- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@trixfan
addikt
Egyetértek, hogy ha nem élményt hanem szigorúan képminőséget nézünk akkor nem egyszerű a helyzet a sötétítéstechnika miatt, nem elég ha a szobában sötét van. Ezt én is tapasztalom. Viszont a Sim2 túlzás, egy JVC X30 is hozza rendesen.
Amúgy ezekkel a formátum támogatásokkal az a helyzet, hogy ez csak pár csatlakozó és a mindig ugyanannyiba kerülő aktuális chip függvénye. A minőség úgyis be lesz árazva rendesen. Nekem is van egy szeretett Marantz erősítőm amit le kéne váltsak a HDMI csatlakozás miatt. Ha legalább olyan hangminőséget szeretnék akkor nem lesz a legolcsóbb mulatság, pedig már a belépő gépeken is van HDMI 1.4a és HD Audio támogatás.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
h-yle
addikt
Addig értem, hogy feldolgozni nem tudja, engem a passthrough érdekelne, de mindenhol csak a felskálázás van megjelenítve mint funkció. De igazából mindegy, mert mire oda eljutok, hogy 4k forrást tolok a 4k TV-re addig sok víz fog lefolyni a Dunán.
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
tdd587
őstag
Közel plazma minőségű vetített képet én még csak SIM2 vetítővel láttam teljesen lefeketített szobában. Otthonra ez sajna csak akkor esélyes, ha külön moziszoba van / az asszony már elköltözött. A SIM2 ára ezután végülis már nem annyira vészes, egy alsókategóriás suzuki alapárával egy szinten mozog - amivel tele van az ország és amire úgysem lesz többet szükségünk, mivel többet nem kell anyóshoz mennünk az asszonypajtás hiányában ugye...
Nem kell ide lottó, csak elszánás.
[ Szerkesztve ]
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
Zanik
addikt
Űgy tűnik a Yamaha fogta egy-az-egyben a tavalyi x71 szériát, hozzáadta a 4K-t (a beépített lejátszósokhoz a FLAC-ot), és kihozta x73 szériaként.
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
zsigus
őstag
válasz NeoExDeath #26 üzenetére
Persze, nem azt mondtam, hogy az olcsóbb projektorok nem jók (már csak pusztán a méret miatt sokkal nagyobb élmény lehet egy projektor), de ha mondjuk egy átlag plazma képminőségét nézzük akkor azt nem valószínű, hogy hozza egy olcsóbb proji.
A vászon valóban nem kötelező, de azért ajánlatos (és még olyan dolgokba ne is menjünk bele, hogy sötétszoba, sötétre festett falak a kontraszt miatt stb.).
De most már tényleg sok lesz az off.
[ Szerkesztve ]
-
NeoExDeath
aktív tag
Bocs de ez tök hülyeség. Kb. 2 éve mentek le a belépő projektor árak 1000 dollár alá, és környékére. Egy 2 éves FullHD projektor, ami egy mai 3d TV árába kerül meg sem közelíti az általad írt összeget eredeti áron sem. 112 colos képet simán vetítenek kb 4 méterről, és baromi jók. Mindenből lehet kapni high-end termékeket, és mindig vannak olyan emberek akiknek az alatt semmi sem felel meg, de hidd el teljesen jó. Ha meg extra igényeket kell kiszolgálni, pl. 10 méter feletti távolságból vetíteni (ami már megkérdőjelezhetően "házi" mozi), akkor meg értelemszerűen magasabb az ár.
És ha már témába vág, a 4K felbontás átlagfelhasználói szinten felesleges, legalábbis addig ameddig a filmesek továbbra is filmre rögzítenek, és azt szkennelgetik. Már 1080p nél is kilóg a lóláb sok esetben, hogy ez bizony analógra készült. Az 1080p bőven elég szinte mindenre, a baj hogy kevés olyan forrás van, ami akár megközelíti azt a minőséget amit az 1080p-ből ki lehetne hozni.
Vászon meg nem kötelező -
zsigus
őstag
Hát igen.
kb. 4-5 éve olvastam a Panasonic óriás TV-jéről (kb. 3,5 méteres lehetett), amikor még a FullHD is csak a felső kategóriában volt jelen, és ők már akkor csináltak 4szeres FullHD felbontású TV-t (még nem is volt meg a 4k név, és nem tudták hogy hívják).[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Cyberpunk #19 üzenetére
Ki kell költözni Japánba, ott már 1-2 év múlva standard lesz a 4K-s, vagy akár 8K-s TV adás... De már az olimpiáról is nyomni fognak UHDTV (7680x4320px) közvetítéseket, 60fps-sel, igaz ezzel kapcsolatban egyelőre csak az óriás kivetítőkről volt szó...
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
zsigus
őstag
válasz Cyberpunk #19 üzenetére
Attól félek, hogy normális projektorokat 10 év múlva sem veszünk olcsón.
Ha hihetünk a szakembereknek akkor most kb. 1 millió Ft az az összeg ami alatt nem nagyon érdemes nézelődni, FHD-s házi-mozi projektorokkal kapcsolatban, pedig a FullHD nagyon nem mai "gyerek" (és még ott a vászon is), de ne offoljuk tovább.[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
A HDMI 1.4 támogatja a 4k-t, de nem biztos, hogy maga a készülék tudja kezelni az ekkora felbontást.
Itt van pl. egy idei Sony AV erősítő. Nincs jelezve, hogy HDMI 1.4-es csatlakozó lenne rajta, de mivel idei modellről beszélünk feltételezem, hogy 1,4-es van rajta (a 3D (és az adatlapon nem jelzett, de feltételezhető ARC) miatt szinte biztos).
Videófunkciók:
1080p/24p - IGEN
Videó felskálázó és konverter (analógról komponensre/HDMI®-re) - NEM/IGEN(1080i)Tehát jelezve van az általa emészthető formátum, és nincs 4k támogatás.
Cyberpunk, F34R: Pedig gyanítom, hogy ez a modell messze nincs a legdrágábbak között. Mondjuk egy SIM2-nek meg sem merném nézni az árát (még a középkategóriásoknak sem).
[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
-
zsigus
őstag
Már van, nem is egy 4k projektor. Egyet tudok most így hirtelen ami itthon is kapható ("potom" 5,8 millió Ft-ért) az a Sony VPL-VW1000ES.
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
Ha jól tudom (wiki szerint) 2004-ben lett végleges a BD specifikációja:
"The Blu-ray Disc physical specifications were completed in 2004."
És csak ezután jöttek a szabványra épülő megoldások (előtte egy felvevő volt csak, az is 2003-ban, csak japánban, a még nem végleges szabvánnyal).
[ Szerkesztve ]
-
Prof
addikt
És megfelelő tartalom majd 10 év múlva lesz rá.
Még sima hd adás is alig van.
Full hd után olyan nehéz szülés lesz ez, mint a dvd után blu-ray-re kényszeríteni az embereket. (15 éves a blu-ray már és hol tart?!) -
raper
senior tag
Mindenre felkészítették a "kicsikét".
-
zsigus
őstag
AV erősítő = Audio-video erősítő.
Már sok-sok éve vannak AV erősítők. A HDMI-s példányok HDMI-ről leszedik a hangot és csak a képet küldik ki a TV-nek.#4 h-yle: Nem vagyok benne biztos, hogy egy ilyen kezelni is tudja a 2160p-s felbontást. De gondolom a specifikációiban benne kell lennie.
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
Jó, lassan lesz talán megjelenítő is hozzá, csillagászati áron persze még pár évig.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
h-yle
addikt
A többi 1.4a HDMI-s erősítőn is átmegy a 4k jel, max nem skáláz fel 4k-ra, nem? Hiszen a HDMI 1.4a specifikációknak megfelelően át kéne mennie...
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
Kriza
őstag
Az erősítőnek a hanghoz van köze, nem? Mi köze ahhoz, hogy a kép felbontása 4k?
Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Én a monitorokat várom.
Leginkább a 24"-os kétszeres felbontásút⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingyen kellene, de tegnapra
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezetékes FEJhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Nők, nőügyek (18+)
- One mobilszolgáltatások
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...