- SSD kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
- = Zk = -
félisten
2gb dd3 mire jó? de most úgy frankón. mert nekem van 2gb ddr5...
-
Angel1981
veterán
válasz
Silentfrog #14 üzenetére
Pontosan, egyetértek!
-
zoltanz
nagyúr
Ahogy nézem a fogyasztás adatokat sztem tudnának kiadni DDR5-el (vagy hasonló) kártyát, kicsit visszafogottabb órajelekkel.
-
gabo9201
senior tag
Elmondanám neked, hogy egy 4870 (5770) szintű kártyára (ami ennek közel dupláját tudja) is elég tud lenni az 512MB ram. Persze vannak kivételes játékok, mint a GTA IV. Tapasztalatból mondom, hogy ez tényleg jobban ment az 1GB-s 4850-emen, mint az 512-es 4870-en.
De ettől függetlenül egy ilyen belépő szintű kártyára jobb lenne egy 512-es DDR5, mint 2GB DDR3 (főleg a 128 bit miatt). Kb. négy éve jelent meg a 4670-es széria és már ezeken is DDR3 volt 128 biten. Azóta eltelt 4 év és a belépő-közép kategória semmit sem erősödött.(#33) djculture
Nem, hogy egy 9800GT/GTX erősebb, hanem ami igazán szégyen, hogy egy GT240 is.(#34) Zso2
A 6450-ben igazad van, bár ez abszolút nem játékra van tervezve, hanem az alacsony fogyasztásra. De legalább annak az ára tükrözi is a tudását.
A 6570/5570 pedig nagyjából ezt a szintet üti meg amit ez a GT640 csak sokkal olcsóbb és Van belőle DDR5-ös változat is jó áron. A GT430/440 pedig szintén túl van árazva.Szóval az 6570/5570 nem annyira rossz választás, mint a többi (főleg Nvidia).
(#46) ViZion
Ahogy mondod
Ha 12K lenne még jó is lenne. -
ViZion
félisten
Nem értem a nyavajgást....
VRam van? Van. Sok-e? Sok.
Számozás milyen? Magas, ez már a 600-asból van, mint a mercik....
Akkor jöhet.Komolyan: majd lesz ez jó vétel, csak adni kell neki időt... mondjuk fél évet, és lehet majd ~12 ezerért venni.
-
-
Petyyyyy
addikt
Gigán tökre ász hűtő van.
-
Silentfrog
veterán
válasz
djculture #40 üzenetére
Valszeg akik nem értenek hozzá,azok veszik meg.
Itt van egy mondjuk pc bontónak nevezett bolt multkor benéztem és egy 8600gt passziv kártya a polcon, 15 ezer volt ráirva. Az érdekesség,hogy elég sok ember látogatja a boltot. Sokan nem értenek hozzá,és megveszik /megjegyzem a 7750-et is tulárazottnak tartom,de ez tényleg nem ér pénzt./(#42) Sondi1986.: Ez baromi lehangoló. Pl Crysis 2 alacsony felbontásba dx9 be éppenhogy játszható szintem megy?
-
Sondi1986
addikt
-
Tényleg hány biten kommunikál, remélem 64biten
-
djculture
félisten
ipon-on pont néztem 30k egy gt640 2gb ddr3 meg 35k egy 6850 1gb ddr5.. 31k a SAPPHIRE 11202-00-20G HD7750 1GB GDDR5 No komment
Nem tudom ki fogja megvenni 30k ért a gyenge 640-et az ezer forinttal drágább ggdr5 hd7750 helyett.. -
jozsef m.
tag
A gyártók nem vetik meg a GeForce GT 640-et
Ezen van a hangsúly. Nekik és az nv-nek előnyös.
Az user-nek nem. -
atti_2010
nagyúr
Emberek ezt az én Llanom is elveri csak ezen az áron adtak hozzá még egy 4 magos procit is.
-
BlueAthlon
senior tag
GDDR5 verzióban jelenleg már megtekinhető notebookokban is GTX 660M néven. ( általában 5 Ghz effektív órajelű ramokkal , 80GB/sec memória sávszéllel ).
835-ös GPU-órajelét 1 Ghz- ig fel kell küldeni , majd akkor megnézni, mit tud... így már elég jó és valós képet kapunk a GK107 teljesítményéről...
-
djculture
félisten
Az biztos hogy ha így haladunk a következő szériában egy s3 trió erővel rendelkező vga lesz 500ezer. Azért ezt már nem lehet arra fogni hogy nem pörög vga piac meg a gyártás is drága. Ez már keményen átvágás,.egy "mittomén" hány éves 9800gt is megeszi ezt a nyavaját szerintem erőben.
-
Buci21
addikt
Vérpistik figyelem!!! 2gigás kártya, a havernak is ilyen van, nagyon csúcs, igaz h csak GDDR3, de azt már nem kell megnézni
Mit keres még modern kártya a boltok polcain GDDR3-mal?? hmm?? ne gyártsanak már többet a régi chipekből, a GDDR5 sem olyan drága -
bokapeter
tag
Sosem értettem ezt a sok memória hülyeséget...2 GB
minek erre a kártyára? 1GB vagy akár 512MB jófajta GDDR5-tel sokkal jobban járna a vevő. Bár szerintem csak idő kérdése és adnak ki belőle gyorsabb memóriával is... Ezek közül a club 3D 1Gb -os verzió ami szerintem reális , és nincs optikailag szénné tuningolva
-
Pista0001
addikt
Nekem is az "óriási" hűtős dupla slotos monstrumok szúrtak szemet. Ekkora parasztvakítást... Mondjuk így olcsó
-
-
válasz
raskolnikoff #25 üzenetére
Kb... rádobnak egy nagy műanyagot... és már azt hiszik hogy hűha milyen jó kártya... Vizuális vásárlók
-
DemonDani
addikt
és venni is fogják elég szépen max kiesik az a 10 előttem hozzászóló meg még 4-5 aki nem néz be se ilyen hirre
-
válasz
raskolnikoff #22 üzenetére
Hűtők korszaka?
What?
-
raskolnikoff
őstag
Hajjaj. A hűtők korszaka is eljött
-
Vicces kártya... és sok tescomediamarktosauchanos gépbe fog ez kerülni ,s árulják majd VérGémer gépként ,amit a Vér István nevezetű magyarországi lakos előszeretettel és tudatlanul meg is fog venni, főképp ha kifog egy 2 GB-os Edisünt
-
proci985
MODERÁTOR
igen, ez működhet, de aki nem hobbinak/tanulni veszi, az úgyis beszerez egy professzionális kártyát.
viszont tényleg ddr5 kéne akkor is. másrészről meg erre a teljesítményre 3dre tényleg bőven elég (sőt az elvileg hasonlóan teljesítő 8800gt 1024ek alapján még sok is) egy giga ram.
mondjuk ez a kisebbik baj, a GPU tudása az igazán szörnyű ezért az árért.
-
mghltm
addikt
most nezem, hogy van belole 1gb-os ddr5 verzio az oem piacra...
(#9) F34R attol felek az 50-75w tdp-hez mar nagyobb borda kellene passziv hutes eseten es igy elveszitenenk a low profile meretet
-
Ric4m0nd
aktív tag
Passmark Score: 1163
-
turbuczn
tag
Én egy esetben látom értelmét, ha pl 3D-s tervezőprogival (ami nem eszi annyira a GPU-t), 3 monitoron dolgoznak. De ott is jobb lenne a DDR5, hiszen 2 GB adatot mozgatni lassan nem épp idális!
-
Ringman
félisten
a gigának és az msi-nek meg külön feketepont a parasztvakító műanyagelemekért
egyedül a club3d single-slot low-profile hűtésű modelljének látom értelmét.
-
gabo9201
senior tag
Vajon mennyivel lehet erősebb a jó öreg DDR5-ös GT240-nél?
Szerintem a GT240 óta nem volt egy értelmes kártyája az NV-nek az alsó közép kategóriában.Mod.:
Közben tesztek alapján nézem: nem, hogy nem rősebb, de még gyengébb is a DDR5-ös GT240-nél, ami szinte hajszál pontosan a DDR5-ös 5670 szintjét hozza. -
Silentfrog
veterán
24 darab ezresért én biztos nem fogok kezem lábamat törni,hogy ilyet vegyek. A pár ezressel drágább 7750 sokkal jobb vétel. Ráadásul ezek a verziok sem tudnak semmivel többet nyujtani,hogy csábitóbb legyen mint a konkurens terméke. Legalább lenne alacsony profilú.vagy passziv hűtésű verzioja. Erösen le van maradva mindenbe ez a kártya el is van késve.és ráadásul kezdetben csak a lassabb memoriás modellekkel jönnek ki?
Mire várnak? -
Televan74
nagyúr
A gyártók nagyon rákaptak, hogy olcsón rápakolható memóriával próbálják eladni a gyengébb videokártyákat. Ehhez a GPU -hoz felesleges.
A notimba lévő GT555M -hez is felesleges 2GB GDDR5 memória, Szerintem a büdös életbe nem fogja kihasználni.
-
Sondi1986
addikt
Minek rá GDDR5-ös ram, Geforce névvel mindent el lehet adni. Így is venni fogja a tudatlan vásárló mert 2GB-ram van rajta és abban a hitben hogy ő egy csúcs szuper vga-t vett 30k-ért.
-
Locutus
veterán
Az MSI-é mint valami paródia
-
Pedig jó vétel lenne 1gb ddr5 memóriával hasonló árban.
-
dahneey
tag
hát... kicsit meglepő. azthittem legalább páran adnak majd gddr5ös példányokat drágábban.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Sajnos az NVIDIA összes partnere DDR3 memóriát épít a GK107-es GPU köré.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest