- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Gaming notebook topik
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
VirsLee
őstag
"Tartsak itthon i5-öt/i3-mat tartaléknak, ha szervízbe/cserélésre kerül az i7/i5?"
Amennyiben annyira függő vagy, hogy nem bírod ki azt az időszakot, akkor igen, tarts otthon 2-3 tartalék processzort... Sőőőőt, miután a proci nagyon ritkán romlik el, az alaplapok könnyebben hullanak, ezért tarts otthon alaplapot is. Vagy egyszerűen menj el valakihez, aki elmeséli neked, hogy ha 1-2 hétig nem tudsz játszani, az még nem a világ vége... Te nem szoktál nyaralni járni? Haverokkal fesztiválra?Számos jó indok van arra, hogy 9 évvel az első 4 magos procik után már ne hátráltasson senkit tovább az, hogy valaki egy ótvar szutyok processzoron szeretne játszani egy 2016/2017-ben megjelenő játékot. Igen, ideje lenne, ha kikopna az összes olyan mocsok program, ami az egyszálas teljesítményre épít. Tudod, hogy miért? Azért, mert 7-8 GHz-es processzor nincs, egy szálon se, de 4-6-8...22 magos processzorok vannak. Ez az irány. Gondolom a telefonodban is több van 2 magnál...
-
Feketelaszlo
senior tag
Szerintem itt félreértés van, a 4 mag nem olyan, mint egy utasításkészlet, aminek megléte nélkül a CPU képtelen volna végrehajtani az adott parancsot, tehát azt sem igazán lehet mondani, hogy egy 4 magos jobb mint 2 magos. Általánosságban persze így van, de ha lineárisan skálázódik a teljesítmény, az pont azt jelenti, hogy egy 4 maggal rendelkező CPU ugyanolyan össz-teljesítményt fog produkálni, mint egy 2 magos, aminél az egyszálú teljesítmény a másik duplája, vagyis 4x1=2x2 (bárminemű hasonlóság létező termékekkel a véletlen műve).
Nem azzal akarok vitatkozni, hogy a több mag a jövő, mert ez nyílvánvaló, de szerintem had döntse el a felhasználó, hogy ő melyik kiépítését preferálja, mert lehet, hogy más alkalmazásokban meg az egyszálas teljesítményre lesz szüksége (ami most még azért pár évig tartani fogja magát). Ha olyan elavulttá vállik majd a 2 magos kiépítés, akkor azt a benchmarkokban és saját bőrükön úgyis megérzik a userek (s akkor majd a gyártók sem fognak új 2 magos CPU-kat kiadni). -
ViZion
félisten
válasz Feketelaszlo #102 üzenetére
pfff... ehhh... jujj.
Leírták, ha lehetne akkor linkelnénk is, h nem nagy dologról van szó. Akinek meg egyszálas teljesítmény a fontos, az nézze már meg, h a 2 vs 4 magos egy szálon mekkora különbséget mutat...
PC-nél 2016-ban a 4 mag (sőt, 2+HT is megengedett) azért nem extrém dolog, ha AAA játékkal akar játszani vki.VirsLee: +1
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
VirsLee
őstag
Nem értek egyet. Ne a 15e forintos processzort vásárló, jó eséllyel egy 2016-os megjelenésű 15-18e forintos játékot csak torrentről beszerző réteg adjon irányt az iparnak...
-
R9DEON
senior tag
Egyre több a Denuvo 2 védett játék amiből még 1 sem törtek fel, ha megveszek évente 2 jó játékot BF5 + (bármi ami jó) azt nem egy 2 magos CPU-n fogom végigtolni lebutított grafikán, jöjjenek azok a 4 szálas API-k és had szóljon végre, egy 4 magos CPU-t már aprópénzért adnak.
-
Pöttön
őstag
Azért halkan megjegyezném, hogy a szóban forgó processzorokat, (és amik a felháborodást keltik egyeseknél, G3258, G4400) az Intel alapból nem játékra tervezte, (hanem inkább filmezésre, netezésre, munkára) és arról az Intel, se a játék ipar nem tehet hogy vannak olyanok akik egy 14 ezer forintos processzorral szerelt gépen szeretnének játszani a legkorszerűbb, "leg gépigényesebb" játékokkal....
Az Intel mindig is az I5-öt, vagy az I7-et ajánlotta játékra.[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Feketelaszlo
senior tag
Én sem állítottam egy percig sem, hogy nagy dologról volna szó, de ettől függetlenül értelmetlen mesterséges CPU-limitet állítani, mikor amúgy a számítási teljesítmény feltehetőleg nem akadályozná a program futását. Ez nem olyan, mint a Win8.1-nél volt az NX-bit
(#105) VirsLee: Azt kihagytad, hogy az olcsó processzort vásárlók pedofilok, nácik és adócsalók is. Nem kell attól félni, hogy ők adnának irányt az iparnak, a budget kategória soha nem arról szólt, hanem az ár/érték arányról, s mivel a processzorok fejlődése azért elég komótos volt az elmúlt években bizonyára sokan meg fognak lepődni, ha 2016-os hardverrel nem fog elindulni a 2016-os program - s ez nem a CPU hibája lesz.
(#107) Pöttön: Én is azt a processzort ajánlanám játékra amin nagyobb a profitom Felháborodásról vagy rívásról itt egyébként szó sincs, csak igyekeztem megjegyezni, hogy elég kevés logikus érv hangoztt el arra vonatkozóan, hogy miért pont a 2 magot pécézték ki maguknak, mikor egy benchmark program 1 perc alatt lefut és megmondja, hogy megvan-e a kraft avagy nincs, amire egyesek úgy vélték, hogy én személyesen akarok a fejlődés és a 4 magos procik terjedésének útjába állni
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Okés, értem én, de a Frostbite fejlesztői bekaphatják.
Ne bazdmámeg hogy modern, 20 ruppós cpu-n nem indul a játék, holott simán megbirkózna a feladattal.Majd a kis gépigényű/jól skálázódó f2p játékok annyival is több usert csábítanak át. Azoké a jövő amúgy is...
Ez a sok "AAA" optimalizálatlan trágya meg eltűnik a vérbe. -
Jester01
veterán
Most fejlesszenek visszafelé
Nem. Fejlesszenek annyi szálra amennyira akarnak, az operációs rendszer pedig majd szépen elintézi az ütemezést. Ha kevesebb de gyorsabb magod van az adott esetben ugyanúgy el tudja végezni a feladatot mint több, lassabb mag.
A fizikai magok ellenőrzése tisztán mesterséges korlátozás.
Jester
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Jester01 #112 üzenetére
Nem feltetlenul, kornyezetvaltas azert nem elhanyagolhato. Valaszido-varianciara erzekeny valosideju rendszereknek meg adott esetben jobb fixalni dolgokat, mint kimatekozni, hogy a program egyes elemei legalabb sajat magukat ne uritessek ki/varassak (nekem ez a tippem a korlatozasra).
---
2007 legvegen valtottam q6600ra (a lap ket-harom eve halt meg alatta), mar akkor is volt, ami a 3GHzre huzott procin 80%ot terhelt (supreme commander: forged alliance). csaladtagnak hasznaltan q6600at lappal-rammal-hutovel hasznaltan talan 25ert vettem 2011-12 korul. 2009 elejen emlekszem, hogy hasznaltan egy idoben 25 korul mar lehetett q6600at es AMD BE55ot kapni. 8 ev talan eleg atmenet volt.
Pentium Anniversarynal meg az osszes oldalon kb erthetoen leirtak, hogy tuningolni es mokazni jo, jatekra viszont nagyon rovid idon belul keves lehet, szennehuzva is.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
DudeHUN
senior tag
Nem értem a felháborodást. Nyilván a többszálusítás felé haladunk már egy ideje. Az engine új verziója meg megköveteli a 4 szálat. Ez van. Ez egy speciális program. Nem csak játékok követelnek meg bizonyos hardvereket. Nyilván a konzolok miatt is lett ilyen a motor.
Olcsó 4 szálas CPU meg kapható. Csak nem az Intelnél. 2016-ban azon kiakadni, hogy 4 szálat követel egy program...Gamer for Life
-
lee56
őstag
válasz CsonkaImo #82 üzenetére
Jobb rombolhatóság? BC2-höz képest a 3 és a 4 is visszafejlődésnek tekinthető, és az már mikor volt..
Grafika/effektek-nek pedig kevés közük van a processzormagok számához.
Multi nagysága sem hiszem hogy hirtelen megduplázódna. 64 embert is épp elég nehéz összeszinkronizálni multiban. Bf4 netkódja is jó példa, hogy a kiadás után kb. 2 évvel tették úgy-ahogy helyre nemrég.Mellesleg nem csak multiplayerből áll már egy ideje a BF hiába az a fő csapásirány, aki singlével szeretne játszani, és adott esetben egy 15 éves egymagos Pentium is elég lenne neki az is vegyen i5-öt minyimum ha kíváncsi rá? Kicsit tényleg erőltetettnek tűnik a dolog.
No Comment
-
Polllen
nagyúr
-
carl18
addikt
Az lesz a durva mikor nem indul el az i5 procin egy játék mertcsak 4 magos és 8 szállat kér xd jönne a panasz dögivel
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
aktív tag
Hát az új frostbyte ha el is indulna még 2 magos procival, akkor is élvezhetetlen lenne. Ma már egy játék megköveteli legalább az i5-t.
-
jedis
senior tag
Végre, hogy már meglépték. Túl sok kompromisszum volt már a fejlesztőknek, igazuk van. Aki meg játszani akar, de nem akar rá költeni, vegyen egy androidos bizbazt ! Millió játék van rá ingyé !
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
addikt
Eleve óriási paradoxon, hogy "két magos CPU-val rendelkező" <-> "játékosok"
lee56: persze, mert, aki csak a single-re kíváncsi, az meg vesz egy 10-12eFt-s játékot. Ja, hihető. Sajna CPU-magokat nem lehet letorrentezni.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Polllen
nagyúr
válasz Dark Archon #124 üzenetére
Valóban. Igaz, a windows játékosok 47%-a tolja 2 magos CPU-val...
Értem én, hogy master race, de bf x multin túl is van élet. Meg játékos.
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
ViZion
félisten
"Sajna CPU-magokat nem lehet letorrentezni."
RAM már van [link], türelem, lesz ez is!Polllen: de most arról van szó, hogy a 15k játékhoz már 15-30k-ért van proci, mínusz a régit eladja kis pénzért... nem értem ezen miért kell kiakadni.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
VirsLee
őstag
Szerintem simán félreérted a steam statisztikát. 47% tolja 2 magos CPU-val, itt viszont elég a 2 mag és 4 szál, ami egy jó nagy részt hasít ki a 47%-ból. Ha átnézed részletesebben a statisztikát, akkor látni fogod, hogy 47% 2 magos és 46% 4 magos CPU van, továbbá azt is láthatod, hogy a CPU-k több, mint 53%-a támogatja a HT-t. Ha fele szavazott az i7-re és fele az i3-ra, akkor mindjárt nem 47, csak 23,5%, aki bukja. Ellenben játékosok között népszerűbb az i5, mint az i7, úgyhogy simán lehet, hogy az 53% HT-s proci jelentős része i3, ami a 47%-ból jön le, szóval potenciálisan sokkal kevesebb embert érint, mint a 47%. Ráadásul egy nagyobb hányad intel fronton jó eséllyel notebookon van, és nem ilyen nagy gépigényű játékkal tolja.
Amúgy pedig attól sem vesznek el semmit, aki 2 szálon tolja a játékot, ugyanúgy tolhatja ezentúl is, ugyanazokkal a játékokkal mint eddig. Sőt, még bőven fognak olyan játékok megjelenni, amikkel tud majd játszani.
-
nagyúr
Hogyne lehetne... EZT kell letölteni.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Polllen
nagyúr
Egyáltalán nem értem félre, szerintem az teszi, aki a 2 magos gép és a játékos fogalmaknál paradoxon-t sejt.
Az csak egy plusz faktor a témában, hogy sokan nem tudnak különbséget tenni a 2 magos 2 szálas és 2 magos 4 szálas cpu között. Az meg egy másik, hogy sokan azt gondolják ezentúl a 2 magos cpu-kat ki kell dobni.
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
nagyúr
Jó, legyen igazatok...
De alapvetően egy FPU van benne, csak ugye két végrehajtó van benne... vagy hogy írjam le jól.
GPU-s példával élve akkor, ha a Pascal 2 16bites FP műveletet tud egy 32bitessel végrehajtani, attól még nem duplázódik meg az FP szám.
Az hogy belül 2 van más... ha így néznéd akkor a bulldozer integer egysége meg valójában 4 szálas lenne... mert ugye belül 2-2.Az intel sem írja le hogy hé a mi magunk az valódi 2 vagy 4 szálat tud, csak azért mert mondjuk az 256bites AVX végrehajtónk van, ami SP utasításból 4x annyit tud, DP ből 2x annyit egy órajel alatt... stb stb.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Pöttön
őstag
A 4 szál, és a minimum 4 szál közt azért óriási a különbség.
Valószínűleg ez a motor 4-nél több szálat is meg fog tudni hajtani.
De egyébként igen, ezért is írtam, hogy ennek a dolognak az első lépése az, hogy szélesebb körbe elterjedjenek mindkét gyártónál a valós 8 magos procik (cannon lake).[ Szerkesztve ]
-
félisten
Egyébként igazán bejelenthetnének egy BC3-at, hogy ne legyen értelme laposra váltanom.
(#129) NetTom
És működik is rendesen ez a sh*t?
Mert ha igen, akkor veszem a következő -50%-os szélben..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
kisbalázs
tag
Arról lehet tudni valamit hogy a a10 7850k és a többiek jók maradnak e még egy darabig? ha jól tudom ők se igazi 4 magos procik.
Johnny Mnemonic 2021:320gb-t töltött az agyába és majdnem meghalt, inkább pendrive a s?ggébe!
-
nagyúr
válasz AxBattler #139 üzenetére
Úgy tudom igen... de engem nem érint, nincs proci limitem.
A bestbuy játékos topikban megvették azt hiszem páran, őket kell kérdezni.
De azért remélem vágod hogy csak poén volt, nem ad plussz magokat... ellenben a CPU limiten állítólag segít.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz FollowTheORI #142 üzenetére
Miii, nem ad magokat? Akkor nem is kell...
Vicc nélkül: köszi az infót, utánajárok!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
addikt
1. azon Windows játékosok közül, akik használják a Steam-et és akik hajlandók voltak részt venni a felmérésben
2. ebben azok is benne vannak, akik csak indie / casual játékokkal tolják és semmi szükségük 4 magra
3. mint minden statisztika, ez is egy kalap sz*r[ Szerkesztve ]
-
sheep
addikt
Hmm, lehet hogy a Mirror's Edge 2 már az 'új' motorral fog futni?
9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , HP Reverb G2
-
törölt tag
A lenyeg viszont az, hogy hany jatek fog ezzel az engine-el megjelenni es a jatekosok mekkora resze lesz kepes ezert fejleszteni.
Az Intel-es hir miatt azt gondolnam, hogy mivel telitve van mar lassan a piac meg kell lepni bizonyos dolgokat amivel rakenyszeritik az embereket ujra a koltokezesre attol fuggetlenul, hogy meg sok evet ki lehetne huzni a 2 magos procikkal. -
ViZion
félisten
válasz #57919488 #149 üzenetére
"jatekosok mekkora resze lesz kepes ezert fejleszteni."
ööö... ne a kis hazánkból indulj ki. Itt sokunknak tétel a 30-50k proci, kicsit nyugatabbra ennyit azért megkeresnek max 2-3 nap.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
törölt tag
Hat amit ott lattam azaz, hogy inkabb konzolon toljak a BF4-tol kezdve mindent. Itthon meg elmegy, hogy sokan osszedobnak egy jo konfigot aranyait nezve elfogadhato osszegbol de ott inkabb megy a PS/Xbox es kesz. Ami kegyetlen nagy orulet az a tablet es telefon paros kint is
(#151) R9DEON:
Ha nem fog meg a BF sorozat akkor mondjuk sok elonye nem lesz. Mas huzoerot nehezen tudok elkepzelni ennek az enginnek.[ Szerkesztve ]
-
HaZse
őstag
Ha nem egy családod van, mert akkor ilyen 40k kiadás eléggé pazarló. De ha apuci és anyuci fizet mindent, akkor persze nem sok a 40k.
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
törölt tag
válasz szinesz.bob #158 üzenetére
A Cannonlake elvileg 4, 6 és 8 magos lesz. Ha most az i3 4mag + ht lesz, tudod ki fog i5 -öt venni
-
nagyúr
Szerintem max 6 mag jön le a consumer piacra a pro-sumer piacról intel oldalán.
Már ha lesz akkora nyomás és kényszer...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szinesz.bob #164 üzenetére
Pedig volt 2 magos i5 is, pont mint most az i3.
-
addikt
40k az semmi, főleg, ha leosztja az ember időre. 63k-ért vettem még a 2500K-mat legalább 5(!) éve. A PC egyik legjobb ár/érték arányú komponense, hát még, ha hozzávesszük, hogy sosem romlik el. Azóta a 3. VGA-mat szolgálja ki.
-
Pöttön
őstag
válasz #85552128 #163 üzenetére
Pedig nagyon olyan pletykák terjengnek, hogy a cannon lake i7 8 mag 16 szálas lesz, dx12-es igp-vel.
(#164) szinesz.bob:
Valószínűleg drágább lesz a cannon lake i3, mint a mostani i5-ök.
Az se kizárt hogy új platformot fog kapni, mellette meg, megmarad egy darabig olcsóbban az lga1151, valamilyen belépőszintű 2mag 4 szál 3-al, és a mostani 4mag i5-el, 4matg 8szál i7-el.[ Szerkesztve ]
-
HaZse
őstag
válasz Dark Archon #167 üzenetére
Én mist fejlesztettem az 1150-es rendszeremet, 1151-es Skylate rendszerre. De mivel kocajátékos vagyok (évente ha 1x játszok), ezért egy G4400-at tettem bele. Előtte Core i3-asom volt, de irodai dologra, meg böngészésre nekem most ez a proci is elég. Sajnos csak 2 szálas, de remélem, a közeljövőben, amivel játszani akarok, annak még nem lesz kötelező a 4 szál.
Amúgy M.2-es SSD-vel iszonyú gyors lett a rendszerem.
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
Pöttön
őstag
A mostani "filléres" procikkal is tud hasítani a gép, én is most átmenetileg egy C2D e6400-as veterán gépet használok. ssd-vel gyakorlatilag olyan gyorsnak, gördülékenynek érzem a gépet, mint az előző haswell i5-emet. Egyedül a yt videóknál érzek jelentős különbség, ez a gép a 720p-vel is már megszenved.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest