Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Micro Four Thirds
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Steam Deck
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Raspberry Pi
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
Eredetileg Beats by Monster volt a dolog, és mivel a Monster értelmes minőséget gyártott, így akkor pusztán túlárazott volt, de jó minőségű. 2011-ben miután a HTC felvásárolta következett be a szakítás a Monsterrel és akkor lett Beats by Dr. Dre belőle, ki tudja kihez került át a gyártás. Na ebben az időben született cuccok kifejezetten silány minőségűek lettek.
Amennyire olvasgatom a v2.0-és verziók viszont kifejezetten jóra sikeredtek még mindig basszusra van kihegyezve, de már tényleg felső kategória felé közeledik és eléri a 30e fülesek kategóriáját, persze a 80e-s saját szintjén... Szóval az "enyhe" túlárazás megmaradt.@Khelben: Egy szóval se mondtam, hogy rossz lenne, de ez nagyon mellék piacuk, és tényleg van hasonló minőségű olcsóbb alternatíva.
-
nubreed
veterán
válasz
dealerman #47 üzenetére
Nem tudok teljesen egyetérteni ezzel a listával.A Sony nekem iszonyatos csalódás az utóbbi pár évben. Szarabbnál szarabb füleseket hoznak ki, próbáltam jó párat, tudom miről beszélek. Ellenben az Audio Technica nincs a megfelelő helyén, abszolút a top kategóriában, az első 3 hely környékén kéne, hogy legyen. Iszonyú jó minőségű fülesei vannak, nagyon jó ár/érték aránnyal, sokkal jobb elismerést érdemelne. Ugyanabban a kategóriában egy AT fényévekkel megelőzi hangminőségben a Sony cuccait. Pedig régen szerettem a Sonyt, de útközben valahogy nagyon elrontottak valamit. Most a fülesekről beszéltem, szeretném hangsúlyozni, Sony fejeseket nem volt alkalmam próbálgatni az utóbbi időben, ott lehet, hogy jók.
-
Khelben
nagyúr
A Plantronics-nak meg elég kevés köze van a szórakoztató elektronikához, pusztán van ott is pár termékük, bár nem tudom minek...
Ezzel azért vitatkoznék, már a második fülhallgatót koptatom tőlük, simán versenytársai az árkategóriájukban a Panának, Sennheisernek vagy akár a Sonynak.
-
Akos1994
aktív tag
"EQ az egész"
Én valami huszonezres Beats fejhallgatót próbáltam ki annó, az is ugyanezt a szisztémát követte, valami filléres legalja membrán, talán csak arra figyeltek,hogy érzékenysége nagy és ellenállása kicsi legyen és ezért nagyot szóljon + treble és bass az egekben, középtartomány meg semmi.(jó mondjuk itt nem lehet eq,hanem alapból ilyen karakter..) Nigger zenékre meg tuci-tucinál leszakad a füled az egybe ömlő kontrollálatlan basszustól, a magas intenzíven csörömpól, emiatt van egy (ál)dinamikus hatása, de amúgy botrányosan szar az egész ahogy az ember zenét is akarna rajta hallgatni.
-
mekker
őstag
BeoPlay A9 650k JMF - igazi kamu cég.
-
vicze
félisten
válasz
dealerman #47 üzenetére
Ez a cikk borzalmas, aki írtam konkrétan 0 hozzáértéssel rendelkezik. Én nem nevettem inkább sírtam..
"Végül az utolsó és ezek közül a legkevésbé, ám azonban mégis rossz hármas közé a Bose, az Apple és a Panasonic gyártmányok jutottak be."
OMG... Bose max. drága, de konkrétan az egész piacon nincs olyan zajszűrés mint azokban, messze messze kiemelkedik. Panasonicnak vannak olyan felső kategóriás cuccai, hogy csak na."A Sony talán a legfurcsább eleme a listának, hiszen nem a fülhallgatóikról híresek"
Na itt letettem a hajam.
A Plantronics-nak meg elég kevés köze van a szórakoztató elektronikához, pusztán van ott is pár termékük, bár nem tudom minek...Ha ez egy újságcsikk lenne, az mondanám gyűrd össze és dobd ki, mert annyit nem ér mint a papír amire nyomtatták.
-
kromatika
veterán
Serintem nem lesz számottevő változás minőségben.Az egész csak marketing. (off.A HP meg a pavilion esetében inkább a mostani hűtés lecserélésén kellene változtatni,mert az elég gázos.A felhasználok is jobban örülnének ennek a változásnak.)
-
válasz
dealerman #47 üzenetére
Azért lássuk be, hogy ez a cikk, az eredetijével együtt a szakértelem szikráját is nélkülözi. Idézek az eredeti cikkből, kérem, hogy mindenki csendben, csak magában röhögjön.
"After gathering the specs, review scores, and features for nearly 3,000 headphones—from budget earbuds to full-featured DJ pairs—we scored every product out of 100, based on the following factors:
75% – expert reviews (CNET, Wired, TechCrunch, What HiFi, Good Gear Guide, PC Mag)
25% – specs and features (frequency, sensitivity, noise canceling, etc.)"Külön fetrengve röhögést érdemel, hogy az egyik legnagyobb, a Beyerdynamic kimaradt a fejhallgatógyártók általuk elképzelt listájáról.
-
dealerman
aktív tag
"Az utolsó tehát az amerikai Plantronics lett, ezt a Beats by Dre követi, majd a Skullcandy zárja a sort. Ezt a hármast a Time felfújtnak és használhatatlannak titulálta, a legrosszabb viszont az, hogy mennyire nem reális a termékek ár-érték aránya."
-
Cogwheel71
tag
Azért azt tegyük hozzá,hogy a b&o elsősorban a dizájnjáról volt híres,nem a hangzásáról...
-
ALBY
senior tag
Nem az lehetett a baj hogy folyton feljött a víruskereső a Beats miatt ???
-
gabesz199
csendes tag
Ha gondoljátok felveszem mire képes az Asus n750jk-m abba is ez a Bang & Olufsen van
youtube ra mondjuk feltudom tölteni
-
Bazsee71
őstag
válasz
kakuk.tamas #10 üzenetére
Igen, nekem is ilyen ASUS-om van. Hangosabban szól, magyarul tud becsületesen visítani, de ennyi. Amíg nem volt DAC-om, addig az EQ-t kilőttem, SonicMaster programot pedig fel sem telepítettem, mert botrányosan mű hangja volt.
A Bang & Olufsen márkánál is inkább a pár évtizeddel ezelőtt befuttatott nevet kell megfizetni, méghozzá bőségesen.
-
vicze
félisten
Persze, de most laptopokról beszélünk, nincs külön a Codec(külön nyákon), nincs árnyékolva, így kb. tökmindegy. Nézd meg az új MacBook alaplapját, az egész kisebb mint a tenyerem, ott aztán nincs semmi ilyesmire hely.
Ezért írom, hogy "azt jó napot", nem csinálnak ezekkel az égvilágon semmit. PC- gyártók raknak rá egy csili-vili EQ SW-t azt kész.
Eddigi kedvencem az volt mikor a Creative SW-jét húzták rá xy gyártók codecjeire, és Creative neve volt természetesen feltüntetve, na pont ilyen a Beats meg a B&O logó is. -
Valóban van a Garageband, ami egy teljesen használhatatlan szoftver, mégis sokan küszködnek vele, mert a Macen ott van. (fordított ok-okozat) Emellett van a Logic, ami egy használható és csak Mac-re íródott szoftver, amit szintén sokan használnak. És itt már megállja a helyét az állítás. Vannak olyan funkciói, ami miatt érdemes lehet Mac-et venni, ha valaki ezt szokta meg. De azért Windowsra is vannak hasonló (és hasonlóan jó) szoftverek. Szóval ez se lehetne muszáj ok, ha nem lenne a "mert csak".
-
A Macnek valóban a nullánál jobb hangkártyája van, de ha valakinek tényleg kell egy normális hang, arra ott vannak az USB-s hangkártyák, azt egy Mac sem helyettesíti. A zenészek nem ezért vesznek Mac-et. Annyira azért nem jó, hogy akár egy demót fel lehessen vele venni. A pontos ok a miért ne mögött lapul. Egy művész fejébe ne próbálj értelmet belelátni.
-
Smiley
addikt
Azert meg nem olyan oregek
A mostani mac-ek is igen jol szolnak, viszont az IntelHD-tol nem vagyok elajulva, olyan tompa az egesz egy Texas Instruments kartya utan, mondjuk ez egy normalis fulesen hallhato a leginkabb. Nekem pont ezert nem lesz soha pc-s laptop-om, az osszes szarul szol, arrol nem is beszelve, hogy rondak, es vilagit rajta minden mint egy karacsonyfa. -
nubreed
veterán
Lehet, hogy ez csak egy újabb parasztvakító marketing fogás de azért a B&O -t és a Beatset nem lehet egylapon említeni, a B&O fényévekkel megelőzi a Beatset, szóval ez amúgy egy nagyon jó döntés a HP részéről, úgy is túl sok gyártó állt be már ebbe a Beats kamu prémium hangzás őrületbe.
-
válasz
Lolka Bolka #22 üzenetére
Sajnos ez az upgrade csak az árcímkét érinti, mást nem.
-
Krix
őstag
Rá is férne a HP notikra egy kis zenei kezelés. Én egy 840-et használok, de az alaplapi hangeszköz ezen sem alkalmas konferencia hívásra. Ezért mindenki kap hozzá rögtön egy USB-s headszettet. Minden egyes egér mozdulat és processzor freki váltás behallatszik. Van még 650-es és 450-es is a cégnél, hát azok is hasonlóan sz@rok hang szempontból...
-
Lolka Bolka
aktív tag
"....tetten érhető majd a kezük munkája." Reméljük az árazásban majd nem annyira.
-
-
Khelben
nagyúr
Asus N751-ben volt szerencsém a B&O hangzáshoz. Pont ugyanannyit ér, mint az összes többi laptophangszóró (semmit).
-
gerii
addikt
Egy 8xxx-es Elitebooknak is olyan f0s a beépített hangszórója, hogy kb semmire nem jó, brutál rossz, a telefonom szebben szól, szóval kellene valamit alakítaniuk.
-
Lewzke
őstag
Ahogy mondod, az EQ olyan mint a szarnak egy pofon. Majd akkor lesz prémium módosítás ha normálisan megoldják a DAC tápját és nem kötik egyenesen az 5V-os vonalra, a jelútban lévő alkatrészeken nem spórolnak, raknak a kimenetre egy normális műveleti erősítőt. Ezek nem földönkívüli technológiák, bagó, csak manapság felárat kérnek még az anyatej zsírtartalmáért is.
-
vicze
félisten
"az alaplapra integrált hangkeltőt felpofozzák kicsit"
Ahhoz bizony még véletlenül se nyúlnak.
Ha mutatsz a laptopokban bármi HW módosítást, ami Beats-t részéről jön, veszek egyet... Már a HTC-k esetén is fájó volt mikor elkezdték bizonygatni egyik topikban, hogy a Qualcomm DAC és DSP-t külön gyártják nekik Beats "módosításokkal". Majd lefordultam a székből.
EQ az egész.@cucka: Nem tudom mire gondolsz a videóban a hang csak alá van keverve nem tudom mire gondolsz. A Perfect Lie elég stílusos hozzá mondjuk.
Lásd feljebb.
-
Daywalker
addikt
válasz
Ha elolvastad volna a hírt, akkor nem kellett volna kérdezni
-
Lewzke
őstag
A beépített hangszórók nem zenehallgatásra valók, maximum háttérzenének és casual dolgoknak, az viszont jó lehet ha az alaplapra integrált hangkeltőt felpofozzák kicsit mert elég értelmetlen a fejhallgató kimenet ha zajos a legtöbb érzékeny in-ear monitorral. Nem mindenki hordoz magával nagy méretű dögöket, amikor az IEM megoldások is tökéletesek, elfér a zsebekben stb.
-
cucka
addikt
válasz
Az Asusnak voltak ezzel reklámozott cuccai.
Amúgy a legolcsóbb Bang&Olufsen agybadugós füles is 160 dollár, és ez két műanyagház két hangszóróval meg dróttal.
Egy HP notiban a hangszórókra számolt költség mennyi lehet? 1 dollár 20 cent? -
kakuk.tamas
addikt
Már volt B&O-os hangrendszerrel ellátott notija valakinek, nem? Én így emlékszem...
(De persze a tévedésem jogát fenntartom!)
-
cucka
addikt
Egy HP 650-est használok, ennek olyan hangszórói vannak, hogy egy konferenciahívás lebonyolítására is csak korlátozottan alkalmas. Nem ez az első HP noti az életemben, élek a gyanúval, hogy ez a B&O váltással kapunk egy beépített EQ-t meg egy feliratot, a hardver marad ugyanaz a legalja szemét, ami a HP notebook-okra általában jellemző.
(Amúgy jó lenne, ha a PH-s notebook tesztek erre is kitérnének, mert alapvetően erre kéne jó legyen egy notebook hangszóró. Nem pedig leírni minden notinál, hogy nem szól rajta jól a zene - ami nyilvánvalóan soha nem fog, mert fizika)(#6) vicze1
Amúgy ez a Beats hangzás a linkelt videóban szerintetek jó? Nekem az első érzésem az volt, hogy ilyen lenne a hangja ha belefinganék a hangszórókábelbe.. -
vicze
félisten
A Beats-et is "zseniálisan" csinálták.Kicserélik a logót az SW-ben és kész is vannak.
-
tjb007
nagyúr
Főleg a tableteknél egy körömnyi nagyságú hangszóró mellett...
-
hemaka
nagyúr
Rosszabbul nem jártak, sőt...
-
moonguru
őstag
Bang&Olufsen hangkártyát akarok de azonnal!
-
elefant
őstag
azta
-
gerii
addikt
Éljen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Egy sokkal komolyabb, noha kevésbé populáris márkára vált a vállalat audiorészlege.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Microsoft Excel topic
- Micro Four Thirds
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Crative Gigaworks S750 7.1 szett+ Sb X-fi titanium karival
- Asus ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI Alaplap
- Samsung Xcover 4 STRAPA-Okostelefon, Garanciával, Üzletből
- Samsung Galaxy Xcover 4s 3G/32GB , Androidos Strapatelefon, Üzletből
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest