Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
beresj
csendes tag
Én még mindig ezt a procit használom egy egész jó kis lappal , ddr 3 ramokkal.
Még mindig teszi a dolgát! Csak videokártyát szoktam váltani ha már csökken az fps és dádámm, tökéletesen meg vagyok elégedve vele -
Chrakatoa
tag
Sziasztok!
Nyáron lett egy i7 4790k procim, jelenleg egy corsair seidon 120m hűti. Hőmérséklet szempontjából simán bírná az OC-t viszont a lapom egy Asrock B85 pro 4. Tudom hogy játszanom kellene a ghz-ekkel hogy mit bír még stabilan a rendszer, de az első kérdésem az lenne hogy egy ilyen lappal érdemes-e nekiállni húzni a procin (4.5-ig vagy akár fölé). Kérnék mindenkit hogy a vegyél egy jobb lapot hozzászólásokat most mellőzzük, ez egy átmeneti megoldás arra hogy ne bottleneckelje a rendszer a gtx1080-at. Viszont ha tudok akkor kihozok a jelenlegi rendszerből a legtöbbet. Szívesen fogadnék egy kis leírást, akár angol nyelven is, hogy még is hogyan álljak ennek a dolognak neki, nem csináltam még ilyet sajnos mert nem volt K-s procim.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
taknyí
senior tag
Csákány mindenkinek!
Kísz vagyok, de remélem közületek valaki felvilágosít a problémámban. Eddig prime95 progival teszteltem a vásárolt procikat, istennek hála nem volt problémám, a progit futtathattam idők végezetéig a procik (PhenomII X4 955 húzva 4Ghz-re, I7 4790) átmentek a teszten, egyik sem melegedett a hivatalosan közzé tett oldalon meghatározott max. hőmérséklet felé és boldog voltam a vételek során.
A problémám, hogy vettem egy I7 4790K procit és ráeresztettem a progit, majd le is kellet állítanom, mert pillanatokon belül átlépi a 74C-t és emelkedett folyamatosan, természetesen azonnal leállítottam a tesztet.... A konfig az adatlapomban van, monitorozásra MSI afterburnert használok ill. Aida-t. BF1 ultrán ill. lowon nem melegszik 64C fölé, igaz 65% a kihasználtság a VGA full kihajtásánál.. AIDA stressz és CPUID stressz alatt 55C. Persze játékra vettem nem Prime95 bambulására. Baja lehet a procinak? Hűtő jól van felrakva, biosban minden auton, load optimized defaulton. ... Hétfőn jön a z Asus Z97 pro gamer lap és úgy gondoltam, hogy a turbo orajelre belövöm mind a 4 magot, de ezek után kétségeim vannak... Mi lesz, ha 1005-on kell majd tekernie? Mivel teszteljek? Előre is köszi a válasz! -
Weareus
addikt
Azt meg tudná mondani valaki, hogy egy kifutó modell (mint pl. most a cikk tesztalanya) miért megy fel árban 80-88 k-ról 104 k-ra árban? Az nem válasz, hogy azé' me' kifutó és ez mindig így vót.
Ennyit én is tudok.
Szóval miért drágább most, mint egykoron? -
Raider 01
aktív tag
Sziasztok!
Vásároltam egy 4790 viatnamot,és egy asrock anniversary lapot.Van nekem egy scythe infinity hűtésem ami hálistennek nem jó a lapra.De még ha jó is lenne a memória slotokból 2 őt kitakar.Tudnátok ajánlani valami olyan hűtést amitől elférnek a memek,és jól elbirkózik a 4790 el?Sima nem K sorozatú.
Köszönöm előre is a válaszokat. -
GileraRC50
csendes tag
Sziasztok! Van egy 4790k-s procim. az a bajom vele, hogy eszeveszettül melegszik egy kis terhelésnél, már nem bírja egy coolermaster, vagy más fajta hűtő sem. Pedig másfél évig ment gond nélkül. Túl melegszik bármit próbálok csinálni, bántani nem akarom, mert még garos. Intelhez küldjem vissza garba? Vagy mit tudok tenni még vele? Gyári értéken üzemeltettem, nem tuningoltam.
-
WOLFPUNTO
csendes tag
Sziasztok,
Amd párti voltam mindig is.Mondhatni végig jártam a gyártó cpu-it(Phenom II X2-X4-X6, Fx-81XX-fx-83XX).Intelem utoljára egy P4-es cerka volt.Több amd-s konfigom is van még idehaza(Fm1-Am3+,E-350).Egy szó mint 100 szimpatizáltam a gyártóval.Vga téren mondjuk mindig nvidia-nál kötöttem ki.Most egy Fx-8350-ről váltottam egy ilyen 4790K-ra.Nagyon nehezen szántam rá magamat, mint ahogyan Z97-es Asrock lapra isazt kell, hogy mondjam: ,,WoW!!!".2db Gtx 670-est hajtok vele és egyszerűen le a kalappal.Már a játékoknál éreztem, hogy nincsen fps drop se lag, de a rendszer gyorsasága elámított...nem beszélve a konvertálásokról.Nem gondoltam volna ekkora gyorsulásra, amikor még csak érlelgettem magamban a dolgot.Kezdem azt érezni, hogy még egy i5-ös ereje is elég lett volna.Melegedés szempontjából is jobb, mint az Fx-em volt.Nem igazán tudnám összehasonlítani vele.Örülök a cserének és az biztos, hogy nem kell évente új cpu-t vennem
-
remus600
újonc
Sziasztok ! Kicsit hosszú lesz az irományom
. Nos, eldöntöttem ,hogy felfrissítem a gépemet, a régi pc-ből pár dolgot megtartok ,és a maradékot pótolom újakkal. Az új gépezet : Asus B85M-G alaplap, Intel i7 4790 3,6 Ghz proci, Asus STRIX Gtx 970 4GB videókari , 600w –cooler master táp, 8gb hyperx memória. Összeraktam , indítanám pörögnek a ventik, meg minden, csak nem kap jelet a monitor. No signal-t ír ki. Próbáltam a dvi, vga, hdmi kábelek cseréjét semmi. Kivettem videókártyát , szintén no signal. Fórumon írták hogy a procival lesz valami. Visszaraktam a régi i5 –ös procimat, azzal egyből elindult a gép. Lefrissítettem BIOS-t mert ezt írták, hogy megjavul tőle. Így is tettem, majd visszapakoltam az új procit, videókártya nélkül,de továbbra is fent állt a probléma, no signal. ASUS oldalán megnéztem, és az alaplap támogatja ezt a fajta processzort és ,,elvileg’’ kompatibilis is vele. Valakinek nincs valami ötlete mit kezdhetnék még vele ??
-
Olajka02
aktív tag
Szia!
Nekem mind a két gépemben ilyen proci van.
Az egyiket egy Hyper 212evo hűti hangtalanul.
100%-os terhelés mellett (renderelés több órán át 4,4Ghz-en) 73-78C között van a hőmérséklete.A másikat egy Arctic Freezer Xtreme Rev.2 hűti, szintén hangtalanul.
100%-os terhelés mellett (renderelés több órán át 4,4Ghz-en) 78-84C (a 84-et csak ritkán, pár század másodpercre szokta elérni, de mint csúcsérték, azt írom le) között van a hőmérséklete.A fentebbi légkondicionált iroda (nyáron 24-27C), a második az otthonom (nyáron 28-32C), ami melegebb környezet k.b. 5-10 fokkal.
Télen hűlni fog mind a kettő az biztos egy pár fokot.
Úgy veszem észre, hogy van némi ára (hőben) a 4,4Ghz-es órajelnek.
Ezek az értékek még az elfogadható határon mozognak, és a több órás renderelés szélsőséges használata bármilyen processzornak (szerintem).Én ennyit tudok elmondani, mint személyes tapasztalat.
Egyébként nagyon jó vasak, mindenkinek csak ajánlani tudom.
Éppen ezért meg van az áruk is...Üdv: Olaj
-
dattis_
csendes tag
válasz
aswmaster #224 üzenetére
Hali!
Vagyis, azt hiszem, még nincs, most néztem, hogy ez egy új venti. Nem, ennyiért nem veszek szerintem. Elég sokba fog kerülni az új gép, egyszerűen 30 ezret nem szeretnék kiadni a ventiért, bármennyibe is kerül a gép maga. 20 ezer a maximum, szerintem a Scythe Ninja lesz a nyertes, 13 pénz. Ha nem fog elboldogulni vele, akkor nézek egy combosabbat, de sok cikk elolvasása után a Ninjának el kellene bírnia ezt procit.
üdv:
DAttis -
dattis_
csendes tag
szerintetek ez a hűtő milyen hozzá? Jókat olvastam róla.
-
rviktor25
tag
Sajnos ennyi az annyi. Először én is azt hittem, h szarul húztam meg, de 3 különböző hűtő mindegyike hasonló eredményt hozott (pedig 2-őnél saját pasztával és MX4 -el is próbáltam). Ami vígasztal, h láttam már rosszabb hőátadásút is
.
A hűtő egyébként nagyon jól működik, az i5 2500k-mat 4,5GHz-en nem engedi 55 fölé. (csak a ventijét le kell cserélni, mert az kuka)
Delidelni nem akarok, de szomorú, h még simán van benne fél GHz
-
Zoo123
senior tag
válasz
rviktor25 #220 üzenetére
"4,5GHz HT On 1.2V (-0.05V az alaphoz képest). ~85fokig megy Intel burn test-el."
Nem sok az egy kicsit?
Nekem -igaz csak 4,4 GHZ HT On 1,21V (alapból 1,24V-ot adna neki a lap
) csak 75 fokos, Scythe mugen 2 hűtővel, 23 fokos szobában.
A IHS pasztázás témakörben egyetértünk: kalap kaki."szerk: kimaradt, h a szobahőrmérséklet olyan 30-32 fok között volt."
Ja hogy ja... pedig fontos mellék infó, különben elég gedva lenne az a hűtés
amúgy van nála jobb léghűtő -
rviktor25
tag
Én egy Corsair H90-el használom.
4,5GHz HT On 1.2V (-0.05V az alaphoz képest). ~85fokig megy Intel burn test-el. Játékok alatt 70-et se éri el. Ugyanezen beállítások egy Freezer Xtreme-el kb. 3-5fokkal magasabbak voltak.
5GHz HT On 1.35 - itt nem mertem burn in test-elni, játékban max. 90
4.8GHz HT On 1.28V - max. 98fok (le is lőttem kb. 10mp után), játék alatt max. 77
4GHz HT On 1.15V - max. 70fok, játék alatt max. 50Feszültség-OC képesség alapján egy nagyon szerencsés modelt kaptam ki; kár, h a core->ihs hőátadásnál nem voltam ennyire szerencsés
szerk: kimaradt, h a szobahőrmérséklet olyan 30-32 fok között volt.
-
dattis_
csendes tag
válasz
hugo chávez #216 üzenetére
)), köszi, azt valszeg inkább kihagyom
-
dattis_
csendes tag
válasz
hugo chávez #214 üzenetére
ahaaaaa,ez így magyarázza a dolgokat. Akkor ha jól értem a 70 fok az adott, azt nem lehet lejjebb szorítani!?
-
hugo chávez
aktív tag
"Nem értek 1-2 dolgot én sem. Jelenleg Core 2 Quad Q6600 -am van. a TDP-je körülbelül ugyanannyi, mint a 4790K-nak. Nem értem én sem, hogy itt miért 70 fok az alap a teljes terhelésnél, a q6600-am teljes terhelésnél sem megy 55 fok fölé. Mi ez a 15 fok különbség?"
Ennek (minimum) két oka lehet, az egyik, hogy az i7-4790K "kupakja" (IHS) csak ragasztva és pasztázva van, a Core 2 Quad Q6600-é meg forrasztva, tehát utóbbinál jobb a hővezetés a hűtő felé, a másik pedig, hogy az i7-4790K magmérete csak 177 mm2, a Core 2 Quadé meg 286 mm2 és persze a nagyobb felületen könnyebb a hőátadás is.
-
dattis_
csendes tag
Szia,
hát pörgessük fel a fórumot
.
Amit én tudok, hogy melegszik is, meg nem is. Ha tartós 100%-ot vársz tőle, mindenhol úgy láttam, hogy 70 fokig fölmegy a hőmérséklete. Ha nem akarsz tuningolni, akkor jó a gyári hűtője. Én amondó vagyok, hogy ha tartós 100%-ot szeretnél tőle, akkor mindenképp ajánlott egy jobb hűtő beszerzése, mert előbb utóbb nyár lesz, szobában 30 fok, aztán simán elérheti a 80 fokot is. Kérdés, hogy ki mennyi időre vesz, aki hosszú távra tervez, annak mindenképp ajánlott szerintem egy új venti.
Nem értek 1-2 dolgot én sem. Jelenleg Core 2 Quad Q6600 -am van. a TDP-je körülbelül ugyanannyi, mint a 4790K-nak. Nem értem én sem, hogy itt miért 70 fok az alap a teljes terhelésnél, a q6600-am teljes terhelésnél sem megy 55 fok fölé. Mi ez a 15 fok különbség? Azt tudom még elképzelni, hogy a 4790K-nál van a mag belsejében érzékelő, a Q6600-nak meg csak felületi érzékelője van. Aki vágja ezt, mindenképp ossza meg velünk az infót.
Igazából bármelyik nemzetközi oldalt néztem meg, mindenhol 70 fok körül volt a teljes terheléses hőmérséklet. Én megmondom őszintén hosszú távon sokallom.
De nálam hozzábbértőek, ne tartsák magukban az infótüdv:
DAttis -
Smaller
csendes tag
Sziasztok. Egy ilyen procit néztem ki, és hogy megmondjam őszintén nem olvastam el teljesen a fórumot.
1) Mennyire melegszik?
2) Gyári hűtőt mindenképpen le kell cserélni?
3) Ha igen, akkor egy ilyen jó rá? (nem foglalat miatt, hanem hűtésként)
Cooler Master Hyper 212 EVO -
dattis_
csendes tag
Hali,
Ha nem halt meg ez a fórum, mik a tapasztalatok a procival kapcsolatban? Engem egy hatékony jó hűtő érdekelne hozzá. És no tuning.üdv:
DAttis -
Geller72
veterán
válasz
Alx.Mercer #208 üzenetére
Azért akinek komolyabb VGA-ja van, annak fut tweak progi, ez tuti. Az meg mutat mindent.
-
Törzsúr
senior tag
válasz
Alx.Mercer #208 üzenetére
VGA memóriájából. Win7 minialkalmazás mutatta.
-
Törzsúr
senior tag
válasz
Alx.Mercer #205 üzenetére
Múlt évben még megvolt a GTX-480 videókátyám. A PS az 1.5GB memóriából előfordult, hogy 8-900 megát felzabált. Csak lestem!
Igaz adtam a grafikának rendesen mindenből...
-
Törzsúr
senior tag
válasz
Alx.Mercer #203 üzenetére
Tévedsz. A PS és az AI is szereti a videóramot és a VGA-t is használja!
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
Geller72 #202 üzenetére
VGA-t nem hiszem, hogy veszek, mert játszani nem fogok (a mostani konfigban van egy GTX 660 meg 8Gb RAM)
Képszerkesztéshez kell csak az erősebb CPU és az i7-be integrált grafikus egység szerintem elég lesz hozzá, mivel az ilyen munkák többsége szinte csak processzort és RAM-ot igényel. -
Geller72
veterán
válasz
Alx.Mercer #199 üzenetére
Inkább az i7-et vedd. És én most vennék VGA-t is, karira fel fog menni az ár sztem, nem kicsit.
-
Twinsen2
tag
válasz
Yodamest #198 üzenetére
ilyen szerintem nem sok van. én is ezt mondtam hogy semmi értelme még lecserélnem.
De én pl. 3/4 éve vettem 60-ért itt a 4770-et. ennyiért most is elmenne, tehát bukás nélkül lehet jobbat venni.
Elötte pl 1 évig használtam a 3770k-t, azon is 5k-t buktam. ezek elég jól tartják az árukat. Lehet egyesek szemében ez a csere is felesleges volt, de minimális befektetésröl beszélünk. -
Yodamest
veterán
válasz
Geller72 #197 üzenetére
Már megbocsáss de elbeszéltél mellettem
Én nem azokról beszéltem akik vesznek egy ilyet és utána 3-4 évig nem fejlesztenek, te pedig ezt ecseteled végig. Én azokról beszéltem akik vesznek egy 4770K-t drága pénzért és utána irreálisan sokat ráköltenek pár hónap múlva, hogy vegyenek egy 4790K-t én ezekről beszéltem.
-
Geller72
veterán
válasz
Yodamest #196 üzenetére
Nézd. Ha valaki megteheti, az akkor neked és a hozzád hasonlónak miért fáj? Ha én nem a krimóban baszom el piára, nem szívom el a havi 40k-t cigire, akkor mi van? Mi van, ha én mondjuk csak azért veszek ilyet, mert nem akarok évente cserélni procit, hanem ha hosszabb távon nézem, akkor nekem egy ilyen böszme dög jobban megéri? Egy kisebb procit sokkal sűrűbben kell váltogatnod, 5 év alatt cserélned és sokkal többet is buksz egy ilyenen összességében, mint egy ilyen procin. Csak halkan megsúgom, hogy én a 3770-es procimat annyiért adtam el, amennyiért vettem egy éve. Egy forinttal sem kevesebbért. De ha 3 év alatt buknék rajta 15-20k-t, akkor is jobban kijövök, mint 3 db i3-al, nem beszélve arról, ha ki is használom azt a teljesítménytöbbletet, amit egy ilyen proci nyújt. Abban igazad van, hogy annak, akinek eggyel előbbi rendszere van, annak lecserélni marhaság, ám egy generációs ugrás esetén új prociként jó vétel. Főleg ha azt nézzük, hogy a 4770 nem sokkal kerül kevesebbe. Tehát ha egy 3770-ről, 4770-ről (sőt, még 2600/2700-ról) akarna valaki cserélni, nem érné meg (főleg a komplett platform miatt sem, lévén lapot is kellene cserélni). De ha valakinek még Q6600-as szív dobog a gépben, és azt a rendszert eladva gondolkodik egy időtálló rendszerben, akkor nincs igazad.
-
Yodamest
veterán
Hát mindig lesz akinek a legújabb kell, még ha 1% előrelépés akkor is bármi áron.
És legtöbbször ezek azok akiknek nem munkára kell, hanem csak hogy a Crysis mééég jobban fusson, nem baj hogy ugyanúgy fut, mert VGA limitje van gyakorlatilag már egy 4GHz-s i5-el is, de csak azért is. -
dvmartin94
csendes tag
Ha van valakinek ennyi feles pénze akkor annak megéri
-
Yodamest
veterán
Nem tudom mi ez a "nincs értelme lecserélni a 4770K-mat" duma. Hogy lenne már értelme? Vagy ti ahogy kijön egy újabb proci egyből cseréltek?
Húzol rajta kicsit azt kész ugyan ott vagy. Nekem 4670K van, de szerintem még az 5XXX-es szériára sem fogom lecserélni. Mint a csóri Tirexi youtube-n, vett 2db 780-at és aztán lecserélte 1db 780ti-re, hát az is mondhatom nagy előrelépés volt.... -
hallador
addikt
Hát spec. ha hitelt kellene felvenniük a rohadt drága szerverre/WS-re, vagy ha nem tudnák elfogadható időn belül kitermelni az árát, akkor ez egy szükséges rossz, és nem pusztán arról van szó, hogy hülyék/szarrágók lennének, bezzeg azok az okos, megfontolt luxemburgiak és katariak...
Amit kifizetnek a következő 3 hónapban áramszámlára, meg a következő 2 évben alkatrészekre, mert tegyük fel 200 gépből garantáltan beszarik 30 - 40, mert nem bírják a strapát, csak akkor, ha profi szerverszobába tolják be azokat? Ami meg nincs mert az minek..., a légkondi is fogyaszt...
Pont hogy ha már van akkora arc, hogy hitelt vesz fel, akkor meg kellene gondolnia mire költi a Média nem az a piac, ahol elindulni kell szarral, utána meg majd lesz valami szintén szarból. Ez az a piac, ahol a legelejétől érdemes meggondolni miből gazdálkodsz.Hidd el nyugodtan, ha az amerikai, ausztrál, német, francia, norvég, stb. stúdiók is olyan anyagi helyzetben lennének, mint amilyenben a magyar társaik (legalábbis a legtöbbjük), akkor lehet, hogy ők is lennének olyan balkániak, hogy nem a profi gépet veszik meg 5-6 x áron, hanem a "szar amatőrt", ami csak x-be kerül... Amúgy azok az óccsó gépek is százezrekbe kerülhetnek, az meg azért annyira nem kevés, persze relatíve lehet olcsó. Szerencsés alkat vagy, ha neked egy ilyen gép-szerver filléres tétel.
Ne magyarázd el kérlek szerintem én már akkor ezzel foglalkoztam amikor az itt jelenlévő legtöbb fórumozó PC-t sem látott...
Nem filléres ne forgasd ki a szavaim, jó magyar módszer szerint, csak kinn gondolkodnak nem harácsolnak, a profi eszközök között is megvan a "sima" PC helye, de van ahova pazarlás 3 - 4 I7-es PC, egy Workstation helyett.Ezt vagy felfogja valaki, vagy fizeti a 3 - 4 -szeres áramszámlát....
Elhiszem, a magyar cégvezetők 95 %-a nem képes végiggondolni, azt, hogy mi lesz holnap, ha ma meg tud spórolni 20 Ft-ot, nem érdekli, ha a többi napon a többszörösét fizeti ki.
Ha igazad lenne, akkor a nyugati stúdiók is ilyen cuccokat vennének, csak itt már rájöttek, hogy szarból nem érdemes várat építeni, ami otthonra készült a háztartásokba, az oda való, ott fog teljesíteni, ami pedig az iparba az meg oda való.
No Offense DE!!!
El lehet tenni a spájzba a "híres" magyar Önérzetet, engem meg lehet győzni, de hülyeséggel nem, bocs.
-
bteebi
veterán
válasz
hallador #181 üzenetére
"Ezért is jobb nekem nem Otthon mert ott komolyan veszik magukat a tulajdonosok, meg a vezetők, csak éppen a legtöbb a szocializmusi Balkán legjobb módszereivel próbálja megoldani a dolgokat, ami működik, csak szarul, és lassan, de működik ez tény."
Hát spec. ha hitelt kellene felvenniük a rohadt drága szerverre/WS-re, vagy ha nem tudnák elfogadható időn belül kitermelni az árát, akkor ez egy szükséges rossz, és nem pusztán arról van szó, hogy hülyék/szarrágók lennének, bezzeg azok az okos, megfontolt luxemburgiak és katariak...
Hidd el nyugodtan, ha az amerikai, ausztrál, német, francia, norvég, stb. stúdiók is olyan anyagi helyzetben lennének, mint amilyenben a magyar társaik (legalábbis a legtöbbjük), akkor lehet, hogy ők is lennének olyan balkániak, hogy nem a profi gépet veszik meg 5-6x áron, hanem a "szar amatőrt", ami csak x-be kerül... Amúgy azok az óccsó gépek is százezrekbe kerülhetnek, az meg azért annyira nem kevés, persze relatíve lehet olcsó. Szerencsés alkat vagy, ha neked egy ilyen gép-szerver filléres tétel.
Ehhez hasonló hülyeség, hogy a magyarok spórolni se tudnak, bezzeg a németek/norvégok. Öt-tízszer ekkora fizetésekből az átlagember is jócskán tudna félretenni...
-
Twinsen2
tag
Jólvan, ahogy látom az égvilágon semmi értelme lecserélnem a 4770k-mat.
-
Bandi79
aktív tag
Ó, én nem vagyok l'art pour l'art overclocker, engem csak a teljesítmény érdekel elfogadható hőmérséklet / zaj mellett.
HD5850-em is tud 950Mhz-et, de akkor már 80% felett kell bőgetnem a mókuskerekét, és leégeti a szőrt a bal lábamról
860MHz-en alapfeszen meg szépen elzörög 78°C környékén 60% ventivel.
-
Bandi79
aktív tag
3,6 GHz-en 70 fokot se éri el, 4 Ghz-en meg alapjáraton is 55°C, terhelve meg 75+ és nem hoz lényegében semmi pluszt játékokban. i5 750-nél 3,6 GHz a legjobb kompromisszum teljesítmény-hő szempontjából (az én konfigomnál tutira, meg tesztek szerint is).
Hősugárzónak ott van a ref HD5850-em, az pont elég
-
BiP
nagyúr
Örülök neki, hogy továbbra is jó szolgálatot tesz. (köszi a visszajelzést
) Nálam nem is bírta a 4Ghz-et stabilan a TX3-mal, nem hogy mérhessem a hőfokot
Ennyit számít a hűtő.(#169) dodoroli: Z87 Pro -ról nyilván nem kéne alaplapot cserélni. Arról beszéltem, hogy ha a 2600k-t akarnám lecserélni 4790K-ra (vagy aki 3770k-ról váltana), akkor bizony alaplapcserével is számolnom kéne, ami plusz pénz.
-
hallador
addikt
válasz
Geller72 #179 üzenetére
Figyelj elhiszem neked! Én kb 250 ilyen ocsssooo gépet építettem össze kb 20 stúdiónak, ilyen olyan feladatokra (Vágó, recorder, stream, crawl, playout, playin, graphics server stb "Szervernek","Workstationnak"), működtek is jól semmi baj nem volt velük, csak éppen egy valódi Workstationból, vagy PlayOut serverből 20 megoldotta volna a problémát, csak éppen nem akartak fizetni, mert így occssóóóbb.
Nem hogy ezeket nem akarták megfizetni, az Appliance.eket, ami sokkal jobb crowl-nak, vagy épp sokszor még playoutra is sokkal jobban és hatékonyabban képes crawl-t dobni.
És akkor nem beszéltem még arról, hogy Harris, Tandberg, Airbox, Capure box licence-k, stb, mert az ilyenekről hallani sem nagyon akarnak Magyarország környékén, vannak kivételek.
Mikor sok helyen VLC-vel kell levenni az Online streamhez valót, egy Decklink Extreme 3D-ről, mert no lóvé komolyabb stream serverre, vagy épp vlc-vel kell streamelni a webre mert nem akarnak fizetni semmiért, akkor gondolkodtam el, hogy nem annyira van a helyen Otthon.
Tudom hogy írtad, csak szerintem pedig nem mennek padlón 7/24-ben, illetve h 1 - 2 naponta újraindítgatod, meg a 24 órából naponta 2 - 3 órát pihennek, akkor bírja ez is, de egy komolyabb gép ezt tényleg tudja nem csak papíron.
Ezért is jobb nekem nem Otthon mert ott komolyan veszik magukat a tulajdonosok, meg a vezetők, csak éppen a legtöbb a szocializmusi Balkán legjobb módszereivel próbálja megoldani a dolgokat, ami működik, csak szarul, és lassan, de működik ez tény.
Mi az hogy padlón mennek? Mondj már erről pár szót, mi megy padlón, mit futtatnak, milyen feladatot látnak el, mert ez ilyen nesze semmi fogd meg jól.
-
steven84
tag
Ilyen proci helyett vegyetek egy r290 kártyát. Azzal már nagyon megugrik a teljesítmény.
A 2600k-m még bőven fog szolgálni 5 évet mire észlelném hogy már kevés.
Videókarit biztos hogy kell fejlesztenem addig. -
Geller72
veterán
válasz
hallador #178 üzenetére
" Azért azt nem akarom elképzelni, ha 24 órában ProCoder-el kódolsz meg mellette beírsz, esetleg nem real time vágsz egy Edius-al, akkor ha nem egy szerverszobában 19 - 22 celsuis fokban üzemel egy rack-be szerelhető házban meg egy rackba szerelve van ez a cucc, hanem egy nem légkondiciónált 6 - 7-dik emeleti irodában, akkor mennyi idő alatt dobja fel a pacskert egy ilyen nem profi cucc, mert hamar (6 - 8 hónap) az is biztos."
-Egyáltalán nem biztos. Sőt. Írtam, másfél éve mennek padlón. Normális hűtők kellenek, normálisan megoldva.
-
hallador
addikt
válasz
Geller72 #176 üzenetére
Köszi nem lepődök meg mert Én személyesen is építettem ilyen rendszereket vagon számra, Otthon, Magyarországon. Azért azt nem akarom elképzelni, ha 24 órában ProCoder-el kódolsz meg mellette beírsz, esetleg nem real time vágsz egy Edius-al, akkor ha nem egy szerverszobában 19 - 22 celsuis fokban üzemel egy rack-be szerelhető házban meg egy rackba szerelve van ez a cucc, hanem egy nem légkondiciónált 6 - 7-dik emeleti irodában, akkor mennyi idő alatt dobja fel a pacskert egy ilyen nem profi cucc, mert hamar (6 - 8 hónap) az is biztos.
Egy komoly stúdióban egy ilyen gép (Természetesen nem real time produkcióról van szó, mert real time esetén egy feladatot csak egy gép lát el), egy Workstation-t 2 - 3 dologra használnak, amiből egy-egy is kifingatna egy ilyen PC-t, nem hogy három. (Ha csak egy HPz820-at nézek, akkor
- 12 pCpu; 24 lCpu, na ebből kettő = 48 lCpu
- i7 47xx, nagyon jó esetben is 8 lCpu-t tud.Nem beszélve a memóriafelhasználásról, a háttértárrendszerről és a többiről....
Pontosan azért írtam, hogy oda ahova nem akarnak venni 2 - 10 millió között egy profi gépet, oda megveszik ezt, DE nem is tudja amit egy profi gép, ebből adódóan sokkal jobban járnak ha veszek 3 ilyet, mivel Magyarországon még mindig fontosabb, hogy occsssooo legyen a gép, minthogy a 3 gép ne 2,5 KW-ot fogyasszon. De még 3 sem ér fel egy HP Z820-hoz. Más a prioritás.
Szóval köszi nem lepődök, mert a profi cucc teljesítményének a közelébe sem ér egy ilyen, nyilván árban sem.
Részleges kódolásokra meg vágásokra jó. De 7/24-ben egy ilyen nem bírja, oda HP Z620, Z820, és a konkurens termékei fognak kelleni.
Egy ilyen gép esetleg videó rögzítésre lesz jó 7/24-ben, oda viszont nem kell ilyen processzor.
-
Geller72
veterán
válasz
hallador #175 üzenetére
Meglepődnél, mi elég ma 7/24-ben. Elég sok rendszerrel dolgoztam az elmúlt években és pont oda építettünk asztali gépet, ahova nem tellett/nem akartak profi holmit összerakni/rakatni. Több gépről is tudok, ahol 24/7-ben, teljes terhelésen üzemel a rendszer már másfél-két éve mindenféle probléma nélkül. Egy profi rendszer töredékéért.
-
hallador
addikt
Ez a processzor akkor kell, ha nm akarsz 2 milliót költeni egy - egy processzoros XEON workstationra, de kell a sebesség, akkor ez a processzor videókódilásra, valamint vágásra elegendő. Nem 7/24-ben, de napi 8 órában jó minőségű táppal, meg jó hűtéssel, házzal alkalmas videómunkára.
Játékra épp nem kell ma komoly processzor. Munkára igen.
-
Kosh1983
csendes tag
Hol az amd????? lassan egy évtizede nem látom sehol, semmi téren, csak erőlködik, mint nagyapám annó a wc-n.
-
Törzsúr
senior tag
Nekem csak a kérdés megfogalmazásával volt a problémám. Attól még mert fórum lehet normálisan fogalmazni. De sajnos csak lehet...
Nekem 2009 óta i7 920-asom volt, idén, pár hónapja adtam el.
Nyomdai előkészítéssel, szerkesztéssel foglalkozom és hála istennek sok munkát kapok így itthon is dolgozom.
Már megbántam, hogy eladtam a jó kis s1366-os gépemet, de nem akartam vissza építeni mert ősrégi, ezért vettem 4790-est.
Gyakorlatilag i7 920-ról váltottam, de igazából a 920 is kiszolgált teljes mértékben.
Nekem megérte mert amikor zörög egy HD film a TV-n megy a + 2 monitoron a meló és ki van nyitva 3 komoly munka és 20 ablakos chrome akkor kell a kakaó...
Mellesleg az sem probléma, hogy 84W-ot eszik nem 140-et.5 évig biztos marad a s1150.
-
Whysperer
addikt
Komolyan egyik szemem sír a másik nevet. 8) azért nevet mert jó a másik meg azért sír mert 84W az AMD meg 220W 8) és ezt AMD userként elég szomorú. szóval elkell mennem venni egy dual cpu-s lapot veszek bele 2 ilyet akkor is kevesebbet fogyaszt mint egy FX-9590....a Síró görcs keringet (képletesen)
-
h1mpi
félisten
4770K most max 65-ért megy el. 17K lenne a váltás... Én most adtam el a két db 4790K-t és vettem egy 4690K-t, ami 4.7 ghz-ig megy. Ez simán elég
4790K csak epenisre kell mindenkinek illetve sok ember "simán" rákölt 20-30K-t a jobb proci miatt a gépre (4690K helyett 4790K-vesz), mert ez a hobbija. Ha racionálisan építene mindenki konfigot fele ilyen gépek se lennének az adatlapokon.
-
BiP
nagyúr
válasz
dodoroli #164 üzenetére
Szerintem felesleges. Én legalábbis biztosan nem cserélem le a 2600k-mat, mert drága lenne, és _annyival_ nem gyorsabb (no meg alaplapot is kéne cserélni), de 3770k-ról, 4770k-ról sem gondolkodnék érdemben rajta.
De persze mindig van az a vélt vagy valós igény és rendelkezésre álló elszórható pénzmennyiség, ami mellett valaki mégis megteheti, meg is teszi.Pl. amikor a mostani procit vettem, 2500k-ról váltottam (tudom, ez sem túl racionális döntés volt), de pont azért lett 2600k, nem pedig 3770k, mert az már drágább volt, de annyival meg nem gyorsabb, hogy megérje a váltást (+10e Ft, 3770k újabb +10e lett volna). Nekem akkor ennyit ért a csere 4magról 8szálra. 4770k-ról max. akkor váltanék +500 MHz-ért, ha 5e-ből meg tudnám oldani, ami kizárt. No meg ha sosem tuningolnék.
szerk: most nézem az aprót, 82e-ért van dobozos 4790k, a 4770k pedig 76,5e. Azt hittem, nagyobb a különbség. Mondjuk számolni kell azzal is, hogy a meglévő procit el kéne adni, így azon is lenne veszteség. Ha valaki 10e-ből kihoz egy váltást, akkor nagyon ügyes, ha nagyon akarja, nem is vészes ár érte.
De erős vagyok, nem ragadnak el a vágyak, még mindig azt mondom, hogy akinek 4770k-ja van a gépben, felesleges variálni.
-
BiP
nagyúr
Nem KELL, csak felvetette (#17) h1mpi, hogy 4770k-ról is megérné a csere. Erre reagált rozsomák_. És szerintem is halál felesleges 4770k-ról.
(#152) Bandi79: én is a 4Ghz-et céloztam meg (2600k), ahhoz már nekem is le kellett váltanom a jó kis TX3-ast. (szerencsére akitől vettem a procit, a hűtőjét is árulta) Pedig jópár procin végigkísért egy E5200-tól kezdve (E6500, Q8300,Q9050), 2500k-ig, szépen bírta a tuningot is. A 2600k-nál már sajnos megérett a csere, 3,8 fölött már irgalmatlan melegedett. Hiába ok a 80fok, hangos is volt, meg úgy voltam vele, jobb a békesség.
-
mekker
őstag
válasz
Geller72 #160 üzenetére
Igazából halvány lila fogalmam nincs, hogy milyen súlyozással készülnek az összesítők a PH procis tesztekben, de ahogy most átfutottam a táblázatok számait, a nagy részükön bőven megvan a 10+% a 4790k javára, van ahol jóval több is, 1-2 helyen van csak 5% alatti difi.
Egyszerűen nem is értem az összegzést.. -
Geller72
veterán
válasz
radi8tor #157 üzenetére
VT-d-t tud a sima 3770 is, ha ez kell. Az AVX meg ugye mint már az 1.0 esetén is kiderült, pont az nem tudja kihasználni, akinek ilyen procija van többségében, azaz ha játékosról van szó, mivel ugye a gammák nem igazán használják...tehát megint oda lyukadunk ki, hogy nem éri meg.
-
mekker
őstag
válasz
Geller72 #156 üzenetére
Most mégis mit kéne hoznia?
Majdnem azonos áron van/lesz, clock-to-clock átlag +5% (vagy ilyesmi) , jelentősebb új feature-ök, hasonló tuningpotenciál.
Meg kell várni a csíkszélességváltást, addig ennél többet nem lehet elvárni. Már maga az alapfeltevés is f*^'%ság, hogy miért kéne egy 80-90 ezres procit 1-2 évente cserélni... -
Geller72
veterán
Egy 3770-nél MAXIMUM az órajelben különbözik, gyakorlatilag abszolút nem éri meg az árát. A cserét meg főleg nem.
-
-
shiftac
aktív tag
Jó teszt, bár nem gondoltam volna, hogy az Ivy bridge még mindig ilyen erős.
-
Bandi79
aktív tag
Elnézve az i7 870 játékokban nyújtott teljesítményét, úgy néz ki, elleszek az i5 750-tel 3,6 GHz-en még egy darabig
-
BiP
nagyúr
válasz
Alx.Mercer #142 üzenetére
Gyakorlati tapasztalat nélkül, csak a száraz adatokra hivatkozva:
A Q9650 egy 95W-os kategóriába tartozó proci, a 4770K ill. 4790k pedig 88W, tehát átlagosan kevesebbet fogyaszt. (főleg, hogy van benne integrált VGA is, ami nincs állandóan terhelve, tehát a proci még kevesebbet).Ha ezt egy átlagos, nem túl magas gyári hűtő kordában tudja tartani,akkor nem hiszem, hogy a Mugen 2 Rev B (kép alapján jó nagy) ne bírná.
Főleg, ha nem tuningolod, az extra melegedés a tuningra vonatkozott. Normál használatnál szerintem nem jelentkezik. -
Alx.Mercer
aktív tag
Tisztelt fórumtársak!
Egy Core 2 Quad Q9650--es gamer konfigot használok most, tuning nélkül, alapórajelen. (Nem tervezem a tuningot ezután sem). Ezt a konfigurációt lehet, hogy eladom és egy különálló VGA nélküli I7-es rendszerre cserélném fényképfeldolgozással kapcsolatos munkák miatt (i7 4770 illetve most már a 4790 ami szóba jöhet, esetleg valamelyik magasabb órajeles i5)
Ezt a procit jelenleg egy Mugen 2 rev-b hűti egy CM 690-es házban. Oldalról működik egy 14cm-es ventilátor, illetve elől a HDD-ket hűti egy 12-es (mindkettő Noctua) Normál kürölmények között a processzor 30-40°C-on mozog, full terhelésen 45-re megy fel.
A Mugen 2 rev B elvileg kompatibilis a Haswell foglalattal, úgyhogy a hűtőt megtartanám, mert jól szolgált eddig is.
A cikkben szereplő processzorról magas hőmérsékleti problémákat emlegetnek páran. Ez a tuning nélküli használatot is érinti vagy csak a húzott darabok melegednek túlságosan? Alapórajelen használva, egy viszonylag tágas házban, plusz két ventilátorral milyen hőfokokat produkálnak az újabb I7-es és I5-ös processzorok? Elég nekik a Mugen 2 rev B? -
BiP
nagyúr
-
Jó lett a teszt, gratulálok, de én biztos maradok a 4770k-nál egyelőre.
-
rviktor25
tag
TSX-NI-ről inkább egy linket adok, h mire (lehet) jó: http://www.anandtech.com/show/6290/making-sense-of-intel-haswell-transactional-synchronization-extensions/2
VT-d virtualizációban jön/jöhet jól. Ez egy jó, bár elég extrém, példa.
Ebben több dolog is van, amit nem tudnál VT-d nélkül megcsinálni.(http://en.wikipedia.org/wiki/X86_virtualization#I.2FO_MMU_virtualization_.28AMD-Vi_and_VT-d.29)
-
Joshi
titán
válasz
Oliverda #131 üzenetére
Oké értem én hogy össze lehet legózni az infót de pont ezért rakhattad volna bele a tesztek közé a 4670k procit is hogy ne kelljen. Nem akarok kötekedni csak furcsállottam hogy egy aránylag népszerű proci hogy maradhat ki egy ilyen volumenű tesztből. Amúgy a tesztért grat jó lett.
-
Joshi
titán
Ez kimondottan i7-4790k teszt ami szinte összehasonlíthatatlan egy i5-3470-el. Persze mindent össze lehet hasonlítani mindennel csak nem sok értelme van. Az i5-4670k most egy nagyon jó ár/értékű proci ráadásul 1150-es foglalatú ha a 36470 belefért a tesztbe akkor a 4670 miért nem?
Aki most vesz konfigot annak nagyon hasznos info lenne akinek meg már meg van a 3470 az meg úgy se cseréli le egyhamar.
Ez az én véleményem de szerintem helytálló, meg aztán kölcsön adtam volna az én 4670k procimat Oliverdának ha arról lett volna szó. -
ArmanD.
őstag
Még maradok a jó kis 4,5Ghz-en ketyegő 2600k-m-nál ezt meg vegyék a lúzerek jó sok pénzért!
-
Joshi
titán
Egyetlen egy dolgot hiányolok a tesztből az pedig az i5-4670k, szerintem az i5-3470 helyett inkább az illett volna ebbe a tesztbe.
-
nemszabad
tag
+4% teljesítmény az elődhöz képest úgy, hogy többet kajál. Ráadásul ajánlott. Értem.....
-
-
úgy nézem marad még jó sokáig a féléves 4770K-s CPUm a rendszeremben.
-
Oliverda
félisten
válasz
Krugszvele #80 üzenetére
Amennyi idő alatt megírtad ez elégedetlenkedő a hozzászólást, simán találhattál volna erről tesztet. Igaz legalább 6 kattintásodba került volna. Parancsolj:[link]
-
cellpeti
nagyúr
sziasztok!
ez az inteles kép nincs meg valahol HD minőségben?
-
Oliverda
félisten
válasz
ViiiiktorOC #88 üzenetére
Tuningolva
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Devil's Canyon kódnév alatt futó, frissített "K" jelzésű Haswell processzorok 4 GHz-es csúcsmodelljét vizsgáltuk meg.
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest