Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ddekany

veterán

válasz floatr #31 üzenetére

A kockák közt itt nem szabadna szemléletbeli vitának fennállnia, mert hát ez is csak olyan, hogy valahova a bicikli jobb, valahova meg a vonat, épp ezért nagy baromság azt mondani, hogy de a bicikli az jobb. De hát a kockák legtöbbje is már csak olyan, hogy lecövekel valami táborban, aztán ott fan-oskodik, kifelé meg flame-el... ez valami identitás, összetartozás keresés lehet, vagy nem tudom. Kb mint az ATI-sok vs nVidia-sok... ;) Értelmes emberek közt kevesen vitatják, hogy nagyobb és/vagy sok ember által fejlesztett rendszerekben a jól definiált és technikailag is keményen betartatott "interfészek" (pl. mezőket deklarálni kell, és a típusukat is, funkciók/metódusok paramétereinek a típusát is, stb) igencsak hasznosak a gyakorlatban. Kisebb szöszöléseknél meg nyilván inkább a script-es kocsonya a jobb kompromisszum. De amúgy én itt csak azt akartam mondani, hogy ha van egy "komoly" szemlélettel kialakított VM-ünk hasonló API-val (kb Java platform vagy .Net), arra lehet jól építeni "kemény" dolgokat is meg script-eseket is... Na de hát itt nincs nagyon miről beszélni szakmai téren, mert hiszen a jelenlegi infrastruktúra nem azért ilyen, mert ilyenre tervezték, hanem mert történelmileg épp így alakult... ismétlődő rövidtávú üzleti megfontolásból elkövetett sorozatos gányolás minősített esete.

Új hozzászólás Aktív témák