- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
F4Zi
tag
Sziasztok!
Lehet hülye kérdés lesz, de még sose szereltem laptopot. Azt szeretném kérdezni, hogyha új notebookot veszek, meg lehet oldani ezt a beszerelést garivesztés nélkül? -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Okos elgondolás.
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
TeeJay
félisten
notimban Intel HM55 chipset van, úgy tudom ott csak SATA2 létezik tehát mindegy
utánanézek ennek a cuccnak mert tetszik és már kinéztem egy Samsung 830 64gigás SSD-t úgy pedig egy 640gigás WD notivinyóval társítva komoly előrelépés leszMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
kenand
veterán
Olcsó házat a kivett DVD írónak tudtok valahol?
Olcsó kell, mivel 10 000FT alatt van külső slim író... -
TeeJay
félisten
ez nagyon érdekelne engem mert a notim 1éves elég gyors viszont utálom hogy a vinyó visszafogja és gyűjtök SSD-re csak ugye kellene mellé egy merevlemez adatot tárolni.
nincs USB3-am viszont akkor így az optikai meghajtó helyére tudnék tenni SSD-t és ha jól értem ugyanúgy SATA2-n csatlakozik az alaplaphoz tehát semmi hátrányt nem szenved és akkor egy 64gigás SSD és a notimban lévő 640gigás WD vinyó tökéletes lenne.
amit linkeltél ott nem mutatják miféle külső USB-s házat adnak a kiszedett optikai meghajtónak. azt is megnézném de így 8-9ezer körüli áron egész korrekt.
gondolom USB2 elég arra hogy DVD olvasson/írjon néha az ember és akkor nem kellene megválni még egyelőre ettől a funkciótól
nagyon elgondolkoztam ezen, lehet így fogom megoldani az SSD-s rendszert
én mondjuk nem a mostani vinyó helyére tenném az SSD-t a vinyót meg ilyen keretbe hanem fordítva, a keretbe az SSD-t mert az nem melegszik a vinyónak meg jobb ha kap szellőt a laptop alján.
szerintem
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
freemanone
addikt
válasz Dyingsoul #75 üzenetére
A nagy magyar valóságban nem igazán sok ismerősöm rohangászik usb3.0-al, de szép lassan majd elterjed az is. A hotswap viszont más miatt is lehet hasznos.
Ha van rajta fizikai kapcsoló, akkor ugye ki lehet kapcsolni a 2. vinyót. Ezlátal is spórolva az aksin, majd ha kell egyszerűen bekapcsolom. Mindegy nincs értelme vitázni rajta, van akinek ez eszébe se jutna. Nekem se kéne spec, de előfordul amikor jó ha van. -
Dyingsoul
veterán
válasz freemanone #72 üzenetére
Akinek annyira számít a sebesség úgyis USB 3.0-ásat vesz, ami egyébként egyre elterjedtebbnek és természetesnek számít. Olcsóbb notikat is adnak már usb 3.0-val, jó példa erre a cirka 110 ezer forintba kerülő Asus X54L-SX130D.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Dyingsoul
veterán
Teljesen felesleges a hot swap funkció... aki ilyesmit akar, annak tökéletes alternatíva a külső merevlemez.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
kutga
nagyúr
Használtan rendeltem ebayről, 15k volt mindennel együtt, a héten jön meg, itthon 32k az új. Sajna csak kétféle megy a gépembe, a régebbiek 7-8k körül kaphatóak már, csak épp nem jók nekem.
[ Szerkesztve ]
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
Jaja néztem az áraikat és eléggé elborzadtam. Mondjuk a gyári alkatrészekkel legtöbbször ez a helyzet. Egy 3G modul, ha nem a géphez veszed a HP-nál 32k-nál kezdődik.
Ilyen pótakksin is gondolkodtam, de a HDD keret praktikusabbnak tűnt. Inkább gyűjtök egy megnövelt teljesítményű akkura a gyári mellé, azok azért olcsóbbak.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
radi8tor
MODERÁTOR
Átrakható rá a saját notebook CD írójának "ajtaja"?
⭐ Stella
-
waithEard
őstag
Szuper, de tuti mire ideér lesz vagy 10k....
"The cold feel of my skin. I try to lose but always win." - M.D.B. - The Fever Sea (RégiHApró: 68 piros \ 0 fekete)
-
oriic
HÁZIGAZDA
IBM T40es gépemhez kb egy éve volt ilyen. Két akksi volt így a gépben, kb 7-8 órát bírt a gép wifivel.(már kicsit használtak voltak az akksik)
VIszont ott úgy volt hogy nem egyszerre merítette az akksikat, hanem először a főakksit, utána a plusz akksit merítette.
Live-Die-Respawn
-
lapa
veterán
igen, a dellhez meg a hp-hez is van (üzleti szegmensben szerintem minden gyártó kínál). és mivel nem guriga cellák vannak benne hanem laposak mind aranyárban van. lenovonak a lapos (12,x mm) odd helyére össz 3 cellányi fér, ami persze jó, de brutál ára van wattórára nézve. viszont a lenovonál legalábbis lítium-polimer, elvileg több ciklust bír jóval, mint a normál li-ion telepek.
[ Szerkesztve ]
-
ggg666
őstag
azt én is tudom de vannak olyan bootolható iso-k amiket nem olyan egyszerű pendrivra tenni.
Windows 7 ultimate-et én is telepítettem már vertex 3-ról is usb-s rack nélkül
de ezzel nem kell görcsölni
beletolok egy vertex 3 mat vagy más ssd-t
és sokkal gyorsabb mint a pendrive-ok legtöbbje
-
Reggie0
félisten
Na ugy latom nalunk mar arulnak hasonlot.
-
jáózsi
tag
Nem tudja valaki, hogy aksi formájában ilyen létezik?
-
banhammer
veterán
Mintha már olvastam volna hírt hasonló megoldásról.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
ggg666
őstag
Ilyenbe esetleg tud valaki ilyen megoldást?
-
ggg666
őstag
válasz proradeon #20 üzenetére
Windows telepítés miatt most már főleg nem fogok használni dvd illetve cd-t.
Mikor megjelent ez:
A beszédes ISOMount3 elnevezés sokat elárul a másik májusi Skydigital újdonságunkról. Szintén egy 2,5"-es (laptop) HDD-t vagy SSD-t szerelhetünk ebbe az USB3-as házba is. Alaphelyzetben egy átlagos külső lemezként működik az eszköz. Lehetőségünk van azonban 3 különböző ISO fájl elhelyeznünk adott nevű mappákban (_ISO1, _ISO2 és _ISO3 elnevezésűekben), mely ISO-k lehetnek CD, DVD, Blu-ray, vagy bármilyen számítógépes (Windows, Linux, Mac) fájlrendszert tartalmazó lemezképek. A házon mindössze egyetlen gombot találunk, ezzel váltogathatunk, hogy a készülék a merevlemez tartalmát vagy az egyes ISO fájlokat csatlakoztassa a számítógépünkhöz. A felmountolt ISO pontosan úgy működik, mint ha az adott optikai-, vagy merevlemez lenne a gépünkhöz csatlakoztatva. Ideális megoldás operációs rendszerek telepítésekor, különböző szoftverek több gépre egymás után történő installálásakor, hiszen az USB3-as merevlemezről jóval gyorsabban olvasható minden, mint akár egy Blu-ray korongról. Ahogy látható, az ISOMount 3 is teljesen platformfüggetlen (akár egy XBOX-szal is működik), semmilyen szoftverre nincs szükség a használatához. Akár a jelenleg kapható legnagyobb, 1 TB kapacitású lemezt is kezeli – ha az nem vastagabb, mint 9,5 mm. Ára gyakorlatilag meg fog egyezni a Lockdown PE árával, azaz 10 ezer forintnál várhatóan nem kerül majd többe ő sem.
-
freemanone
addikt
Szuper, UP neki! következő noti cserénél szükség is lesz rá.
-
Alchemist
addikt
Remek, sikerült összehozni egy kb. 15 éves ThinkPad feature általános megoldását mai gépekre.
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
Findzs
addikt
hasonlókat lehet kapni már egy ideje, olyan is van amihez adnak egy külső házat az odd-nek:
[link]"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
gabber01
addikt
Asus N55SF-hez van ilyen?
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Ringman
nagyúr
válasz antikomcsi #45 üzenetére
én ezt vettem meg, de vagy a laptop, vagy a vezérlő (előbbire tippelek) miatt max 15MB/s a sebessége:
szerk:
kb 2008-ig volt elterjedt a slim-pata csatoló, hp 8510w-n is ugyanez van.
delock-nak van asztali géphez jó átalakítója - ha akarod még használni pl htpc-ben a meghajtót. [link][ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
antikomcsi
veterán
De, igen ilyesforma, de sajnos eddig nem találtam ilyen csatolós keretet, ami belül sata-s eszközt fogad.
(#43) Zanik
Sajnos nem sima pata csati, hanem olyan, mint amilyet a #32-ben linkelt a kolléga.
Nem néztem meg rendesen, csak kihúztam, láttam, hogy nem sata és már dugtam is vissza. Aztán kértem egy ide/sata keretet. Saját figyelmetlenségem végett. Amúgy meg a fene enné meg, hogy még ezt is variálniuk kellett.
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
válasz antikomcsi #27 üzenetére
Asus A6-os? Azokba (jó szar) TSST odd-ket szereltek anno. De elvileg szabvány pata csatijuk van.
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
CreMindES
csendes tag
Már több mint 1 éve vettem ilyet kici kínai barátainktól, olcóért. Nem tudom ebben mi az egyedülálló, sokan átcimkézik már és szerintem jó pár kínai gyárból gördül ki ilyen. Am. jó dolog így az SSD és HDD kombó a notebeookban
Üdv.: CreMindES
-
rybank
senior tag
Üdvözlöm az ötletet. Talán én is beruházok rá!
SSD-m van. De a filmeknek, zenéknek és még talán a játékok is elfutnak egy HDD-n. A tárhely irtóra bekorlátoz. ( 64GB)
-
kutga
nagyúr
válasz antikomcsi #30 üzenetére
Kár mert csak ezeket találtam.
MOD
Duliee Free shippinget kell választani.[ Szerkesztve ]
-
kiskaktusz
addikt
Nekem is kéne már egy keret egy HDD-vel, mert ritkán használom az ODD-t, de még nem veszek hdd-t az árak miatt, így keretet sem veszek hiába.
[ Szerkesztve ]
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
Ringman
nagyúr
nem slim-pata lesz az?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Graphics
Jómunkásember
-
kutga
nagyúr
Ezeket nézted? Vagy ezek nem ODD helyére valók?
-
kutga
nagyúr
válasz antikomcsi #25 üzenetére
Milyen laptop?
-
antikomcsi
veterán
Nekem is van ilyenem, de sajnos beszerelni nem tudtam.
A nyüves asus laptopommal, nem kompatibilis, sem az ide, sem a sata csatolós.
A sima hdd helyre sem lehet berakni az ide-sata átalakítót, hogy beszereljek egy ssd-t, mert az sem fér el.
Köszönöm asus...................
-
hemaka
nagyúr
király
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
kutga
nagyúr
Ez mondjuk már elég régóta létezik, igaz nálunk nem igen voltak kaphatók. Az enyémet ebayről rendeltem, direkt a notebookomhoz valót.
MOD
shteer ODD házat be tudnád linkelni?[ Szerkesztve ]
-
bocsika
aktív tag
A kívánságlistámon régen fenn van egy ilyen projekt.
A mostani hdd helyére egy ssd és a mostani meg huss ebbe bele.
tárhely pipa
sebesség pipa.
Mintha az ember új gépet vett volna. -
poli27
veterán
[link] Ebayen is lehet ilyet venni cirka 4000ft körül.
-
őstag
Eddig is csak windows telepitesre hasznaltam ODD-t, de most mar az is pendrive-rol megy. Szoval szepen megszabadulok DVD iromtol, es majd egyszer ha olyan olcso lesz az USB-s BD iro, hogy mar szinte az ember utan dobjak, akkor beruhazok egyre, csak es kizarolag archivalas celjabol.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
raper
senior tag
A HP-nek már régebbóta megvan ez a lehetősége egy átalakítón keresztül, de sajna nem ilyen olcsó.
-
őstag
Hat en vagy 2 honapja jutottam hozza 5000 Ft-ert hardverapron egy ilyen ODD Caddy-hez. Es nem csak egyszeri szerencses vetel volt, nagymennyisegben arulta a kollega.
BTW elegedett vagyok vele. A HDD helyre ment az SSD, a Caddy-be pedig a HDD.
Az ODD-t pedig egyaltalan nem hianyolom. Velemenyem szerint szepen lassan "kimegy a divatbol", es a BD-t is csak archivalasra fogjak hasznalni az emberek.Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
macilaci78
nagyúr
Egy ODD-cserének meglelő szerelést igényel. A legtöbb notinál elég az alján egy csavart kivenni és kihúzod az ODD-t, vagy csak egy műanyag zár van. Még az eredeti ODD profilját is rá lehet pattintani, így teljesen láthatatlan a beavatkozás.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Ringman
nagyúr
ált alulról 1 csavar tartja a fiókot, alulról (ennek a rögzítése a hirdetésbeli fiókhoz különféle acéllemezzel történik. az odd műanyag elejele pattintható, ezt le kell szedni és a hdd-caddy elejére rakni (ha vmi íves oldalú laptopról van szó.)
szerk: itt egy útmutató is random laptophoz: [link]
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
és szerintem mind hotswap. mondjuk nem teljesen értem ezmiez: szét kell szedni a notit hozzá? mert amelyik eleve fiókos, ahhoz van amúgy is fiók, nem?
-
Ringman
nagyúr
12,7-es akasának van régóta, és kapni is lehet itthon.
ez valószínű ugyanaz más branddel, az akasa is csak matricázza, szerintem ebay-es kínai is ugyanaz, de olyanom nincs, uh csak tipp.
-
Silentfrog
veterán
Akinek nem kell az optikai meghajtó annak szuper találmány!
-
Graphics
Jómunkásember
Ennyiért nagyon kéne
-
Cyberpunk
félisten
Üzleti gépeknél már jó ideje van ilyen. De jó dolog hogy a többi gépnél is lehet ilyen opciót választani. Mivel manapság már nem mindig van szükség ODD-re. Viszont adattár az kellhet.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
LackoMester
addikt
Ötletes.
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
Patice
nagyúr
És nincs olyan változat, amiben cserélhető is a merevlemez menet közben? Hot swap?
Vagy ezek olyanok, csak én nem látom?
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
macilaci78
nagyúr
Nem is érzem drágának, az viszont határozottan szimpatikus, hogy az összes kombinációt számba vették.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Honkydoo
őstag
Szuper!
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Pavilion 15,FHD 15.6",AMD Ryzen 5 3500U,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i5, 16/512GB, touchbar, garancia
- Macbook Pro 16" M1 Pro - 2022 gyártás, 32/512GB, garancia
- Macbook Pro 14" M3 Pro - 2024 gyártás, 18/512GB, 100%, Apple garancia, doboz
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar, garancia