- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- Teljes fényárban: Chieftec Apex Lumo gépház
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- Hardvereket szállít a virtuális fuvaros
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen egeret válasszak?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pöttön
őstag
A mostani "filléres" procikkal is tud hasítani a gép, én is most átmenetileg egy C2D e6400-as veterán gépet használok. ssd-vel gyakorlatilag olyan gyorsnak, gördülékenynek érzem a gépet, mint az előző haswell i5-emet. Egyedül a yt videóknál érzek jelentős különbség, ez a gép a 720p-vel is már megszenved.
[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
HaZse
őstag
válasz
Dark Archon #167 üzenetére
Én mist fejlesztettem az 1150-es rendszeremet, 1151-es Skylate rendszerre. De mivel kocajátékos vagyok (évente ha 1x játszok), ezért egy G4400-at tettem bele. Előtte Core i3-asom volt, de irodai dologra, meg böngészésre nekem most ez a proci is elég. Sajnos csak 2 szálas, de remélem, a közeljövőben, amivel játszani akarok, annak még nem lesz kötelező a 4 szál.
Amúgy M.2-es SSD-vel iszonyú gyors lett a rendszerem.
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
Pöttön
őstag
válasz
#85552128 #163 üzenetére
Pedig nagyon olyan pletykák terjengnek, hogy a cannon lake i7 8 mag 16 szálas lesz, dx12-es igp-vel.
(#164) szinesz.bob:
Valószínűleg drágább lesz a cannon lake i3, mint a mostani i5-ök.
Az se kizárt hogy új platformot fog kapni, mellette meg, megmarad egy darabig olcsóbban az lga1151, valamilyen belépőszintű 2mag 4 szál 3-al, és a mostani 4mag i5-el, 4matg 8szál i7-el.[ Szerkesztve ]
-
40k az semmi, főleg, ha leosztja az ember időre. 63k-ért vettem még a 2500K-mat legalább 5(!) éve. A PC egyik legjobb ár/érték arányú komponense, hát még, ha hozzávesszük, hogy sosem romlik el. Azóta a 3. VGA-mat szolgálja ki.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
törölt tag
válasz
szinesz.bob #164 üzenetére
Pedig volt 2 magos i5 is, pont mint most az i3.
-
Szerintem max 6 mag jön le a consumer piacra a pro-sumer piacról intel oldalán.
Már ha lesz akkora nyomás és kényszer...
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
törölt tag
válasz
szinesz.bob #158 üzenetére
A Cannonlake elvileg 4, 6 és 8 magos lesz. Ha most az i3 4mag + ht lesz, tudod ki fog i5 -öt venni
-
HaZse
őstag
Ha nem egy családod van, mert akkor ilyen 40k kiadás eléggé pazarló. De ha apuci és anyuci fizet mindent, akkor persze nem sok a 40k.
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
törölt tag
Hat amit ott lattam azaz, hogy inkabb konzolon toljak a BF4-tol kezdve mindent. Itthon meg elmegy, hogy sokan osszedobnak egy jo konfigot aranyait nezve elfogadhato osszegbol de ott inkabb megy a PS/Xbox es kesz. Ami kegyetlen nagy orulet az a tablet es telefon paros kint is
(#151) R9DEON:
Ha nem fog meg a BF sorozat akkor mondjuk sok elonye nem lesz. Mas huzoerot nehezen tudok elkepzelni ennek az enginnek.[ Szerkesztve ]
-
válasz
#57919488 #149 üzenetére
"jatekosok mekkora resze lesz kepes ezert fejleszteni."
ööö... ne a kis hazánkból indulj ki. Itt sokunknak tétel a 30-50k proci, kicsit nyugatabbra ennyit azért megkeresnek max 2-3 nap.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
törölt tag
A lenyeg viszont az, hogy hany jatek fog ezzel az engine-el megjelenni es a jatekosok mekkora resze lesz kepes ezert fejleszteni.
Az Intel-es hir miatt azt gondolnam, hogy mivel telitve van mar lassan a piac meg kell lepni bizonyos dolgokat amivel rakenyszeritik az embereket ujra a koltokezesre attol fuggetlenul, hogy meg sok evet ki lehetne huzni a 2 magos procikkal. -
sheep
addikt
Hmm, lehet hogy a Mirror's Edge 2 már az 'új' motorral fog futni?
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston Fury Beast DDR5 6000CL30 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, Pimax Crystal Light
-
1. azon Windows játékosok közül, akik használják a Steam-et és akik hajlandók voltak részt venni a felmérésben
2. ebben azok is benne vannak, akik csak indie / casual játékokkal tolják és semmi szükségük 4 magra
3. mint minden statisztika, ez is egy kalap sz*r[ Szerkesztve ]
-
válasz
FollowTheORI #142 üzenetére
Miii, nem ad magokat? Akkor nem is kell...
Vicc nélkül: köszi az infót, utánajárok!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
válasz
AxBattler #139 üzenetére
Úgy tudom igen... de engem nem érint, nincs proci limitem.
A bestbuy játékos topikban megvették azt hiszem páran, őket kell kérdezni.
De azért remélem vágod hogy csak poén volt, nem ad plussz magokat... ellenben a CPU limiten állítólag segít.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
kisbalázs
tag
Arról lehet tudni valamit hogy a a10 7850k és a többiek jók maradnak e még egy darabig? ha jól tudom ők se igazi 4 magos procik.
Johnny Mnemonic 2021:320gb-t töltött az agyába és majdnem meghalt, inkább pendrive a s?ggébe!
-
Egyébként igazán bejelenthetnének egy BC3-at, hogy ne legyen értelme laposra váltanom.
(#129) NetTom
És működik is rendesen ez a sh*t?
Mert ha igen, akkor veszem a következő -50%-os szélben..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
Pöttön
őstag
A 4 szál, és a minimum 4 szál közt azért óriási a különbség.
Valószínűleg ez a motor 4-nél több szálat is meg fog tudni hajtani.
De egyébként igen, ezért is írtam, hogy ennek a dolognak az első lépése az, hogy szélesebb körbe elterjedjenek mindkét gyártónál a valós 8 magos procik (cannon lake).[ Szerkesztve ]
-
Jó, legyen igazatok...
De alapvetően egy FPU van benne, csak ugye két végrehajtó van benne... vagy hogy írjam le jól.
GPU-s példával élve akkor, ha a Pascal 2 16bites FP műveletet tud egy 32bitessel végrehajtani, attól még nem duplázódik meg az FP szám.
Az hogy belül 2 van más... ha így néznéd akkor a bulldozer integer egysége meg valójában 4 szálas lenne... mert ugye belül 2-2.Az intel sem írja le hogy hé a mi magunk az valódi 2 vagy 4 szálat tud, csak azért mert mondjuk az 256bites AVX végrehajtónk van, ami SP utasításból 4x annyit tud, DP ből 2x annyit egy órajel alatt... stb stb.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Egyáltalán nem értem félre, szerintem az teszi, aki a 2 magos gép és a játékos fogalmaknál paradoxon-t sejt.
Az csak egy plusz faktor a témában, hogy sokan nem tudnak különbséget tenni a 2 magos 2 szálas és 2 magos 4 szálas cpu között. Az meg egy másik, hogy sokan azt gondolják ezentúl a 2 magos cpu-kat ki kell dobni.
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
válasz
Dark Archon #124 üzenetére
Hogyne lehetne... EZT kell letölteni.
-
VirsLee
őstag
Szerintem simán félreérted a steam statisztikát. 47% tolja 2 magos CPU-val, itt viszont elég a 2 mag és 4 szál, ami egy jó nagy részt hasít ki a 47%-ból. Ha átnézed részletesebben a statisztikát, akkor látni fogod, hogy 47% 2 magos és 46% 4 magos CPU van, továbbá azt is láthatod, hogy a CPU-k több, mint 53%-a támogatja a HT-t. Ha fele szavazott az i7-re és fele az i3-ra, akkor mindjárt nem 47, csak 23,5%, aki bukja. Ellenben játékosok között népszerűbb az i5, mint az i7, úgyhogy simán lehet, hogy az 53% HT-s proci jelentős része i3, ami a 47%-ból jön le, szóval potenciálisan sokkal kevesebb embert érint, mint a 47%. Ráadásul egy nagyobb hányad intel fronton jó eséllyel notebookon van, és nem ilyen nagy gépigényű játékkal tolja.
Amúgy pedig attól sem vesznek el semmit, aki 2 szálon tolja a játékot, ugyanúgy tolhatja ezentúl is, ugyanazokkal a játékokkal mint eddig. Sőt, még bőven fognak olyan játékok megjelenni, amikkel tud majd játszani.
-
válasz
"Sajna CPU-magokat nem lehet letorrentezni."
RAM már van [link], türelem, lesz ez is!Polllen: de most arról van szó, hogy a 15k játékhoz már 15-30k-ért van proci, mínusz a régit eladja kis pénzért... nem értem ezen miért kell kiakadni.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Polllen
nagyúr
válasz
Valóban. Igaz, a windows játékosok 47%-a tolja 2 magos CPU-val...
Értem én, hogy master race, de bf x multin túl is van élet.
Meg játékos.
[ Szerkesztve ]
-
Eleve óriási paradoxon, hogy "két magos CPU-val rendelkező" <-> "játékosok"
lee56: persze, mert, aki csak a single-re kíváncsi, az meg vesz egy 10-12eFt-s játékot. Ja, hihető. Sajna CPU-magokat nem lehet letorrentezni.
[ Szerkesztve ]
-
jedis
senior tag
Végre, hogy már meglépték. Túl sok kompromisszum volt már a fejlesztőknek, igazuk van. Aki meg játszani akar, de nem akar rá költeni, vegyen egy androidos bizbazt ! Millió játék van rá ingyé !
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
Hát az új frostbyte ha el is indulna még 2 magos procival, akkor is élvezhetetlen lenne. Ma már egy játék megköveteli legalább az i5-t.
-
carl18
addikt
Az lesz a durva mikor nem indul el az i5 procin egy játék mertcsak 4 magos és 8 szállat kér xd jönne a panasz dögivel
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Polllen
nagyúr
-
lee56
őstag
válasz
CsonkaImo #82 üzenetére
Jobb rombolhatóság? BC2-höz képest a 3 és a 4 is visszafejlődésnek tekinthető, és az már mikor volt..
Grafika/effektek-nek pedig kevés közük van a processzormagok számához.
Multi nagysága sem hiszem hogy hirtelen megduplázódna. 64 embert is épp elég nehéz összeszinkronizálni multiban. Bf4 netkódja is jó példa, hogy a kiadás után kb. 2 évvel tették úgy-ahogy helyre nemrég.Mellesleg nem csak multiplayerből áll már egy ideje a BF hiába az a fő csapásirány, aki singlével szeretne játszani, és adott esetben egy 15 éves egymagos Pentium is elég lenne neki az is vegyen i5-öt minyimum ha kíváncsi rá? Kicsit tényleg erőltetettnek tűnik a dolog.
No Comment
-
DudeHUN
senior tag
Nem értem a felháborodást. Nyilván a többszálusítás felé haladunk már egy ideje. Az engine új verziója meg megköveteli a 4 szálat. Ez van. Ez egy speciális program. Nem csak játékok követelnek meg bizonyos hardvereket. Nyilván a konzolok miatt is lett ilyen a motor.
Olcsó 4 szálas CPU meg kapható. Csak nem az Intelnél. 2016-ban azon kiakadni, hogy 4 szálat követel egy program...Gamer for Life
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Jester01 #112 üzenetére
Nem feltetlenul, kornyezetvaltas azert nem elhanyagolhato. Valaszido-varianciara erzekeny valosideju rendszereknek meg adott esetben jobb fixalni dolgokat, mint kimatekozni, hogy a program egyes elemei legalabb sajat magukat ne uritessek ki/varassak (nekem ez a tippem a korlatozasra).
---
2007 legvegen valtottam q6600ra (a lap ket-harom eve halt meg alatta), mar akkor is volt, ami a 3GHzre huzott procin 80%ot terhelt (supreme commander: forged alliance). csaladtagnak hasznaltan q6600at lappal-rammal-hutovel hasznaltan talan 25ert vettem 2011-12 korul. 2009 elejen emlekszem, hogy hasznaltan egy idoben 25 korul mar lehetett q6600at es AMD BE55ot kapni. 8 ev talan eleg atmenet volt.
Pentium Anniversarynal meg az osszes oldalon kb erthetoen leirtak, hogy tuningolni es mokazni jo, jatekra viszont nagyon rovid idon belul keves lehet, szennehuzva is.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Jester01
veterán
Most fejlesszenek visszafelé
Nem. Fejlesszenek annyi szálra amennyira akarnak, az operációs rendszer pedig majd szépen elintézi az ütemezést. Ha kevesebb de gyorsabb magod van az adott esetben ugyanúgy el tudja végezni a feladatot mint több, lassabb mag.
A fizikai magok ellenőrzése tisztán mesterséges korlátozás.
Jester
-
törölt tag
Okés, értem én, de a Frostbite fejlesztői bekaphatják.
Ne bazdmámeg hogy modern, 20 ruppós cpu-n nem indul a játék, holott simán megbirkózna a feladattal.Majd a kis gépigényű/jól skálázódó f2p játékok annyival is több usert csábítanak át. Azoké a jövő amúgy is...
Ez a sok "AAA" optimalizálatlan trágya meg eltűnik a vérbe. -
Feketelaszlo
senior tag
Én sem állítottam egy percig sem, hogy nagy dologról volna szó, de ettől függetlenül értelmetlen mesterséges CPU-limitet állítani, mikor amúgy a számítási teljesítmény feltehetőleg nem akadályozná a program futását. Ez nem olyan, mint a Win8.1-nél volt az NX-bit
(#105) VirsLee: Azt kihagytad, hogy az olcsó processzort vásárlók pedofilok, nácik és adócsalók is. Nem kell attól félni, hogy ők adnának irányt az iparnak, a budget kategória soha nem arról szólt, hanem az ár/érték arányról, s mivel a processzorok fejlődése azért elég komótos volt az elmúlt években bizonyára sokan meg fognak lepődni, ha 2016-os hardverrel nem fog elindulni a 2016-os program - s ez nem a CPU hibája lesz.
(#107) Pöttön: Én is azt a processzort ajánlanám játékra amin nagyobb a profitom
Felháborodásról vagy rívásról itt egyébként szó sincs, csak igyekeztem megjegyezni, hogy elég kevés logikus érv hangoztt el arra vonatkozóan, hogy miért pont a 2 magot pécézték ki maguknak, mikor egy benchmark program 1 perc alatt lefut és megmondja, hogy megvan-e a kraft avagy nincs, amire egyesek úgy vélték, hogy én személyesen akarok a fejlődés és a 4 magos procik terjedésének útjába állni
[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
válasz
Feketelaszlo #102 üzenetére
Azért halkan megjegyezném, hogy a szóban forgó processzorokat, (és amik a felháborodást keltik egyeseknél, G3258, G4400) az Intel alapból nem játékra tervezte, (hanem inkább filmezésre, netezésre, munkára) és arról az Intel, se a játék ipar nem tehet hogy vannak olyanok akik egy 14 ezer forintos processzorral szerelt gépen szeretnének játszani a legkorszerűbb, "leg gépigényesebb" játékokkal....
Az Intel mindig is az I5-öt, vagy az I7-et ajánlotta játékra.[ Szerkesztve ]
-
R9DEON
senior tag
Egyre több a Denuvo 2 védett játék amiből még 1 sem törtek fel, ha megveszek évente 2 jó játékot BF5 + (bármi ami jó) azt nem egy 2 magos CPU-n fogom végigtolni lebutított grafikán, jöjjenek azok a 4 szálas API-k és had szóljon végre, egy 4 magos CPU-t már aprópénzért adnak.
-
VirsLee
őstag
válasz
Nem értek egyet. Ne a 15e forintos processzort vásárló, jó eséllyel egy 2016-os megjelenésű 15-18e forintos játékot csak torrentről beszerző réteg adjon irányt az iparnak...
-
válasz
pfff... ehhh... jujj.
Leírták, ha lehetne akkor linkelnénk is, h nem nagy dologról van szó. Akinek meg egyszálas teljesítmény a fontos, az nézze már meg, h a 2 vs 4 magos egy szálon mekkora különbséget mutat...
PC-nél 2016-ban a 4 mag (sőt, 2+HT is megengedett) azért nem extrém dolog, ha AAA játékkal akar játszani vki.VirsLee: +1
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
+1 Nem kell a rívás, tele az apró olcsó Quad procikkal!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
Feketelaszlo
senior tag
Szerintem itt félreértés van, a 4 mag nem olyan, mint egy utasításkészlet, aminek megléte nélkül a CPU képtelen volna végrehajtani az adott parancsot, tehát azt sem igazán lehet mondani, hogy egy 4 magos jobb mint 2 magos. Általánosságban persze így van, de ha lineárisan skálázódik a teljesítmény, az pont azt jelenti, hogy egy 4 maggal rendelkező CPU ugyanolyan össz-teljesítményt fog produkálni, mint egy 2 magos, aminél az egyszálú teljesítmény a másik duplája, vagyis 4x1=2x2 (bárminemű hasonlóság létező termékekkel a véletlen műve).
Nem azzal akarok vitatkozni, hogy a több mag a jövő, mert ez nyílvánvaló, de szerintem had döntse el a felhasználó, hogy ő melyik kiépítését preferálja, mert lehet, hogy más alkalmazásokban meg az egyszálas teljesítményre lesz szüksége (ami most még azért pár évig tartani fogja magát). Ha olyan elavulttá vállik majd a 2 magos kiépítés, akkor azt a benchmarkokban és saját bőrükön úgyis megérzik a userek (s akkor majd a gyártók sem fognak új 2 magos CPU-kat kiadni). -
VirsLee
őstag
"Tartsak itthon i5-öt/i3-mat tartaléknak, ha szervízbe/cserélésre kerül az i7/i5?"
Amennyiben annyira függő vagy, hogy nem bírod ki azt az időszakot, akkor igen, tarts otthon 2-3 tartalék processzort... Sőőőőt, miután a proci nagyon ritkán romlik el, az alaplapok könnyebben hullanak, ezért tarts otthon alaplapot is. Vagy egyszerűen menj el valakihez, aki elmeséli neked, hogy ha 1-2 hétig nem tudsz játszani, az még nem a világ vége... Te nem szoktál nyaralni járni? Haverokkal fesztiválra?Számos jó indok van arra, hogy 9 évvel az első 4 magos procik után már ne hátráltasson senkit tovább az, hogy valaki egy ótvar szutyok processzoron szeretne játszani egy 2016/2017-ben megjelenő játékot. Igen, ideje lenne, ha kikopna az összes olyan mocsok program, ami az egyszálas teljesítményre épít. Tudod, hogy miért? Azért, mert 7-8 GHz-es processzor nincs, egy szálon se, de 4-6-8...22 magos processzorok vannak. Ez az irány. Gondolom a telefonodban is több van 2 magnál...
-
Pöttön
őstag
Van ám felháborodás, hogy egy 2005-ös technológia kezd elavulni játékok alatt (ami az egyik legerőforrás igényesebb felhasználási módja a pc-nek
)
Ezzel még az LGA775-öt se nagyon lehet temetni, mert ott van neki a C2Q...[ Szerkesztve ]
-
HaZse
őstag
Én, mint kocajátékos ezért vegyek egy jobb procit, hogy néha tudjak játszani olyan játékokkal, amikkel szeretnék? Ugyan nem tudom, hogy miért nem jó a G4400-as neki? Pedig 2 magos és 2 szálas, összesen 4 magos.
Szerintem ez inkább csak a programozókat minősíti le, hogy nem tudnak egy jól optimalizált grafikus motort írni, hogy megkötik a 4 mag meglétét. Ha skálázható a motor, akkor csak a 2 magos és 0 HT-s procikat kellene kitiltania.
-
"Most azért ne tudjak játszani (akár butított grafikán), mert csak kétmagos processzorom van?"
Te dolgod. Most fejlesszenek visszafelé, amikor már min. 5-6 éve elérhető árban vannak a 4 magosak?
Miért nem támogatják játékok a régi VGA-kat? Vagy az XP! Miért nem futnak rajta, minek megvenni a win 10-et?"Tartsak itthon i5-öt/i3-mat tartaléknak, ha szervízbe/cserélésre kerül az i7/i5?"
Ez gyakori probléma, mondhatni mindennapos...
Megsúgom: megveszed az új procit és UTÁNA adod el a régit, vagy nem játszol csak régi játékkal a cseréig. Ez mire általános lesz, még legalább 1-2 év, tényleg botrány, h pár napig nem fog futni a BF5..."Miben jobb egy azonos árú 4 magos processzor...?"
...van benne 4 magEz kicsit ilyen vihar a biliben dolog... Majd egyszer jönnek ezek a játékok. A régiekkel ettől lehet még játszani. Másik, h 15k lesz a játék, amihez kell min. 60k VGA (és itt még nem lesz csillivilli3D) és 30k proci... csak nekem fura, h pont a CPU-n kell kiakadni?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
FollowTheORI #90 üzenetére
Nem. Két mag van két integer egységgel és két olyan FPU-val, amely bizonyos feladatok esetén összeolvasztható. Persze a valóságban nem olvad össze, így fizikailag minden esetben két magként viselkedik a két modul, mivel a 256 bites AVX utasításokat két 128 bitesre választja a rendszer, amit végrehajthat a FlexFP.
Amiből a félreértés adódik, hogy az AMD a médiának ezt a működést úgy magyarázta el, hogy a FlexFP az megosztott, így ugyanazt az AVX műveletet kétszer gyorsabban tudja megcsinálni, ahhoz képest, mintha nem lenne megosztva, mert úgy két 128 bites AVX duplaannyi órajel lenne.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
oAcido
aktív tag
Másfél - két hónapig tökéletesen elvoltam a 4,5Ghz-re tuningolt G3258-cal, egy 970 társaságában.
Proci (4790k) és a lap külön-külön ment el, ennyi idő csúszással. Hamarabb elvitték a procit, addig meg nem akartam új lapot venni, ameddig nálam volt a régi. Viszont elfekvőbe volt itthon a kis Pentium, tudtam használni a gépet.
Most azért ne tudjak játszani (akár butított grafikán), mert csak kétmagos processzorom van? Tartsak itthon i5-öt/i3-mat tartaléknak, ha szervízbe/cserélésre kerül az i7/i5?
Miben jobb egy azonos árú 4 magos processzor (Athlon X4)? Vagy egy N3700? Mindkettőt rommá veri egyszálas teljesítménybe a G3258, az Athlon-nal kb. egy szinten van többszálban, az N3700 meg sehol sincs.
Ezek lennének jobbak játékra?Laptopot sose használtam játékra, úgyhogy engem az hidegen hagy.
-
Kaiku
senior tag
Végre, ezt már évekkel ezelőtt meg kellett volna lépniük. Már rég a négy fizikai magnak kellene az alapkövetelménynek lennie.
-
törölt tag
válasz
FollowTheORI #90 üzenetére
Két 128 bites lebegőpontos egység van a modulban, ami egyesítetten képes a 256 bites AVX utasítások végrehajtására is. Az SSE akárhanyadik inkarnációja is csak 128 bites, ergo abból egyszerre kettőt tud végrehajtani. SSE használata széles körben elterjedt, az AVX-et csak hébe-hóba használja egy-két bátor fejlesztő. Szóval mindennapi használatban és játékokban az integer magonként egy FPU.
-
Hülyeséget írnak, nem az AMD procit bűnteti, az röhögve elvan. Viszont AMD VGA-t már dúúúván bünteti, a kirajzolt távoli objektumok emelésével iszonyat terheli a VGA-t, jobban, mint az nV-ket. 280X még nem tökéletes alá fHD-ben, 3 monitorba egyelőre nem is kezdek bele... pedig headtrack cuccot találtam ócón
Vicces azért, h sokan siratják a kétmagosokat, meg jajj laptopon nem fog futni... ugyan már, egérképernyőn, gagyi minőségben (felbontás+panel) nem fog futni az új játék... meglepő. Rendes vas kellett a nagy címekhez ez előtt is, kicsit felpörgetik a dolgokat ezzel. Legalább nem fogják megvenni a tabletprocis laposokat játékra.
-
Ez nem így van...
2 integer végrehajtó és 1 lebegőpontos van modulonként...
Annyi a plussz, hogy a lebegőpontos egységhez is 2 logikai szál van (aka mint az intel HT/SMT) az egy végrehajtóra.
Így végig logikailag is 2 teljes magnak látszik az OS felé... de belül már nem az, 2 integer, 1 fpu.Ha igazak a hírek, akkor a ZEN-ben ugye már az integer is ilyen lesz... viszont gondolom cserébe több ilyen modul/mag lesz majd bennük...
[ Szerkesztve ]
-
hupisom1
tag
Szerintem meg kapják be
a g3258 am teljesen jó volt eddig is játszani , szerintem ez a frostbite motor is simán menne rajta , csak gondolom a cpu gyártók keményen tejelnek hogy ne legyen support hozzá , azt meg hogy 4 logikai magra felemelik a limitet , nem azt jelenti hogy a 800 magos csúcs procikon jobban fog menni
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A motorok struktúrája. Itt arról lehet szó, hogy az új API-k elég jól skálázhatók, tehát effektíve lineáris teljesítménynövekedés hozható a magok számának növekedésével. Például a Nitrous 18 szálig teljesen lineárisan gyorsul. 19. szálban csak azért nem, mert eddig van engedélyezve a skálázódás. Ha az új Frostbite struktúrája tényleg a Nitroushoz hasonló lesz, akkor ez a motor is nagyon lineárisan fog skálázódni sok-sok magig. Innentől kezdve előnyösebb lesz négy kisebb teljesítményű mag, mint két nagyobb teljesítményű.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Németh Péter #80 üzenetére
Minden Frostbite hírnél ugyanaz az EA-s ember a forrás.
Eléggé más lesz az új motorverzió struktúrája. Maga a leképező kap egy erős átszervezést, így magasabb szintre kerül, mint a mostani, de alatta lesz egy low-level rendering layer, ami kapcsolódik az API-khoz. Egy a DX11-hez, egy pedig a DX12/Vulkan-hoz. Ez sokban különbözik attól, ahogy a mostani Frostbite támogatja az API-kat. Elvileg ez hasonló strukturális konstrukció, mint amit a Nitrous használ. Az sem mozdul meg nyersen két magon.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
CsonkaImo
addikt
-
Abu85, mi a forrás? Biztos az van, hogy lekérdezi, hogy hány core van és az alapján dönt? Szerintem logikusabb lenne, ha elindít 4 szálat, berak valami feladatot nekik és ha a feldolgozási idő nagyobb mint 30-40ms, akkor nem erőlteti a dolgot. De hogy már a szál indítása előtt a magokat ellenőrizze? Hmm...
[ Szerkesztve ]
-
Jester01
veterán
Jó nagy butaság ez, ahogy már többen említették.
Nem baj, majd jönnek az okosító programok amik megpatkolják a rendszert, hogy hazudjon több magot.Jester
-
#Chris
tag
Mielőtt azt mondod, hogy tévedek, kérlek olvass utána a mag vs. szál fogalmaknak. (core vs. thread)
Röviden: van 4 fizikai magod a gépben, az HT nélkül 4 szál. A HT annyit csinál, hogy behazudja az OS-nek, hogy az nem 4 magos, hanem 8.
Valamint az, hogy egy CPU hány (fizikai) magos, semmilyen összefüggésben nincs azzal, hogy van-e benne HT. -
lee56
őstag
Ez érdekes mert a jól skálázódás nálam pont, azt jelentéené hogy a kevesebb erőforrással is jól bánik az uj API, és a korábbi hírek is mint hogy csökkennek az overheadek, és a driver szál is eltűnik ami eddig vitte a CPU időket, ráadásul az első fecske tesztek is mind mind azt sugallták hogy gyengébb gépekből is jobb teljesítmény hozható ki DX12-vel, akkor itt most mi változott kéremszépen?
No Comment
-
Echo_
csendes tag
Nagyjából 1-2 év alatt fejlődhetnek annyit a motorok, hogy komolyabban elgondolkodjunk azon, hogy hosszabb távra 6 vagy 8 magos processzort válasszunk inkább? Vagy most jó ideig inkább a 4 mag és esetleg 8 szál lesz az arany középút?
[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
Naja, csak azt a nórmális működést látnám, amikor MWO-t futtatom.. A tény hogy legnagyobb harcok esetén is maximum 3 db magot mozgat meg, s azokat is átlag 30%-ra, nem éppen azt sejteti hogy a programozóik a helyzet magaslatán lennének, hiába licenszelték anno a cryengine 3-as változatát, nem igazán sikerült kihasználni, és nemcsak e-téren..
No Comment
-
Polllen
nagyúr
Azért picit más. Anno amikor - talán - az FC4-nél volt ilyen korlátozás és néhány hét alatt hekkel megoldották, hogy 2 magos CPU-val menjen a játék, az indokolatlan genyaság volt részükről, mivel működött anélkül is.
A ram-nál ez határeset, ha valóban kitölti.Itt viszont arról van szó, hogy a motor aktívan használ 4 szálat és arra optimalizálják. Ez vállalható.
-
Dtomka
veterán
Biztosan nem leszek ezzel a hozzászólással népszerű, de úgy gondolom, hogy aki a napjaink játékaival játszana az áldozzon a gépfejlesztésre.
Kicsit drasztikus lépés, mert a felhasználónak elég lenne szembesülni azzal, hogy a program a gyengén fut az adott gépen.(#69) #Chris
Szerintem tévedsz. Enyém is négy magos és nincs benne Hyper-threading (i5 2500k)
Lassan 6700k-ra váltok és remélem előny lesz a Hyper-threading. Mert valjuk be nem sok játék vette hasznát. Sőt volt ahol inkább hátrány származott belőle ha be volt kapcsolva.(#70) tomas51
Úgy legyen + DX12 támogatása is jó lenneÉs 1 friss példa:
[Ilyen PC kell a Mirror's Edge Catalysthez][ Szerkesztve ]
-
tomas51
senior tag
Szerintem BF5-el debütál, legalábbis a korrábbi számozott részekben így volt ugye.
BF3 fb2, BF4, fb3.
Nagyon helyes, akinek van hozzá vasa annak legalább ki is használja valami. -
leviske
veterán
Ha az i3 nem számít, akkor mégis mennyire sok játékosgépben van az érintett procikból?
Egyébként az új verzióban nem kellett volna az IOMMU vagy WDM2.0 kötelezőségének is befutni? Vagy keverek valamit?
(#67) Feketelaszlo: Valószínűleg a Vulkan/DX12-höz átdolgozott motoroknál erre nem lesz lehetőség.
[ Szerkesztve ]
-
Feketelaszlo
senior tag
Köszönöm a választ, bár ettől függetlenül szívesen megnéznék olyan tesztet a modern API-okkal (akár Vulkan, akár DX12) 2 és 4 szálas variánsok között, ahol a fejlesztők nem tiltják le erőből a kevesebb maggal rendelkező hardvert, hanem kibukik, hogy konkrétan mennyi is az annyi.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Feketelaszlo #65 üzenetére
DX12-ben egyre több ilyen lesz, mivel maga az API skálázódó, vagyis az a struktúra, ami ideális a motornak nem kifejezetten baráti a két maghoz. Igen ez éles váltás, de a DX11 és a DX12 között is éles a különbség, tehát ami jó volt DX11-re az nem feltétlenül jó DX12-re.
Nyilván az EA sajnálja, aki kétmagos Celeronba vagy Pentiumba fektetett, de többek között mi is, ahogy más média is évek óta csak négymagos gépet ajánl játékra, amikor ilyen rendszer összerakós cikk készül. Nem azért, mert négymagos mindig jó, hanem azért, mert előre tudtuk, hogy ez fog történni.[ Szerkesztve ]
-
Feketelaszlo
senior tag
Igen, az meg szintén egy low-end notebookokba és PCI csatoló nélküli kivitelben HTPC-kbe és irodai gépekbe szánt megoldás. Egy next-gen videojáték motorról szóló hír alatt azt hittem elég egyértelmű lesz, hogy mire gondoltam "budget kategória" néven, tehát most nem értem, hogy csak bután fogalmaztam vagy hirtelen mindenki subnotebookokon és médialejátszókon akar a következő Battlefielddel játszani? Ha pl. a G4400 CPU-teljesítménye a legtöbb játékban életképes konkurenciát képes nyújtani az AMD megoldásokra, nem értem miért kell elvenni a lehetőséget azok elől, akik ebbe fektettek bele, hiszen nem egy ezeréves platformról van szó, hanem az aktuális Intel Skylake egyik belépő tagjáról, ami nincs még 1 éves sem (engem mondjuk nem érint, de ettől függetlenül furcsának találom). Vagy elképzelhető olyan kód, ami 1/2 szálon nem, csak min. 4-en képes lefutni?
[ Szerkesztve ]
-
Végre, ideje volt meglépni ezt! Kabini POWA!
(#28) thomeef
Újíts be egy C2Q-ot...[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert a 161 dollár az a listaár, de azt szinte senki sem tartja be, hanem odamennek és alkudnak. Az Atomnál pedig az Intel megy oda a partnerhez, hogy mennyiért hajlandó Atomot használni egy mobil géphez. De ezt minden évben csak 1 milliárd dollár mínuszig csinálják. Utána nem alkudnak.
-
Az enyémből nem üti ki, kiválóan elvagyok az elmúlt 30 év játékaival, konkrétan egy élet kevés rájuk, annyira nem győznek meg a mai csodacímek, hogy nagy kiütések történjenek a ház körül.
-
BatchMan
senior tag
Két mag rossz, négy mag jó!
Egyre többször látom, hogy programok eldöntenek valamit, mert nincs az üfsz-oknak türelmük a birkákhoz. Ezért senki, még csak ki sem próbálhatja, hátha az ő kétmagos rendszerén tudna játszani.
Apropó! Nincs valami kis utility, amitől a proci négymagosnak látszik? Azt gondolom lenne rá kereslet
És nem 10eFt egy ilyen processzor, továbbá alaplapot és RAM-ot is kell cserélni, mert w10 támogatás már nem lesz a régi cuccokhoz stb. stb.
És a trenddel egyet is tudnék érteni, de a processzorok teljesítménye annyival nem nőtt, hogy ezt tényleg indokolná. Hiányzik nekem az átmenet, ez így túl radikális. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Feketelaszlo #52 üzenetére
Az Intelnél is vannak olcsó négymagosok. Például Pentium N3700, ami kb. annyi, mint egy Athlon X4 alaplappal.
(#54) Cifu: Hát ez fájdalmasan nagy marhaság. A 4 magra korlátozás azért segít, mert nagyobb lesz a turbó, míg normál működés mellett a CryEngine próbálja használni mind a nyolc magot.
[ Szerkesztve ]
-
MWO is CPU-bound on most rigs, and AMD CPUs are not the greatest in terms of raw performance. MWO has issues specific to AMD 8-core processors. It reads 8 cores and tries to utilize SSE instructions on 8 cores, but the hardware can only do SSE for 4 cores at a time. This leads to framerate drops/stuttering. There is a user.cfg (CryEngine) command to limit MWO to 4 cores which helps some AMD CPU users. Google that.
Ezek szerint itt hülyeséget írtak akkor...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Feketelaszlo
senior tag
-
emmm
őstag
Hála égnek, ez is eljött végre.
-
válasz
Feketelaszlo #45 üzenetére
Ennyire nem egyszerű a képlet. Mechwarrior Online esetén az AMD procival bírók nyavajognak, mert állítólag a két mag -> egy modul rendszerű felépítés miatt egy modul egyszerre csak egy SSE utasítást dolgozhat fel (hiába lenne két logikai szál modulonként, valójában csak egy "fut" az SSE végrehajtása alatt), emiatt valójában a 8 "magos" (4 modulos) AMD procik is csak 4 magot terhelnek a játék alatt általában, miközben az Intel prociknál ilyen probléma nincs.
-
törölt tag
*A 2 magos CPU-val rendelkező játékosok bojkottálják a Frostbite-os játékokat.
Engem nem érint a probléma, de szerintem genyóság.
-
apatyas
Korrektor
Uramatyám, ez kemény! Nálad már tényleg megérett a dinnye.
Egyébként: akkor a Stoney Ridge, mint kicsit is normális integrált igp-s proci is kiesett. Még mielőtt megérkezett volna. A kategóriabeli elődei jó szolgálatot teljesítettek.
Feketelaszlo:
most akkor vesd össze azzal, amit meg én írtam.
[ Szerkesztve ]
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
Feketelaszlo
senior tag
Ha rosszmájú akarnék lenni, simán arról van szó, hogy a Frostbite nyíltan AMD felé húzó fejlesztés és a pirosakat kevésbé érinti, ha letiltják a 2 szálas procikat, mint a kékeket. Mivel a legolcsóbb i3-ak is 30.000 forinttól kezdődnek, gyakorlatilag elérik, hogy a budget kategóriában ne legyen konkurenciájuk. Persze mint közismert, az Intel a csúf gonosz piacvezető aki megveszi a programozókat, hogy rá optimalizáljanak, az AMD pedig csak a körülmények áldozata, úgyhogy ez az elképzelés nyílván teljesen lehetetlen.
-
Ez teljesen rendben van, nem hiszem hogy ez túl sok embernek okozna problémát.
Ellenben jó lenne, ha nemcssk a frosbite motor, hanem a többi is kihasználná azt a minimum 4 magot.Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
Fenebe
while (!sleep) sheep++;
-
-
Scholes9
nagyúr
És a 4 magból továbbra is 1 vagy 2 magot fog csak használni? Nevetséges és szánalmas...
Televan:
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> 65” S90C <-> MacBook Pro 14” M4 Space Black
-
CsonkaImo
addikt
-
Tigerclaw
nagyúr
Remélhetőleg a több mag nem csak követelmény lesz, hanem optimálisan ki is használják azokat. Nemrég még pont a gamerek vettek 2 magos cpu-t, mert a magasabb órajel hasznosabb volt mint a több de gyengébb mag. Miközben a több mag jelenti a jövőt a szoftveres támogatás oldaláról nagyon nagy a lemaradás ebben.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
.mf
veterán
Kíváncsi vagyok, hogy ez valós technikai követelmény, vagy mesterségesen generált gyorsított avulás...
Akárhogy is, ezt egy kifejezetten buta lépésnek tartom.
Ott vannak a négymagos vagy 2mag+2szál 1.6 GHz Atomok, azokon el fog indulni, egy csak kétmagos, de 3+, 4+ GHz-en üzemelő modern Haswell/Broadwell/Skylake alapú procin meg nem?
Inkább egy rövid benchmarkot tennének bele, és kiírnák, hogy a procid ennyire képes, az alábbi beállításokat javasoljuk.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
expander
senior tag
tudtam en 9evvel ezelott, hogy a q6600-val nem lovok melle!
-
törölt tag
Nem az a gond, hogy fejleszteni kell a gepet hanem az, hogy ez az engine alatt milyen jatekok jottek ki. Csupa rokabor meg DLC hegyek. Tipikus EA szemet az osszes.
[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
Nem is értem a többséget, 2 magos procin értelmesen a BF4 sem futott el, aki játszani akar az vagy konzolra menjen vagy adjon ki 2X annyi pénzt a gépre, mert gyakorlatilag a proci 30-40k-val drágább mint a 2 magos és az már I5, laptopon meg eleve halott az ügy, mert I5M alatt nem is igazán van értelme próbálkozni, I3 mellé is rendszeresen olyan DVGA-t raknak ami nem sokkal erősebb mint a GPU
(#30) K_mester: Azért ezt nem mondanám, 10k az alap +10k a prémium azt csókolom, összes DLC-t megkapod, az más kérdés, hogy nem volt zökkenőmentes az indulás de lényegtelen
a rókabőr az mikor kiadnak seasson passt, megveszed aztán fél év múlva már nem kapja meg a többi DLC-t, hanem vedd meg egyenként, vagy micro tranzakciók stb stb
[ Szerkesztve ]
Xbox One: bandymnc
-
thomeef
őstag
Nah a jó öreg 775 core2duo végleg megy a levesbe
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
törölt tag
Nem nagyon érint. Nem játszom sem a "lelőlek" sorozattal, sem a "legyorsullak" sorozattal
-
Fred23
nagyúr
Ideje volt már nagyon! A fejlődést segíti ez a lépés, és amúgy meg nem érinthet túl sok játékost, mert már évek óta 4 szál az alap szinte mindenütt.
-
MongolZ
addikt
válasz
MittuDomain_ #23 üzenetére
Remélem minél hamarabb. Elegem van már az intel-buzi szoftverfejlesztőkből, akik az egyetlen szálas teljesítményre gyúrnak.
-
MittuDomain_
őstag
Hát megállt bennem az ütő a cikk elejét olvasva csak...
3 hete vettem lapost i5-4200U-val, de szerencsére még támogatott. Kérdés, mikor kell 4 fizikai szál...Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
Televan74
nagyúr
De jó lenne odáig eljutni,hogy egy játék kihasználja mind a 8 szálamat 90% felett.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Németh Péter #16 üzenetére
Le fogja tesztelni a motor, hogy mennyi szálra van dedikált erőforrás a rendszerben. Ha nincs meg a négy, akkor nem fog elindulni.
-
Másik oldalról közzelítve a dolgot manapság alap elvárás 4 mag/szál a gamer konfigokban.... szóval nincs nagy pofáraesés.
Leszámítva, hogy a mai napig nagyon-nagyon sok játék egy, max. két magot használ ki...
-
proci985
MODERÁTOR
-
-
DooMbo
tag
Én azokat sajnálom, akik pl az egyszálas teljesítmény miatt vettek egy csúcs kétmagosat és szarráhúzták/tuningolták és lehet simán elvinné a játékot, de esélyük sincs kipróbálni. Másik oldalról közzelítve a dolgot manapság alap elvárás 4 mag/szál a gamer konfigokban.... szóval nincs nagy pofáraesés.
-
smkb
őstag
Sikerült megint olyan címet adni, ami a cikk tartalma alapján nem igaz, mert nem a 2 magosokat lövi ki, hanem azokat ahol logikai szinten is csak mag van. De hát így kell ezt elbulvárkodni...
-
rumkola
nagyúr
ez kb ugyanolyan bullshit mint anno a 8 vagy 6GB (már nem emlékszem) memóriás mocsokság
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Dragon Age Inquisition más volt, mert ott maga a motor képes volt kétmagos gépen futni, csak visszautasíthatta a programfuttatást, ha az első rendszercheck esetében a proci alacsonyabb eredményt kapott, mint a minimum. Ez igazából szinte az összes kétmagos procit érintette, hacsak nem valami 4-5 GHz közé tuningolt Pentium AE volt a gépben, vagy esetleg nem Mantle módban futtatta a játékos a programot (ilyen módban ugye nem volt grafikus driver, tehát nem vette el semmi a program elől az erőforrást). Az új Frostbite konkrétan nem tudja majd inicializálni a Core 2 és 3 szálat, így ki fogja írni, hogy nem tud továbblépni az indítás szempontjából.
[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
na de milyen messzire?
szerintem jónak tűnik..
-
Saját magukat védik ezzel, hiszen ha a játék rosszul fut (függetlenül attól, hogy a minimum gépigényben szerepel a négy logikai szál), a vásárlók egy része a cég ügyfélszolgálatára próbálják ráborítani az asztalt (a Read The Fucking Manual nem mai találmány, és ma még igazabb, mint valaha). Ha a telepítésnél kiírja, hogy sorry, de ez a gép nem játszik, akkor máris nyernek X százalékkal kisebb ügyfélszolgálati terhelést. Amivel a költségeket csökkentették - a nélkül, hogy egy fillérjükbe kerülne...
-
bsh
addikt
az a cím
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez az inicializáláson múlik. A motor új verziója az indításhoz minimum négy szálat kell, hogy inicializáljon, és ha ezt nem tudja megtenni, akkor a hibaüzenet csak arra vonatkozik, hogy érthető nyelven taglalja a felhasználó felé, hogy miért nem sikerült elindítani a programot.
Egyébként a legolcsóbb négymagos proci ma 10k alatt van. Ez nem lehet probléma. Akinek az menjen konzolra.[ Szerkesztve ]
-
Lenz
csendes tag
Nem fog futni az új Battlefield a kétmagos N2840 cerkámon ?
Ennyit az egész cégről.... tartsák meg maguknak a programjukat.
-
törölt tag
Bőven elég lenne odaírni a gépigényhez, hogy minimum 4 szálas proci kell, esetleg indításkor +1 figyelmeztetés, de felesleges az ilyen "kényszerítés", hogy direkt el sem indul. Ha valakinek jó a kétmagos által nyújtott teljesítmény hát játsszon vele...
[ Szerkesztve ]
-
rodrigez
senior tag
Szerintem ez teljesen vállalható a fejlődés érdekében. Most őszintén aki játszani akar, főleg egy Frostbite motoros játékkal, az biztos, hogy rendelkezik normálisabb VGA-val, és itt nem a 100+ ezer Ft-os darabokra gondolok, hanem akár egy GTX750-esre. Aki már vesz egy 35 ezres VGA-t nem hiszem, hogy dual core-os Pentiumot, vagy X2-es AMD-t venne. Szóval a potenciális vesztesek száma szerintem konvergál a 0 felé. Notikban előfordul még 2 magos Pentium, de azok mellé sem jellemző az erős integrált grafika.
[ Szerkesztve ]
-
Hiftu
senior tag
Kiváncsi leszek az EA marketingre. Illetve a supportjuk leterheltségére az első pár ilyen játék kapcsán.
Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver
-
Bandi995
aktív tag
Van aki ennek nem fog örülni, én speciel nagyon örülök neki.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Bár a rendszer elfogadja a logikai magot is, így a Core i3 opció marad, a nyers kétmagos CPU-kon már nem indulnak majd el az erre épülő játékok.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest