- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saint
aktív tag
Nemrégen vettem egy LG 34UC79G moncsit, aztán most jön ki egy újabb modell
hát ez szivás , én nagyon megvagyok elégedve a cuccal, pedig nem is nagyon játszok vele, inkább mindennapi használatra használom, és igy is nagyon ott vanGigabyte X99 Gaming 5P, I7 - 5820K- 3,3 GHz, 32GB Corsair 3000, 1080 GTX , Codegen S101, Sata 6 SSD, Popcorn A-500, Asus Transformer Book T100Ta 64GB+500GB, FULL-FULL VIZ Hűtés..
-
I3EI\ICE
aktív tag
Erre én is kíváncsi vagyok, de alapvetően pesszimista.
A WCG monitorok többsége (főleg az újabb, gb-ledes típusok) színtere standard módban durván meghaladja az AdobeRGB-t, még ha azt kalibrálva nem is fedik 100%-osan. Mondhatni, úgy van "összezsugorítva" a színterük az adobeRGB-re a kalibrálás során. Ezzel szemben ennél a HDR bulinál én valamiért olyan "épphogy kinyögi a 95%-ot"-ra számítok a DCI-P3 vonatkozásában.
Aztán ki tudja, lehet pont a DCI-P3 narancs-piros tartományban mutatott "szélsőségessége" miatt (szinte már érinti a láthatósági határt) 95% a lefedettség. Értem ezt úgy, hogy a hiányzó 5% talán ott lóghat le, a kijelző default gamutja meg tán pont az AdobeRGB felé húz.
Minden esetre számomra ezen ábra alapján nem tűnik súlyosnak az eltérés a két színtér között (végfelhasználói szempontból), sokkal inkább érdekel, hogy ezekben is lesz-e olyan "tartalék", mint ahogyan a WCG monitorok standard gamutja is jócskán túllóg az AdobeRGB-n...
Jó lenne például a szóban forgó monitor standard gamutját is megjelenítve látni ezen az ábrán. Jó lenne, ha minden kijelzőről leközölnének egy ilyet, vagy legalább vadászva meg lehetne találni. Nyilván ezt a már piacon lévő kijelzőkre értem..
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
így már több, mint érthető
és meglepő... bizonyos szempontból.
no nem abból a szempontból, hogy a samsung esetleg konzekvensen szállítana/tudna minőséget, éppen ellenkezőleg: látványosan gányolgatják a tévéiket évről évre, ez jól látszik a pc/game mód tulajdonságain is.
szomoru.egyébként a hétvégén anyámék J5000-én megnéztem: PC mód (akár PC, akár DVI PC) mellé(!) bekapcsolható a game mód is... elég fura lagot mérni nem tudok, igazából csak kíváncsi voltam, hogy létezik-e, hogy a J széria tényleg ilyen - és igen, a kolléga nem állított valótlanságot
K* modellekhez nincs hozzáférésem, sajnos.
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
sb
veterán
Akkor pontosítanék kicsit:
- PC vs Game mód gyorsasága: Nem írtam, hogy nálam is gyorsabb lenne a game mód. Én speciel mindig PC módban használtam (A és F szériám van/volt), mert én is ezt vallom. Legalábbis régi modelleken szerintem is így volt.
- Nem írtam, hogy a PC ÉS Game mód menne együtt. Épp az ellenkezőjét állítottam: külön "kapcsolhatóak" és PC módban a legtöbb modellen (azt nem írtam, hogy mindegyiken így lenne, mert nem ismerem mind) nem is aktív a game mode... ahogy a képjavítók 90%-a is inaktív. Épp azért, mert PC módban minden ilyet kikerül a TV általában.
- A legfrissebb K modelleken viszont netes teszt (rtings.com) alapján a game mód gyorsabb mint a PC mód. De legalábbis eltér a PC és game módban mért input lag. Ami egyébként nem egy komolytalan, otthon ránézésre is mérhető teszt ha végignézi valaki... szóval eléggé adja magát, hogy ha már kimérték külön a kétféle értéket akkor:
a, Létezik a kétféle mód és külön-külön alkalmazható is. (Egyben kérdéses de mivel előző modelleken sem ment így ezt tippeltem, hogy itt vagy-vagy módon megy.)
b, Ha már a mérés azt dobja, hogy a game mód gyorsabb akkor miért tételeznénk fel az ellenkezőjét.Összefoglalva amúgy épp a vagylagos PC-game módból indultam ki. A javaslatom lényege épp az volt, hogy ne PC módban próbálkozzon, mert a legtöbb modellen soha nem ment a game mód PC mód mellett. (Lehet, hogy a J valóban kakukktojás volt ilyen szempontból) De anélkül belőve game módban is lehet gyorsabb... a tesztek alapján, az új modelleken. Ami ugye neki is van.
szerk: Na még egy adalék. Pl. JU6500-at is mértek:
"When 'Game Mode' is turned on, the input lag of the Samsung JU6500 is low (26.5 ms). Under PC mode, the input lag is 48ms."
Már itt is gyorsabb ezek szerint a game mint a PC. Vagy kapcsolattal, nem együtt a kettő.
Ettől még a régieken lehetett gyorsabb a PC mód. Ill. itt is lehetnek a game módnak ettől még egyéb hátulütői, pl. ha nincs full range RGB (a PC módot RGB 4:4:4-el jelöli a teszt), stb...[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
gyors guglizásom után azt kell mondjam az "internet" ellent mond neked
a közvélekedés mindenhol az, hogy a pc módban jobb (kisebb) a lag a game módhoz képest
továbbá F és B modelleknél sincs pc mód mellett game mód on/off pluszban, tehát "normális", hogy a K modellen sincs (hogy a J modellen volt-e és miért - tehát hogy a DVI/PC/HDMI bemeneten volt-e az a bizonyos pécé dugva, nem tudjuk, de ha elfogadjuk, hogy fórumtársunk TUTI mindent jól csinált, akkor azt mondhatjuk: a J modell kakukktojás volt az évek során )"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Morph76
aktív tag
Mind 1 is hiszitek vagy sem volt h6400 volt tavalyi ju7000 -es és egyikkel sem volt ilyen anomáliám.Az idei ku6000 (jelenleg ez van)megszívat, és az MM-ben a ks 8000 illetve 9000 és 9500 sem működik.Bevittem a laptopom és nem sikerült megoldani egyikkel sem.
-
-
sb
veterán
Nekem F széria van, régi modelleken ez úgy ment, hogy ha a bemenetet PC-nek állítod be akkor lesz PC módban és ekkor tűnnek el a képjavítók a menüből (kiszürkülnek).
Ha nincs PC elnevezés a bemeneten akkor meg normál módban fut 60Hz ellenére is, ugyanúgy, mint 24/50Hzen. Kapcsolhatóak a képjavítók, képlassítók és a Game mode is.
-
Morph76
aktív tag
Az idei samsungok 1 sem!!
Képzeld kipróbáltam MM-ben mindet, még a csúcs ks9500-t is.Nem aktiválható a game mód ,ha számítógépet kötsz rá.Én agyf.szt kaptam idén ,mikor lecseréltem a tavalyi j-s szériát egy idei k-sra és döbbenten tapasztaltam itthon ,hogy 60 hz-en nem engedi bekapcsolni pc-n át a game módot. HDR-t sem!De tovább megyek!
Csak dynamic és standard képüzemmód van,tehát még kalibrálni sem lehet őket pc-n 60HZ-en!!!!!
Ha leveszed a frissítést 50 vagy 30 netán 24 hz-re már aktiválódnak a menük!
A samsung support a füle botját sem mozdítja ,hiába a megkeresésem...
Besz..tam,ez van!Úgyhogy felejtsd el a jó kis 20 ms értékeket idén.Ha jövőre sem lehet majd ezt csinálni, nálam a samuk .Elásták magukat -
Winner_hun
titán
már amennyiben ezeket a beviteli teszteket a monitorhoz csatlakoztatjuk.
Nem inkább eszközöket?► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
ElEvEn11
senior tag
Arra baromi kíváncsi leszek, hogy ez (HDR és konkrétan a DCI-P3 színtér) mennyire fogja majd kiváltani a wide gamut-nak nevezett Adobe RGB-képes monitorokat. Nagy talány számomra, mivel a DCI-P3, ami a HDR10 szabvány alapja elvileg, az inkább a vörös felé tolódik az Adobe RGB-hez képest. Mit gondoltok? Igaz, ez a monitor még a DCI-P3-mat sem fedi le teljesen, „csak” 95%-ban.
Szerintem az iLindowsdroid, egyedi GUI-val a világ legjobb op.rendszere. ;o)
-
arty
veterán
game módban?
ill. idei samuknak pl 20ms körüli a válaszideje, az sem elég jó?(#11) -RARA-
mobiltelefonokba azér' egész jól megoldják, pedig az sokkal, sokkal kisebb
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
D.Va
senior tag
Talán mert 4k monitort költségesebb gyártani... elvileg nehezebb 4k-nyi pixelt egy kisebb képernyőn legyártani hiba nélkül... (szerintem...)
-
Picco
addikt
en vettem egy 49" 4k ips LG-t, input lag miatt vissza is vittem.
a tv maga marhajo volt, 3D is brutal modon kijott, gyonyoru szinek meg minden, csakhat jatekra teljes mertekben alkalmatlan volt**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Picco
addikt
ez kene, HDR-t szivesen vissza is adom belole ha levagnak az arcedulabol 10%-ot vagy kiszelesitik a meg nem simert freesync tartomanyat.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
gerii
addikt
Na ez nagyon várós lesz, remélem jönnek az elérhetőbb árú monitorok is.
-
TaS1kaaa
tag
Ohh de király lenne dev monitornak
-
Tigerclaw
nagyúr
Fura, hogy a monitor szegmensben nagyon le van maradva a 4k és még drága is. Könnyen lehet hogy vannak-lesznek, akik inkább 4k-s TV-t vesznek 4k-s monitor helyett.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
addikt
Elég komoly dolgokkal készül az LG így első olvasatra.
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
X Factor
addikt
34uc99 mekkora FreeSync range-l rendelkezik?
Make things work
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Dell S3422DWG Ívelt Ultrawide Gamer Monitor! 34"/3440x1440/VA/144hz/1ms/Freesync Premium-G-sync
- Samsung Odyssey G7 4k - 3840x2160, 144Hz, FreeSync, G-Sync monitor eladó GARANCIA!
- LG UltraGear 27GL850-B 1440p 144Hz 1ms (HIBÁTLAN)
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ - Ultrawide 3440x1440, 144hz Gaming monitor!
- Xiaomi Mi Curved 34" BHR4269GL 144Hz / 4ms / 3440x1440 Monitor
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest