Új hozzászólás Aktív témák
-
BRAAJEN
tag
Nem voltál elég figyelmes!
Én netto 40nm ről beszéltem, ahol elfér egy ilyen 50-60" cucc!
De a panelszoba méreteket tekintve(3x4=12) a falmellé állva szorosan van 4 m távolságod, de akkor üres a szoba! De láttam asztal fölé szerelt 37" at amire gép volt kötve! :p Élmény lehetett előtte ülni.
Nem volt plazma tvm, de végignéztem a kirakottakat és már egy 42" is csíkos 1-2 méterről!
De mindenki azt vesz amit szeretne, na meg amire lehetősége van!
Azért elég gyanús a dolog, hogy az egy évvel ezelőtti modellek 2-300 ezer forintos áreséssel kerülnek a piacra! Az új modellek meg 50-60 ezerrel drágábbak náluk!
Az új irányt a LG hozza be a CINEMA 3D vel. Sima szemüveggel(nincs benne elektronika!) lehet nézni, potom áron, és csinálnak alap modellt ami 3D képes! Pl. a 42lw4500 270 körül van még.
Bocs, ha megsértettem a szakmai érzékedet! Csak szubjektív vagyok!
PEACE -
A fénycső elöregedett, a vége elfeketedett. Olcsón javítható. A fénycső maga 2-3e Ft, a csere már nagyobb szívás. A munkaidő kb. 30-45p.
A gyári fénycső darabja 17e körül van, de az utángyártott ugyanolyan jó.
Jó lesz időben megjavítani, mert hazavághatja az invertert, bár azok elvileg automatikusan kikapcsolnak hiba esetén. -
BloodRay
veterán
Én meg már vagy ötször leírtam, hogy egy jó lcd-n simán "plazmaminőségben" nézheted kb az sd adást is mert jó a tunerük. A plazma sem tud csodát tenni a fos adással azért nem kell elájulni tőle ilyen téren ennyire... És mielőtt jönne a technológiai kioktatás zárjuk is le mert nap mint nap látok, használok mindkét fajta készülékeket analóg és digitális adás mellett is.
Ami meg a feketét illeti nem nagyon érdekel hány cd/m2-es az olcsóbb Panák feketéje, ha egyszer szürke paneljük van. Könyörgök nézz már meg pár komolyabb, normálisan beállított lcd-t, vagy az említett G20-at mellettük... Ne az 5 éves lcd-k alapján berögződött dolgokat írogasd már könyörgök."Nagyon szélsőséges körülmények kellenek manapság a ghostinghoz is, nembeszélve a beégésről." -> Igen, hogyne. Ahogy az általam említett elhasználódási különbségek sem léteznek, észrevehetetlenek, a Black Floating pedig feature...
(#291) madgie ->
-
madgie
titán
"Ghostingot szinte megszüntette a pana"
Aláírom, G20-on nem láttam egy dekányit se. No de sokan nem Panát vesznek, mert XY dizájnosabb, vékonyabb, alulábú. És Samuból az idei (tavalyi?) csúcsmodell is ghostingol, gondolom akkor az LG is (az én régebbi modellem is csinálja). Idei Panákkal egy nagyobb bajom van: Black Floating. Nem tűrném el egy 150 ezres tévén sem, engem nagyon zavar, ha változik a feketeszint. Inkább legyen kevésbé fekete, de konstans annyi legyen.
#295: nem rossz, de a 800 soros mozgóképfrissítés meg a 45 ms azért messze nem az igazi...
-
gejala
őstag
Az összes SPVA paneles idei Samsungnak jobb a feketéje, mint 0,06 cd/m2, auto-dimming nélkül is. Dimming nélkül jelenleg 0,03 cd/m2-nél tart az SPVA (középkategóriában is), ami már látványosan jobb sötétben. És akkor most jön az, hogy nem csak a fekete számít.
Sajnos nem volt 2010-es local-dimminges Samsung, de 2009-ben Kuro ellenfelet állítottak ki a csúcsmodellel és egyben könnyedén verték a V10 plazmát (egyedül látószögben maradtak le). -
madgie
titán
Nincs ghosting, nincs vibrálás, ilyesmi. Van, akit ezek zavarnak, én is észreveszem, de betudom annak, hogy 130 ezerért ezt kaptam, nekem a méret volt a fő szempont. Az LCD is ezer sebből vérzik, egyszerűen nincs tökéletes cucc, a Pana G20-ra én is csettintettem egy nagyot, hogy hijjdejó, de nem, annál sem éreztem, hogy 100%-os volna képileg.
-
BloodRay
veterán
Sportműsorokhoz jobb lehet egy plazma, de mint korábban is írtam, már vannak igen jó tunerű lcd-k is amin nem feltétlenül rosszabb adott esetben az adás mint egy plazmán.
Plusz bár a plazmák képfrissítése nagyon jó, ettől függetlenül azért azok is vibrálnak, utánhúznak...
Én nem vagyok elfogult az lcd-k mellett. Magamnak azt vennék/veszek, mert arra a felhasználásra amire nekem kell ez a jobb. Más célra sokszor jobb lehet egy plazma akár. -
BloodRay
veterán
-
Hatvan9
senior tag
Ennyi erővel a mobilod kijelzőjét hasonlítsd a plazmádhoz.
Most Samsung lcd -m van előtte Pana plazma volt tény amikor vettem az lcd látószögei és színei nem az igazi volt a mostani! LCD -k viszont sokkal szebb, élethűbb képet adnak.Meny be egy műszaki üzletbe és nézd meg a különbséget.
A Samsung és az LG is mostanában az LCD -re koncentrál.Plazma szép volt, jó volt, de elmúlt, ma már szinte csak a Pana plazma rajongok vesznek plazmát.mod : ( #192) -re Ment volna.
-
Hat, biztosan hulyeseg. Heti 40 tevenel tobbet nem latok. Kb hetente 20-at javitok. De lovesem nincs hozza.
Ahogy azt se akard megerteni, hogy nem a pixelek merete a gond, hanem az, hogy egy Bluray filmet nem tudsz rajta nativ felbontason lejatszani. Ebbol adodik a minosegromlas.#247: aki telerakja szmajlival a hozzaszolasat, azokat nem nagyon szoktam komolyan venni az altalanos szinvonal miatt, de ha gondolod, olvasd el ezt a hozzaszolast.
-
szab.tam
nagyúr
jómúltkor láttam egy képet, ami diretk moziszobána volt berendezve. falakon polcok, rajta végeláthatatlan sorokban blu-ray...
elöl egy asszem 52-es sony tv. és a plafonon figyelt a tv elé lehúzható vászon, hátul meg a vetítő.... - így el lehet dönteni, mit válasszon az ember. csak hát nem ez az átlagos....
gallus:
egyik vasárnap meg akartam hallgatni egy műsort a kossuthon. nincs rádióm, a netes adás meg szaggatott. gyosan bekapcsoltam az antennát, a tv-t, és hallgattam a tv-n a földi digitális rádióadást... -
szab.tam
nagyúr
-
BloodRay
veterán
Én pedig láttam pár hetes-hónapos plazmákat (G20-at is) amiken már látszott...
Az pedig nagyon durva túlzás, hogy minden árszinten jobbat kapni plazmából.
Egy 42"-os alap plazma nem feltétlenül jobb mint egy hasonló árú akár kisebb lcd. Csak max mások az előnyei, másra valók. És mondom pl az alap Pana plazmáknak bizony szürke a panelja bármit is szeretnél írni ennek ellenkezőjéről.
Továbbra is állítom, hogy semmi bajom a plazmákkal, én is elfogadnék egy G20-ast, de ha választhatnék nem azt venném, mert nekem egyszerűen nem szimpatikus a technológia az előnyei ellenére sem. -
BloodRay
veterán
46G20 már lehet jobb valamivel képileg mint az említett lcd-k, de hidd már el, hogy nem mindenki szeretne plazmát.
Az s20 feketeszint értékeit meg megkeresheted de nézd meg egy g20 mellett és sírógörcsöt kapsz. Onnan van fekete panelja a Panáknak...
Gyakorlatban jelen van de nincs jelentősége.Ez jó. Engem meg ha látom(márpedig bőven látható még G20-nál is) zavar. Nem tudom mióta megy az X20-ad, de ne félj annál is elő fog jönni. És nem rosszindulatból írom.
-
BloodRay
veterán
Ha már ilyesmin vitatkoztok akkor mondjuk a Samsung C650-es LCD-je, vagy az LG LD650-es LCD-je 46-47"-ban kb akörül van árban és szerintem speciel simán hozzák az S20-as minőségét. És nem szürke a paneljük mondjuk...
Speciel én írtam korábban, hogy az nem tetszik többek között a plazmákban mikor nem egyenletes ütemben "használódik el" a panel és egyik része "frissebb", más árnyalatú mint a másik. Erre meg én nem kaptam semmi reakciót. -
Zso2
őstag
Erre a hsz-edre írtam:Ha elolvastál volna mindent figyelmesen, akkor értenéd.
Valahogy mindig elfelejtődik, hogy a fullHD drágább, és nem fog mindenki 200-250 ezret kiadni egy készülékért. Én is szerettem volna 1080p-t, de ennyire futotta. De mivel egyeseknek korlátlan anyagi ráfordításra van lehetősége, így számukra elhanyagolható szempont az ár
Nem kell 200-250k-t kiadni egy full-ért...
Ha meg plazmád is van meg Lcd-d azok árából, aztán szép tv kijött volna( ez nem jön össze a fentebb írott szöveggel, ha lehet hinni a haverodnak aki leírta ,hogy mind2őd van) -
Zso2
őstag
ezt az s20 mizériát kicsit eltúlozták a tesztoldalak , sok olyan tv van szerintem ami hozza a szintjét képminőségben már... nem akarok teszteket bogarászni, tapasztalatról annyit tudok,hogy a sok extrával felszerelt lcd nekem jobban megéri, főleg ugy hogy mindenem rajta van ( konzol, Pc amivel filmezek ,játszok Ph-zok, dvd, még a házimozi hangrendszer is...)
-
Zso2
őstag
mindig csak a plazma... menthetetlen vagy
A 42" fullhd lcd-m kb 1,5 éves és tökéletes a képe (LG,előző hsz-ből látom nem csipázod) rá van kötve a Pc-m és ha pl. az avatart megnézem még mindig leesik az állam.Nem is tervezem a cseréjét (210k-t megért pár évre) A nagynénémék mióta meglátták rajta a filmet ,inkább ők is Lg-t vennének
Nem értem a hype-od a plazmák mellett.
-
BloodRay
veterán
Ha a boltban ahol láttad őket élénk módban mentek akkor természetesen túlszaturáltak voltak rendesen a színeik, aláírom. Viszont ha akár egy Pana G20-ast is dinamikus-ra raksz, akkor annak is fosok lesznek a színei. Avatar-nál kb mintha uv fénnyel világítanának a navi-k.
Ez csak beállítás. A boltok a sok fény miatt általában fos, élénk szar beállításokat alkalmaznak, mer' az kell a parasztnak...
Az viszont a legkevésbé sem, hogy a 42C430 és C450-esnek totál rózsaszín beütése van. Akárhova is állítod. És nem egyetlen ilyen készüléknél tapasztalt jelenségről van szó. -
törölt tag
És nem csak a nézési távolságot,hanem hogy többségében milyen felbontású anyaggal etetjük.Mert ha tele vagyunk DVD-vel és Divx-ekkel akkor a HD-ready jobb választás. Mert a Full HD is szép tud lennni egy HD ready készüléken.És ha abbol csak 1pár darab van a többszáz dvd mellett akkor mire veszik a 32-es FulHD-t??
-
BloodRay
veterán
Helytől és beállítástól is függhet erősen mit milyennek látsz. És tudom, hogy ezt tudod.
42X20 kategóriájában pl az általam is említett 42PJ350-es LG szerintem messze jobb mint a Samsung C530-as, C550-es készüléke. Nem tudom azokat nézted-e, állításod szerint a Samsungok is jobbnak tűntek, tehát elvileg láthattad közülük valamelyiket. Csak azért írom mert szériahibások, pocsék, javíthatatlan képük van... Szóval remélem nem ezekre gondoltál, mert akkor nagyon nem nézted meg őket. -
BloodRay
veterán
Ha az olcsó kategóriát akarod nézni akkor vedd pl a PJ350-es LG-t és kategóriatársait a C530-as és C550-es Samsung plazmákat.
PK950 meg tényleg a G20 kategóriája. Nem szabtad meg, hogy csak a PK550-est lehet fikázni, felhozni. Aminek lehet vannak hibái, ennek ellenére az általad is linkelt teszt sem húzta le vészesen.(#146) Sanci38 -> Valamit benéztél.
Ezzel mit szerettél volna? Csak mert plazmákról beszéltünk és egy percig sem fikáztam azokat általánosságban...
-
BloodRay
veterán
Tényleg nem olvastam mire írtad, de nem volt említve pl méret, szóval azért egy nagy hd ready plazma áráért jó kisebb lcd-t lehet kapni.
Nem a hány tv-t "lát"-on volt a hangsúly, de magyarázd bele nyugodtan...
Ezt meg, hogy az LG-n fognak a referenciához legkevésbé közelíteni a referenciához a színek honnan szedted ha már óvodás szintnél tartunk??
Nézz már meg egy mondjuk 42"-os C4xx(C490 kivételével) szériás Samsung plazmát és mutasd meg hol vannak azon referenciával még csak köszönőviszonyban is lévő színek bármilyen beállítás mellett is ha kérhetlek. -
szab.tam
nagyúr
egyébként ez egy tök olyan meddő vita, mint az, hogy 3 gigán járó 4 magos, vagy a 4.5ghz-es 2 magos a jobb.
attól függ mire...csak nálamaz verte ki a biztosítékot, hogy van aki el kezdi magyarázni, miért is fölösleges a fullhd, (sőt még jobb is a hdready), és állít olyan dolgokat róla, ami nem igaz....
BaLee
beállítás és/vagy panel, elektronika kérdése, hogy rosszabb volt az sd adás képe a másik tv-n. de nem önmagában a képponttöblet az ok.
még 1x mondom, nálam tök ugyanolyan a váltás után. (igaz, mindkettőnél volt 1.1 hét, mire belőttem a képet.)de továbbra is állítom, hogy ha ugyanzt a 1080 forrást rátolod 50", legyen 2,5m, ready és fullra, lesz különbség.
és hogy visszakanyarodjunk a teszt tv-re. mert innen indult a vita. 250-ért egy kiforratlan 3d tech maiatt venni egy hdready-t, szeerintem nem jó döntés. amikor jóval olcsóbban ekkora fullt kapni 2d-ben. innen jutottunkk el egymás körbehülyézéséhez....
-
BloodRay
veterán
Ki a franc mondta, hogy a 120k-s lcd jó?? Te alapvetően az lcd-ket szaroztad le.
A plazma pedig bármennyire nem hiszed el nem mindenre jó. És bizony még mindig szépen tudnak ghostingolni és pl baromi zavaró tud lenni az is mikor más árnyalatúak lesznek bizonyos területek a képen...
Azt a kijelentésem pedig, hogy szerintem plazmában az LG a Samsung felett van továbbra is tartom. És erős a gyanúm, hogy több pazmát látok nap mint nap mint te.
Az agyonszaturált színekre inkább nem írok semmit mert bármelyik készüléket be lehet állítani ilyenre, plusz tudok egy márkát amelyiknek különösen a kedvence ez... -
Zso2
őstag
Cseszheted a fullHD lcd-t, ha ugyanazon az áron nagyobb képátlójú Hd-ready plazmát kapsz ami sokkal jobb képminőséget nyújt (elsősorban a közkedvelt 120-150k árkategóriában).
Ez egy kicsit ellentmondás számomraJózan paraszti ésszel ,azt gondolnám ,hogy minél jobban nyújtod a képméreted , annál jobban "pixelesedsz" ---> rosszabb a látvány , eltűnik a képélesség. (főleg, ha nagyobb méreten kisebb felbontást választasz
)
Én inkább a full HD-t választom , köszi. Jobb a Pc-nek , jobb a videóknak, konzolnak, blue-nak .
A magyar 1-2 meg amúgy is szar nem mind1A témához kapcsolódóan, nem akarom túlragozni: nyomják fel a hd-redy-t 2011-ben.
-
szab.tam
nagyúr
egy szóval sem beszéltem konzolról. pc-n játszom, 1 m-ről...
egyébként a ps3 gt5 fullhd-ben megy...két dologgal nem tudok vitakozni, és nem is akarok mert igaz:
1. ha valakinek olyan a szoba elrendezése, hogy 4m+ -ról nézi, annak tényleg mindedegy...
2. aki nem tud különbséget tenni a gyakorlatban, (valódi élvezeti értékben), a hdready és a fullhd közt, és bizonygatja, hogy neki a hdready az ugyanolyan jó, mert neki az van 8 éve, az ne is vegyen fullt, mert totális pénzkidobás...
szerk:
WonderCSabo
"Egyébként 1 méterről megnéztem, és semmi gond nem volt vele."itt a végtelenségig nyomhatom az off + flame-et, de én akor is azt mondom, hgoy hosszasan próbálgattam, (2 hónapig, azaz majdnem 3-ig), és nem bírtam kibékülni vele. nem csak "megnéztem, és jó volt", hanem folyamatosan álltgattam, próbáltam kicsit messzebb tenni. konkrétan a dirt2 volt a fő tesztalany. és egyszerűen darabos volt a kép, nem volt elég részletgazdag olyan közelről.
most pedig majdnem ugyanolyan lg, csak full panellel, tökéletes.
filmeknél is észrevehető a különbség, de ott talán nincs ekkora eltérés ebben a méretben.véleményem akkor is válozatlan:
ha valaki 4m-ről nézi, és fontos a 3d, akkor lehet, hogy jó döntés.
én ebbena méretben inkább <200k és csak 2d, de fullhd... -
hoffman_
nagyúr
Az pedig hogy a játékokra kevés a 720p a legnagyobb szamárság, ugyanis a jelenlegi konzolok 720p-sek.
Se. Van ám ott kisebb is, felkonvertálva.mod: Hülyeséget beszélek, a konzol 720p, jogos, csak a lemezen lévő adat van sokszor kisebb felbontáson, amit konvertálni kell. De felesleges, előítéletet kiölni nem egyszerű feladat -
szab.tam
nagyúr
igen. egy barátomnál. nem tetszik. ekkora méretben nem elég éles, nem elég részletgazdag. csak ő azért vette, mert klónba van kötve pc-re egy 26" hd ready lcd-vel, és így klónban fut rajta ugyanaz. és így az ülőgarnitúráról nézve is elég nagyok a karakterek, ikonok, stb. mármint, ha nem a pc asztal előtt ül.
ma már szerntem sokan játékra is használják. és ahhoz sem elég a felbontás.
és nem fetétlenül 3m-ről kell nézni, lehetne közelebbről is, onnan meg már rácsos is...így 50" hd ready-t nem is nézhetsz 3m-nél közelebbről, mert onnan már tényleg nagyon gáz lesz.
én másképp teszem fel a kérdést: néztél már 2 db. 50"-os plazmát 3 m-ről úgy, hogy egymás melett volt?
de ebbe a zsákutcába nem megyek bele. szerintem 50 hd ready kevés.
sőt, mint mondtam: én 32"-on váltottam, és a hd ready már azon is kevés. (persze, nem 3 m-ről, hanem 1-ről...)
szerk:
WonderCSaboén is nézegettem már mindenféel táblázatot régebben. az átmnérő, távolság, felbontás, pixelméret viszonylatairól.
mint írtam: 32"on váltottam. hd ready-n, (főként játék alatt!), kb. 90-100, elhánytam magam. 2 hónap után cseréltem is full-ra. ezzel meg tökéletes.ugyanígy van az 50"-nál is. csak ott ez a távolság jóval nagyobb.
az, hogy mi a kényelmes, (ne törjön ki a nyakad), a képátló határozza meg. de az, hogy nekem a képpont méret, (felbontás), miatt kelljen messzebbre ülnöm? nemá....50"-nál már nyugodtan ülhetsz akár kb. 2m-re is. (szerintem).
de ha csak hd ready a felbontás, okádni fogsz.... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk az ötven hüvelykes Samsung C490 3D plazmatévét.
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest