A HP szakított a Beats Audioval, de ezzel nincs vége a "prémium" hangzásnak

Mint az köztudott, az Apple tavaly felvásárolta a Beats Music-ot és a Beats Electronics-ot, vagy közismertebb nevén azt a vállalatot, amely a Beats by dr Dre nevével fémjelzett hangeszközöket, fej- és fülhallgatókat, audioszoftvereket kínálta, és számos más vállalattal működött együtt – PC-s vonalon épp a HP-vel. Az Apple színre lépését követően kérdésessé vált, hogy az ilyen típusú együttműködések meddig fognak élni, vagy egyáltalán lesz-e lehetőség meghosszabbítani, és ha igen, milyen feltételekkel. Nos a szerződésekre nincs rálátás, de mivel a HP meglehetősen hosszú ideje működött együtt a Beats Audioval, így a mostani szakítás inkább tűnik kényszerű, semmint szükséges lépésnek.

Hirdetés

Minden bizonnyal a váltás nem egyik napról a másikra történt, hanem jó ideje dolgoztak már, hogy végleges helyettest találjanak az audiorészleg élére, azaz a Beats helyére, hiszen a szakítással párhuzamosan jelentették be új partnerüket, a Bang&Olufsent (aminek része a mobil termékekre fókuszáló Bang&Olufsen Play márkanév is). A vállalat egyébként nem csak hifi fronton ismert, hanem a PC-s iparágban is, hiszen az ASUS-féle SonicMaster technológia is a B&O kötődésű IcePower-rel kooperál.

A megállapodás értelmében a B&O finomhangolja a HP egyes PC-inek, notebookjainak és táblagépeinek hangzását, illetve később a B&O nevével fémjelzett kiegészítők is elérhetőek lesznek. Az ígéretek szerint ez a fajta finomhangolás több lesz szimpla szoftveres okosításnál, és túlmutat a hangszórók kialakításánál, ugyanis ígéreteik szerint az alapoktól, azaz az alaplapra integrált audio-áramköröktől kezdve az audiocsatlakozóig tetten érhető majd a kezük munkája.

A közeljövőben a HP Spectre, OMEN, ENVY notebookokon és néhány vállalati PC-n találkozhatunk majd a Bang&Olufsen márkanévvel, illetve a Bang&Olufsen Play is megjelenik majd a HP Pavilion PC-ken, a vállalat táblagépein, valamint az említett audiokiegészítőkön. A B&O együttműködés jegyében az első termékek már idén tavasszal a piacra kerülnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés