Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
8th
addikt
Most olyat mondok amiből itt biztosan hörgés lesz de külföldi tech oldalak írásait böngészve ki merem jelenteni egy 4,4-4,8 GHz-en hajtott 19ezres Pentium G3258 is elég egy jobb középkategóriás videokártya alá, akár még multiban is.
Erről a jubileumi Pentiumról szívesen olvasnék egy rövid tesztet mert itthon még nem nagyon foglakozott vele senki. -
KisDre
senior tag
Ismerős mondta nekem: Játékhoz AMD, pluszRenderhez Intel
S milyen igaz -
SylverR
senior tag
válasz
m0h0senator #31 üzenetére
Sajnos Windows alatt nem jön ki az FX-ek brutál ereje. Ha arra vagy kíváncsi, Linux alatt kell nézelődni. Ott jóval gyorsabbak.
-
proci985
MODERÁTOR
ja, csak az a baj, hogy cegen belul ezzel a testsettel a 4930 nem igazan lenne gyorsabb, a 4820at mar a 4770 is rendesen elkente. meg hiaba a normalis kupak, ha az x79 mar kb megjeleneskor elavult volt par tekintetben, a 2 nativ sata3 es usb3 port meg azert mostanaban mar keves.
nativ 32 pciEvel es forrasztott kupakkal mondjuk egy szavam nem lenne, de ugy meg ki venne 1000 euro (marmint csak cpu+lap) alatt socket2011et?
btw: tuningra azert lenyegesen kevesebb a headroom, emlekszem C2Qnal a 25% tuning meg "visszafogott, sok evre tervezett" ertek volt, 50%ot meg meg legen kb a feluk tudott meg elfogadhato 24/7es beallitasokkal.
-
Pubszon
veterán
Köszi a cikket, ahogy gondoltam és kiderült, hogy még mindig marad 1-2 évig tutira a 3770K-m, nehezen jár el felette az idő.
Amit nagyon hiányoltam a tesztből, az egy Clock To Clock összevetés legalább a 2600K, 3770K, 4770K és a 4790K között, ha már szorzózár mentes CPU-k.
-
malomkaorm
tag
Hát nem sikerült nagyot újtani :/
-
angyalpc2
aktív tag
ez jutott eszembe erről a tesztről:
4 gigahertz felett észre sem veszed,
És elhagyod a valóságot.
4 gigahertz felett átértékeled
Magadban a világot.
4 gigahertz felett senki nincs veled,
Közelre kerül a távol.
4 gigahertz felett több már nem lehet,
A kerékbezárt magányból.
dadamadaadam... -
Ghard
őstag
Szerintem ha lenne egy valamivel olcsóbb K nélküli modell ezen az órajelen, az lehetne ajánlott.
A tuning és a hűtés miatt egy tetszett plecsni jobban illene ehhez. -
BlackSoft
addikt
Na, akkor várunk egy jó LN2 tesztet is
-
Findzs
addikt
a felhasználók nagy többsége játék miatt vesz ilyen komoly cpu -t
de ha ezt nézzük
"Az eredmények alapján arra jutottunk, hogy egy egyetlen GPU-val szerelt felsőkategóriás VGA-hoz még egy Core i3 is elég lehet."
akkor teljesen feleslegesen? -
Oliverda
félisten
válasz
m0h0senator #31 üzenetére
Már jó ideje nem mag vs. mag alapon kell összevetni a procikat, hanem végrehajtószál alapján, úgy pedig 8 szál áll 8 szállal szemben. IPC-ben jobb az Intel.
-
Lehet lassan cserélni kéne a gépet,ez a proci jó választás lenne,de egy lap hozzá legalább ennyi.
-
m0h0senator
őstag
Az amd nem gyorsabbak rendereles alatt a 8 mag miatt? Csak mert a tablazatok nem ezt mutatjak, vagy alkalmazas fuggo a dolog?
-
hemaka
nagyúr
Brutál cucc, elférne a gépben.
-
angyalpc2
aktív tag
Nem baszogatásból...
De nem kéne már cserélni a CPU-Z-t...1.64....őskori
1.7-nél tartunk...és pont az 1.7-esben van az adott CPU-ra változtatás-Intel i7-5960X, i7-5930K, i7-5820K, i7-4790K, i5-4690K, Pentium G3258
-TSX instructions set support (including RTM and HLE subparts)http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z/versions-history.html
Csak úgy gondoltam szólok
-
Dtomka
veterán
CPU vs satu & kalapács.
Nem gondoltam volna, hogy ezeket az eszközöket az IT hardver -ek ezen részein is lehet használni. + most már tudom, mi az a Delid -álás. Ezt a 4770K esetében volt ajánlatos, a 4790K nál is szükséges? (A 2500k/2600k cpu-k jobban sikerültek ilyen szempontból, vagy nem spórolták ki a jobb anyagot. Kicsit szánalmas, ha egy ilyen minőségi terméknél pár "cent"-en spórolnak...)
-
Mans20
addikt
Nem tudom miért nem lehet játéknál kissebb felbontáson is high..
-
rovid89
csendes tag
4770k Delid hát ezt még nézni is rossz
-
GeneraL_XTX
veterán
Jó kis proci, ha más platformról jönnék tuti ezt választanám, de Haswellről teljesen felesleges a váltás.
-
JanR
addikt
Én azt nem értem, hogy a nonK 4790 miért nem 4-4,4Ghz.. Gondolkodtam rajta, hogy lecserélem a 4770K-mat, de teljesen felesleges. Alacsony feszültséggel megy 4,2Ghz-t, így még nem is meleg és gyors is. Ha meg azt vesszük alapul, hogy az összes 4770K képes 4Ghz-n menni, semmi értelme nincs ezt a szériát lecserélni az újra, nálam legalább is marad a haswell
-
Djuree
félisten
nem gyenge proci.
-
-Solt-
veterán
Köszönjük a cikket, de azt a 7970-t ideje lenne már valami combosabb darabra cserélni, hogy reálisabb képet kapjunk.
-
regener
veterán
Az eredmények alapján arra jutottunk, hogy egy egyetlen GPU-val szerelt felsőkategóriás VGA-hoz még egy Core i3 is elég lehet.
Csak én nem láttam i3-at a tesztben?
-
Köszi a tesztet!
Az eddigi i7 Haswell tesztek után ez úgy kellett, mint a falat kenyér...Szerintem inkább volna igény széleskörűbb tesztre a belépő kategóriában: Celeron, Pentium, összevetve Kabini-vel, A4-es, A6-os AMD-vel, stb.
-
h1mpi
félisten
De bejött, mert 4.6-on már a 4770K delid nélkül vállalhatatlan. 4.4 körül volt jó 24/7-re. A 4790K 4.6-on vagy 4.7-en meg simán megy delid nélkül is 24/7-re. Szerintem abszolút előre lépés és az árazása is jó már.
Ettől független, ha valaki kifog egy jó példányt meg lehet csinálni itt is a delidet liquid ultával, de ha nem benchelsz vagy renderelsz egész nap nem szükséges csak 4.8 Ghz felett.
-
Speed®
titán
válasz
LeslieG Jr. #2 üzenetére
A gyártási költséget nem befolyásolná nagy mértékben, viszont cégen belül konkurencia lenne a komolyabb árazású modelleknek, ha olyan 1xű lenne OCzni..elég megnézni, hányan vannak úgy, hogy vettek ~4 éve 25/2600Kt és nem terveznek váltani, mert OCval még ma is jóféle.
-
Televan74
nagyúr
Úgy látom,hogy nálam marad a 3770K még egy darabig.
-
beteg
őstag
válasz
LeslieG Jr. #2 üzenetére
Köszi a cikket!!
-
LeslieG Jr.
őstag
Hát igen. Sajnos ide is a gagyi trutyi jutott mint az Ivy Bridge-nél. Én is tapasztaltam. Le is kupakoltam.
És láss csodát sokkal szebben muzsikál hőfokilag a kicsike.
Nem értem hogy egy tuningos procit "K" jelzésű mi a francnak kenegetnek gagyi trutyival az Inteles kínaiak. Kici ócó elvet nem kéne követni. Annyira megnöveli a gyártási költséget ha valami minőségi kencefice van a kupak és a mag közé kenve?
-
gyuszaa
őstag
>Szerencsére az Intel hallgatott a panaszokra, így a Devil's Canyon tagjai jobb minőségű, hatékonyabb hővezetéssel gazdagodtak
Úgy néz ki ez mégsem jött be annyira a gyakorlatban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Apple asztali gépek
- Synology NAS
- Háztartási gépek
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Vicces képek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest