Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vasti74

senior tag

válasz kovbandi82 #47620 üzenetére

Azt, hogy a rájuk osztott feladatok ellátása mekkora terhelést jelent a mostani hardvereknek (CPU és memória használat, stb.) , azt te látod ;-) Mert lehet, hogy ezek mind kb. 0%-ot csinálnak, és az is lehet, hogy csak az Apache igényelne valami sokkal izmosabbat, mert olyan valami fut rajta.

A HDD eldobálás azt jelenti, hogy szoftveres raid-ed van, és abból esik ki lemez, vagy egy felcsatolt lemez eltűnik? Ja, kb. mindegy, mert bizonytalan adatátvitel - gyenge tápellátás okozhatja ezeket. Sajnos ilyen ez a mindent mindenhonnan mindenfélével megtápláló és USB kábelekkel összekötő játék :-(

Szóval nem tudom pontosan, hogy mi a cél, mik az elvárások a vassal kapcsolatban, de én tuti keresnék vagy valami mini PC-t (pl. a jobb HP gépekbe fér 2-3 M.2 és egy SATA meghajtó, annyi talán elég ;-) akár régebbi, 4.-6. generációs Intel procival, vagy egy NAS-t, ami megfelel neked (hardverben és szoftverben, pl. a telepíthető alkalmazások között ott van minden, ami neked kell)

Egyik sem passzív, az igaz...

Régebben én is szórakoztam minden célra Rasberry-vel, de aztán rájöttem, hogy ami mindenre jó, az semmire sem. Mostanra egy RPI3 maradt kijelzőbe építve, külső DAC-al zenelejátszónak.

Új hozzászólás Aktív témák