- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ASUS ROG Ally
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpal
nagyúr
Jó teszt gart
de én biztos nem venném meg ezt a Tv-t kevés a csatlakozó és ha 3D miatt venném +vennem kéne min 3-4 szemcsit hozzá és úgy már nem éri meg pláne hogy küszöbön van a szemüveg nélküli 3D is. Én még mindig azt vallom lehet öreg vagyok hogy inkább 3D nélküli legyen a TV csak sokkal nagyobb képet bámuljak.
Elefant jó helyen laksz
tetőtér.
-
vlevi
nagyúr
"Ha valaki azt mondja, hogy a HD ready Tv-n szar a Full HD, vagy HD film, az tuti csak az észt osztja és még nem látta miről is van szó.."
Szerintem is. Igaz, az én tévém fullhd (40"-s LCD-ben nem is nagyon van más), de a 720p-s filmek is ugyanúgy néznek ki rajta, mint az 1080p-s. Csak közelről, a különbséget bogarászva lehet észrevenni az eltérést. 3 méterről igazándiból még a DVD-k képe is egészen rendben van. De aki csak azért néz filmet, hogy a képminőségen nyáladdzon, annak nem való tévé
És így látatlanban el bírom képzelni, hogy egy 1080-s adás leméretezve 720-ra, (vagy 768-ra) jobban nézhet ki, mint egy 720-as film felkonvertálva 1080-ra. -
törölt tag
Muszáj hogy 3D-s legyen mert egy modern tv-nek tudnia kell, különben ki venné meg?
-
szuper-t
őstag
Én még midnig azt mndom egy crt monitor 200hz-n
szemenként 100hz /+/- 5%/
-
szab.tam
nagyúr
egy szóval sem beszéltem konzolról. pc-n játszom, 1 m-ről...
egyébként a ps3 gt5 fullhd-ben megy...két dologgal nem tudok vitakozni, és nem is akarok mert igaz:
1. ha valakinek olyan a szoba elrendezése, hogy 4m+ -ról nézi, annak tényleg mindedegy...
2. aki nem tud különbséget tenni a gyakorlatban, (valódi élvezeti értékben), a hdready és a fullhd közt, és bizonygatja, hogy neki a hdready az ugyanolyan jó, mert neki az van 8 éve, az ne is vegyen fullt, mert totális pénzkidobás...
szerk:
WonderCSabo
"Egyébként 1 méterről megnéztem, és semmi gond nem volt vele."itt a végtelenségig nyomhatom az off + flame-et, de én akor is azt mondom, hgoy hosszasan próbálgattam, (2 hónapig, azaz majdnem 3-ig), és nem bírtam kibékülni vele. nem csak "megnéztem, és jó volt", hanem folyamatosan álltgattam, próbáltam kicsit messzebb tenni. konkrétan a dirt2 volt a fő tesztalany. és egyszerűen darabos volt a kép, nem volt elég részletgazdag olyan közelről.
most pedig majdnem ugyanolyan lg, csak full panellel, tökéletes.
filmeknél is észrevehető a különbség, de ott talán nincs ekkora eltérés ebben a méretben.véleményem akkor is válozatlan:
ha valaki 4m-ről nézi, és fontos a 3d, akkor lehet, hogy jó döntés.
én ebbena méretben inkább <200k és csak 2d, de fullhd... -
Sicilian
addikt
Nem tudom kinek, milyen a szeme, de a Hd Ready 40" bőven elég, 3 méterről röhögve
olvasom róla a fórumot, most is úgy firkálok ide és a HD filmek is tök faszán néznek ki rajta,
nem tudom mit kell állandóan nyáladzani a Full HD-ra, mindenkinek ilyen vájt szeme van
Ha valaki azt mondja, hogy a HD ready Tv-n szar a Full HD, vagy HD film, az tuti csak az észt osztja és még nem látta miről is van szó.. -
hoffman_
nagyúr
Az pedig hogy a játékokra kevés a 720p a legnagyobb szamárság, ugyanis a jelenlegi konzolok 720p-sek.
Se. Van ám ott kisebb is, felkonvertálva.mod: Hülyeséget beszélek, a konzol 720p, jogos, csak a lemezen lévő adat van sokszor kisebb felbontáson, amit konvertálni kell. De felesleges, előítéletet kiölni nem egyszerű feladat -
Ijk
nagyúr
Tudod van egy táblázat is az ajánlott nézési távolságokról. Egy 50"-os 720p-s plazma képe 3m-ről nézve abszolút jó, tehát ez ideális választás nappaliba, ahol 3-4m-re van a kanapé és olykor 4-5 ember is leül tv-t nézni.
De ebből a pénzből kapsz egy 42"-os de már majdnem egy 46"-os pana g20-as plazmát, ami fullHD, ugyanakkor nem 3D.Az pedig hogy a játékokra kevés a 720p a legnagyobb szamárság, ugyanis a jelenlegi konzolok 720p-sek.
-
MZperX75
addikt
Egy dolgot nem értek ezzel a 3d vel kapcsolatban?
Most ugye akkor nem csak a 120Hz-en múlik ,áll vagy bukik ez a dolog?!
Nem értem pontosan ,ha a tv-m tud 120Hz-et akkor az aktív 3d is müködik?
Csak azért mert ugye a "plazma" tv válaszideje ugye sokkal jobb mint egy hagyományos lcd-nek ami ugye max 60Hz ,akkor miért nem tudja az összes plazma a 3d-t?
(A jó öreg 21" CRT IBM monitorom ugye 1280-1024ben kattogott a 120Hz-en)1920-1440 60Hz-en 800-600 160Hz-en is ment.(10éve)
Mert akkor 3dre előveszem.
Apropó red cián szemcsibe bármelyiken megy a 3dcsak gány szinekkel
-
hoffman_
nagyúr
Ott a pont
szab.tam
manapság 50"-on hd ready egy vicc. aki a 3d miatt megveszi, meg is érdemli.
már 32"-on is az....Ez nem igaz
Én egy 5-6 éves akkori Pana csúcs plazmáról tudok nyilatkozni, asszem 40-es. Hibátlan. (ja, és nem saját) Plazma és plazma között is van különbség, ezt felesleges ecsetelni...
-
szab.tam
nagyúr
igen. egy barátomnál. nem tetszik. ekkora méretben nem elég éles, nem elég részletgazdag. csak ő azért vette, mert klónba van kötve pc-re egy 26" hd ready lcd-vel, és így klónban fut rajta ugyanaz. és így az ülőgarnitúráról nézve is elég nagyok a karakterek, ikonok, stb. mármint, ha nem a pc asztal előtt ül.
ma már szerntem sokan játékra is használják. és ahhoz sem elég a felbontás.
és nem fetétlenül 3m-ről kell nézni, lehetne közelebbről is, onnan meg már rácsos is...így 50" hd ready-t nem is nézhetsz 3m-nél közelebbről, mert onnan már tényleg nagyon gáz lesz.
én másképp teszem fel a kérdést: néztél már 2 db. 50"-os plazmát 3 m-ről úgy, hogy egymás melett volt?
de ebbe a zsákutcába nem megyek bele. szerintem 50 hd ready kevés.
sőt, mint mondtam: én 32"-on váltottam, és a hd ready már azon is kevés. (persze, nem 3 m-ről, hanem 1-ről...)
szerk:
WonderCSaboén is nézegettem már mindenféel táblázatot régebben. az átmnérő, távolság, felbontás, pixelméret viszonylatairól.
mint írtam: 32"on váltottam. hd ready-n, (főként játék alatt!), kb. 90-100, elhánytam magam. 2 hónap után cseréltem is full-ra. ezzel meg tökéletes.ugyanígy van az 50"-nál is. csak ott ez a távolság jóval nagyobb.
az, hogy mi a kényelmes, (ne törjön ki a nyakad), a képátló határozza meg. de az, hogy nekem a képpont méret, (felbontás), miatt kelljen messzebbre ülnöm? nemá....50"-nál már nyugodtan ülhetsz akár kb. 2m-re is. (szerintem).
de ha csak hd ready a felbontás, okádni fogsz.... -
hemaka
nagyúr
szerintem ezért a pénzért egészen korrekt
aki meg a FullHD-ra rázza otthon, vegyen olyat. -
-
szab.tam
nagyúr
manapság 50"-on hd ready egy vicc. aki a 3d miatt megveszi, meg is érdemli.
már 32"-on is az...."Sajnos nem jegyzi meg, hogy éppen átkonvertálós módban vagyunk, még akkor sem, ha egyik csatornáról átváltunk a másikra. Így minden egyes alkalommal külön be kell lőni a 3D módot, ami a hozzánk hasonló megszállott kapcsolgatók számára elég kellemetlen."
ezt nem tudom, hogy gondolják a gyártók. az előző tv-men már az is idegesített, hogy a 4:3-as tv adásra nagy kínnal belőtt, széthúzott zoom-om kiugrott csatornaváltáskor, és mindig kezdhettem elölről. a mostani megjegyzi. pedig mindkettő lg, és alig térnek el egymástól.
elképesztő, hogy nem lehet profilokba menteni ezeket a dolgokat. (egyébként megnéztétek? a fent említett 3d bellítást nem lehetett vona elmenteni? és úgy csatornát váltani?)
más:
baromira idegesít ezeken a tv-ken az, hogy a hdmi-n a képpel együtt bemegy a socsatornás hang, és ha erősítő felé továbbvinném az optikain, ott már downkonvert 2.0 megy csak. és ha az erősítőn nincs hdmi be/ki, hogy a láncbakötést azzal kezdjem, akkor sok esetben harangoztak....
itt mi a helyzet? -
Ghosti
aktív tag
Hát tényleg elég jó ár, de azért még várnék ezzel
.
-
vhunor
őstag
A sok funkcionális analfabéta számára mond valamit a fogyasztásnál az átlagos otthoni és a maximális, vagy ahogy meglátja a 280-as számot, az beleég (hehe) a retinájába?
Előző plazmám átlag 130 wattot fogyasztott (Samsung PS50C430), a mostani (PS50B850) meg 160-170 körül, ennyi a különbség a több képpont miatt. Apám 42 colos Philips LED PF9xxx egérmozija (már egy 50 colos plazmához viszonyítva) 150-et eszik.
-
elefant
őstag
ez egy kurvajó tévé szerintem.
nyilván az alacsony ár miatt lett ilyen a felbontása. amíg a konkurencia 5-6 kilóért kínálja a 3d tévéket, és nemjön be a dolog, akkor nincs mást tenni, mint meghozni a kompromisszumokat.
olyan, mintha azt mondanád, hogy a golf egy kamu autó, mer nem 400 a végsebessége, és szarul gyorsul. jó, és?
-
Ijk
nagyúr
Ennyi erővel az ember ha már tv-t vesz akkor vegyen 3D-t, hiszen több évre gondolkodik.
Egyébként sohasem értettem ezt az előregondolkodást és a felbontás kapcsolatát. Ha valakinek most HD-ready-re futja és azt jónak látja, 4 év múlva már annyit javul a szeme, hogy nem bír majd a 720p-re nézni? -
Rocky
csendes tag
Ez nagyon kamu TV!
HD, 1365x768
Ezt valami maradékból rakták össze, hátha a sok tudatlan ráharap a 3D-re! -
Findzs
addikt
a 3d nem érdekel
meg az is biztos, hogy nem adnék ennyit egy nem full hd-s 280w -ot zabáló tv-ért
oké hogy nem nagyon lehet észrevenni a különbséget a hd meg a full hd között, de ha már egyszer veszi az ember olyat vegyen ami fullos hiszen több évre gondolkodikegyébként köszi a tesztet
bár az év első tesztjének lehetett volna valami jobb cuccot is tesztelni -
Sicilian
addikt
Ahhh, ezek a rusnya karácsonyfa talpú Tv-k, gusztustalan
-
elefant
őstag
igen nagyjából így kell elképzelni.
szerintem is kényelmetlen és körülményes a távirányítóval játszani az egér helyett, viszont a Sonynak már vannak olyan szolgáltatásai, ahol komplett sorozatokat, filmeket érhetsz el, tehát nem csak a youtubeot meg a képnézegetőt használhatod.
jó lesz az, csak egy kis idő kell még neki, meg egy-klét jobb távirányító
-
Ijk
nagyúr
Nem gondoltam volna, hogy még adnak ki sima HD ready készüléket. Én inkább egy Pana U20/S20-at vennék ennyiért, 3D tartalom nagyon kevés még, mire elterjed addigra fullHD 3D lesz ennyi.
mrhitoshi: Miért, nálatok te tartod a hátadon a készüléket, miközben az asszony szobabiciklivel fejleszti az áramot?
-
elefant
őstag
válasz
Poll Tamás #12 üzenetére
KÖSZI!
-
-
Poll Tamás
tag
Egy kis hiba:
Nem győzzük elégszer elmondani, hogy a nagyarországi analóg jelek borzasztóak, így a legtöbb nálunk járt tévének igen komoly fejtörést okoztak.
-
mrhitoshi
veterán
Azért a 280W fogyasztás + a 23Kg-os súly, hát biztos nem vennék egy ilyet. A méret is elég komoly!
Szóval szerintem ez megint olyan kategória ami már majdnem csúcs, de az ár nem rossz.
-
Trolluska
tag
Javítsatok ki, ha tévedek, de a Panán kívül nem adta fel mindenki a plazma technológiát (talán az LG-t kivéve)?
-
keIdor
titán
Múltkor MediaMarkt-ba nagyon nézegettem ezt a típust, nekem tetszett...
Internetezni milyen egy TV-n amúgy? Sose próbáltam még... távirányítóval lépkedsz? Mert ez esetben hidegen is hagy a dolog, hiszen kényelmetlen a mai okostelefonok és táblák mellett, ráadásul mindig ott a jó öreg PC, meg a PS3 is tudja (bár ez megint kényelmetlen). Szóval ez nálam nem negatívum, egyébként a beégés miatt kicsit rossz is lehet szerintem.Egyedül ami negatívum az a HD Ready, meg játszani nem tudom mennyire lehetne rajta, hiszen a HUD meg ilyenek simán beégnek.
-
WonderCSabo
félisten
Mellesleg a shuttertől elég sok embernek fejfájása, stb. lesz elég gyorsan...
-
edward2
addikt
Phu szerkesztőség! Remélem olvassátok ezt a kommentet. Hanyagoljátok már légyszives ezt a hypeolt baromság tesztelgetését.
Szerintem az emberek sokkal nagyobb része lenne kiváncsi egy 42"es megfizethető árú FullHD plazma/LCD tesztre....
-
hoffman_
nagyúr
-
szaszabee
aktív tag
Igen nem rossz az ár de azért még várok a vásárlással
-
Arena87
aktív tag
Azért (szerintem) illett volna FULL HD-nak lennie ha már van benne 3D támogatás.
De azért ára elég jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk az ötven hüvelykes Samsung C490 3D plazmatévét.
- Diablo IV
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest