- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- A Microsoft átépítette a ROG Ally-t
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
greeny1899
csendes tag
válasz
vargalex #13117 üzenetére
Hali, nincs semmi ördöngősség, szerver, nas, stb. Ezek az adott dolgok:
- egy intel alapú, összerakott htpc-nek nevezett cumó, 5 hdd figyel benne. Rajta openelec, KODI (XBMC) fut. Kábellel routerbe, amin keresztül működik a megosztás
- PI2, gyalulva sd card, rajta szintén openelec, és KODI. Szintén hálókábel a ruoterbe.Pi2-n és HTPC-n is engedélyezve a KODI-ban az UNPN megosztás is. Pi2-n hálózati helyként, UPNP megosztással érem el a HTPC médiatárját. A problémám annyi, hogy a htpc bekapcsolást követően kb 20 percet várni kell a pi2-n, hogy az upnp-s megosztással elérjem a htpc-n lévő médiatartalmat. És sejtelmem sincs már mi okozza ezt. Után minden jó és szép... ÉS mondom, sima openelec-es cucc fut mindkét eszközön.
Ha nem jól értem a kérdésed, sry. És köszi az eddigi gondolkodást...
-
greeny1899
csendes tag
válasz
vargalex #13113 üzenetére
Szia, nem futtat tudtommal, én is hasonlóan próbáltam egyébként megközelíteni a problémát.
A HTPC tartalma, maga a filmek és tartalmak elérése a htpc bekapcsolását követő 20 mp után elérhető és OK. Ami nagyon zavar, hogy SMB-n keresztül simán tudom tallózni a htpc-s vinyókat... :S -
greeny1899
csendes tag
-
greeny1899
csendes tag
Sziasztok!
Nem biztos hogy ez a jó topik, kétszereplős és kétesélyes a story.
Van egy pi2 meg egy házilag tákolt htpc. kábelen mennek a router-be. Látják egymást. a vinyók a htpc-ben vannak, pi2 upnp-n keresztül éri el a htpc-t, gyönyörűen megjeleníti a médiatár tartalmát (boritókkal, stb) ami ugye a htpc-n van tárolva.A gondom, hogy amikor ki van kapcsolva a htpc, és wake on lan-nal keltem (vagy simán fizikailag bekapcsolom), akkor legalább 15-20 perc mire elérhetővé válik upnp-n az elérés a pi2-n. Az érdekesség hogy az elérések között, tallózva megjelenik NFS, meg SMBis, de upnp nem. Mi lehet a bibi?
Köszi előre is az ötletelést...
-
greeny1899
csendes tag
Sziasztok!
Van egy htpc-m a nappaliban, openelec futik rajt. Most beszerzésre került egy pi 2 a hálószobába (popcorn a210-et vált le), openelec feltelepítve rá, szuper. HTPC vezetéken router, pi2 vezetéken router. látják egymást, lejátszás és elérés rendben műxik.
A probléma, samsung tv, anynet hdmi cec. pi2 oldalán már kivettem, hogy alvó üzemmódba kapcsoljon (mert ha ezt tette, akkor utána csak konnektor kihúz/bedug után működött a tv távirányítójával), és pi2 folyamatosan bekapcsolva hagyva. Viszont ma reggel ismét nem találta a tv anynet eszközként a málnát. Erre van vmi megoldás, hogy pi2 folyamatosan elérhető legyen anyneten, vagy sajnos ez esetben nincs és az áramellátás megszakítás a megoldás rá?
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Google Pixel topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Óra topik
- További aktív témák...
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- iMac27 5K, 2019, 3,7GHz, 1TB SSD, 32GB RAM, 8GB video - HIBÁTLAN - erősebbik kivitel
- Apple iMAC 24" M3 8/256 Green
- Új - Gamer Gép - Gigabyte Z790 EAGLE, Intel i7 13700, 32GB DDR5, RTX 4070, 1 TB M.2 SSD, TT 1000W
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged