4K felbontású HDR monitorral köszönti az új évet az LG

A 32 hüvelykes monstrum a január legelején kezdődő CES 2017 kiállításon debütál több más izgalmas kijelzővel egyetemben.

Várható volt, hogy előbb-utóbb a tévék után beférkőzik a monitorok világába is a HDR, ami korántsem nevezhető általánosan elterjedtnek, de érthető, ha valaki ennek ellenére már az első percekben ott akar lenni a húsosfazéknál. Az egyik ilyen gyártó az LG, ahol lázasan készülnek a 3840x2160 képpont megjelenítésére képes 32UD99-es típusjelzésű monitorral, amely az első lesz a sorban, ami támogatja a HDR10 szabványt.

LG 32UD99
LG 32UD99 [+]

Egyelőre nem minden technikai adat nyilvános, de az már tudni lehet, hogy a "borderless" IPS paneles kijelző 95%-ban fedi majd a DCI-P3 színteret és a True Color Pro révén hardveresen kalibrálható lesz, így nem csak játékra lesz ideális választás. Továbbá megemlítik a ArcLine állvány, a beépített hangszórókat, melyek az eddiginél gazdagabb mélyeket ígérnek, továbbá az USB Type-C csatlakozást, ami egyben a hozzákapcsolt notebookot is képes tölteni.

LG 34UM79
LG 34UM79M [+]

Ezenkívül lesznek még más LG kijelzők is, például az úgynevezett UltraWide Mobile+, azaz a 34UM79M, ami egyrészt a világ első Chromecast tudással ellátott kijelzője lesz, másrészt lehetővé teszi, hogy a hozzákapcsolt PC-n és mobil eszközön felváltva dolgozzunk egyetlen billentyűzetet és egeret használva – már amennyiben ezeket a beviteli teszteket a monitorhoz csatlakoztatjuk. A kiállításon ott lesznek előreláthatólag a már bejelentett UltraFine 5K és 4K kijelzők, valamint egy újabb FreeSync kompatibilis, 34"-es gigász, a gamerek kívánságait teljesítő 34UC99 is.

Sajnos a többi technikai paraméter egyelőre nem publikus, de a Las Vegas-i kiállításon a PROHARDVER! stábja is jelen lesz, így első kézből számolunk be az LG újdonságairól.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés