Hirdetés
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- iPhone-nal videózol? Ezért kell egy külső SSD! – Aiffro P10 bemutató
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
üszök
őstag
válasz
enginev3.0 #4997 üzenetére
A HK szabályzók nagy része legalja kategória.
-
gainwardgs
veterán
Nekem van egy ilyen vrx octane brushless
3.2 mindig levágja a feszt, 3.4 az nem sok egy kicsit.
Még elég kezdő vagyok lehet rosszul tudom de nem az a lényeg hogy lehetőleg 3.1v/cella alá ne menjen.
Amúgy 600ft-ért van hozzá esc programkártya azzal 3.5v is állíthatsz akár.Nekem nagyon bejön egyelőre a cucc hiába kínai.
Eddig 5 hátrányt vettem észre:
1. Az alap motor réz pinion-ja sárgaréz és hát elég puha egy fajta, kb 20-30 menet után szét darálódik, de cserélhető fémre az eddig tökéletes. Foghézag elég szarul van belőve gyárilag, meg motortartó is fix pozíciós, elég türelemjáték belőni a foghézagot.
2. Nagyobb landolás/ütközés esetén elég könnyen törik az első Sct c-elem csonkállvány, de filléres tétel.
3. Már 3 műanyag kardán hajtótengelyt törtem el, de szerintem azért mert elég durva köves talajon küldöm, azóta fémre cseréltem ezt is.
4. Hátsó differenciálmű szigetelése elég ramaty, alapból 2 o-gyűrű van a kihajtó tengelyéknél ami tömítés szempontjából nem az igazi a difi olajat tekintve, bár egyelőre csak 15000 cSt használok bele lehet jó lenne bele valami sűrűbb.
Gyárilag valami sárga ramaty volt benne amit sima zsírnak néztem, azóta kiderült hogy mégsem mert meleg állapotban elég folyékonnyá tud válni, jó lenne tudni mi az.
Írtam gyártónak hogy mi ez a cucc de azóta se válaszoltak a kis kínaiakbiztos valami titkos formula
5. A távirányító 8 db ceruzaelemet kér.
Ezen kívül teljesen meg vagyok vele elégedve elég szórakoztató kis masina, alkatrészek egyáltalán nem vészesek árban.
-
üszök
őstag
válasz
enginev3.0 #4995 üzenetére
Vannak olcsó Kínai cuccok,mint amit linkeltél mondjuk. 2 nagy hátrányuk van. Nem vízállóak,hiába van rájuk írva,és nem tudják a 3,4 Vol/cella fesz levágást ami szerintem fontos,mert enélkül akku őrt kell használni túlmerítés ellen. Én Hobbywinget vennék, mondjuk wp1060bl-t. Vagy a 120 Amperest,de annak nem jut eszembe a neve.
-
enginev3.0
félisten
BL szettből tudtok valamit ajánlani? Ha esetleg a Kit mellett döntenék
-
enginev3.0
félisten
válasz
gainwardgs #4992 üzenetére
Ez is nagyon tetszik, de ebből a BL elég drága, vagy rossz helyen kerestem
-
üszök
őstag
válasz
SoulReaver #4991 üzenetére
Én attól sem voltam hanyatt esve. Azt a szintet a Desert fox is megüti.
-
gainwardgs
veterán
válasz
enginev3.0 #4986 üzenetére
És ez [link]
-
üszök
őstag
válasz
SoulReaver #4989 üzenetére
Hááát nekem van... Olyan mint a többi HK autó. Mondjuk 3 cellával meg 1,8 buggy kerékkel egész tűrghetően megy csak kicsi a motor ami benne van. Alkatrészek nagyrésze dt5,csak silányabb minőségben. Mondjuk fele annyiba sem kerülnek mint a wrx cuccok a jákónál. Jó szokás szerint ehhez sincs semmi sosem a HK-n.
-
SoulReaver
veterán
válasz
Vagy vegyél egy Ilyet.
-
üszök
őstag
válasz
Kefés motorral elég gyérül negy az igaz. 2 drága dolog van benne,a kaszni és a kerék. A többi Kínából fillérekért megvehető.
-
üszök
őstag
válasz
enginev3.0 #4984 üzenetére
Akár a kitt is jó lehet,mert az rtr az kefés ha jól emlékszek. A Banggodos bl az nem vízálló, a másik igen. És valszeg tud 3,4 volt/cella feszültségnél lekapcsolni ami nem kicsi előny. Nem nyírod ki az akkut túl merítéssel. Van még egy fontos dolg ezekkel a truggy autókkal. A kerék relég drága rá, 6000/2 db körül kezdődik. Betonon pik pak le lehet járni. És,hogy truggy legyen az a fajta kerék kell. A vevő ha szabvány akkor bármilyen autóba át lehet tenni.
-
üszök
őstag
válasz
SoulReaver #4983 üzenetére
Ezért ajánlanám inkább a Maverick Himoto cuccokat,azoknak zárt a hajtása. Előre lehet venni bele cvd- utána már viszonylag rendesen fordul.
-
enginev3.0
félisten
-
SoulReaver
veterán
válasz
enginev3.0 #4981 üzenetére
Nekem a VRX sword volt. ITT egy kis ugrálgatásom vele.
Ezeknek nagy betegsége volt, hogy a motor tartó és a spúr kerék fedele között az apró kavicsok bejutnak és megakadnak a spúrkerék és a fedél között. Mondanom sem kell, hogy szét is megy olyankor a kerék.
Én cseréltem benne acél spúrt, fbs-el kinyomtam a réseket. Nem volt vele gond, csak ki lehet nőni ezt is.
Ilyen méretű kemény tokos akksival használtam: 138,5 x 46,5 x 25 mm
-
üszök
őstag
válasz
enginev3.0 #4981 üzenetére
A kicsihez is vehetsz több akut. Amit úgy hívnak,hogy keménytokos aku az egy szabvány méret minden autóba bele megy 1/10 mérettől felfelé. 139 mm a hossza,42 vagy 45 mm a szélessége. A vastagság kissé változó 20-25 mm között. Ezenkívül figyelni kell a kábelek helyzetére is,mert sok féle kiállás van. Nehogy útba legyen.
-
enginev3.0
félisten
válasz
SoulReaver #4980 üzenetére
Lemérem majd
De összességében is tetszik a vrx, főleg ez [link]
Jó dolog hogy lipo akksit is kezel, lehet hogy ez lesz végülLevegőberepíteni nagyon nem akarom, a Traxxasnak az volt a fő gondja, hogy nem volt kasztni és a kövek szétverték a fogaskereket stb...
Illetve évente kb 5x játszok vele, ha van társaságom, ezért sem akarok nagy összegeket fektetni a dologba, viszont amikor játszok akkor ne keljen 10 perc után akksit tölteni, ezért fontos a nagy Mah akksi
Ha esetleg valakinek lenne ilyen vagy hasonló vrx játéka, és le tudná mérni hogy mekkora fizikai méretű akksi megy bele, az nagy help lenne
-
SoulReaver
veterán
válasz
enginev3.0 #4979 üzenetére
Nem csak a kv értéktől lesz egy motor nagyobb. Maga a fizikai mérete is számít.
Az 1:16-os autódból a motort bele teszed egy 1:8 ba, talán meg sem fogja moccintani, vagy, ha igen, rövid időn belül a túlterheléstől leég...
Mérd meg a mocid átmérőjét és hosszát. Nekem az 1:8-asokba 4274 a méret. (42 átmérő - 74 a hossza, mm-ben megadva.)
Amit linkeltél vrx, abba már belefér a legtöbb normál lipo akksi, viszont törékenyebb, mint a traxxas.
-
enginev3.0
félisten
De nekem 3x akkora motor van benne, mert 3700 vagy 4700kv-s motorom van, brushless
Viszont akkor másfelé nézelődök
(#4977) gainwardgs@ Ez is tetszik, de ez eléggé buggy-s, azokat meg nem szeretem, csak a monstereket
Viszont ha mondjuk egy ilyenbe át tudom tenni az én cuccaim (motor, szabályzó) akkor az már szinte teljes siker
Fizikailag mekkora akksik férnek ezekbe? Eléggé kicsi a gyári 1800mah akksi
Szerk.: bár még a motor és szabályzó nem is lenne olyan fontos, mert elég jól teker ahogy elnézem, inkább csak az akksi a nagyobb kérdés
-
üszök
őstag
válasz
enginev3.0 #4976 üzenetére
40 50 körül lehet venni üres 1/8 autókat,csak egy normális elektronika még annyi bele. Kínai cuccból is legalább egy huszas.
Ha jól értelmezem akkor az 1/16 autódból átraknád a motort egy 1/8 autóba? Nem fog menni. 3x akkora motor kell bele.
Traxxast meg felejtsd el. Drága játék kategória. Az Xmaxx ami ér valamit mert annak nem nagyon van konkurenciája jelenleg csak még drágábban. -
gainwardgs
veterán
válasz
enginev3.0 #4976 üzenetére
Ez kell neked, 1/10, egyszerű szerkezet, olcsó hozzá az alkatrész, elég fun főleg murvásabb talajon, és még bankot sem kell robbantani
-
enginev3.0
félisten
válasz
SoulReaver #4975 üzenetére
Jó lenne egyet beszerezni, de sajnálom rá a száz ezreket, 40-50ezerig még oké, akár csak egy motor és szabályzó nélküli darab is, mert másnem átszerelem, úgy is erős motor van az enyémbe, de valahogy rá kéne vennem magam
-
SoulReaver
veterán
válasz
enginev3.0 #4974 üzenetére
Minél nagyobb méret arányú a verda, annál strapabíróbb.
Nekem 2db 1/8 verdám van, nagyon ritka, valami bajuk esik, pedig egyik sem polcos verda, és nem is kímélem őket.
-
enginev3.0
félisten
válasz
SoulReaver #4973 üzenetére
Vagy megvenni a 2ezer forintos spur kereket az enyémhez és játszani vele
De a kis akksi nagyon zavar, mini autó, mini akksi
-
SoulReaver
veterán
válasz
enginev3.0 #4972 üzenetére
Akkor facebook-on, rc adok veszek oldalakon, sok használt 4x4 verda van
Kétes előélettel.
-
enginev3.0
félisten
válasz
SoulReaver #4971 üzenetére
De meg akarom kímélni magam az ekkora kiadástól
-
SoulReaver
veterán
válasz
enginev3.0 #4970 üzenetére
HA eddig 4wd-d volt, összkerék hajtás, akkor nem fog tetszeni a hátsókerék hajtás. Rctuning.eu-n, van sok traxxas modell, ha ragaszkodsz a márkához.Ez pl, kefés 4x4 rustler.
-
enginev3.0
félisten
válasz
SoulReaver #4969 üzenetére
De egy E-revo vxl-t érdemes rá lecserélni? Lehet áttenném az e-revoból a kefe nélküli motort és szabályzót
A lényeg az lenne, hogy nagyobb akksit tudjak rátenni, meg hogy kicsit nagyobb legyen az egész modell, mert már unom ezt az 1:16-ot -
SoulReaver
veterán
válasz
enginev3.0 #4968 üzenetére
Talán, mert kefés elektronika van benne, és hátsókerék hajtásos.
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Ez miért ilyen olcsó?
[link] -
WunderKinder
aktív tag
Sziasztok!
1 cellás Li-Po aksik töltéséhez keresek töltőt. A kapacitásuk 2200-3700 mAh között van. Az akkukon van védőáramkör túltöltés és túlmerítés ellen.
A töltő jó lenne ha tudna kisütni is, illetve közben mérni a kapacitást.
Erre a célra jó lehet egy Imax B6? Mert az van kéznél, csak a védelem miatt nem mertem eddig kipróbálni. -
SoulReaver
veterán
válasz
elektrotank #4965 üzenetére
Igen, az egy jeep rubicon wrangler kaszni volt. Nekem az tetazik nagyon
Elég drágák, főleg a trx4-ek, de a sport az ilyen arany közép út.
-
elektrotank
aktív tag
válasz
SoulReaver #4962 üzenetére
Igen, arra gondoltam, köszönöm a választ!
Első sorban valóban ilyen trial verdát akarok, nem 70-el akarok velük száguldozni.
Egyszer volt régebben egy RC autónk, de nem olyan, mint amit a videóidban láttam (többet is megnéztem), ha jól emlékszem sima gumik voltak rajta, valószínűleg inkább aszfaltra tervezték. 4 kerék meghajtásos volt és hát ja, ment rendesen, még fűben is.
Jó móka a száguldás, ha lesz a jövőben 1-2 ilyen autóm, biztos lesz közte gyorsabb fajta, de egyenlőre a terepezés jobban mozgatja a fantáziámat, mint a gyorsulási verseny vagy az ugratás. Az ördögmalom túra videódban (amit linkeltél) az egy Jeep? Egy másik videóban a TRX-4 Defender is nagyon jól néz ki.
Bár ahogy látom ezek a trial autók egész drágák. Szóval, ha belevágok, akkor jövőre fogok venni valamit, idén az igazival kell foglalkozni -
SoulReaver
veterán
válasz
ADAM1337 #4963 üzenetére
A sport bőven elég. Nekem tactical volt, de azt jobban át kellett alakítani, hogy ne akadjon fel. A difi zárakon kívül a sebesség váltót nem nagyon használtam. A sportban annyival van kevesebb... Alapból zárt difi, egy sebesség, de ha nem túrára használja, akkor teljesen jó.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
SoulReaver #4962 üzenetére
Én már mindet.
Igaz jelenleg csak drift vázaim vannak, és valszeg csak azok is maradnak. (kizárólag szönyegen megyünk)
De a trx 4 sport amúgy ajánlott, versenyző haverom is mst cmx után trx4 sportra váltott.
Elektronika cserés benne de jó cucc. -
SoulReaver
veterán
válasz
elektrotank #4961 üzenetére
Az, hogy csak trial verdák?
Az annyit tesz, hogy a fő területe a sziklás, durva terep. Nem arra van, hogy 70km/h val csapasd vele
Volt egy ilyenem, teljesen más stílus, mint egy buggy vagy sct. ITT A csatornámon láthatsz pár másik ágat is. Csak a driftet, és onroadot nem próbáltam eddig.
-
elektrotank
aktív tag
válasz
SoulReaver #4960 üzenetére
És ez mit jelent pontosan?
-
SoulReaver
veterán
válasz
elektrotank #4958 üzenetére
Ez van az első linken. Ezek csak trial verdák.
-
dionaea
őstag
válasz
elektrotank #4958 üzenetére
Hát minden csak pénz kérdése
ezek mind megvehetőek
-
üszök
őstag
válasz
h_benjamin #4956 üzenetére
-
h_benjamin
aktív tag
Sziasztok foglalkozik valaki FPV verseny dronokkal? Kellene egy kis segítség.
-
JoinR
őstag
válasz
Kis Bokrász #4952 üzenetére
Ha komolyabban akarsz vele foglalkozni, előbb-utóbb úgyis váltasz 2.4GHz-re, szóval szerintem hagyd a távirányító keresést ehhez. Nekem egy Flysky FS-GT3C van, teljesen belépőszint, de nekem mindent tud, amit kell (lehet firmware-ezni is több csatornáért, stb.).
És ezekhez a vevők már $ körül vannak. Persze vehetsz sokkal komolyabbat is. -
Kis Bokrász
csendes tag
válasz
Kis Bokrász #4952 üzenetére
-
Kis Bokrász
csendes tag
Volt már pár elektromosom. Középszinten értek is hozzájuk. Épitgettem is sajátot. Csak az én szememben az RC valahogy másabb. A 27MHZ Elekronikákat tuningolgattam fentebb és azokkal verettem. Ezek a komolyabb vezérlések drónoktól ismerős de máshogy van szerintem. Csatolok pár fotót az elektronikárol.
-
JoinR
őstag
válasz
Kis Bokrász #4950 üzenetére
Így látatlanban hagyd ezt az üzletet. Ha most vágsz bele, gondolom nem akarsz egyből vevőcserével kezdeni, pláne nem belsőégésű motorral...önmagában az hogy 40MHz-es távot szerzel, nem biztos, hogy működni fog vele.
Vegyél egy RTR elektromosat először. -
Kis Bokrász
csendes tag
Helo. Szerintem nektek rutin kérdés lesz, én kezdőként még nem vágom. Régóta szeretnék belevágni komolyabban az RC autók világába. Találtam használtan egy olcsó darabot. 4x4 nitro motoros aszfalt autó, táv vezérlő nélkül. Aztmondja akinél van hogy ő igy cserélte egy telefonnal ő sem ért hozza. 40MHZt ir az autón. Ehez mit kell vennem ? Egy 40MHZt tudó vezérlőt vagy az autón is könnyen cserélhető az elektronika ?
Köszi a választ előre !
-
gainwardgs
veterán
válasz
zoltan.bagi #4947 üzenetére
Innen [link]
3 db-ot vettem tőlük mind eredeti
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
zoltan.bagi #4947 üzenetére
Sok kamu van belőle, így sehonnan.
Viszont okostöltő van az sg-be is vagy az rcvilágból: skyrc s65 ami ár/értékbe marha jó. -
zoltan.bagi
csendes tag
Sziasztok!
Lehet off, de úgy érzem itt van legnagyobb esélyem hiteles válaszra. Imax B6 AC-t honnan érdemes rendelni?
Előny, ha flashelhető mikrokontroller van benne.
Nem modellhez kellene, szimplán egy "univerzális okostöltő" kellene a házhoz.
Köszönöm! Zoli -
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Az 1060as szabályzón mit is lehet állítani a jumperrel? (valamit az előre hátra menettel kapcsolatban)
Sőt még ez is megvan:
1, előre – fék
2, előre – hátra / Crawler mód
3, előre – fék – hátra
De ez mit takar gyakorlatilagű?Köszi
-
Petya25
őstag
Ez is elég állat gép: Chinook
-
üszök
őstag
válasz
#LittleG #4940 üzenetére
A V977 és a k110 teljesen egyforma a vezérlő panel és a kaszni színén kívül. Nekem van mindkettő a v977 gagyibb mint a k110. Idétlen játék távja van a V 977-nek és gagyibban is repül. Az igaz,hogy nem Revell Control kategória egyik sem.
Ha mégis ilyet veszel keress egy rétet ahol legalább térdig érő fű van és ott próbáld ki nem fog össze törni ha lezuhan,márpedig le fog. Lakásban eszedbe se jusson kipróbálni.
A V977 et lehet el is adom mert vagy egy éve nem repült.
A V950 Nem túl elterjedt tipus. Szerintem nem is túl jó lehet. Én is akartam venni de elmaradt. Egyik face csoportban már vagy fél éve árulnak egyet ami szinte új, 30 ért.
-
#LittleG
csendes tag
Sziasztok!
Korábban már kérdeztem távirányítós helikopterekről. Akkor még a Revell Control Acrobat XP volt a befutó, arról viszont lebeszéltetek, lévén alkalmatlan kültéri használatra. Azután elkezdtem kacsingatni a Wltoys v977-es helire, viszont ezt el is vetettem, mert az XK K110 Blast sokkal jobban elnyerte a tetszésemet.
Azt mondják, hogy stabil gép, jó az alkatrész ellátottsága és persze nincs túlárazva sem. Egyetlen baja továbbra is az, hogy kicsi és túl fürge, nem mindenhol ajánlják kezdőknek.
Szóval elkezdtem kutatni egy fokkal nagyobb járgány után, és végül megakadt a szemem a Wltoys v950-es darabon.
Szerintetek megérné ezt megvenni? Tényleg megéri ezt megvenni a könnyebb irányíthatóság fejében (elvégre méretei nagyobbak, a nagyobb gépek pedig lassabbak, stabilabbak)?
-
üszök
őstag
válasz
Szilágyi84 #4936 üzenetére
Olvasgass és gyakorolj.
Van egy olcsó gagyi usb-s távom ha kell.
-
üszök
őstag
válasz
JoolsNOS #4928 üzenetére
Szerintem bőven jó neked egy GT3B. Van benne 10 memória annyi modellt lehet beállítani. A GT2B ezt nem tudja. Az is tud több vevőt kezelni csak nem lehet külön beállítgatni. Cellából akkut kell bele csinálni és nem kell elemeket venni bele,mert azt eszi rendesen.
Nekem van is eladó egy új. GT3B -
üszök
őstag
válasz
Szilágyi84 #4932 üzenetére
Nincs lehetetlen,csak akarat kérdése.
Próbálj ki egy szimulátor programot, akár az ingyenes FMS is jó. Egy távirányító kell, vagy vannak ilyen gagyi usb távirányítók, gyakorolni kell sokat rajta,vannak benne 3D gépek is,helikopter is van benne,azt is ki lehet próbálni kicsit más világ a 3D repülés mint egy stabilizált játék géppel repülni. Ha ott le tudod tenni a gépet akkor van esély,hogy élőben is földet ér egyben. De amíg földbe áll folyton eszedbe se jusson élőben repülni.
-
Petya25
őstag
válasz
Szilágyi84 #4927 üzenetére
Valami ilyesmire gondoltál: [link]
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Távot+veőt szeretnék venni autóhoz. A Flysky FS-GT2B illetve Flysky FS-GT3B-t nézegettem.
Ezek ár-értékben milyenek? A 3B csak a kijelzőben különbözik?
Köszi -
-
Petya25
őstag
válasz
#LittleG #4924 üzenetére
Amit kinéztél az még a full játék kategória (20k), nem baj az csak ne várj tőle sokat.
Én mondjuk elsőre az irányítás tanulásra figyelnék és nem az élményre, amíg nem tudsz magabiztos körözgetést, meg nem odaverést.Ha majd tényleg komolyra akarsz váltani akkor nézd meg ezt: [link]
-
üszök
őstag
válasz
#LittleG #4924 üzenetére
A helikopter a legnehezebb modellezés,már ha ez a célod, mert amit linkeltél az egy játék gép. Igazából semmire nem jó,csak szobában összetörni. 4-6 csatornás gépeket kell nézegetni. Kintre minimum a WLtoys V977 ami kell,vagy az XK k110 ami ugyan az majdnem. Vagy hasonló micro heli,van még pár tipus. Törni mindenképpen fog ha oda csapod alkatrészt be kell tárazni.
Kintre 250-es gép az ajánlat minimum általában,az már bírja a szelet.
De ha mindenképp ilyen játék kategóriában gondolkozol akkor WLtoys v911 -
#LittleG
csendes tag
Sziasztok!
Abszolúte kezdő vagyok ezen a téren. Szeretnék venni egy távirányítós helikoptert, természetesen kültérre. Pár éve már volt szerencsém használni, olcsó, kis egy hetes kalandnak számító játékhelikoptert. Arra pont jó volt, hogy beleszeressek az RC-repülés világába. Kültéren sajnos nem is lehetett kipróbálni, infra elven működő irányítása révén, szóval kültéri használatban nincs tapasztalatom.
Most pár év után újra szeretnék belevágni, csak már picit komolyabban. Előre leszögezném, hogy helikopter, nem pedig drón a szívem vágya. Valahogy azok sose voltak szimpatikusak.
Olyan helikopterre lenne szükségem, ami
- tud az előre-hátra-jobbra-balra sablonos mozgás mellett mást is végezni (pl. saját tengelye körüli forgás)
- megbízható gyártótól származik
- kültérre van optimalizálva
- jó alkatrész ellátottság (viszonylag olcsón)
- strapabíró(bb) szerkezete van, nem törik ketté az első ütközést követőenSajnos nincs róla tapasztalatom, hogy ilyenkor mit is kéne venni, szóval mint minden laikus, én is felmentem a világhálóra és az első, ami megtetszett, azt kiszemeltem magamnak.
A kiszemelt modell a Revell Control Acrobat XP lett
(https://www.amazon.de/Revell-Control-23911-Singlerotor-Heli-Acrobat/dp/B00U8EUPSK)
Mi tetszett meg benne?
- Haladó mozgási lehetőségek, nem csak a már korábban említett sablonos előre-hátra-jobbra-balra
- 2 akkumulátor
- Alkatrész ellátottság (bár az ár már kevésbé tetszetős)
- LCD kijelző a távirányítón, mely információt ad repülés közben a géprőlMi nem tetszett benne?
- Vegyes véleményeket keltő, egyesek szerint pedig nem ajánlott gyártó terméke
- Határozottan törékenynek tűnik
- Kis méretéből (szerintem kicsi) adódóan könnyen átveheti a szél a távirányítótól az irányítástSzóval most tulajdonképpen kinéztem egy olyan modellt, amiben nem vagyok meggyőződve, hogy tökéletes választás lenne.
Mint mondtam, cél a megbízhatóság, tartósság. Kezdőként szerintem első nap eltörnék egy ilyen szépséget
Mit gondoltok erről a termékről? Ha nem jó, mit ajánlanátok helyette?
Válaszaitokat előre is köszönöm
-
üszök
őstag
válasz
Szilágyi84 #4919 üzenetére
Nincs mit.
-
dionaea
őstag
lama kerdes es bocsi elore is. olvasgatom a topicot, de nagyon amatőr vagyok az egészhez.
van egy wltoys12428 am amibe még egy aksit szeretnék. viszont nagyobbra gondoltam amivel 40 percet lehetne tolni. a mostani 1500 as kb 15 percet tud.kérdésem, hogy mi lenne a pontos aksi megnevezés mit ajánlanátok ehhez a géphez. balance kelleni fog de a töltő ami adtak az autóhoz elegendő gondolom csak sokáig fog tölteni. illetve az 540es motor ami benne van melegszik, sőt forró de meddig melegszik? meg áll egy szinten tehát a nagyobb akku nem fogja befolyásolni?
-
üszök
őstag
válasz
Szilágyi84 #4917 üzenetére
A kormány mögött a kis bigyuszkák lesznek ha működnek. a CH1 jobbra balra mozgatására finoman mozgatnia kell a kereket jobbra balra. A CH2 jobbra mozgatására el kell indulnia előre balra pedig hátra. a DR gondolom csökkenti a kitérést a keréken egyik irányba a másikon növeli.
-
üszök
őstag
válasz
Szilágyi84 #4915 üzenetére
CH1 a kormány CH2 a gáz. A D/R állítja a kitéréseket. (Dualrate.) A kormány végállást és a max sebességet. Kell még lenni trimm feliratnak,az a finom hangolás. A bind a vevő (k) hozzá párosításához kell. Ha YT n rákeresel nagyon sok videó lesz a témában.
-
üszök
őstag
válasz
Szilágyi84 #4913 üzenetére
St trimm. Az állítja az egyenes futást. Az st dual rate meg beállítja a max szervó kitérést,hogy a szervó ne toljon túl. (Mármint te beállítod vele)
-
Szilágyi84
senior tag
Na első töltés után egész jót ment 20 perc viszont kicsit balra húz a kocsi. Ezt lehet állítani? Az írányítón csak cserélgetni lehet a fordulást jobb bal az írányt előre hátra és a gáz erősségét. Mondjuk vannak még gombok.
-
üszök
őstag
válasz
Szilágyi84 #4910 üzenetére
Gáz állás és terep függvénye. Én 20-40 percet mondanék ezek függvényében. 2db akku az ajánlott legalább.
-
üszök
őstag
válasz
Szilágyi84 #4906 üzenetére
5000 mAh körüli kemény tokos akut vegyél lipo ból. A vékonyabbak bele férnek,a vastagabbaknak ki kell reszelni a peremet ami a nikkel akut tartja. Mondjuk ezt garancia szempontjából először kérdezd meg. Vagy ha shorty-t veszel az bele fér. (Nem shaddle!!)
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
napoleon2323 #4907 üzenetére
Köszi amúgy igen 1800-as jól emlékezett a boltos valószínűleg nekem rémlett rosszul a kisebbe az 1200-es bár lehet hogy mégis az de a lényeg hogy 8 óra töltés 15 percért. Na mindegy fog kelleni a nagyobb és gyorstöltő mellé ki van ez találva fene egye meg.
-
napoleon2323
tag
válasz
Szilágyi84 #4906 üzenetére
Jó szórakozást hozzá Nektek.
Igen, valószínűleg nem lesz túl hosszú a játékidő, ha valóban 1800-as akksi van benne, amit általában szoktak adni hozzájuk (10 - 15 perc környékére saccolok).
-
Szilágyi84
senior tag
Na megérkezett a kocsika még nem bontottam ki majd a gyerekkel együtt vagyis belelestem megvan e de nem vettem ki. Felhívtam a boltot legyenek kedvesek megmondani hány óráig kell vagy szabad tölteni az aksit. Megkérdezte mekkora van benne mondtam még nem néztem a dobozán nincs írva de az eladó se tudta pontosan és szerinte 1800 mh lehet amire 8 órát mondott. Azt mondta többet ne hagyjam rajta. Következő körben lesz lipo aksi + gyors intelligens töltő. Szerintem 1800 kevés ebbe az 1/10-be mivel a kicsi 1/18-ba van 1200 ha jól emlékszem szintén Maverick.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Szilágyi84 #4901 üzenetére
Lipo őr értelemszerűen megy fel a balance kábelre. Ha látod érteni fogod.
Amúgy akkor sem árt ha van a szabályzód kikapcs, mert pl ha el akarod rakni az akksit pihenni akkor a segítségével le tudod meríteni tárolófeszültségre. (3.8-3.85 V) -
üszök
őstag
válasz
Szilágyi84 #4903 üzenetére
Ebben nem különösebben nehéz kicserélni. Pár szerszám kell hozzá. Asszem PH1 csillag csavar húzó, 2 és 2,5 imbusz kell. Csak jó minőségű szerszámokkal szabad neki fogni mert ha valamiből kiforog a kulcs lesz cumi. Szabályzó 2 oldalassal van ragasztva kicsit feszegetni kellesz,hogy engedjen.
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
napoleon2323 #4902 üzenetére
Szia ez lenne egész pontosan
https://shop.modell.hu/maverick-strada-xt-1-10-rtr-elektro-truggy -
napoleon2323
tag
válasz
Szilágyi84 #4901 üzenetére
Szia!
A típustól is függ, de nagy valószínűséggel cserélhető brushless szettre az elektronika.
Szerintem nem vészes, minimális tudással, újraolvasással ki lehet cserélni az elektronikát (forrasztani valószínűleg kelleni fog, ha mindent újonnan vásárolsz, de ez is függ a típustól (az autó és az elektronika típusától).Ha a szabályzódba alapból bele lesz építve a túlmerülésvédelem, akkor nem szükséges LiPo őr.
-
Szilágyi84
senior tag
Megrendeltem az első számomra komolyabb 1/10-es kefés Truggyt. Írtátok hogy később is ki lehet gond nélkül cserélni Brushlessre ha gyengének tartanám. Ez nagy macera itthon vagy szervízes dolog? Ja és a lipo aksit veszek hozzá akkor az akku őrt hogyan hova? Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- sziku69: Szólánc.
- EAFC 25
- Android szakmai topik
- BestBuy topik
- E-roller topik
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Milyen okostelefont vegyek?
- EAFC 26
- iPhone-nal videózol? Ezért kell egy külső SSD! – Aiffro P10 bemutató
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest