- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Google Chromecast topic
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Autóhifi
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoly75
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Pi 3 model B.
Mennyire alkalmas ez media lejátszónak?
Nekem kicsit több, mint 1 éve szolgál média lejátszásra, de mostanság mintha csak a baj lenne vele.
Kezdte azzal pár hónapja, hogy meghalt a gyárilag hozzáadott SD.
Újra telepítettem, Raspbian volt előtte is, most is.
USB HDD-vel, a HDD-nek külön táppal.
Minden ment rendesen, transmission is, kodi is, majd egyszercsak a HDD-t nem mount-olta fel.
Gondoltam, akkor hozzáadom az fstab-hoz. Erre már el sem indult, majd boot-oláskor ki is írta, hogy kicsi a feszültség, kicseréltem a tápot, most nem írja ki, csak nem indul el.
Csak engem szívat, vagy ez media lejátszásra mégsem annyira jó megoldás? -
Zoly75
aktív tag
válasz
Murdock1981 #32332 üzenetére
Rágugliztam, meg is csináltam.
Nem akart működni, aztán többször próbálkoztam, csak nem akart működni, majd egyszer csak mégis.
Ezután volt olyan, hogy a reboot nem ment, csak, ha áramtalanítottam előtte.
Aztán csak összejött, de egyrészt sokkal lassabban boot-ol, sokkal lassabban update-el.
És ráadásul a HDD-t újraparticionálta, így egyrészt elvesztek az adatok, másrészt nem tudok így most rá NTFS particiót is csinálni. -
Zoly75
aktív tag
válasz
Murdock1981 #32308 üzenetére
Hogy csináltad meg, hogy HDD-ről boot-oljon?
Próbálom én is, de nem megy. -
Zoly75
aktív tag
válasz
Murdock1981 #32308 üzenetére
3b
-
Zoly75
aktív tag
az sd kártyát?
úgy értem van olyan megoldás, hogy futtatok valami programot rá, ami megjelöli a hibás részt, és nem használja tovább, vagy sd kártya kuka, és egy újra felrakni újból a rendszert? -
Zoly75
aktív tag
Sziasztok!
Van egy pi3-m, transmission-nel torrentezek. Minden szépen és jól ment sokáig, majd egyszer csak elkezdte azt csinálni, hogy újraindítás után nem az utoljára hozzáadott torrentek voltak ott, hanem valami régi állapot, aminek már ott sem kéne lennie.
Néztem, hogy hátha az a baja, hogy valamilyen oknál fogva a pi user nincs a debian-transmission csoportban.
Hozzáadtam a
sudo usermod -a -G debian-transmission pi
bele is került a pi user a debian-transmission csoportba, újraindítás után viszont eltűnt onnan.
Ez mitől lehet? -
Zoly75
aktív tag
Hali!
Beállítottam egy rpi 3-at külső HDD-vel (nincs külön tápja) média pleyer-nek KODI-val.
A sárga villám néha felvillan, de amúgy nincs gond a lejátszással.
Hogy ne legyen sárga villámom, beszereztem egy USB elosztó kábelt. A közös végét dugtam a HDD-be a külön álló végeit meg az rpi-be, illetve egy USB-s tápra (400mA).
De így belefagyott a boot-ba. Túl kicsi lett volna a HDD-re kötött táp? Vagy a kábel kavart be valahogy?Aki csinált már ilyet az milyen kábellel, milyen tápokkal használja a rendszerét?
-
Zoly75
aktív tag
Sziasztok!
Van egy pi3, USB-n külső HDD, Raspbian, Kodi.
Néha felvillan a kis sárga villám, ami, ha jól tudom azt jelzi, hogy kevés az áram. Pontosan mi kevés neki? A feszültség, vagy az áramerősség?
Kapott egy erősebb tápegységet (elvileg 3A), de még mindig jelentkezik a kis villám néha, igaz ritkábban.
Mi a megoldás? Csak az, hogy a HDD kap külső tápot? Ha igen, hogyan?Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest