hogy javuljon minden games és markokban is az ereményed.
Azér arra kiváncsi lennék 4000Mhz körül mit is tud ha alapon ilyen eredményt produkál.
Nekem a procim 3000Mhz-en ment azt 13FPS-el így is el volt maradva a Crysis.
Hát nem semmi,grat hozzá!
Esetleg 3000-en megpróbálod vagy fölötte is? -
gombcomp
senior tag
Reklamáltad a Crysis teszteket!
Újra raktam a teszt-rendszeremet,ezúttal XP32-Corp.Eng.+SP3,ATI-Cat.8.2.
Minden alapon!!!! (mivel a 3870 X2 tunning még nem megoldott).Azért nem rossz kezdet.Készitettem 3DMarkokat is,több száz pontos javulás ott is!
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #457 üzenetére
Vagy 4-t mert megteheti!!! Esetleg a cf-hez még vehet ageia karit!
Gaboman: aki így csinálja az meg is érdemli, és annak a szülei is megérdémli!
-
Gaboman
nagyúr
A lényeg az hogy sokakat nem érdekel az ár!
És megveszik a jóval drágább konfigot 10-15FPS külömbségért csak hogy az legyen a leggyorsabb.
A valóság hogy sok FPS és pontvadász ember van akiknek ez a lényeg és ők biztos lehetsz benne hogy kifizetik a 40-50E Ft-al többet a 15-20% gyorsulásért.
De a Crysisnál tényleg jóval gyorsabb az SLI.
Akiknek ez a game a lényeg biztos hogy ezt veszik. -
Gyuri27
félisten
válasz
Anthony28 #451 üzenetére
Rengeteg előnye van ennek a vga-nak szvsz. A teljesítményén meg még a driverek javítani fognak. Sajna ez most a trend. Jön a hardver uttánna meg folyamatosan a driver.
Egyébként ha az nv kihoz egy x2-s karit szerintem vége lesz az alaplap gyártásnak náluk. Mert akkor nem nagyon vesz senki nv-s lapot. Persze még az sli-t akkor is el lehet adni az intelnek -
Anthony28
őstag
válasz
Armando_19 #452 üzenetére
Game benchek-ig még nem jutottam.
Majd telepítés után!
-
Anthony28
őstag
Igazából én is úgy gondolom ahogy te.
Pedig nem vagy sem Ati fan se NV fan.Mind a 2 kártyagyártót objektíven próbálom kezelni de ami tény az tény.GTX után lényegesen szebbnek látom az X2 képminőségét akár 3dmarkok alatt is!
Tehát a szörny-ről egyenlőre az a véleményem hogy nem szolgált rá a negatív kritikára.Bár ez a vélemény már erősen szubjektív!
-
mokus1
addikt
Bocs hogy ide irok de a topikban nem válaszolnak
van laptopban egy Geforce 8600M GT videokari drivert szeretnék frissiteni és elvenni tőle azt h ne adjon a rendszermemobol neki memot. -
Gyuri27
félisten
Bővebben? Szerinted mi a mindenkire vonatkozó valóság?
Mert ok, hogy szidják az okosok az x2-t. De mond meg mi értelme crysis alatt a 8800gt sli-nek? Mert aki már két gt vesz nem hiszem, hogy gyertyát gyújt Szűz Máriának, hogy very high 1280x1024-n 32 fsp-t porukál ez a combó. Arról nem beszélve, hogy így szükség van egy sli lapra is, ill két ventillátor zajong és tápból is kell másik.masterful87: ott az x2 is olcsóbb.
Anthony28:446# köszönöm, hogy valaki érti miről beszélek.
-
masterful87
senior tag
válasz
Anthony28 #447 üzenetére
[OFF]Én ilyen pontok után elgondolkodnék, hogy a 3DMark lesz a kedvenc játékom!
Szép eredmény... nekem a konfigommal full alapon minden 11850 pötty lett...
Kerestem másik 06-os eredményt és elsőre ezt találtam: [link]
Mondom ez iszonyat kevés, megnéztem a procit, utána a tiedet is, és konstatáltam, hogy bizony a te procidnak is azért olyan eszeveszett magas az órajele, hogy minden utolsó fps-t kitudjon hajtani ebből a videókariból!
MOD: közbe észrevettem, hogy azt a majd 10000 pontot kicsit magasabb felbontásban érte el, mint a "szabvány"!
Nemrég került legeslegelőször 3DMark a kezembe, és nekem ez új!
Jó tudni, hogy ez így működik... meg ahogy számolgattam a pontjaidat a proci pontok is valami szerint beleszámítanak, de nem 1/4 meg nem 1/5, mert ezeket már számoltam, valahol a kettő között!
[/OFF]
De akkor felmerül bennem a kérdés: miért nem elég egy VGA-CPU párválasztóhoz egyetlen 3DMark teszt? Hiszen ha egy procival kap az ember x pöttyöt, aztán procicsere és többet kapott ugyanolyan beállítások mellett, akkor ezek szerint az első proci kevés volt!
Vagy rosszul gondolom? -
Anthony28
őstag
Még mindig nem tudtam telepíteni...tehát az összeszemetelt Vista64 en néztem meg mit tud a 8.2 driver.Igaz ezek szintetikus tesztek,a VGA-t nem húztam, de lehet irányadó a játékok alatt nyújtott teljesítményt illetően is.Ha lesz időm telepíteni mindenképp megnézem játékok alatt is mert most annyira nagy a káosz a gépemben hogy a Crysis GPU teszt amikor az eredményt kellene összegeznie a végén már error-ozik!
1-2 irányadó 3dMark eredmény: [3d03 65317p]
[3d05 27242p]
[3d06 18344p]A 3d eredményhez hozzátartozik hogy 8.1-es driverrel 17030p környékét kaptam...fogalmam sincs mitől ugrott meg ennyire.Reméljük hogy az új drivertől, amit játékok alatt is kamatoztatni fog a szörny!
-
Anthony28
őstag
Abba igaza van Gyuri27-nek hogy mindenki a G92 GTS SLI-hez és a G92 GT SLI-hez viszonyítja...a GTS SLI minimum 35k-val drágább.A GT pedig 20k-val mert senki se ref. hűtéssel használja és mert az átlagára 55-60k környéke.
Azt is figyelembe kellene venni hogy akinek már van lapja és jó rendszere, meg egy P35 stabil deszkája, amit az egekig lehet tuningolni, az bele fog e vágni egy SLI-s konfig összeállításába azért a pár % többletért.Mert lapcsere az mindenképp kell a videókártya cserén kívül.Én személy szerint pedig nem respektálom a Nforce 680i,780i-s csippeket, amik jelenleg a legjobbak...SLI ide vagy oda a P35 mint csippszett jobb. Tehát aki nem új gépet rak össze annak az X2 mindenképp jobb választás, főleg ha lapot is kell cserélnie. Nálam ez szóba se jöhetett mert a P5K Premium-ot minőségben,teljesítményben egy Nforce-os lap se közelíti meg.Ezért maradt a Single Card megoldás!
Aki pedig új SLI-s premium kategóriás rendszert rak össze az meg jóó mélyen nyúljon a zsebébe ha 680i,780i lapot szeretne mert az áruk irreálisan drága, és akkor még a 2db GT-ről nem is beszélve. -
Gaboman
nagyúr
-
wwenigma
Jómunkásember
exe atnevezessel valtoznak ATi eredmenyei? Nem? Akkor vagy nem csal, vagy csak okosan csinalja.
Kihagy a képi megjelenitesekbol olyan dolgokat, amit a programozo odaálmodott? Nem. Vagy csak okosan csinalja. Pénzel játékgyártót, hogy az alapból az ő karijaira optimalizaljon? Nem. Vagy csak okosan csinalja.
Tény, hogy az nV sokmindent bevallalhat ekkora reszesedessel, de elobb-utobb kipukkan a lufi.
Offed OFF.
-
Anthony28
őstag
Sztem a Crysis-t ahogy megírták úgy ahogy van kula.Meg Quad Core Ready aztán 2 magot se használ ki.Gondolom az 1 GPU-ból is csak felet használ.
Azért kíváncsi vagyok Vista64bit alatt mennyivel mennek jobban az NV-k.Mert a GTS tudjuk hogy optimalizálva van ami a Crytek-NV susmus következménye.
A 22fps-t pedig a GTX OC-m tudott ami szintén támogatottabb Crysis alatt mint az Ati-k. De persze nézhetünk egy tesztet bármikor Stalker alatt ha gondolod...ott nem 22fps lesz, max NV részről.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
masterful87 #422 üzenetére
Igazából a GTX-szel nem érdemes már számolni, mert a boltok már csak a beragadt készleteken adnak túl. A G92-es GTS kb. ugyanolyan gyors, azt kéne hozzáviszonyítani.
-
masterful87
senior tag
Elolvastam az összes hsz-t, titkon abban reménykedve, hogy valaki összegezte a kapott fps-eket... de ennyire nem egyszerű az élet!
Tehát kénytelen voltam magam cselekedni, úgyhogy az összes kapott fps-t összeadtam és utána a HD3870X2-t vettem 100%-nak! Íme:
ATI HD3870 X2 506 fps
ATI HD3870 CF 536 fps
8800GT SLI 494 fps
8800GTX 417 fps105,9% ATI HD3870 CF
100,0% ATI HD3870 X2
97,63% 8800GT SLI
82,41% 8800GTXEgy másik teszt összegzése, igaz ár szempontjából:
[link]
Ami nagyon érdekes, hogy míg egy PowerColor HD3870X2-t 410€-ért/~102 500Ft mérnek, addig egy 8800GTX-et már 330€-ért/~82 500Ft!!!
Pedig a 8800GT és a HD3850 ára átszámolva egészen rendben van... de ez a full olcsó 8800GTX...de a HD3870X2 ára is kábé jó, ergó az ár/teljesítmény besorolásuk helytálló!
-
Oliverda
titán
Az egyik nagykerben (már) 88.790+FA az ASUS X2.
mod: a Sapphire meg 78.900+FA
-
arpi6k
addikt
Eddig egy 450es Asus tápot használtam HD2900XT-vel gond nélkül. Ezt is fogja vinni a tápom?
-
v.tom
őstag
válasz
antikomcsi #390 üzenetére
Igaz, nme is kételkedek benne, de a 8800gt sem éppen egy gyenge kari. Főleg 2 együtt. És ennyire ráver az x2. Persze lehet hogy én elfogult vagyok, most is crossfire-t használok. De én nagyon elavult karikkal.
Egyébként szerintem nem kéne hogy a dual gpu-s kariké legyen a jövő. Inkább a két magot vagy esetleg a hagyományos egyet kéne erőltetni.
-
Firestormhun
senior tag
-
gergo19
aktív tag
Várjuk az X2 tulajoktól a teszteket az új driverrel. Remélem reggelre már lesznek finom friss ropogós tesztek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Xiaomi Pad 7 Pro 11"2 / 8GB/256GB / Szürke / Újszerű állapot / 1 év garanciával / Csak WIFI
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest