Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Megmutatta a Panther Lake-et az Embedded World 2025-ön az Intel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fujifilm X
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Raspberry Pi
Új hozzászólás Aktív témák
-
D-Sub-ot rá és máris értelmet nyer a cucc.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
leonejoci2 #45 üzenetére
az usb portra dugható haj hiányzik a kék navijából....
-
Findzs
addikt
mennyire cseszteti ez az agyat vajon ?
-
TheSaurus62
tag
Azért az se mindegy, mekkora infrastruktúrát kell hozzá vinni (zsebben, táskában, talicskán...).
-
leonejoci2
tag
Jó,csak az a helyzet,hogy már a 80-as évek végén léteztek ilyen szemüvegek.Sőt egy egész rendszer látta meg a napvilágot ami mozgásérzékelőket is tartalmazott.Guglizzatok csak a Virtual Reality névre!
-
Csabro
tag
Jó a cucc.....
-
Borote
addikt
Ahhh...
A címben lévő 62"-os kijelentés szimplán hülyeség. Az, hogy mit és mekkorának látsz, az nem csak a mérettől, hanem a távolságtól is függ, a lényeg, hogy 'hány fok alatt' látod azt az adott tárgyat.
A fókuszálást pedig azért írtam, mert itt a kép kifejezetten a szemed előtt lesz, és mint olyan, homályosnak látszódhat - kivéve abban az esetben, hogy ha megfelelően vetítik a szemedbe. Na ennek a technológiájára vagyok kíváncsi. -
szab.tam
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #36 üzenetére
jaja.
-
TESCO-Zsömle
titán
a néni a távcsövön keresztül akkora felagyított, (természetesen 3d-s), cerkát látott, hogy elkékült és tátva maradt a szája.
Erről nekem ez a karakter jut eszembe.
-
Borote
addikt
Addig oké, csak ha fókuszálsz valamire, aztán odébb szeretnél nézni azon a képen, akkor a két szemed alapvetően máshogy szeretne mozogni. Bár gondolom valahogy megoldják, hogy párhuzamosan nézz, és a távolba fókuszálj, de erre vagyok kíváncsi, hogy ezt hogyan és mi módon
Aztán kérdéses, hogy melyik a jobb - ha sokáig fókuszálsz távolra, vagy fordítva. -
Borote
addikt
Valaki nem tudja véletlenül, hogy pontosan hogyan működnek ezek? Értem én ez alatt, hogy hogyan kapunk az egészről éles képet? Mert ugye ilyen közelre nem lehet fókuszálni, illetve nem is lenne kellemes
A károssága szerintem attól függ, hogy mekkora távolságra kell folyamatosan fókuszálnod a szemeddel. Ezért is vagyok rá kíváncsiNa meg hogy hogyan lehet benne más irányba nézni - a fej fordításával, vagy a szemed mozgatásával? (Amit szerintem egészne nehéz lehet megoldani
)
-
aram01
nagyúr
látlak már lelki szemeimmel titeket ahogy nyomjátok a fehér bottal,de az agyatok tele van kellemes emlékekkel
-
banhammer
veterán
Khell!
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz
enginev3.0 #19 üzenetére
nálam ezek ki vannak lőve. pont, mint az összes idáigi 3d. nem bírok a 2 szememmel egy időben fókuszálni. mindig valamelyik "élesít", a másik abban az időben csak a periférikus érzékelésbe segít be.
sokan vagyunk így. (és ebből többen, akik nem is tudják ezt....)
szerintem minden családba jut ilyen, csak a fogyatékosság mértéke eltérő, így az is mennyire korlátozza a térlátást.
ezért is van az, hgy sokan nem értik a mm-ban a szemüveget felvéve, hogy mit is kéne látniuk...
megy is majd sok helyen a csodálkozás, amikor apa berakja a 3d blúréjt. anya kimegy mosogatni....
-
aram01
nagyúr
válasz
enginev3.0 #19 üzenetére
szerintem egy-két év után már nem lenne gond a látásoddal
TESCO-Zsömle: látad má rajtam? apámé vot
-
És vajon mennyi szemüvegviselet után vakul meg az ember, és mennyire vaní "jótékony hatással a szemreí"?? Engem ez nagyon érdekelne
Amúgy kipróbálnám játék alatt, bár az ára igen húzós, viszont köv nyáron egyet lehet jó lenne beszerezni
-
aram01
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #15 üzenetére
hajjak meg,eltalátad a szíínem,báátya
-
szab.tam
nagyúr
62" és kristálytiszta. az új felbontás szavány pedig: "nagy"... ezt az ótvar markec-ing dumát.....
és van, aki kajálja.különben is. nekem nem jó. ilyen közelről kitörik a nyakam, a 62" túl messze van egymástól.. ha csak 32"-t írtak volna, még elgondolkoznék....
(#11) aram01
van. fekete-fehérben, és csak "kis" felbontásban.... -
aram01
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #10 üzenetére
a csaj jó,más színben is van?
-
TESCO-Zsömle
titán
Ja, és ha már karcsúság...
A MyVu, mint cég mond nekik valamit?
Idei kivonulásuk előtt ilyeneket gyártottak:
Vagy ott a Vuzix...
Vuzix 1200VR - 852 x 480 - 75-inch - 1ft
sz: Amúgy nem rosszak ezek a cuccok, csak a felbontás...
Ha volna egy könnyű modell legalább 720p-s felbontással, már csak meg kéne fejelni fejmozgás-követéssel és kész is az ideális cucc szimulátorokhoz... -
Hát azért egy TV tunert rakhatak volna bele kis antennával a fülem mögött.
-
elefant
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #2 üzenetére
az is benne volt, hogy nem adott meg a cég normális specifikációkat.
szerinted magamtól találok ki ilyen baromságot, hogy "kristálytiszta kép"?
-
Cyberpunk
félisten
Játéknak jó lenne valami kibővített valóság nagyon állat lenne.
-
Watchdog
aktív tag
Bekapcsolt állapotában olyan, mintha egy 62 hüvelykes kijelzőt néznénk
... de milyen messziről?
-
Huma
addikt
Azért haladunk, haladunk. Lassan egy sci-fi filmben érzem magam.
-
MZperX75
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #2 üzenetére
Olvastam,de nem egyértelmű nekem ,
Kristálytiszta az meg milyen felbontás? ,+Hz?
És gépre lehet kötni vagy valamihez? mondjuk gonolom lehet mert említi ,hogy akár játékhoz is.Huma:
(nem most találták ki,egy jó pár éve kaphatóak hasonlóak) -
MZperX75
addikt
3D? az kimaradt,pedig itt lenne a legkönnyebben kivitelezni,nem?
62collok,de milyen felbontásban?(640x480)
Engem kifejezetten idegesítene,de egy dologban látom a legetőségét mégpedig a modellezés!
Távrecsegő RC repzaj+kamera, meg ez a szemcsi na az bitang lenne!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Nyxio speciális szemüvegével, a Venture-rel nem csak videozni, hanem játszani, e-könyveket olvasni és zenét hallgatni is lehet.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest