- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BIOS frissítés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alchemist
addikt
Remek, sikerült összehozni egy kb. 15 éves ThinkPad feature általános megoldását mai gépekre.
-
Findzs
addikt
hasonlókat lehet kapni már egy ideje, olyan is van amihez adnak egy külső házat az odd-nek:
[link] -
gabber01
addikt
Asus N55SF-hez van ilyen?
-
Ringman
félisten
válasz
antikomcsi #45 üzenetére
-
De, igen ilyesforma, de sajnos eddig nem találtam ilyen csatolós keretet, ami belül sata-s eszközt fogad.
(#43) Zanik
Sajnos nem sima pata csati, hanem olyan, mint amilyet a #32-ben linkelt a kolléga.
Nem néztem meg rendesen, csak kihúztam, láttam, hogy nem sata és már dugtam is vissza. Aztán kértem egy ide/sata keretet. Saját figyelmetlenségem végett. Amúgy meg a fene enné meg, hogy még ezt is variálniuk kellett.
-
-
Zanik
addikt
válasz
antikomcsi #27 üzenetére
Asus A6-os? Azokba (jó szar) TSST odd-ket szereltek anno. De elvileg szabvány pata csatijuk van.
-
CreMindES
csendes tag
Már több mint 1 éve vettem ilyet kici kínai barátainktól, olcóért. Nem tudom ebben mi az egyedülálló, sokan átcimkézik már és szerintem jó pár kínai gyárból gördül ki ilyen. Am. jó dolog így az SSD és HDD kombó a notebeookban
-
-
rybank
senior tag
Üdvözlöm az ötletet. Talán én is beruházok rá!
SSD-m van. De a filmeknek, zenéknek és még talán a játékok is elfutnak egy HDD-n. A tárhely irtóra bekorlátoz. ( 64GB)
-
kutga
félisten
válasz
antikomcsi #30 üzenetére
Kár mert csak ezeket találtam.
MOD
Duliee Free shippinget kell választani. -
kiskaktusz
addikt
Nekem is kéne már egy keret egy HDD-vel, mert ritkán használom az ODD-t, de még nem veszek hdd-t az árak miatt, így keretet sem veszek hiába.
-
Ringman
félisten
válasz
antikomcsi #27 üzenetére
nem slim-pata lesz az?
-
-
-
kutga
félisten
válasz
antikomcsi #27 üzenetére
Ezeket nézted? Vagy ezek nem ODD helyére valók?
-
-
kutga
félisten
válasz
antikomcsi #25 üzenetére
Milyen laptop?
-
Nekem is van ilyenem, de sajnos beszerelni nem tudtam.
A nyüves asus laptopommal, nem kompatibilis, sem az ide, sem a sata csatolós.
A sima hdd helyre sem lehet berakni az ide-sata átalakítót, hogy beszereljek egy ssd-t, mert az sem fér el.
Köszönöm asus...................
-
hemaka
nagyúr
király
-
kutga
félisten
Ez mondjuk már elég régóta létezik, igaz nálunk nem igen voltak kaphatók. Az enyémet ebayről rendeltem, direkt a notebookomhoz valót.
MOD
shteer ODD házat be tudnád linkelni? -
bocsika
aktív tag
A kívánságlistámon régen fenn van egy ilyen projekt.
A mostani hdd helyére egy ssd és a mostani meg huss ebbe bele.
tárhely pipa
sebesség pipa.
Mintha az ember új gépet vett volna. -
poli27
veterán
[link] Ebayen is lehet ilyet venni cirka 4000ft körül.
-
Eddig is csak windows telepitesre hasznaltam ODD-t, de most mar az is pendrive-rol megy.
Szoval szepen megszabadulok DVD iromtol, es majd egyszer ha olyan olcso lesz az USB-s BD iro, hogy mar szinte az ember utan dobjak, akkor beruhazok egyre, csak es kizarolag archivalas celjabol.
-
raper
senior tag
A HP-nek már régebbóta megvan ez a lehetősége egy átalakítón keresztül, de sajna nem ilyen olcsó.
-
Hat en vagy 2 honapja jutottam hozza 5000 Ft-ert hardverapron egy ilyen ODD Caddy-hez. Es nem csak egyszeri szerencses vetel volt, nagymennyisegben arulta a kollega.
BTW elegedett vagyok vele. A HDD helyre ment az SSD, a Caddy-be pedig a HDD.
Az ODD-t pedig egyaltalan nem hianyolom. Velemenyem szerint szepen lassan "kimegy a divatbol", es a BD-t is csak archivalasra fogjak hasznalni az emberek. -
Ringman
félisten
ált alulról 1 csavar tartja a fiókot, alulról (ennek a rögzítése a hirdetésbeli fiókhoz különféle acéllemezzel történik. az odd műanyag elejele pattintható, ezt le kell szedni és a hdd-caddy elejére rakni (ha vmi íves oldalú laptopról van szó.)
szerk: itt egy útmutató is random laptophoz: [link]
-
lapa
veterán
és szerintem mind hotswap. mondjuk nem teljesen értem ezmiez: szét kell szedni a notit hozzá? mert amelyik eleve fiókos, ahhoz van amúgy is fiók, nem?
-
Ringman
félisten
12,7-es akasának van régóta, és kapni is lehet itthon.
ez valószínű ugyanaz más branddel, az akasa is csak matricázza, szerintem ebay-es kínai is ugyanaz, de olyanom nincs, uh csak tipp.
-
Silentfrog
veterán
Akinek nem kell az optikai meghajtó annak szuper találmány!
-
Ennyiért nagyon kéne
-
Cyberpunk
félisten
Üzleti gépeknél már jó ideje van ilyen. De jó dolog hogy a többi gépnél is lehet ilyen opciót választani. Mivel manapság már nem mindig van szükség ODD-re. Viszont adattár az kellhet.
-
LackoMester
addikt
Ötletes.
-
Patice
nagyúr
És nincs olyan változat, amiben cserélhető is a merevlemez menet közben? Hot swap?
Vagy ezek olyanok, csak én nem látom?
-
macilaci78
nagyúr
Nem is érzem drágának, az viszont határozottan szimpatikus, hogy az összes kombinációt számba vették.
-
Honkydoo
őstag
Szuper!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A beépítőkeret a kivehető optikai meghajtók helyére illeszkedik.
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- LEGO klub
- Assetto Corsa EVO
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- Milyen videókártyát?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mobil flották
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BIOS frissítés
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Precision M6700 i7-3740QM I 16GB I 500GB SSD I 17,3" FHD I K3000M I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest