- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Dell notebook topic
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Mini-ITX
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Capricornus
aktív tag
Ehh, lejárt a szerkesztési idő.
Ez volt a megoldás, ha a deluged nem próbál meg elindulni bootkor, akkor kapok végül promptot.
Köszi!
-
Capricornus
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Raspberry 3 model B-m, raspbian 9.8-al és nemrég vettem egy TV-t. Gondoltam rádugom és pl. használom steamlink-ként. Viszont van egy olyan gondom, hogy sehogy sem akar grafikus felületre bootolni a cucc. Sőt, konzolt sem kapok bejelentkezéshez, csak a bootolás során kiírt dolgokat látom. Próbáltam végigzongorázni a ctrl+alt+F1---F12-t, de semmi, csak az F1-en látom a bootkor kiírt dolgpkat, de ott sem kapok promptot.
A raspi-config-ban is beállítottam már konzolos bejelentkezést és azt is, hogy indítsa el a grafikus felületet, de ugyan ez. Még az automatikus bejelenetkezést is beállítottam már, de semmi.
SSH-n keresztül simán be tudok lépni és x2go-val is, úgy indít grafikus felület, de ez ugye most engem nem segít ki.
Próbáltam guglizni is, de mindenhol az volt, hogy raspi-config-ban állítsam át a boot-ot. De ugye azt már próbáltam.
Esetleg valakinek ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest