Hirdetés
- OLED monitor topic
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Intel Arc Battlemage B570/B580
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz
szabi__memo #60 üzenetére
"Hoo. Nem azt mondtam hogy akkora lapkat kell gyartani. Chippeket irtam. A technologia fejlodik, 14nm. Mennek lejjebb. Előbb utóbb olcsóbb lesz az ssd mint az sdd."
........
Lapka == chip.
Most 14-15-16 nm-nél tartunk. A következő, 10 nm, 2016 végén kerülhet legkorábban tömeggyártásba; de a hangsúly a feltételes módon van, mert ott a Si-CMOS már netzes, ha már eddig is szenvedtek az átállásokkal és kihozatallal, megnézem, hogy a TSMC-nek ez a terve mennyire fog bejönni. A végét pedig jelen technológiák mellett 5 nm-re becslik, 2020-as évekre; ha egyáltalán addig találnak még rá tömeggyártásra skálázható módszert és megéri azt még kifejleszteni és az exponenciális költségek mellett arra átállni. Na akkor mondd csak, hova és meddig is "mennek lejjebb", hogy "olcsóbb lesz az ssd mint az sdd" [sic]? Ha lesz is végre technológiai áttörés és Si helyett átállnak valami másra, az nem az elkövetkező pár évben lesz; addig pedig még a hagyományos HDD sokkal olcsóbb marad. -
törölt tag
válasz
szabi__memo #22 üzenetére
-
Viktor81
senior tag
válasz
szabi__memo #22 üzenetére
En pedig ezert mondom, hogy nem fog, mint ahogyan eddig sem tette. Azonos generacioban egy Intel i3 es i7 kozott sincsen kozel 100e Ft kulonbseg, csak tudjak, hogy akinek kell i7, az kifizeti. Miert kellene olcsobbnak lennie ? Termeszetesen csokken valamelyest az ara, de nem annyira hogy kivalthato legyen vele a HDD. (termeszetesen szandekosan)
-
Viktor81
senior tag
válasz
szabi__memo #11 üzenetére
Erre nem erdemes varni...
Nem tudom, mennyi idos vagy, de szerintem lesz nehany osz hajszalad, mire 1TB HDD arban 1 TB SSD-t adnak. Sokan remenykednek ebben, de ez ketto kulonbozo termek, nem alternativai egymasnak ezert en ugy gondolom hiu abrand arra varni, hogy ugyanazon az aron kapjak valaha is. Mar regota megy ez a jatek es az elejetol fogva "reszese" vagyok, de 80GB-os SSD meg mindig dragabb, mint az 1 TB-os HDD. Nyilvan ez a dolog mesterseges, mert meg annyiba sem kerul, mint a HDD, de valahol ugy gondolom nincsen semmi ertelme a TB-os SSD-knek. (ill. van, de azokat az elonyoket fizesse meg, aki elvezni akarja). Ezen filmet tarolni, torrentezni, errol jatszani "felesleges" luxus. (foleg asztali gepek eseten).V.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat a következő esztendő elején szeretné kiadni a 2,5 hüvelykes újdonságot.
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest